- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macrodroid
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Draki
aktív tag
De én is éppen azt mondom, hogy Isten mentsen meg a 66MHz-nél nagyobb agp frekitől!! Csak úgylátom nem érted miért lehet állítani a te lapodon az agp frekit. Nem azért hogy ezzel is lehessen tuningolni.
Hanem azért hogy fixen 66MHz-en tudd tartani. Aki ezt szándékosan feljebb rakja az dinka.
Azt hittem az előző hsz.-ben elég világos voltam, de úgylátszik tévedtem. -
Draki
aktív tag
Már hogyne lenne köze a tuninghoz...
Azért fújtak sokáig a via lapokra, mert nem bírták megoldani hogy manuálisan fixálható legyen az agp freki. Nforce2 pedig már évek óta tudta. Via lapoknál (KT600-ig) az volt a gond, hogy fsb-ből osztotta le az agp és pci frekiket így egy massziv fsb tuning után már instabillá válhatott a géped nem is beszélve arról, hogy a hardver elemek is megsínylik a magasabb pci-agp frekit. A fixálható agp frekit csak és kizárólag a tuning miatt találták ki. -
Draki
aktív tag
Ilyen hibát nem okoz néhány +MHz az agp sínen... Max némi instabilitást, de ez annál jóval több!
(Egyébként nekem Via KT400 chipsetes alaplapom van és ott nem is lehet állítani az agp frekit, simán leosztja az alaplap az fsb-ből. Ergo nálam (proci tuning miatt) alapból kicsivel magasabb az agp freki, de ettől még szépen stabilan megy. Szal azért ez nem ennyire kardinális kérdés. -
Draki
aktív tag
válasz
Lord Zero #157 üzenetére
Na csak villám üzemódvban válaszolok, mert rohanok barátnőmért a Keletibe...
Sajnos lehet hogy nem bírja az XT órajeleit. Pech. Hűtő csere esetleg segíthet vmit. Ha bolhás a kép akármiben akkor az azt jelenti, hogy a memo nem bírja a kiképzést. Vedd vissza a memot és nézd meg a gpu mit bír. Memora meg rakhatsz bordát.De ha Zalmant veszel az azt is hűti. Kb.ennyi.
-
Draki
aktív tag
De természetesen Control Center-ről beszéltem.
Nem tom miért írtam panelt. Kezdek meghülyülni ?!
Egy 9800pro-ból nem nagy ördöngősség xt-t csinálni ugyanis csak órajelben különböznek. Tehát akármilyen tweaker progival felhúzahatod xt órajelre és ezzel kapsz egy teljes értékű xt-t.Ilyen progik pl.: AtiTool, PowerStrip, RivaTuner Mindhárommal megtudod ezt tenni. Ehhez nem szükséges Omega driver. Omega driverrel is megcsinálhatod, ha jól esik de sztem nem érdemes ezért Omegázni.
Az én HIS Excalibur 9800pro ICEQ kártyám például stabilan fut még bőven XT órajel felett is. Igaz ennek a kártyának spéci hűtése van nem referencia hűtésű.
Egyébként a legtöbb 9800pro bírja az XT órajeleket (valsz. a tiéd is), de csak akkor érdemes meghúzni, ha tényleg kell a +craft (pl. Farcry), ha netezel vagy kisebb gépigényű játékkal nyomulsz nem érdemes húzni a kártyát. Azért jók ezek a progik, mert akkor kapcsolod be őket amikor szükség van a + teljesítményre, ha éppen nincs akkor meg kikapcsolod így nem csökken a kártya élettartama.
Ja és ha mindenáron tuningolni szeretnéd a kártyádat nem árt vmi komolyabb hűtést rakni rá... Egy Zalmant vagy ATI Silencert javaslom.
Szal pro --> xt sima ügy (elvileg)
De jelenleg nem érdemes nagyon húzgálni, mert minek.
Azért ha tuningról van szó azt mindig odabiggyesztik, hogy soha senki nem vállal felelősséget semmiért, szal ha vmi balul üt ki csak magát okolhatja az ember...
De ha ésszel tuningolsz és tudod mit csinálsz akkor nem történhet komoly baj.
Én egyébként nem használom (egyelőre) túlhajtva a kártyát csak egyszer kipróbáltam mit tud (no meg Farcry alatt XT-ként használtam). Azóta alap órajelen hajtom és még semmi sem akart megröcceni se.
Asszem ideje mostmár csicsikálni... Jóéccakát mindenkinek. -
Draki
aktív tag
A 90.000 Ft-os gépek sohasem fognak 9800pro kártyával kijönni.
Mert 2, 3, 5 meg 10 év múlva is lesz vmi aktuális szilícium-hulladék amit videókártya néven rásóznak a szerencsétlen kis pénzű emberekre... sajnos.
Ilyen világban élünk, bár egy idő után már a hulladék is gyorsabb lesz a 9800pro-nál, de attól még a majdani aktuális grafikus alkalmazások, játékok ugyanolyan vacakul fognak futni mint most egy FX5200-őn vagy egy R9200-őn... Ez van.
Egyébként teljesen igazad van.
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
Oki Draki.
1.Control Panelt felejtsd el sztem rakat kaki, de ez szigorúan szvsz.
Egyébként az új Catalystoknál van Control Paneles meg sima verzió én a simát használom...
2.Hosszú számokkal sohase foglalkozz!(Esetemben ez egyszerű dolog, mert hiába foglalkozom velük elfelejtem őket...
Nem tom nálad hogy van. )
Egyébként ezek a hosszú számok az igazi pontos verziószámok (Ezeket egy átlag júzernek nem érdemes figyelnie. Ez pl. akkor lehet érdemes, ha meg szertnéd nézni, hogy miből kalapálnak össze egy Omega drivert. Pl. én láttam olyan Omega drivert ami a 4.8-as Catalystra épült, de az OpenGl driver részt a béta 4,9-ből ollózták. Ugyanis akkor volt éppen Doom3 mizzéria és állítólag arra volt kihegyezve a 4,9 béta Catalyst amiből persze nem lett semmi, mert ugyanolyan szar volt az a driver is Doom3-ra, mint a többi...Na ezeket az apróságokat ezekből a hosszú számokból lehet megtudni. Minnél nagyobb a szám annál újabb a verzió. Ezek a hosszú számok az Omega és az ''official'' Catalyst driverekben is megvannak. Így komplett és követhető a rendszer.
3. Igen az Omega tuning driver ez így van. Hogy miért az? Mi a különbség a Catalystokhoz képest? Először is egyesek váltig állítják, hogy fürgébbek a Radeonok Omega driverekkel. Bár szerintem nincs jelentős sebesség különbség az Omega és a Catalyst driverek között (sőt néha picivel talán lasabb is az Omega). Másodszor (és ez a lényeg) az Omega driverekbe van beépített úgynevezett softmod ami annyit tesz, hogy például egy 9800se kártyából (ami ugye a 8-ból 4 működő pipe-al látja meg a napvilágot) 9800-at sőt esetleg 9800pro-t varázsol azzal, hogy bekapcsolja a +4 szunnyadó egységet (esetleg még az órajelet is feljebb lehet vele rakni ízlés szerint). Ilyenkor a kártya tulajok tűkön ülve várják a hatást hiszen vagy hibás +4 alvó pipe vagy jó csak ki van kapcsolva. Ha szerencsés a tulaj és az utóbbi eset forog fenn akkor egy 25-30000Ft-os kártyából az Omega driver segítségével csinált egy 45-55000Ft-os kártyát és még nem is kockáztatta a kártya épségét bios frissítéssel... Na kb. ennyi az Omega driver lényege.
Ha kihagytam vmit nyugodtan szóljál. Kezdek fáradni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
A legfrisebb verziójú hivatalos Catalyst az a 4.11-es. Egyébként logikus a számozás, mert kb. havonta jön új Catalyst. Most 2004 Novembere van tehát az aktuális Catalyst az 4.11. Lásd: 200(4.11)
Remélem így már átlátható a dolog.
Az Omega más tészta, de oda szokták írni az Omega driver mellé, hogy hányas Catalystra épül, mert az Omegák is egyfajta Catalyst módosulások végső soron...
Remélem tudtam segíteni.
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
válasz
DuncanGhola #131 üzenetére
Én csak csendben figyelek vaze...
Jót röhögök rajtatok... szerintem. -
Draki
aktív tag
válasz
DuncanGhola #109 üzenetére
Szerintem még nem... szerintem.
Bár én inkább a:
Gyilkosos, ijesztős, kajdozós,
karetézós, menekülős, ragagyozós,
térváltós, túlnyomásos vagy űrtrutymós... szerintem.
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
válasz
DuncanGhola #107 üzenetére
Ezt most hagyjuk abba, mert később már nem bírjuk... szerintem
-
Draki
aktív tag
válasz
DuncanGhola #105 üzenetére
Nem kötözködöm vazze!
Széjjee téplek vazze...
Most komolyan: Nem azt mondom.Azt mondom hogy a kártyával semmi gond jó az ahogy van. 100 ponton belül még mérési hiba is lehet simán... Ennyi.
Használd egészséggel és fürge, 1024*768-as, ultra hájos, fárkrájos, pálinkás jóestét kévánok!! -
Draki
aktív tag
válasz
DuncanGhola #103 üzenetére
Ez már vmivel jobb, de szerintem tojjál a 3dMarkra!
A lényeg, hogy játékok alatt mit tapasztalsz. Oszt kész.
5683 pötty nem tragédia monnyuk lehetne picivel több, de kb.-ra ok. Értsd 5900 pont alapon már nagyon jónak számít...Kb. 100 ponttal marad el a kártyád egy átlag 9800pro-tól ami nagyon pici difi sok minden okozhatja. Kár foglalkozni vele.
Sőt talán még kevesebb mint 100 ponttal... A proci szinte semmit sem számít 03-ban.
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
Woww 460-on stabil a gpu? Az nem semmi!
Sztem ne húzd feljebb 460-nál!
Cirka 50MHz-el gyorsabb így is, mint egy ref 9800XT! Egyébként hosszabb távon jön ki, hogy stabil vagy sem egy adott órajelen egy 3dMark tesztből ez nem derül ki... A 460 kicsit gyanúsan sok szal. én nem hajtanám annyin huzamosabb ideig a gpu-t. Azért atitoollal belőheted kb.-ra a kártyát, bár az sem szentírás amit ott kidob a végén... Mindenesetre ha 460-on tényleg stabil az nagyon-nagyon jó eredmény, bár én egy picit szkeptikus vagyok egyelőre...
mod: Ha kis tuning kell pl. Farcry alatt akkor én max egy pro@xt húzást merek bevállalni. Az még tuti biztonságos. A felett már történhetnek balesetek...
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
válasz
Lord Zero #75 üzenetére
Részben válaszoltam a kérdésedre az előző hsz.-ben.
Összefoglalva bekapcsolt szűrők mellett vége van, mint a botnak a 128 bites memvezérlő miatt, shader intenzív gammák (Farcry és mostanában egyre több gamma lesz ilyen) szintén alaposan kifektetik ugyanebből az okból. Tehát nem egy bölcs dolog manapság ilyen kártyába fektetni...
Úgytudom a mag és memo ugyanolyan frekin mennek, mint egy 256 bites társánal tehát csak a memvezérlő hibádzik, de az nagyon...
Most pontos adatokat nem tudok fejből mondani (frame/sec), mivel már marha álmos vagyok és lusta keresni vmi épkézláb 128 bites 9800pro tesztet, de ha érdekel tuti találsz a neten párat... Én Farcryban High beállítás mellett 1024x768-ban min. 30-40% sebesség csökkenést tippelek egy 256 bites 9800pro-hoz képest. De erre nem rakom fel a lakáskulcsot csak egy tipp...Már régen olvasgatam ilyen teszteket, de nagyvonalakban tuti igazam van.
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
Ennyi pénzért még egy NV 5900XT is jobb vétel, mert abban legalább van tuning potenciál egy 128 bites 9800pro-ban egy deka plusz kraft sincs, mert a memvezérlő a szűk keresztmetszet ergo nincs értelme feltornázni az órajeleket, mert szerencsétlen kártya már alapon se tudja áttuszkolni a sok adatot a memvezérlőjén. Ráadásul bekapcsolt szűrők mellett amiben az ATI-nak van az igazi aduásza az FX-ekhez képest, a 128 bites memvezérlő megteszi hatását és úgy elvérzik a butított 9800pro, mint annak a rendje tehát pont az esszenciáját öli meg a kártyának a 128 bites memvezérlő... Persze ha vkinek ez minden vágya nem állok az útjába, hogy 128 bites 9800pro-t vegyen, de figyelmeztetem csúnyán fog koppani a végén...
-
Draki
aktív tag
válasz
Lord Zero #66 üzenetére
Sajnos nagy különbség van 128bit és 256bit között. Egy 128 bites 9800pro csak kicsivel gyorsabb a 9800se 128 bites kártyáknál pedig ott csak 4 pipe műxik... Ebből is látszik, hogy mennyire szűk a 128bites memvezérlő egy 9800pro kártyának...
Tehát sztem nyugodtan felejtsd el a 128bites 9800pro-kat. Nem vesztesz vele semmit. Ha pénz szűkében vagy inkább keress egy moddolható 256 bites 9800se kártyát (az agyonveri a 128bites 9800pro-t
), bár ez nem túl könnyű feladat tudom... Vagy vegyél használtan egy 9700pro-t (ha költségérzékeny vagy) azt lehet is kapni és azért még nagyon jól teljesít az öregfiú...
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
válasz
ShadowLord #39 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy az összes Zafír meg Powakorcs kártya trutymó, hanem azt hogy ezek a ''128 bites 9800 pro'' kártyák még egy 9700pro-nál is jelentősen lasabbak. Nem az a baj, hogy van ilyen kártya, hanem az hogy ilyen néven adták ki... Ennek inkább vmi 9800le vagy ilyesmi nevet kellett volna adni nem íg gondolod? Azzal hogy 9800pro van bazi nagy betűkkel a dobozára írva a kártyáknak és a leírásban csak ici-pici betűkkel *-gal jelölve a lapalján van odabiggyesztve, hogy dik'má he ez 128bites, most jó beszívtad muhaha kb. ilyen szinten... Ha nem hívták volna fel külön a figyelmet ezekre a kártyákra (pl. itt a PH!-en hírekben) csak akkor lehetett volna észrevenni a turpisságot mikor már késő... ATI bácsi helyében én elgondolkodnék, hogy jogorvoslattal éljek ezekkel a gyártókkal szemben, mert az ő hírüket legalább annyira rontotta ez az akció, mint a gyártókét... De ha azt szeretnéd, hogy ez a fajta üzletimagatartás legyen a megszokott akkor csak védjed őket, majd ha egyszer beszívsz vmi hasonló cuclit akkor visszagondolsz majd ezekre a sorokra... Azért remélem sosem fogsz így járni...
Meg én sem.
mod: Egyébként Zafír megérezte, hogy ebből lehet még komolyabb gáz is ezért minimális ráfizetéssel kicserélte ezen kártyákat teljesértékű (256 bites) 9800pro kártyákra... Vajon miért?
[Szerkesztve] -
Draki
aktív tag
válasz
DuncanGhola #33 üzenetére
Ok csak azért említettem meg a 128 bites lehetőséget, mert egy-két görény gyártó 9800pro néven kiadott 128 bites kártyákat is! A két görény gyártó névszerint akiktől soha semmit nem szabad venni, mert úgylátszik csak át akarják vágni a fejünket lépten-nyomon: Sapphire és Powercolor
díszpintyek
Ha az van írva a dobozra hogy 256bit 8 pipe akkor az nagyon perverz lenne, ha más lenne a dobozon belül... -
Draki
aktív tag
válasz
ShadowLord #32 üzenetére
NEM
és ezzel meg is válaszoltam a kérdésedet.
Legalábbis én még nem találkoztam olyan játékkal, ahol különösebb kompromisszumot kellet volna kötnöm látványügyileg... -
Draki
aktív tag
válasz
DuncanGhola #27 üzenetére
Jó mondjuk az, hogy 3dMark2001-ben mit kapsz annak vajmi kevés köze van a vga kártyád sebességéhez azt azért gondolom te is tudod... Az nem lehet, hogy mikor a 9700pro-t tesztelted akkor friss(ebb) XP volt a gépeden, mint most? Mert egy fél éves nyúzott oprendszer alatt nem csoda, ha nem pörög rendesen a rendszered... Azt kizártnak tartom, hogy lasabb legyen akármilyen 9800pro (hacsak nem 128 bites
) egy 9700pro-nál azonos körülmények között...
3dMark03-ban egyébként ugyanez a helyet? -
Draki
aktív tag
válasz
DuncanGhola #15 üzenetére
9700pro --> 9800pro upgrade után drivert is cseréltél vagy ua. a driver van fent ami volt a 9700pro alatt is? Ha nem frissítettél drivert lehet hogy az a gond...
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Filmvilág
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 4090 AMP Extreme AIRO videókártya, garanciával eladó
- 4090 BESZAMITAS!! Gainward Phantom RTX 5090 32GB (Bontatlan, Garancia)
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest