Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Notar

    csendes tag

    válasz raczger #44498 üzenetére

    Szia!
    Lesz-e mosogató a pultban? Ha igen, célszerű közvetlenül mellé tenni a mosogatógépet, a víz, szennyvíz és villamos csatlakozások könnyebben kiépíthetőek, és később jól elérhetőek, ha ezek a mosogatótálca alatt vannak, ahol sok konyhában a szemetest és a tisztítószereket tartják. Semmiképpen ne a gép mögött legyenek ezek!
    Van beépíthető és aláépíthető mosogató. A beépíthetőnél kell szekrény és kell alul is lap, az aláépíthetőnél a helyét kell kihagynod, 60 cm, a mellette lévő két szekrényen fog a munkapult feltámaszkodni, nem kell oldallap, nem kell felső összekötő. Összeszereled a szekrényt és a gépet betolod alá.
    Nem tudom, hogy lesz-e főzőlap, és hogy az a sütőtől elkülönülten fog-e elhelyezkedni. Ha a sütőt is az alsó szekrényekben fogod elhelyezni, én inkább kombinált tűzhelyben gondolkodnék. Ezeknél a főzőlap hátsó éle kilóg a hátlaptól, ha betolod falig, hátul annyi hely lesz, amennyit a gyártó a szellőzéshez megkövetel, nem kell egyébbel foglalkozni. Az lehet, hogy ezeket a tűzhelyeket emelni kell a pultmagassághoz.
    Külön sütőt akkor tennék, ha ezt magasabban el lehet helyezni. A 60 cm széles és 60 cm mély helyekre ezek beférnek. Itt se legyen mögötte a szükséges csatlakozó, hanem könnyen elérhető helyen (már ha dugvillás)
    A felső összekötő szerepe annyi, hogy a szomszédos oldalfalak távolságát tatja, és erre van rögzítve a munkapult. Van olyan megoldás, hogy ez csak egy kb. 3 cm széles fém összekötő sín (pl. újabb IK&A konyhák)

    Én a konyha tervezésekor előbb meghatároztam a gépek, berendezések helyét, és köré terveztem a bútort.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák