Hirdetés
- iPhone topik
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
end73
aktív tag
Méltán életképes megoldásról lévén szó az Asus CT-479-es személyében.Mivel nincsen, neki topicja, viszont manapság lassan, de biztosan erősödik a népszerűsége, nyitok neki egyett kicsi klub jelleggel, és h a ct-vel kapcsolatos tippeket és trükököket megosszuk egymással.
Asus elgondolása alapján, mely szerint vegyél egy bevált lapot, adjál hozzá egy csipet CT-479-et, és spékeld meg egy mobil processzorral. Végeredményképpen kapsz, egy ár-érték arányban kiváló, rendkívül hűvös, kiválóan túlhajtható rendszert, amibe a „régi” ddr1-es moduljaid és agp vga-d is még jó ideig, jól muzsikálhatnak. Kiváló harmóniát képezve a teljesítmény és a csöndesség oltárán. Nem beszélve arról hogy, a bench listák TOP10-es eredményeit is „elhódíthatod”.
Azok a lapok, melyek támogatják a CT-479-et, mellette hogy mely bios verzió szükséges a „lekezelésükhöz”
P4P800 SE BIOS 1008
P4P800-VM BIOS 1016
P4P800-E Deluxe BIOS 1007
P4C800-E Deluxe BIOS 1021
P4GD1 BIOS 1005
P4GPL-X BIOS 0205
Akik kacérkodtak már ilyen, rendszer összeállításában megakadhattak annál a pontnál, milyen hűtést tegyek rá. Mindenkinek hangsúlyoznám, hogy a csomagban található az Asus által tervezett megoldás is kiválóan megállja a helyét, 20-30% os túlhajtás esetén. Egy rossz tulajdonságot lehet felhozni ellene, hogy a 6cm-es ventinek, bármilyen Q-Fanos bekapcsolás ellenére fülbántó, éles hangja van. Erre is van orvosság, léteznek kiváló légszállítási paraméterekkel rendelkező 6cm-es ventillátorok, amelyek könnyűszerrel 4 csavar ki-és betekerésével cserélhetőek.
A gyári hűtési megoldást, szerettem volna tovább gondolni…. Hogyan tudnék, egy húzott rendszert, csöndesen tartva, egy CT-479 + M760@2700MHz kombót, 100%-os stabilisát mellett használni.
Az interneten bárki megtalálhatta, a régmúlt híres Zalman 7000 v 7700-as széria moddolt változatát, azért valjuk be nem az igaz ez a megoldás.
Melynek három lépése.
1, végy egy 7000 v 7700-es zalmant, majd fordítsd meg a feszítő lemezt
2, fordítsd meg a lefogató füleket
3, majd egy másik hosszúságú csavarral, a már megszokott módon szereld össze.
nagy méretben [link]
Ezt a megoldást nagy hirtelen, jónak találtam, de rám nem jellemzően ilyen jellegű (áltam) gányolásnak nevezett kivitelezéseket nem szeretem.
Cirka 10 felsőkategóriából való hűtés forgatása a ct-479 felett megszülte a jó megoldást.
end73 módszere, hogyan hűtsük mobil procinkat.
szükséges kellékek: 1 db Zalman 9500, 2 db hozzá tartozó leszorító fül, 1 db feszítő, + 1 db 3mm-es alátét + 1 db cpu kupak (pl egy döglött prociról )
nagy méretben : [link]
tedd a kupakot, a lesarkazás elkerülése érdekében a procira.
nagy méretben : [link]
miután a proci és a kupak , vmint a kupak és a hütőt is bepasztázhat, jöhet az összerakási. Leszorítók fordítva, vas alá alátét => és egy kis csavarozás.
nagyítva [link]
nagyítva [link]
nagyítva [link]
és amit kapunk egy minimális fordulatszámra vehető Zalman 9500, (full néma) és egy procit ami M760 2000MHz@2750, ami SuperPi 32M alatt is maximum 43C-ra melegszik.
Remélem sokaknak csináltam egy kis kedved, és sok tagot számlálhat majd a CT-479-es klub.
Most már könnyen beszerezhető az Asus CT-479, akit érdekel br 12.9e ellenében 1 garival tulajdonosa lehet egynek.Érdeklődni priviben (max 4óra átfutás és a kezdben van).
Remélem egy-két embernek jó kiindulási alapot jelent az alábbi leírás.
[Szerkesztve]Intel®
-
brasil
senior tag
hi
lassan nekem is megjön a procc.
lesz digit gép aztán este teszek fel én is képeket h hogyan lett megoldva a vízhűtésem a dologra.a kompi is rámegy
amúgy szép munka volt a hűtés is meg a hsz is...az, hogy hagyod, hogy egy hetero, nős férfi borotválja a zacsidat, tesz igazán macsó férfivá!...
-
Achill3uS
veterán
wow, nagyon szép munka (a dothan topic ugyis kihalt ) ha hazajutok énis linkelek egykét saját megoldást..
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
veterán
Az érdekelne még hogy a képeken ahogy nézem nem támasztottad alá a kupakot..
ez pedig egy sima P4-es IHS, a dothan magja pedig 0,2mm-el magasabb mint a 478-as P4-eké, ami jelentkezik is a kupak ''felpróbálásakor'', én szigszalaggal pótoltam a helyközt és mivel a ragasztó arra kerül nyoma sem marad az egész műveletnek, persze akinek van rendes gumi ragasztója azzal is lehet próbálkozni.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
brasil
senior tag
[link]
na itt a cuccok.nekiálltam...
[link]ez itt a blokk, gyárilag egy aquacomputer féle cucc.faragtam rá egy alu lapból fedelet:
[link]
aztán akadt itthon egy tt féle 478as lefogatás ami éppen pont megfelelt:
[link]
na és így belément a dologba a 760ES örülünk meg minden de 2800 fölé nem akar menni a dologsajnos a bh-5-nek kevés a 2.85v szal abból forrasztás lesz vagy ha valeki szerez nekem egy boostert az jó
képeket nem rakok be remélem ráértek kattogni
egyenlőre ennyi...az, hogy hagyod, hogy egy hetero, nős férfi borotválja a zacsidat, tesz igazán macsó férfivá!...
-
-
xcbiker
addikt
Üdv!
Csatlakoztam én is a klubhoz.
Feszt hogyan lehet emelni?
ill ha még valaki kedvet kapna: [link]Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
Achill3uS
veterán
annyira azért ne
amugy meg páka a barátunk
Nah én még az előző lapomban egy Thermalright XP-120-at bűvültem rá, lentebb vannak a képek, bocs nem minőségiek mert nincs digit gépem..
[link]
[link]
[link]
Szóval semmi sem lehetetlen mindössze kell egy kis kreativitás és egy kis kábelkötegelő
Amúgy sajnos rengeteg hűtő felszerelésénél kell a ct479 tápkábeljét forrasztani, az XP120 esetében ha megnézitek pont nemkellett, nagyon jól elfért, mindössze 2mm-t kellett leköszörülnöm a talpából az egyik kondi miatt, de tökéletesen hűtötte a dothan-t, és nem kell mondanom hogy idle-ben ráfagyott a kezem a heatpipe-okra
Azóta megesett egy lapcsere, a mai nap folyamán pedig víz került a prockóra, majd készítek képeket annak a felfogatásáról is, a hűtési teljesítmény egyértelműen javult az XP120-hoz képest, csend tekintetében nem mondhatnám, 1x12cm-s ventit használtam mind2-n 5v-on..
Ja semmi gond srácok, nálam a határ az 2770mhz, de majd a jön az LN2"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
brasil
senior tag
küggy bios vagy link.megpróbálom.bár most egyenlőre ramot forrasztunk szicsu kollégával...az ellenállás már megvan de ezzel csak 3.1-3.2v lesz de több mint a semmi
[Szerkesztve]...az, hogy hagyod, hogy egy hetero, nős férfi borotválja a zacsidat, tesz igazán macsó férfivá!...
-
szicsu
őstag
Brasilal megcsináltuk az első v-modunkat
egyenlőre csak 3,04 V ot kapnak a ramok (bh5), de nem mennek
Majd beraktuk az én utt ramjaimat és lás csudát megy mint állatt
Tehát a tapasztalatok nálunk nem jöttek be, miszerint bh5 megy a p4c800ban, és az utt nem.''Az alkotó élet titka az, hogy felnőttkorban is megőrizzük a gyermekkor szellemét.''
-
Rapid
aktív tag
1.4/1M/400-as celeron megy ezzel? És ha igen, akkor milyen rammal és mit lehet kihozni belőle? Ja és akkor meg már vennék is egy ilyen átalakítót, csak nem találom a topicját, ahol lehet rendelni! Vagy itt is lehet?
-
end73
aktív tag
válasz Overlocker #15 üzenetére
most csütörtök du-tól már működik az ''akadálymentesített'' beküldő (a szemétbe dobtuk az emailes fost), ami full automata lesz, addig 1.5 nap türelem és nyomassátok ezerrel.Kettő képet lehet majd feltölteni,és az eredmény azonnal megjelenik.
Egy kis izelítő, hogy lássátok az elvet
[link]Intel®
-
brasil
senior tag
na lassan beszerzés alatt a szükséges cuccok aztán meglássuk h mizu...
[link]...az, hogy hagyod, hogy egy hetero, nős férfi borotválja a zacsidat, tesz igazán macsó férfivá!...
-
gerjus
aktív tag
Helyes helyes ez a totyik mar erett, hatha telleg tobben rakapnak !!
Most egy nexxos XP van az enyemen mindja rakok kepeket fel , de Achilleus kollega remelhetoleg felteszit a vizes blokkot ami az enyem volt es ahhoz is buhertam ill hajlitottam egy leszoritot az egy innovacool rev 4 es blokk volt !!
Egyebkent mi az hogy deresedik 1,6 vn 9500 os zalmannal ? nekem is annyin megy allandoan nem deresedik semmi !! vagy en ertettem felre valamit ?
Majd meg jovokNever trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
gerjus
aktív tag
[link]
Sebtiben csinaltam egy kepet szerintem lejon belole aminek le kell
Egyebkent vizes blokkok leszoritasahoz nagyon nagyon jo szolgalatot tesz a gyari hutonek a ket leszoritoja lenyegeben minimalis atalakitassal barmilyem blokkot tokeltesen ra lehet szoritani !!Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
brasil
senior tag
vazze...azon agyalám h a proc 1.4v-on 2600on szaladgál...ellenben 1.6on se szeretne 2.8 fölé merészkedni...na ezt nem vágom...2803on már pusztulat
szal biztos megcsinálom a forrasztást de csak jövő héten.ha addig sikerül összeszedni a hozzávalókat......az, hogy hagyod, hogy egy hetero, nős férfi borotválja a zacsidat, tesz igazán macsó férfivá!...
-
end73
aktív tag
Egyebkent mi az hogy deresedik 1,6 vn 9500 os zalmannal ? nekem is annyin megy allandoan nem deresedik semmi !! vagy en ertettem felre valamit ?
ezzel arra akartam utalni, hogy ''jéghideg'' a hütő lamellája => könnyedén lehűti , nehogy fagyás v. ilyesmire gondolj, remélem érthető voltIntel®
-
end73
aktív tag
gyorsak voltunk....
KÉSZEN AZ ÚJ VERZIÓ. [link]
NYOMÁSSÁTOK, és várom a véleményeket.
a számláló még bénaIntel®
-
Oxi
aktív tag
Sziasztok!
Én is összeraktam egy Dothan 750-s konfigot. Léggel 1,44V-l 2706MHz-t megy 11x246FSB-vel. 248-nál már hibázik, 250-l el sem indul. Igaz, 1,5V-nál többet nem adtam neki. Ez egész tűrhető, igaz?
Üdv, OxiMínusz egy ok a kötekedésre.
-
Oxi
aktív tag
Adtam neki 1,6V-t. Ezzel el lehetett érnia 2796MHz-t( 12x233MHz). Miért van az hogy 250MHz felett meg sem nyikkan a proci?Mínusz egy ok a kötekedésre.
-
SeezJear
csendes tag
Hello, nekem van egy ilyen procim:
http://www.cpu-world.com/sspec/SL/SL6F8.html
es egy p4p800se a ct-479-el.
Eleg luzer vagyok tuning ugyben mostansag, azlenne a kerdes, szerintetek
hogyan alljak neki emelgetni a frekit, es a voltokat?
van vkinek tapasztalata ilyen kisebb procikkal?
KosziSeezJear - SeezJear Laboratories Inc. 2001.
-
SeezJear
csendes tag
1009-es a bios-m, szal letoltom a legujjabbat akkor..
a memcsit 2x256 dual chanel 400mhz.
kozben alaplai biosban felhuztam 20%-al a procit, szal most 1680-on megy..
eddig semi gondja..gyari hutovel.
mennyit lehet kihozi szerintetek ebbol a procibol?SeezJear - SeezJear Laboratories Inc. 2001.
-
donw3ga
senior tag
tudna valaki tippet adni, hol lehet legkedvezőbb áron kapni s479 pentium m procit?
-
end73
aktív tag
Hamarosan kompi kerül a dothanomra, eredmények és képek a napokban.
Brasil, Achill3uS gyerünk-gyerünkIntel®
-
end73
aktív tag
ha vkinek kell dothan+ ct479+lap, klikk a hirdetésemre : [link]
[Szerkesztve]Intel®
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows Insider Program
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Amatőr csillagászat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 43.000.-
- CPU Processzor Kiárusítás SALE
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó! 78.000.-
- Beszámítás! Intel Core i7 3770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! AMD FX-8350 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest