Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kisza25

félisten

válasz nandon #67 üzenetére

azért kevés róla az infó, mert értelme az nem sok van, mert csak az említett 2400pro/xt és 3450/70 támogatja és akkor még az sem biztos, hogy minden esetben számolni fog mindkét kártya, mellékesen már kapni sem nagyon lehet ezeket a VGA-kat, de ha még is akkor áruk vetekszik pl egy MSI 5450-el ami biztos, hogy gyorsabb a DDR3 Ramjaival mint a 3470*2, de ilyen áron használtan már 4670 is kapható, szóval nem igazán van létjogosultsága, csak egyetlen esetben:
    pl. a notimban (K50AB) ott pihen a HD3200 és a HD4570 a biosban be lehet állítani, hogy mindkét kártya működjön és ASUS gyári CCC driverével lehet váltani a két VGA között, vagy HD3200, vagy HD4570 műkszik ennek ugye melegedés és fogyasztás miatt van jelentősége, asztali gépeknél is lenne így értelme nagy fogyasztású VGA-kat ki lehetne iktatni, aki akar próbálkozhat innen letölthető a driver, ami egy CCC csak módosított, csak Vista és Win7 alatt műkszik!!!!a notim 780G+SB700-as
    egyébként nekem is HCF képes az alaplapom(asztali) és a Manual-ban le van írva, hogy milyen VGA-kal működik és, hogyan lehet beállítani, ja és a lemezen meg ott pihen a driver,
    szal először ott kéne körülnézni :)
    a biosban meg engedélyezni kell a surround view opciót(Asrock) én a HD 3200 és HD4670-et használtam együtt a HD3200-ra a TV volt kötve a HD4670-re a monitor, HDMI-n keresztűl kiküldtem a képet és a hangot TV-re amin lehetett filmet nézni, miközben én a monitoron nyugodtan játszhattam(ablakos mód) :DDD

• Sopi

senior tag

válasz nandon #62 üzenetére

Sziasztok!

Olvasgattam 785G Hybrid CrossFireX (HD4200) témában az interneten (teszt oldalak, AMD oldala, AMD fóruma) és sehol sem találtam egyértelmű információt arról, hogy akkor most milyen diszkrét VGA-kal lehet használni a HCF-et.

Összességében kétféle információt találtam:

- HD3470 / HD3450 / HD2400XT / HD2400Pro
    Ez az információ az AMD honlapján található táblázatból származik, ahol igaz, hogy csak a 780G van feltüntetve (integrált HD3200 videó), de sokan azt mondják, hogy a 785G is azonos ilyen szempontból (integrált HD4200 videó).

- HD4350 / HD4550 / HD4650
    Ez az információ pedig egy 785G-s architektúrát ábrázoló képről származik, ahol ezeket a diszkrét kártyákat sorolják fel.
    A kép sok helyen megtalálható a neten: ITT és ITT és még sok helyen máshol...

Az AMD fórumán is rengetegen kérdezték már, amire csak annyit kaptak általában egy moderátortól, hogy nem, nem megy HD4650-al és társaival és rendszeresen belinkelték az első pontban lévő táblázatot bizonyítékként, ahol ugye a 785G rajta sincs...
    Az biztos, hogy a fentebb említett kártyákon kívül más kártyákkal biztosan nem fog működni a HCF!
    Volt aki arról panaszkodott, hogy HD3450-el sem akar menni...
    Ami fura, hogy egy darab tesztet nem találtam arról a neten, ahol tesztelték volna a HCF hatását a teljesítményre.

A kérdés:
    Van itt valaki, aki bármilyen módon is használt már ATI Hybrid CrossFireX (HCF) technikát?
    Bármilyen tapasztalatot (ment / nem ment) örömmel fogja venni sok-sok ember.

Üdv: Sopi

Új hozzászólás Aktív témák