Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    válasz zsolt320i #62001 üzenetére

    HDR-re valóban HDMI 2.0a kell. De 4K 30fps-ig HDR nélkül elég a HDMI 1.4 a TV-n és az erősítőn is. Ez utóbbihoz az kell, hogy a lejátszó tudja az auto freki és felbontásváltást (mert a GUI-t érdemesebb akkor 1080p / 60Hz-ne járatni), és ajánlott, hogy tudja a HDR->SDR konverziót. Ez PC-s alap esetén megoldható.

    2. Ha van 4K-s, HDR-es TV-d, akkor egy HDMI splitter-el le lehet választani (1.4-es "jelen") a hangot az erősítő felé és a képet pedig csak a TV felé küldve, így nem kell HDMI 2.0a-s erősítő. Vagy: SPDIF csatin küldöd ki a PCM, DTS, DD hangot az erősítőbe, ugyan úgy digitális bitstream és akkor sem kell HDMI 2.0a-a erősítő.

    De ah TV-t nem cserélsz, akkor sok értelme tényleg nincs FHD fölé menni. Itt legfeljebb csak az SD skálázás minősége fog számítani (ha kell egy kis "extra" képminőség, de a TV-k ezt alapból jó oldják meg). Ekkor jön képbe a MadVR és az IGP / VGA teljesítménye.

    Android Box-oknál sok minden Firmware függő. Pl. épp a böngészésnél az én Box-omnál van egy olyan "baki", hogy a fizikai bill.-zet megnyomásával automatikusan felugrik a virtuális bill.-zet is. Megszokható, de van akit ez tud zavarni és az adott firmware-ben ki se lehet kapcsolni. Android-ra a tTorrent-et szokták ajánlgatni.

Új hozzászólás Aktív témák