- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2853 üzenetére
Mondtam már neked is tunningolj ott is throtting lesz, és nem alul feszelj mert ott pont hogy hő és a fogyasztáscsökkenés a cél ergó ez csak azt bizonyíta hogy az alulfeszt jobban birja a 8320.
4 Ghz fölé tuning és meglátjuk hogy lesz-e throttling.a körülötte lévő dolgokat nem a proci melegíti mert nem ott adja át a legtöbb hőt azok maguktől melegednek mert dolgoznak.
-
and1ao
őstag
válasz
_DiEGO_ #2847 üzenetére
Igen 4 maggal jól megy a lap 6 vagy 8 magos FX viszont gyenge tuning szempontból Throttlingol a lap mert a feteken a hűtés gyenge illetve a mellette kondik terkercsek melegednek és a droppolja az órajelet. KInek itt kinek ott.
4 maggal a 6100-am is megy Prime stabilan 4.6 GHz-et de 30-50W-al kevesebb a fogyasztás.
-
and1ao
őstag
Ha tuning lesz akkor a 970-et felejtsd el 990FX ext 4 a minimum lap főleg a későbbi a 8320-hoz. Én is most teszem félre a pénzt és jön egy saber pont a tuning miatt
Második kérdésedre pedig a válasz igen is meg nem is.azt tudom hogy lesz még egy asztali FX széria a foglalatot azt viszont nem tudom de elég valószínű hogy még ebbe a foglalatba megy. cíkszéleséget valószínű nem fognak váltani
-
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2837 üzenetére
Egyébként visszatérve erre a throttling-ra dologra, ma volt egy kicsi időm és szántam rá hogy megnézzem mi a helyzet 4 maggal ilyen szempontból jah meg olyan szempontból is hogy 7870-re azt mondta valaki 4.5 Ghz-en kell járatni hogy kihajtsa nos jelentem baromság 4.2 BF3 alatt vígan kihajtotta
Na de visszatérve a lap-ra ugye 970 ext 3
Nos lelőttem egy modult így ugye 2 modul 4 mag ment és 4.6-on olyan betonstabilan ment a Prime 1 órán át hogy rossz volt nézni semmi throttling semmi meg se rezzent pedig a 6100 is 95W TDP-vel bír mint a 4100 kezdem egyre inkább nem érteni ennyivel nő a fogyasztás ha tuningolsz + egy modul miatt -
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2833 üzenetére
Bios-ban nem mivel a lap feszt droppol CPU-z-vel monitorozd full terhelés alatt az valamivel jobb képet de a szoftveres feszültségmérés nagyából egy kalap fing ezt csak hardveresen lehet teljes egészében megállapítani de ha cpu-z is 1.4-et mutat akkor annak lehet valami köze van valós értékhez
-
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2825 üzenetére
Értelek
Azért én még mindig nagyon kíváncsi vagyok egy 4.4 Ghz körüli tuningra légyszi lepj meg velesoultrapp.: jelenleg 4.2 Ghz 1.32 V-al hajtom és így most stabil 4.4-en már 10 perc Prime után throtting miatt órajel drop és 65 fokon megáll a kupak.
Confog adatlapon Xigmatek Asgard Pro ház 2 coolink Swift 2 venti alul hátul gyári elöl és 2 TY-141-es thermal felül EKL cold towerrel hűtöm.
-
-
and1ao
őstag
válasz
pcsabat #2785 üzenetére
Nem vagyok semmilyen funboy jelenleg AMD-m van és ha vennék is Intelt akkor az Ivy-t én személy szerint hanyagolnám egy kazán az egész Sandy-t vennék ha vennék. Egyébként meg ruhház be egy normális lapra AMD téren és menni fog az OC is hidd el én is szenvedek a Throttingal 4.4-után ugyhogy szerintem nekem is csere lesz az Ext3 főleg hogy méinkább megkellene hajtanom a CPU-t mert sok van még 7870-ben. vagy SAndy majd meglátom.
-
and1ao
őstag
válasz
Departed #2764 üzenetére
azért lenne vele gond kedves koma mert nem fekszik fel rendesen és nem érintkezik mindenhol ergo egy pontról gyakorlatialg melegíti fel az egész bordát a maradékrésze pedig hűtetlen,
még több venti mégnagyobb baromság mert a borda alatt a diódáknél ha ventizel még többet ha nem megreked a levegő.volt olyan giga lapom amiről majdhogynem leeset a déli híd hűtése és néztem nagyokat hogy mért ilyen meleg megigazítottam kapott hagyányi pasztát és egyből még a 35 fokot sem érte el.
-
and1ao
őstag
válasz
laca500 #2761 üzenetére
Én levenném a bordát és megnézni mi a helyzet alatta hátha lehet valami pasztával tapasszal vagy csak szimplán nagyon lötyögős ezt kézzel meg kell nézni már találkoztam haszonlóval sőt...nyerni lehet vele pár fokot A kondikat diódákkal nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni vagy csak nagyon barkács által, a memódat ha nem húzod akkor és nincs nekik + fesz akkor csak az elégedtetlen hűtésük miatt melegszenek
De itt mi Asrick lapokkal foglakozunk ajánlom a lapodhoz tartozó Topik-ot megkeresni ilyen ügyben.
-
and1ao
őstag
-
-
and1ao
őstag
Szerintem rámérek majd erre a fogyasztás dologra mertha sejtésem nem csal akkor bőven leszek fölötte is a 140W-nak meglátom mit produkál ott .
Vizet nem a lapra teszek hanem a procira mivel nem tudom léggel 4.2 felett hűteni a légmozgás marad ugyanúgy mert házventik maradnak FET-ről továbbra is elszívom a meleget. -
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2726 üzenetére
Ehhh
és mitől droppol órajelet nálam ilyen tünet nem jeletkezik melegedés egyéb nem maradt valami bent aminek nem kéne bent lenni? Nálam így produkálja magát a 6100 1.25-on szalad nálam is
most lestem meg.
de mihelyt lesz ídőm vizet rárakom minde képp megnézem mert a lap birja. -
and1ao
őstag
jó igen lehet hogy melegednek (láttam olyan giga lapot azt hiszem 970 UD3 volt déli híd hűtőbordája sütötte a kezem pl )bár én nem találkoztam hasonló melegedéssel se Ext3 se Ext4-él na mindegy lehet csak ház szellőzése miatt lehet
egyes sandforce chipeket nem szerit az asrock ez köztudott ezért vettem Agility 4-et anno Indilinx vezérlővel na azt szereti az asrock.
-
and1ao
őstag
válasz
sznoopy1977 #2704 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani hogy 3Dmark 06 alatt a procim GPU teszt alatt 50% alatt van kihasználtságba
-
and1ao
őstag
válasz
sznoopy1977 #2702 üzenetére
Nem mondta senki hogy egerészni kell a UEFI-ben én még 1x nem mozdítottam meg az Xfastes dolgok meg inkább markting mint teljesen használható feature szintén nem használom kipróbálsként feltettem utánna uninstall neki a SATA kialakítáas máshol is ilyen
inkább a szuper házad gyártóját keresném meg hogy legyenek szivesek átgondolni a tervezést nálam a Xigmatek Asgard Pro-ban köszöni szépen tökéletes a kialakítás hozzá, jah a tuningról meg annyit hogy alulfeszelve használok egy FX-6100-at 4Ghz-en 24/7-be, a szorzót pedig nem a lap állítja hanem a CPU energia gazdálkodása és akkor sik be ha nincs használva a CPU de adj neki egy IntelBurn tesztet és CPU-Z-vel megnézném hányszor esik le
Venti vezérlésem is szépen működik pedig kb hozzá se nyultam kb csak megadtam a plafont mikor menjen maxxon
Juj elfelejtettem hogy Ext 3-am van bár sokat nem számít mivel ugyanazzt tudja a két lap ext 4 kicsit szélesebb és tud CF-be 8x-8x-atRemélem az Asus UEFI-ét majd szeretni fogod
te vagy az a tuning mester aki azt sem tudta mi az az LN2 trololol
-
and1ao
őstag
válasz
sznoopy1977 #2613 üzenetére
Akkor maradjunk annyiban hogy egy kicsit szeretnéd tunningolni arra elég lesz 4.5 körül lehet majd a vége léggel ha proci is úgy akarja sok sikert
-
and1ao
őstag
válasz
sznoopy1977 #2611 üzenetére
Ha rommá akarod húzni a procit akkor a 970-es lap kevés lesz és himalaya is L2N neki meg egy 990FX lap és hello
-
and1ao
őstag
válasz
seederking #2600 üzenetére
Első hsz ajánlott olvasmány na jó nem leszek szemét
Ha Black Edition a proci akkor sokkal egyszerűbb csak a szorzót piszkálni azt is manuálisan ezt az ajánlott overclock profilt én még életembe nem lőttem be,és persze egy épkézlább hűtő beszerzése is ajánlott, persze egy idő után eléri a rendszer az alapfesz tuning végét onnastól + feszt kell adni a CPU-nak ajánlott kis lépcsőkben felfelé araszolgatni így a felső határ kijjebb tolható valamivel.Második részre reagálva valószínűleg ott is a fesz volt kevés jah feszt droppol az alaplap is tehát nem annyi az annyit amennyit megadsz bios-ba abból valamennyi elszivárog ezt lapja válogja érdemes odafigyelni r
HT és NB szorzóval való játszadozás majd később ha így nem lenne elég FSB (ami helytelen kifejezés de maradjunk ennél) azt pedig csak finomhangolás-ra használom én legalábbis (FSB-vel a beépített memo vezérlő miatt a memokat is húzod)
-
and1ao
őstag
válasz
#16729600 #2326 üzenetére
ez uj linkelsz egy cikket róla vagy valamit mert ezek szerint valami nagyon elkerülte a figyelmem.
Bár lényegen nem változtat jó lapok az asrock-ok
Skimaster.: írtam én a hsz-ben hogy szar az asus és ne vegye meg arról érdeklődött milyen az asrock. Érdekes mód nekem meg minden nagyobb gyártótól volt már lapom Asus Asrock MSI GIGA faxxcon sőt még egy sapphire is és egyikkel se volt bajom egyikről ez másikról az hiányzott ami a másikon rajta volt na puff.
Jah hogy nem fogtam ki selejtet még egyikből sem... érdekes hallotam már mindegyik lapgyára kígyót békát kiabálni.Elég is volt a kommentelésből
-
and1ao
őstag
válasz
Nofear19 #2324 üzenetére
Mivel az asrock az asus leányvállalati így túl nagy külömbség nincs köztük egyébként meg teljesen rendben vannak az asrock lapok nagyon jó a támogatásuk a gyártó részéről.
így igazándiból csak az a kérdés hogy mennyit enged meg a pénztárcád.a 6770-en helyet én akkor már 7770-et vennék mivel nem drágább és azért valamivel gyorsabb.
a memoria kimaradt a felsorolásból de ha kell akkor én az adatlapon lévőt tudnám ajánlani.
-
and1ao
őstag
-
and1ao
őstag
-
and1ao
őstag
válasz
attilla84 #2212 üzenetére
de annyia rossz mellete mint a fx-6200-al hogy a tuningbarát cpu-kat kiadja egy uj számmal nagyából ennyi a történet jelent esetben fx8150. ha valami embertelen méretű lesz a hűtő akkor 99% hogy slotot takani fog a borda ha mind a 4-et egyidejűleg szeretnéd használni low profil ramok között néznék szét ha nem kell mind a 4 slot és csak kettőt használsz majd nem lesz ram bővítés akkor lényegtelen.
-
and1ao
őstag
válasz
attilla84 #2205 üzenetére
8150 felesleges kis tunningal ugyanott vagy 8120 is azt pénz inkább coolerre költeném és tuning mehet bele az 2133-as memo az fx-ek szeretik a magas frekit késleltetés nem igazán szempont. A tápokat én sem ismerem amiket linkeltél de teljesítménybe biztos elég lesz csak a belsejét nem ismerem. A lap is teljesen jó választás.
-
-
and1ao
őstag
válasz
Highground #2161 üzenetére
létezik átalakító 2-3 ezer jó magyar forintért
-
and1ao
őstag
-
and1ao
őstag
Milyen prockó megy majd bele sőt a jobb kérdés inkább az hogy milyen hűtés mert az Ex 3 elég keskeny a Vengeancok pedig elég magas (méretbeli legalábbis némelyik) kittek először én meglesegetném hogyan fér a hűtés és a modulok.
Skimaster: kompatibilitási listában csak azok a ramok szerepelnek amivel tesztelték a lapot.
Az én ajánlatom kép csalóka nem ez a borda van rajta hanem Genesis persze csak akkor ha méretes procihűtőd van.
norbi0604 kolléga által linkelt is low profil nem is figyeltem
-
and1ao
őstag
válasz
Jamesb2 #2099 üzenetére
Tedd akkor lentre ha neked úgy jobban megfelel, erre pedig korábbam már válaszoltam hogy az is 16x-os addig amíg nincs CF bár az hogyha nézzük hogy VGA mondjuk épkézlább hűtéssel 60 fokos max terhelésnél de lehet sokat mondtam háza is válogatja és ahhoz képest lenne mondjuk tunningal néhány fokkal hidegebb a CPU én nagyon elfogadnám légtől persze
-
and1ao
őstag
válasz
Vartanus #2086 üzenetére
Én mindig azt mondom akinek nincs szüksége SLI-ra annak ott az Ex3-is mivel csak annyival tud többet az Ex4.nálam lassan egy éve megy kipp-kopp soha megse nyekken, mennyire bírja a tunningot? annyira mint bármilyen 990-es lap nálam jellenleg egy FX-6100 4.5 Ghz-en stabilan de járt már feljebb is
Asrock minőség nem tudom neked mit jelent a minőségi nekem semmi bajom nem volt vele.
Egy teljesen jó lap és ajánlott deszka, de csak akkor ha kell az SLI ha nem akkor Extreme 3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- asus a 320m-k alaplap ( am4 )
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest