Keresés

Aktív témák

• qvazi

csendes tag

válasz qvazi #178 üzenetére

#178??
    kérlek segítsetek, főlehg a 2 pont fontos lenne nekem
    nem tudok gyakran netezni, köszönöm

• Draki

aktív tag

válasz qvazi #155 üzenetére

De természetesen Control Center-ről beszéltem. :)
    Nem tom miért írtam panelt. Kezdek meghülyülni ?! :D

Egy 9800pro-ból nem nagy ördöngősség xt-t csinálni ugyanis csak órajelben különböznek. Tehát akármilyen tweaker progival felhúzahatod xt órajelre és ezzel kapsz egy teljes értékű xt-t. :) Ilyen progik pl.: AtiTool, PowerStrip, RivaTuner Mindhárommal megtudod ezt tenni. Ehhez nem szükséges Omega driver. Omega driverrel is megcsinálhatod, ha jól esik de sztem nem érdemes ezért Omegázni. :)

Az én HIS Excalibur 9800pro ICEQ kártyám például stabilan fut még bőven XT órajel felett is. Igaz ennek a kártyának spéci hűtése van nem referencia hűtésű.
    Egyébként a legtöbb 9800pro bírja az XT órajeleket (valsz. a tiéd is), de csak akkor érdemes meghúzni, ha tényleg kell a +craft (pl. Farcry), ha netezel vagy kisebb gépigényű játékkal nyomulsz nem érdemes húzni a kártyát. Azért jók ezek a progik, mert akkor kapcsolod be őket amikor szükség van a + teljesítményre, ha éppen nincs akkor meg kikapcsolod így nem csökken a kártya élettartama.
    Ja és ha mindenáron tuningolni szeretnéd a kártyádat nem árt vmi komolyabb hűtést rakni rá... Egy Zalmant vagy ATI Silencert javaslom.

Szal pro --> xt sima ügy (elvileg)
    De jelenleg nem érdemes nagyon húzgálni, mert minek. :)

Azért ha tuningról van szó azt mindig odabiggyesztik, hogy soha senki nem vállal felelősséget semmiért, szal ha vmi balul üt ki csak magát okolhatja az ember...
    De ha ésszel tuningolsz és tudod mit csinálsz akkor nem történhet komoly baj.
    Én egyébként nem használom (egyelőre) túlhajtva a kártyát csak egyszer kipróbáltam mit tud (no meg Farcry alatt XT-ként használtam :) ). Azóta alap órajelen hajtom és még semmi sem akart megröcceni se. :)

Asszem ideje mostmár csicsikálni... Jóéccakát mindenkinek.

• Draki

aktív tag

válasz qvazi #147 üzenetére

Oki Draki. :)

1.Control Panelt felejtsd el sztem rakat kaki, de ez szigorúan szvsz. :D
    Egyébként az új Catalystoknál van Control Paneles meg sima verzió én a simát használom...

2.Hosszú számokkal sohase foglalkozz! :)) (Esetemben ez egyszerű dolog, mert hiába foglalkozom velük elfelejtem őket... :D Nem tom nálad hogy van. )
    Egyébként ezek a hosszú számok az igazi pontos verziószámok (Ezeket egy átlag júzernek nem érdemes figyelnie. Ez pl. akkor lehet érdemes, ha meg szertnéd nézni, hogy miből kalapálnak össze egy Omega drivert. Pl. én láttam olyan Omega drivert ami a 4.8-as Catalystra épült, de az OpenGl driver részt a béta 4,9-ből ollózták. Ugyanis akkor volt éppen Doom3 mizzéria és állítólag arra volt kihegyezve a 4,9 béta Catalyst amiből persze nem lett semmi, mert ugyanolyan szar volt az a driver is Doom3-ra, mint a többi... :D Na ezeket az apróságokat ezekből a hosszú számokból lehet megtudni. Minnél nagyobb a szám annál újabb a verzió. Ezek a hosszú számok az Omega és az ''official'' Catalyst driverekben is megvannak. Így komplett és követhető a rendszer.

3. Igen az Omega tuning driver ez így van. Hogy miért az? Mi a különbség a Catalystokhoz képest? Először is egyesek váltig állítják, hogy fürgébbek a Radeonok Omega driverekkel. Bár szerintem nincs jelentős sebesség különbség az Omega és a Catalyst driverek között (sőt néha picivel talán lasabb is az Omega). Másodszor (és ez a lényeg) az Omega driverekbe van beépített úgynevezett softmod ami annyit tesz, hogy például egy 9800se kártyából (ami ugye a 8-ból 4 működő pipe-al látja meg a napvilágot) 9800-at sőt esetleg 9800pro-t varázsol azzal, hogy bekapcsolja a +4 szunnyadó egységet (esetleg még az órajelet is feljebb lehet vele rakni ízlés szerint :) ). Ilyenkor a kártya tulajok tűkön ülve várják a hatást hiszen vagy hibás +4 alvó pipe vagy jó csak ki van kapcsolva. Ha szerencsés a tulaj és az utóbbi eset forog fenn akkor egy 25-30000Ft-os kártyából az Omega driver segítségével csinált egy 45-55000Ft-os kártyát és még nem is kockáztatta a kártya épségét bios frissítéssel... Na kb. ennyi az Omega driver lényege. :)

Ha kihagytam vmit nyugodtan szóljál. Kezdek fáradni. ;)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

• Draki

aktív tag

válasz qvazi #148 üzenetére

Arra jó hogyha vmi gigszer van a vidkariddal akkor vpu-recovery közbelép és megakadályozza, hogy fizikailag sérüljön a videokártya. Általában hasznos jószág, de néha sajnos bekavar egy kicsit... :(

• Draki

aktív tag

válasz qvazi #143 üzenetére

A legfrisebb verziójú hivatalos Catalyst az a 4.11-es. Egyébként logikus a számozás, mert kb. havonta jön új Catalyst. Most 2004 Novembere van tehát az aktuális Catalyst az 4.11. Lásd: 200(4.11)

Remélem így már átlátható a dolog. :)

Az Omega más tészta, de oda szokták írni az Omega driver mellé, hogy hányas Catalystra épül, mert az Omegák is egyfajta Catalyst módosulások végső soron...

Remélem tudtam segíteni.

[Szerkesztve]

Aktív témák

Hirdetés