Új hozzászólás Aktív témák
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4861 üzenetére
Az alaplap cserével az a gond hogyha cserélném akkor tuti nem bírnám ki hogy ne inteleset vegyek, és ne vegyek egy új proci/hűtőt is rá. Régóta szemezek azokkal az intel 4. generációs procikkal, lévén elég sok videót és képet szerkesztek. Sajnos most viszont nem engedhetek meg magamnak egy 100e ft-s vásárlást
Szerintem nyárra marad az
hogy jégkockákat dobálok a gépbe nonstopphogy megpróbálok valamit homemade szerkeszteni rá. -
Sotyks94
aktív tag
A 990 extreme 3 VRM túlmelegedésre van más megoldás azontúl hogy topflow hűtőt veszek, vagy új alaplapot? Már most látom hogy ideális bios settingel sem fogja bírni a nyarat. erősebb gamek alatt rendszerint így is meghasal, és én nagyon unom.
Hajlandó vagyok akár több ezer forintot is költeni hűtésre ha az végleg megoldja ezt a rohadt túlmelegedést. Válaszokat előre is köszi
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4840 üzenetére
Ki se mertem ebbe a nagy melegbe próbálni a 4.6-ot.
Az ajánlott Bios cuccokat lekapcsoltam, és SOKKAL jobb, a legtöbb játéknál nem is, vagy csak elég sok idő után kezdi el a VRM a throttlingot, ezért THX
Az a homemade hűtőhosszabbítás effektív?Mert ha igen megköszönném ha leírnád hogy milyen fémet, mekkorában, és hogyan rögzítve használtál
Arra hajlandó vagyok, de hogy több ezerért valami hivatalos hűtőt vegyek rá, ami lehet nem is megy .. meh...
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Pancsermeste #4838 üzenetére
Tudom, bosszús is vagyok. Nagyon rossz darabot fogtam ki.
4.2 -1.3125
4.4-1.3875
4.6-1.4625Szóval nagyon vacak sajna. (bioszban állítottam manuálisan és Prime95-el teszteltem a stabilitást)
-
Sotyks94
aktív tag
Hűtőcsere nem játszik, akkor már az alaplapot procistúl cserélném ha erre kerülne a sor.
A Bios beállításokat meg thx, letesztelem
(most jelenleg gyári feszre van optimalizálva, 4,2GHZ-n megy az FX8350-1.3125V-vel karöltve4 GHZ-n még nem teszteltem az alsó hatáért, de ha így is szemétkedni fog velem a VRM lehet megnézem azt. -
Sotyks94
aktív tag
Sziasztok van nekem egy ilyen ...
vacakcsodálatos 990fx extreme3 alaplapom amivel eddig csak a gond volt. Most többek között előjött a VRM throttling a túlmelegedés miatt. egy 26 fokos szobában ülök egy szarrá felszerelt Zalman z11-es házban, jókis hűtőkkel. Nem mondom hogy a lehető legjobb léghűtés a világon, de mindenképp felsőkategóriáról beszélünk, vagyis teljesen alaptalan bármilyen túlmelegedés, pláne hogy most épp még húzva sincs a gép. Ez a fránya VRM viszont még egy sima cs go alatt is úgy bemelegszik hogy 1 percenként lekapcsolja a procim szorzóit vagy 10 secre. Mondanom sem kell hogy konkrétan használhatatlan. Ötlet? Valaki rukkoljon elő valamivel ami nem arról szól hogy jobban hűtsem a gépemet, mert ez egy vicc hogy csak a léghűtésre 40+k-t költöttem, de ennek a szar alaplapnak még mindig melege van. Mi lesz itt a legmelegebb nyári napokon? Leolvad az alaplap mert megnyitok egy chromeot?... Nem lehet valahol beállítani Biosban hogy márpedig nekem ne nyakazza le a CPU-mat azért mert neki melege van? Mégjobb, mit kell tenni vele hogy ne legyen melege. Valami olyat találjatok ki ami nem kerül újab sok-sok ezrembe, mert szerintem a kövi 5 évre eleget költöttem léghűtésre... Vagy csak nekem ennyire vacak ez az alaplap, és másoknak 40 fokos szobában is 5GHZ-ra húzott procik mellett is elmegy léghűtéssel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Mobil flották
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Napelem
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Sorozatok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest