- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel topik
- Infinix Note 40 Pro+ 5G - túlpakolva
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OnePlus 9 Pro - gyorsulási futam
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hapakj
senior tag
válasz bajnokpityu #2 üzenetére
Nekem a Macbook pro-k miniled kijelzőivel volt ilyen érzésem. az 1000nites kijelző 1600 nit peakkel Hát megértettem milyen az igazi HDR
-
hapakj
senior tag
Az akasztót én is indokolatlannak tartom a DP-n, de én pont emiatt utálom az Ethernetet is. Ottromba nagy elavult fizikai kialakítású csatlakozó ami ráadásul kapaszkodik az eszközbe és rohadt könnyen törik. Épp ezért egyáltalán nem való egy mobil eszközbe.
Viszont olyan DP port amiről írsz azok nincsenek mobil eszközökön. Egy desktop hw-en azért nem érzem súlyos problémáját, hogy így rögzül. DP portnak vannak verzió kifejezetten mobil eszközre és igazából laptopon eddig csak olyat láttam, amin nincsenek ilyen kapcsok.
A HDMI-nek is vannak Mini és Mikro változata, de ritkák laptopon. Egyébként meg ugye mindkettő működik USB-C csatlakozóval is.
Fun fact: van egyébként olyan aljazat, ami alkalmas DP és HDMI fogadására is. S extrában ott egy ethernet [link]
-
hapakj
senior tag
-
hapakj
senior tag
Nem nem trollkodás, én laptopokon utálom. Vagyis nem a aljzattal van leginkább a baj, hanem a csatlakozóval ami mindig szét megy. De aljzat sem való mobil gépre, mert nagy és otromba.
Azokra az anomáliákra amikre reagáltam meg ne is beszéljük, egy laptopon ne legyen fityegő kihajtható részek. Ha egy laptop gépházát nem lehet kimarni egy darab alutömbből akkor az már vacak
-
hapakj
senior tag
válasz Francia91 #28 üzenetére
Ezen felesleges vitatkozni. Mindenkinek másak a preferenciái.
Nekem vacak. Volt több jó laptopom, míg kollégista voltam (még megvannak), de ma már nem lenne igényem egy ilyen félmegoldásra, ami különböző hátrányokat egyesít. Asztali gép és Macbook Air van helyette. Nincs szükségem út közben hatalmas teljesítményre. Cserébe imádom hogy nem gyűjt semmi port s hogy teljesen hangtalan s 3 éve nem kapcsoltam ki.
-
hapakj
senior tag
válasz bajnokpityu #30 üzenetére
Több céges kompakt laptopom is volt, ami teljesen alkalmas volt arra, hogy hazahozzam a munkát ha úgy alakult, irodában meg persze ott volt a megfelelően erős desktop workstation. S az RJ45 hiánya sem okozott problémát, mert apró pénz egy dongle és kb mindenki kapott irodába és otthonra is, szóval csak USB-t kellett bedugni.
Persze értem én hogy komoly munkához kellhet egy workstation kategóriás laptop (vagy gaminghez), de már abszolút úgyérzem, hogy ez réteg igény. A vékony, csendes, hosszú üzemidejű laptopok szerintem sokkal több ember usecase-t lefedik. -
hapakj
senior tag
válasz bajnokpityu #34 üzenetére
Windowsos inteles gépekről írtam Amúgy igen a mérnöki munkára alkalmas laptop, szerintem eléggé rétegigény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen routert?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Eredeti játékok OFF topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Makulátlan Asus, 15,6"FullHD IPS, játékra is,i5 1135g7,IRIS XE VGA,12-16GB RAM,SSD,
- HP 14s,FullHD játékra is,i5 1135g7(8X4,2Ghz)IRIS XE VGA,12-16GB RAM,SSD,
- OHH Bontatlan Lenovo ThinkBook 16p Workstation Tervező Laptop -50% i7-13700H 16/512 RTX 4060 8GB QHD
- Asus ROG Zephyrus G14 FHD+ 144Hz Hordozható Gamer laptop -50% Ryzen 7 6800HS 16GB/1TB RX 6700S 8GB
- Ideapad 3 15ACH6 27% 15.6'' FHD IPS Ryzen 7 5800H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest