- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Winchester95 #4889 üzenetére
Freezer természetesen jobb hűtő a gyárinál, 4,4GHz-ig kb. elég is lenne.... csak az a bi-bi, hogy azzal elveszítenéd a gyári hűtő egyetlen előnyét, vagyis a lapra merőleges légáramot, mely hűti a VRM alkatrészeit is, így összességében talán még a 4,2GHz se lenne meg stabilan.
Amúgy a mostani 4,2GHz, amit stabilnak mondasz, nem hiszem, hogy Prime95 alatt is az lenne. Tudom, valós programoknál lényeges, de mivel a Prime folyamatos terhelést ad, így azzal lehet igazán megnézni a throttling határt. Természetesen az én 4,3GHz-es eredményem is Prime stabilra vonatkozik. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Winchester95 #4887 üzenetére
Azt hogy érted, hogy 4,4GHz-en minimálisat throttlingol?
Ha throttlingol, akkor nem minimálisat, hanem visszaveszi a szorzót alapra (7x), ami elég nagy órajel esés.
Szerintem felesleges cserélned. Nekem Ext 4-ben max. 4,3GHz-et sikerült elérnem stabilan 8 maggal, de ahhoz is már trükköznöm kellett a hűtéssel. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Winchester95 #4884 üzenetére
Hello!
Azzal a lappal nem leszel sokkal előrébb.
4-4,2GHz-ig még elég lehet, de csak ha jól szellőző házban, lehetőleg Top-flow CPU hűtéssel használod (és még így sem garantálható).
A lényeg, hogy a VRM kapjon bőségesen levegőt, mert ha felmelegszik, throttlingolni fog.- Ő, Dr. Debug: hibakód kijelző.
- Nem konkrétan a laptól emelkedik meg a fogyasztás, hanem a tuningtól (órajel + fesz. emelés) -
Winchester95
őstag
válasz
Winchester95 #4884 üzenetére
Valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- asus a 320m-k alaplap ( am4 )
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest