- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic V2 - origami
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
leviske #14462 üzenetére
Tesztek alapján a 3870es mostanában kezd elmenni a 9600GT mellett..
Nem nagy szó, tekintve melyik mikor\milyen áron jelent meg.
Az XT tuninggal beránt ~200Wot, nem hiába jelentek meg anno 12Von brutális tápok..egy B3mas Quaddal és OCzet XT CFel a 750 SR tápok is felnyögtek. Lehűteni pedig nem olyan egyszerű, kevés volt az alternatíva hosszú ideig (én is ezért adtam el anno a Prom lényegében), a ~15ks HR03-R600 nem éppen egy néphűtő..az Accelero S1 Rev.2. jó későn jött, ráadásul nem igazán volt megoldott a VRM hűtés ugye..
MA már semmiképpen nem jó választás, szerintem. Egy 20k körüli 8800GT szépen meghúzva, 4830 körüli teljesítménnyel esetleg..DX10.1 ide vagy oda..messze van még mire ez komoly hátrány lesz, 1-2 cím nem dönt kardba senkit ;p
Persze ha már kártyát vesz az ember, 4770 az igazi, hamar lesz 25 körül szvsz.. -
Speed®
titán
válasz
Storms #14450 üzenetére
A TVkimenetet lehet belőni külön DIP kapcsolóval a karikon PAL\NTSCre.
Hogy ezen a karin is ezt csinálja-e az említett kapcsoló, részemről passz.Petya2900XT
A maga korában nem volt rossz kártya, manapság a fogyasztása miatt az.
Teljesítményben hozza a 3870 szintjét, tehát igazad van, 9600GT körül jár.
Tényleg csak azoknak érdemes beleugrani, akik tuning miatt kipróbálnák.. -
Speed®
titán
válasz
Anderas #14200 üzenetére
Próbáld meg csak a legszükségesebbeket felkötni és a vidkarinak adj két külön ágról tápot, aztán winben egy furmarkot futtatva nézd meg, hogy lekapcsol-e. Nekem bírta anno egy Codegen a 2900Pro(512b) karimat, igaz csak 1 napig, amíg visszakerült hozzám a Libertym, a 2x20Aes ágaival
Szerintem az XT elvan egy 15Aes ágon bőven, persze emellé még jön a proci ~8Aje, meg a többi 12Vos fogyasztó..25A biztosan elkél a stabil működéshez.. -
-
Speed®
titán
válasz
Anderas #14188 üzenetére
Látatlanban megmondom, hogy valami nevenincs 500+W táppal hajtod
További kérdéseidet a Milyen tápot vegyek? topikban várják szeretettel -
Speed®
titán
Pedig Riva tudja szabályozni a ventit, még AtiTool is, legalábbis a sajátomat ha jól emlékszem (512bitesem volt) AtiTool 0.27b4el vezérelgettem.
Arctic Coolingéktól az Accelero S1 rászerelhető, csak a VRM bordát kell átalakítani picit (rövidebbre vágni és új menetet csinálni bele).
De ha kicsit utánanézel a BIOSmódosításoknak, könnyen belepattinthatsz egy feszültségmódosított BIOSt amivel hűvösebb is lesz a kari. -
Speed®
titán
válasz
Laci_23 #14021 üzenetére
Az edigis f@szságot mondott, semmi gond nincsen a PCIe2.0 karikkal sima x16 foglalatban. egyszerűen csak van beragadt HD2900uk raktáron..
Ha teheted, 38x0et vegyél, kevesebbet kajál\könnyebben hűthető.
A tápodat viszont vidkarivétel előtt kukázd és egy VX450re nevezz be. -
Speed®
titán
válasz
Jon Mathias #13873 üzenetére
Persze. (hülye kérdés, hülye válasz..) Kereső..
Az 1GBos verziókat szerelték GDDR4el.
~semmi előnye nincs sebességben, sőt. -
Speed®
titán
válasz
Scooby #13509 üzenetére
CF alá ilyen nincs, Intel fronton az IX38\48ak 2x16osak csak jelenleg.
A közeljövőben debütáló P45 lesz az olcsóbb alternatíva 2x8 v2.0ával.
De igazából azt tanácsolom hacsak nem vet fel a lé, felejtsd el a CFet.
Rengeteg érvet olvashatsz ellene a CF topikban is, nem részletezném. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Kötelező #12758 üzenetére
A stream egységeket nem lehet így összevetni, teljesen eltérő felépítésűek.
Hosszútáv..mire talán eljutunk oda, hogy előnnyé válik az R6x0 architektúra, addigra a 2900XT meg a HD38x0 sem lesz már sehol. Szerintem ne cseréld. A hűtés cseréje drága, a gyári meg khm..kicsit problémás. Valamint ha ~1 év távlatban gondolkodsz, a 100+W fogyasztáskülönbség egy új kari árát jelenti.. Én maradnék nyugton a s3ggemen ha 9600GT lenne a gépemben. Kellően olcsó ahhoz, hogy ne bukj vele nagyot és bőven elég szinte minden játékhoz maxon a monitorod natívjában. A procid miatt amúgysem hajtod ki teljesen, a 2900XT meg kifejezetten igényli a gyorsabb procit hogy kifussa magát. Ha feltétlenül Atisodnál, egy 512es 3850es vagy egy 3870 legyen a célod. Aztán lehet bizakodni. Szvsz.. -
Speed®
titán
Ne fárassz már..akkora baromságokat írsz hogy görcsöl a szemöldököm
A hangerővel kapcsolatos igénytelenségem..vicces vagy
Maradjunk annyiban, hogy nem ismersz ezekszerint. Kicsit nézz szét a hűtős topikokban ;p
Mellesleg abban nem tévedsz, ha játszok, benyomom a fülest. Az 5.1 fülest.Az S1 Turbo Moduleal is beszerezhető, úgy ~6k. De sokkal jobb, ha az embernek van helye hozzá, 12es ventivel szerelni, úgy szinte hangtalan (600rpmes PWM AC venti űber). Cserébe összevissza alázza hatékonyságban és hőmérsékletekben az össze többi hűtőt. Jól átgondolt házszellőzéssel és normális alaplappal ami nem fűti szét a házat semmi problémád nem lenne.
Az, hogy neked ingyen kéne, az privát nyomor, rajtad kívül 10 emberből 9 elégedett azzal, amit a pénzéért Acc S1 és 2900Pro/256bit néven kaphat.
Vegyél 8800ast, ha az kell, hogy megnyugodj. Hiszen olcsóbb egy 8800ast venni és rátenni egy 5ks hűtőt, mint a Prodra venni egy S1est 12es ventivel ~6ért, amit később még átrakhatsz egy G92/G94 karira ha nagyon akarod.
-
Speed®
titán
Öcsém mit összevissza sírsz
Ha neked derogál egy Accelero S1et venni és rá egy 12es venti kemény 1.5kért szintén tőlük (AC PWM 12"), akkor sírj tovább.
Mellesleg az AccS1 jó egy rakat másik kártyára is, nem fog rádrohadni.
Az nV féle Silenseres megoldás alatt nem tudom mit értesz, hivatalosan a 8800asokra nincs. Sőt, a G80akra meg aztán pláne szívás hűtést pakolni. G92 más.Egy rahedli elégedett HD2900 tulaj van, én is az voltam, míg az 512bites Prot használtam, pedig gyári hűtővel tuningoltam..normális ventiprofillal teljesen elfogadható zajszintet produkált emberi hőmérsékletek mellett is.
Ha nem bírsz együttélni vele vagy kevés hozzá a tudásod, vegyél 88/96GTt, aztán nyavajoghatsz ott is, mert a ref hűtő egy kalap sz@r. És azokra is az S1 a legnormálisabb vétel a kapható hűtők közül.
"kivártam a drivert, a minimum, hogy cserébe kapok egy ultraűber hűtőt" LoL
-
Speed®
titán
GTS320 gyári hűtővel 650/2000re felmegy zokszó nélkül. Nem olyan gyenge az és nem lehet elmenni amellett, hogy ott a hűtés jó ahogy van, hűs&halk.
A 3850es azért van cikiben, mert az 512esnek még túlságosan magas az ára.
A fogyasztásbeli különbség azért nem elhanyagolható, ~24/7 gépeknél ~3 hónap alatt visszahozza az árkülönbözetet a 3850es. És szintén halkabb
"a 9600al pariban lehet alapon talan a 96 kicsit erosebb" Nem kicsit erősebb
Csak sajna még magasan tartják az árát. Bár hosszútávra érdemes beruházni rá.
Persze kérdés, beérik-e a közeljöbőben a Radeonok architektúrális előnye.. -
Speed®
titán
válasz
HolyFire #11743 üzenetére
Nem jó rá, a 2900ason közelebb vannak egymáshoz a rögzítőfuratok.
De mit ba..rontottál el a saját bordán? Fűrészel, sorjáz, fúr, sorjáz, furatot jelöl, fúr, sorjáz, menetet vág, hőlapkázik, rögzít. Semmi extra..börik39
Az alaplapodnak ehhez nem sok köze van feltehetőleg. Jellemzően drivergond, adj neki egy drivercserét, 8.2es Catalystot. Ha nem oldja meg a dolgot, ->gari.hakos1987
BIOScseréhez progiról ismertetőt itt találsz például, de légy körültekintő az új BIOSt illetően, alaposan nézz utána, hogy passzoljon a karidhoz. [link]
Amúgy nem hinném, hogy a BIOScsere megoldaná az antituningosságot.
Nem tudom, milyen tápod van, de inkább ott kezdeném a "hiba" keresést. -
Speed®
titán
válasz
Silenzio #11536 üzenetére
"nem hinném, hogy létezik olyan X2-es támogatású alaplap, amin csak 4x PCI-E"
El sem tudod képzelni mi minden létezikFőleg az agyonintegrált AsRock kategóriájú lapoknál. Simán lehet ez is a probléma.
#11534 Picco "letezik meg 4x pcie csati? en mar agp-bol is 8szorosat vettem"
8xos AGP 2.1GB/s, 4xes PCIe 1GB/s. De a 2.0ás 4xes már 2GB/s. Szóval ha 4xes az a PCIe csati, akkor lehet, hogy az a nyűg. Jó lenne utánajárni. De lehet x8as csati is, van olyan lap is az nF6xx0 chipesek közt emlékeim szerint. -
Speed®
titán
válasz
Silenzio #11527 üzenetére
A 2750es X2 és az 560as Chiftec táp nem lehet ok ilyen trágya eredményre..az új BIOS meg garancia arra, hogy nem GTt vett..kis figyelmességet
Én egyrészt a szemetelt winre (régi, drivernyűgök), másrészt az AtiToolra (néha beszívat 2D/3D mód témában), harmadrészt a drivervezérelt AA/AFre (tuti hogy nincs beállítva AA és AF?), utolsó sorban meg az elégtelen tápellátásra tippelek (2x6PIN be van dugva?).
Tegyen fel szűz XPt és driveren + Rivatuneren kívül semmi más progit amivel a kártyát macerálni lehet. Ha így sem akarja az igazat, lehet gariztatni.
-
Speed®
titán
Mit próbáltál rátenni (sry, ha már írtad, nem figyelem mindig a topikot)?
Amúgy ha a csavarozást el nem szúrtad, akkor a pasztázásban lesz a hiba.
Egy pöttyöt kenj szét az ujjaddal (vagy amivel jólesik), vékony réteget képezve.
Volt egy cimborám, aki egy 1.5g-s tubust rányomott a procijára..a hűtőt rászorította, a paszta felesleges része meg a procifoglalat aljáig folyt..persze a vastag krémpárna miatt a hőmérséklet is az eget verdeste. -
Speed®
titán
"1280*1024 4x élsímítás mellett mindent magasra állítottam, és 30fps fölött volt"
Ezt ha nem haragszol, igencsak kétkedve olvasomMivel/hogy mérted?
Daert
Olyan, hogy hivatalos üzemi hőmérséklet, nincs. A max hőfok elvileg 125°C, felette már károsodhat a GPU. Akkor optimális, ha 75°C alatt van terhelten. -
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #11295 üzenetére
Ha figyelmesen olvasnál látnád, hogy elírtad a pontszámot, ezért poénkodtam
700 csak a bemelegítés, nyugodtan próbáld ki a 750et, egyszerűen a kevés fesz. vet véget a mókának, nem jellemző a hibázgatás. Ha a memók 2100on hibátlanok, esélyes, hogy Samsung ICk vannak rajta, a Quimondások elég hulladékok a tapasztalatok szerint..
[link] Ez a fajta jutott neked 47ért? Ha igen, akkor korrekt
szerk: nem ilyenAkkor még ez lehet. De ez nem fehér ventis
Kíváncsian várom a játékokban nyert tapasztalatodat miután kiélvezkeded magad DMarkban. Amúgy elég OFF a 88GT téma itt.
-
Speed®
titán
válasz
Bagira01 #11292 üzenetére
Aki akart, az vett a kezdetekben is jó áron és a hazai 70ks korszakban is megvoltak a kiskapuk, gyártói garis példányokra ebayen és neweggen keresztül..nem egy ember szedte meg magát itt a PHn is ezzel..
A 2900Pro után elvoltam az 1950GTmmel, most döntöttem váltás mellett.
Igaz, ár/érték arányban bestbuy a 256os Pro, de inkább egy 3850/512t vennék, ha már Ati megoldás. Csak ne lenne olyan tuningos a Galaxy féle 88Meg jól cseng a konfigomban a neve, főleg ha beújítok végre egy Quadot is
banderasz77
"Nem ref. hűtős, hanem pöpec!" Gondolom a Rev2 a nagyobb ventit takarja
"Most 129825 pöttynél járok." 3DMark99' vagy AquaMark3 dob ennyit?
750 fölé 1.1Vos BIOSmoddal fogsz valszeg eljutni..memók Quimonda csodák -
Speed®
titán
válasz
Bagira01 #11288 üzenetére
Lehet, hogy most 30k körül dobálgatják, de nem lehet elmenni amellett, hogy egy árban voltak mikor berobbant a 8800GT..nekem még szerencsém volt, 50ért el tudtam adni az 512bitesemet. Nem mondom, hogy rossz kari, mert nem az.
pl. lordEVO XTjét HR03mal aki megveszi 45ben, az qrva jól jár.
Én most 3850/512 és 8800GT közt agonizálok. Piros a vérem, de..banderasz77
Digital Vibrance? Valahol driveren belül, most meg nem mondom hol
Amúgy 47ért vetted a sima refhűtős Innot? 52ért van CMes Galaxy..
Procidat mennyire húzod? Kicsit gyenge az eredmény első látásra.
Itt vannak bőven 13k feletti eredmények, nem is szénnéhúzva. Toljadneki -
Speed®
titán
válasz
banderasz77 #11286 üzenetére
Nem egy kategória a két kari, ezt tapasztalni fogod játékokban is.
A kontraszt/szín problémát a Digital Vibrance funkcióval korrigáld. -
Speed®
titán
válasz
Brumi˘ #11282 üzenetére
Mennyi feszt kapott a proci? Ott valami a tápnál nem smakkolt..
Nekem anno az 512bites 2900Prot 750/2000ren egy E6550@3.5GHz/1.3V/ és 2x1GB GSkill@1000MHz/2.1V/ társaságában a 400as Codegen Delux táp elbírta DMark alatt..kényszerű megoldásként, éppen akkor folyt a tápcserém (300Zen->400Liberty). A 400as Libertyvel még egy Q6600at is bepakoltam a gépbe, igaz, csak 3GHz/1.3Vig ment, mert a lap nem szerette igazán. De a lényeg, zokszó nélkül vitte, pedig a 2db 20Aes ágán az összterhelés papíron 30A lehet..
Fenntartom, valami nyűgje van az ASUSnak, amúgy bírnia kéne szvsz. -
Speed®
titán
válasz
meci23 #11262 üzenetére
Elméletileg ha 2 külön ág jut a vidkariba, akkor eloszlik a felvétel is.
Meg van adva a tápon, hogy mennyi lehet az ágak össz terhelhetősége.
Abban biztos lehetsz, hogy nincs 4 18Aes ágad a valóságban (864W..).
A tápos topikban minden kérdésedre választ lelsz ha felvetődne valami. -
Speed®
titán
válasz
csusza` #11257 üzenetére
450->500 felesleges, semmivel sem erősebb szinte, felesleges macera.
Nemv a Wattokkal van baj, hanem az Amperekkel. Ha másik tápot akarsz, olyat vegyél, ami nem hugyozza össze magát, ha 12Von 20A felett kell leadnia.
Nyugodt lehetsz, bírja a 450es simán a tuningot ha nem szélsőségeskedsz.
Vidkari 800/2000, proci 3500, memók 1000. A táp elviszi, nem rajta fog múlni. -
Speed®
titán
-
-
Speed®
titán
válasz
HolyFire #11093 üzenetére
Kicsit eltévedtél
Itt a kérdésed helye: Vízhűtés topik.
csusza`
A tápod 6PINesét és az átalakítót is kösd be. Nem baj, hogy nincs 8PINes, anélkül is hibátlanul megy, csak CCCben nem lesz aktív az Overdrive rész. Ettől függetlenül RivaTunerrel tudod húzni ameddig bírja. -
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10961 üzenetére
User error
Nálam felváltott, akkor voltam gondban mikor ATT bekavart. Onnantól játékokban sem ugrott fel. Drivercsere megoldotta. Örültem neki..
Tudtommal csak két állapot van, 2D/3D. Nem mint nVnél 2D/Low3D/Full3D. -
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10951 üzenetére
Nézd meg ezzel a FUR Renderinges OGL cuccal is, fel kell váltson.
Nálam felváltott, ahogy tette az X1950XT/2900Pro-512bit is ablakban. -
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10949 üzenetére
Dehogyis..indíts egy Artifact Scant AtiToolban és figyeld a Riva Monitort
Vagy ezt, ha nem akarsz AtiToolt: OGLBench (ablakban futtasd, természetesen)
-
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10870 üzenetére
Johh, azt nem írtad milyen BIOSt raktál bele. Azt hittem magasabb 3D feszest hogy jobban menjen a tuning. Nembaj, akkoris kell egy jó ventiprofil
-
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10868 üzenetére
Próbáld ki a 0.27b4et, nekem nem volt gondom vele, fanprofilhoz teljesen jó.
Tekintve, hogy most elvileg jobban is melegszik a kártyád, szükség lesz rá -
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10863 üzenetére
Hiába csökkentenéd az órajelét 2Dben, a mellé tartozó feszültség a lényeg.
Azt meg ahogy a többiek is írják, a BIOS cseréjével lehet jelenleg megoldani.
ATTben talán meg lehet csinálni, hogy különböző profilokat váltogasson, de nem tudom, hogy lehet-e befolyásolni a feszt vele. Legutóbb az X1900asomat használtam módosított feszekkel, ahhoz viszont AtiToolt használtam, ami a 2900Proval nem működik rendesen. Legalábbis az 512bites 2900Pron én csak ventiprofil létrehozására tudtam használni, húzásra nem volt jó, fagyizott. Arra RivaTunert kellett előszednem nekem is. -
Speed®
titán
válasz
msgt.fubar #10559 üzenetére
Tökéletesen elég a 6PIN, lévén a maradék két szál GND..ha nincs 8 PINes csati, a Catalyst OCrészlege inaktív, de azt a kutya se használja, van Rivatuner. Nekem az 512bites Pro 6pines táppal ment 875ig simán..ergó a 750 körül kifulladó 256bites Pronak is elég lesz tutira.
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Tamas7 #10044 üzenetére
Te vagy a sokezredik ember, aki tápajánlót kér, miközben nincs az adatlapján kitöltve a cuccok rész, ezáltal nincs infó arról, hogy mit kell még kiszolgálnia a tápnak..szóval töltögessél.
Általánosságban elmondható, hogy az FSP tápokkal jól jár az ember.
Egy 400as FSP átlagos konfigokhoz teljes mértékben megfelelő.
Ha Quad procit használunk és hasonló vidkarit, 12Von bikább ráp kell.
Erre jó alternatíva az új Corsair család mint előtted is írták.
Abból is a VX450 jelölésű darab. Halk, erős, megbízható. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
Addig szabad húzni amíg meg nem süketülsz a hűtőjétől
A memók bőven bírják tovább, 2000 felett kell elkezdeni a végüket keresni.
GPU változó, átlagban 900 előtt megáll. Ellenben a Catalyst féle Overdrive qka, használj Rivatunert hozzá. AtiToolal meg csinálhatsz jobb ventiprofilt.
Én 750/2000ren toltam a sajátomat, úgy viszonylag halk is és hűvös marad. -
Speed®
titán
válasz
HaniGabi #8499 üzenetére
Lehet jófejkedik de az ilyen "válaszok" mit érnek, mi értelmük?
Nem a VirtualDubon a lényeg. A vidkarihoz feltetted a teljes drivercsomagot CCCstől WDMestül, vagy csak a driver package-et (~17MB)?
Mert ha nem teszed fel a WDMet, akkor nem működik a VIVO rész.
Innen le tudod szedni a legfrissebb WDMet (3).Gaboman
Most szúrjalak le én is?Jó áron adtad el (viszonylag, ugye..), még idejében.
Én még nem tudom mire váltanék, a HD3870 nem jó vétel a jelenlegi árakon.
Lehet kipróbálok egy HDMIs 88GTtVagy ideiglenesen egy 1900GT tavaszig...
-
Speed®
titán
válasz
X Factor #8440 üzenetére
..ha nem 8Pines csatit dugsz a megfelelő ágra, nem látszik az Overdrive driverből, csak 3rdParty progikkal húzhatod (Rivatuner2.06 pl. tökéletes).
Nem állítottam, hogy hosszú távon ne feküdt volna ki a Zen, evidens hogy nem ilyesmire lett kitalálva. Miután bekötöttem a helyére a 400as Libertymet, holtnyugodtan emelhettem feszt is a karin, bírta a táp. Húzott Quaddal persze megborult volna valszegSoak
Nem kötekszikQG0 amúgyis 1.325
Gondolhatod, hogy nem Primeterhelt procikra értettem..Quadot meg úgy ritkán látsz 100on.
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
Ha alapon van a procid (eredményből erre tippelek), akkor igen.
Kezdd el húzni, 100MHzenként 500at fog ugrani az eredmény
Ha 11x250re teszed a procit és vele szinkronban 1000ben mennek a memók, már elég ahhoz, hogy játékok szempontjából kihajtsa a karit. DMark06 eredményt persze lehet növelni gyorsabb procival, de ezért ne törd össze magadGaboman
Eredmény alapján alapon, 2.2GHzen használja. -
Speed®
titán
válasz
Ferdzsoo #8191 üzenetére
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy az XT lenyomja a régi GTSeket.
A GT/GTXnél és minden bizonnyal az új GTSnél (ami a GTXet is üti) nem jobb.
Tehát ne UE3 miatt vegyél HD2900at, hanem mert jó ár/teljesítmény arányú
Sajnos nem lesz 8800GT/3870XT dömping idehaza karácsony körül sem -
Speed®
titán
válasz
Ferdzsoo #8189 üzenetére
A színhőmérsékletek más beállítása miatt érzik szebbnek, nVnél is be lehet lőni.
Blackbox az a csomag, amit Valveék nem adtak ki, hanem kibővítették is kijött Orenge Box néven. Az XT mellé megkapod a HL2:Episode Twot, a Portal nevű logikai FPSt és a legfontosabb: Team Fortress 2. UT3 nálam emiatt lett felejtős..
Elrond
A parancsikon tulajdonságainál írd a .exe után 1 szóközzel, hogy -nosysteminfo
Ezzel a paraméterrel indítva a DMarkot, menni fog, annyi különséggel hogy nem fog látszani a DMark ablakában a procid/memód/vidkarid. Lévén általában CPUz-GPUz/Everest is szokott elvárás a DMark ablak mellett, ez nem nagy baj. -
Speed®
titán
válasz
SzlobiG #7937 üzenetére
Pedig ha belelátsz komolyabban, nem hülyeség. A jelenlegi 2-3 +effektes DX9->10 portok alapján elítélni a karit szvsz nem szerencsés. adj időt neki.
X19 topikban sokat beszélgettünk a DX10es stuffokról és az nV féle TWIMTBPről, valóban, rá kéne állnia a vörösöknek is, nem lenne szabad ennyire elhanyagolnia a szoftverfejlesztőkkel való együttműködést.
88GTX jelenleg a 88GTvel ekvivalens, semmi több. Ugyanannyit ér, nem többet.
Ha kijön a frissítet GTS, lesz fogfájás mindenkinek, ne aggódj.
NelegyémáennyirekeserűűCsapj össze egy 3870CFet
-
Speed®
titán
válasz
SzlobiG #7933 üzenetére
Sajnos a szűrőkkel, legalábbis AAval valóban gyenge. De ha elhisszük (márpedig látván a GT belső felépítését, el kell) azokat a feltételezéseket, amik a jövőbeni graf.motorokról szólnak, ez a helyzet csak javulni fog. AF meg ennek is megy.
2 lehetőseg van: 1; nagy felbontás (1680x1050) használata AA nélkül. 2; 88GT..
Momentán a fogyasztás/melegedés az utolsó szempont szerintem, kell egy HR-03/S1+12" aztán jólvan. Gyári hűtővel pocsék hangerőben partnerek."ennyire drasztikusan vminek essen az ára az hihetetlen"
Te "csak" az XT árából buktál, mit szóljanak a 100+ks GTXesek?
A 8800GTvel mindenki bukott, ez van. Számtech rossz tőzsde.. -
Speed®
titán
válasz
SzlobiG #7922 üzenetére
A nagy csalódások együtt járnak az idejekorán drágán vett alkatrészekkel..
Én emiatt nem írnám le az Atis megoldásokat..egyszer fenn, egyszer lenn.
Egyébként nem tudom mire nem jó egy húzott HD2900Pro/XT
Nekem sokat kéne fizessenek, hogy a Pro helyett 88GTt/38XTt vegyek.. -
Speed®
titán
válasz
Gaboman #7899 üzenetére
Értem én, de szerintem FPSértékeket 1.3mal szorozni még fejben sem nagy kihívás az itt jelenlévők többségének
Úgy meg mi értelme, ha csak feltételezés..
Amúgy tudod az a baj, hogy fejlettebb vasról beszélünk mint a GTX...
Hozzáteszem, magam is úgy gondolom, a driverek/optimalizációk beérésével a HD29esek idővel megmutatják mire képesek. Kérdés mikor.. -
Speed®
titán
válasz
Motion_Blur #7891 üzenetére
Hát én még olyan mesét nem láttam, ami akadt volna
sry
-
Speed®
titán
Persze, vágom (haragszok is ezért..miért nem lehet a fullértéket megadni..abból %os terheltség alapján könnyedén számolhatna az egyszeri birka..).
50%os tuning 400as FSBt és 3.6GHzet jelent. Ha jó prociba nyúlok, 1.4 körül meglehet simán. Ki kell bírnia, ha kibírja, kap egy új ventit karácsonyra -
Speed®
titán
Okés, gondolom a válasz hiányában evidens, hogy kidőltem
Nem szeressem a folyamatos 12 órát
Már 2 hónapja
Szóval ja, írtam én is alább, hogy az enyém csak 30A ha mindkét ágon húzva van, ez ugye elviekben esetben áganként 180Wot jelent. (Bár mindig is azon gondolkodtam, hogy nem-e jelenthet ez más arányt is, tehát pl. 220W+140W is 30A..).
Na mindegy, tételezzük fel, hogy "csak" 180W jut a quadnak. Ennyi simán elég kell legyen 1.35Vhoz is szvsz, mivel alap TPD 95W. Aztán kitudja..
Nem vágyok agyatlan tuningra, benchelés céljából összehozok egy 50%os CPU/MEM/VGA OCt, aztán visszaállok szépen 25%kra mindennel. Azt sem azért, mert olyannyira szükség lesz rá, csak a tudatért, hogy "tuningos" a gép -
Speed®
titán
Egy ágon elméletileg 264Wot tudott az 500asod. Elméletileg ugye. És elméletileg a Quad étvágya közel lehet ehhez 1.5+Von. Nálam max 1.35öt fog kapni, úgy nem hinném, hogy nagy dráma lenne, 180W körül tippelem ilyetén feszelve.
Persze ott van a mérleg másik serpenyőjében a nem kicsit éhes Pro is..
Hát majd kiderül, erre nincs jobb módszer mint a kipróba ugye.Qka Nix füst, just performance
-
Speed®
titán
2x20A 12Von..együttes max 35A. Csak elég lesz...3Gt ahogy nézegettem a G0ásokokat, alapfesz alatt is elképzelhetőnek tartom...de 1.3 körül tuti.
Jó lenne vmi komolyabb táp, de a jobb modulárisak aranyárban vannak.
Passzívakat már felejthetem, max vizes táp jöhet, aranyár szintén..ejh. -
Speed®
titán
Nem lehet antituning, olyan kártya nálam még nem járt.
X800GTO2 35% OC, X1800GTO 50+% OC, X1900GT Rev.2 50+% MEM OC..
79GS is volt, azt nem használtam csak ~fél napig. Nem tetszett, ződ vót750 elég lesz, Q6600 is csak 3Gn lesz járatva. Szeretem a csendet, rámegyek a passzív vízre. Csak előtte kiállatkodom magam..
Tápügyileg félek..van itthon a másik gépben egy Liberty 400W, remélem bírja a Q@3G/Pro@750 párost. Zenre rá sem merem kötni majd őket -
Speed®
titán
Memót nem akarom 2G felett járatni, felesleges, nincs sávszélhiány (125GB/s..).
GPUnak ha szükséges lesz, megoldom a +fesztTermészetesen nem állandó üzemben lenne így használva, 750MHzen fog járni 24/7ben.
Mit gondoltok erről a blokkról? CM Glacier 600. Amíg nem lesz Quad, csak ez fogja fűteni a duálradis (2x12"venti) vizesbagázst a masinámban.
Az még kérdés, lesz-e elég olcsón valami finom G0 számomra is a Ph!iacon.. -
Speed®
titán
válasz
Gaboman #7822 üzenetére
A lepényhal meg elsőre
Én egyre inkább biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobban döntöttem, mikor lecsaptam a 2900Prora. 50ért jobbat s szebbet nem vehettem volna.
A 8800GTk zömét visszahívják, az új HD38asok jó ha utolérik az alap 29XTt.
És ugye a 2900Pro "levizelve" nem kicsit fog megugrani tuningban.Én 900/2000ben bízok vízzel 50 fok körül tartva a karit, szerintetek esélyes?
(6+8PIN tápoldalról meglészen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest