Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
Tehát szerinted nem leszólni való az, ha egy szerinted jó alaplapban az általa támogatott 8XXX-es proci alapon hajtva is képes throttlingot okozni. 6xxx-es szériáig megfelel a lap, de ezt a szintet egy 12e Ft-os lap is tudja, szóval, ha már valaki ráfizet 6-7 eFT-ot a semmire, akkor érje már meg még azt a 2-3 Ft-ot a valami...
-
-
RVR400
veterán
Nekem 2 db ilyen is kevés volt, meg egy Thermalright VRM hűtő is, meg egy ráirányított Arctic F12 is. Természetesen átlagfelhasználásnál nincs probléma, csak ritkán, de Prime alatt borítékolható a throttling. Szerencsére jó áron el tudtam adni a VRM hűtőt helyben, csak a két Sharkoon ventivel nem tudok mit kezdeni. Talán mobil rackbe jó lenne, ha lenne rackem.
Természetesen Te 6 magnál írod a jelenséget, nekem egy 8120-as volt benne, úgy talán egy gépbe épített légkondi segített volna.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
ebegab92 #3659 üzenetére
Akkor már inkább ez az Asus, 1500 Ft-tal drágább, mint a 970 Extreme3.
Ha nem használna CF-t vagy SLI-t, akkor az FX chipset viszont teljesen felesleges, 5-rel többért van M5A99X EVO R2.0, ami valószínűleg jobb megelégedettségi mutatóval rendelkezik.
ASRock-ból a régebbieket érdemesebb megvenni, pl a 890FX-eket, de a 870-esek és 880-asok között is vannak jó darabok. -
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
Cingáriusz #3591 üzenetére
Inkább egy Gigabyte 970A-UD3 vagy még inkább egy Asus M5A97 R2.0.
-
RVR400
veterán
válasz
Pancsermeste #3588 üzenetére
Jogos amúgy, ezért jó nála a mért érték, mert gondolom piros LED-e van, a kék LED-nek 3 V körüli a nyitója.
-
RVR400
veterán
Mégsem kerek valami... Persze más kérdés, hogy 4.5-ön egy Bull már biztosan nem közelít a 160W-hoz.
-
RVR400
veterán
válasz
seederking #3497 üzenetére
Nem értem az összefüggést.
-
RVR400
veterán
válasz
Dark KillerX #3490 üzenetére
1 proci meg 1 rendszerhűtő lehet PWM-es.
-
RVR400
veterán
Nem jól tudod.
1. AMD FX 8320 Black Edition (3.5/4.0GHz, 125W, 8MB total dedicated L2 cache, 8MB L3 cache, 5200MHz HyperTransport™ bus, socket AM3+)
2. Az AMD 990FX lapkakészlet úgy készült, hogy támogassa az akár 5.2 GT/s HyperTransport™ 3.0 (HT 3.0) csatolósebességet.Tehát 2600 MHz.
-
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #3286 üzenetére
Tőlem alig akarták elvinni az Ext3-at, volt aki 12-t akart adni érte...
Mondjuk nem sírok, most az EVO R2.0-val elvagyok, de kár, hogy egy 970 Extreme3 meg egy 890FX Deluxe5 után kellett ide jutnom. Mivel csak a 890 gariztatása 7-8 körül jön ki, aztán örülök, ha el tudom adni 20-ért.#5965) BlackPriestÚjVálaszPrivát2012-09-20 11:24:25
BlackPriest
(senior tag)
LOGOUT blog
sziasztok!
urban terror nevű játékkal akadt gondom:
lecseréltem a régi gépem (x48, q9650) egy újra (970extreme3, fx-8120), a többi része megmaradt, viszont a fent említett játék elkezdett akadni. eleinte jó, majd belassul, de drasztikusan (10 körüli fps), majd néha begyorsul, játék újraindítás után megint jó egy darabig. próbáltam új rendszert, drivereket, mindent, de ugyanúgy akad. gép limit kizárt, lehetséges, hogy a játék nem szereti az amd-t?
Bogár nélkül lehet élni, de minek?! -
RVR400
veterán
Akkor inkább a már említett Giga, vagy egy Asus M5A99X EVO R2.0, nekem ez nagyon bejött. A 890FX Deluxe5-ömet most vittel el a futár, hogy intéződjön a garija, fentebb leírtam, hogyan jártam vele. Sajnos eljutottam oda, hogy nem értem, miért kerül egy gyengébb ASrock többe, mint amennyibe egy Asus vagy Gigabyte azonos kategórián belül, és jobb minőségben...
-
RVR400
veterán
válasz
Forestgreen #3278 üzenetére
Mivel használt a lapod, nyilván nem új árat kapsz érte, ergo, ha még ugyanazt akarnád megvenni újban, az is többe kerülne 1-2- nél...
Giga 990XA-UD3 lap 27K. -
RVR400
veterán
válasz
Forestgreen #3253 üzenetére
Ez azért "örvendetes", mert az Extreme3 még akkor is throttlingol, ha léghűtés van mellette. Egyébként mennyire hatékony a 920? Mármint milyen hőfokok vannak vele?
-
RVR400
veterán
Az oké, de még mindig nem értem, hogy akkor minek akarsz jobb megoldást, ha már úgyis rendeltél másik lapot.
Ha meg a lehető legjobban akarsz kijönni, akkor marad a frontpanel, mivel annak nicns értelme, hogy lecseréld az amúgy jól működő lapodat ennél nagyobb költséggel egy ugyanolyanra, ami csak az alaplapi usb 3-mal tud többet.
Más kérdés, hogy Neked az ár nem szempont, így nyilván a lapcsere a kézenfekvő, bár a 6100-hoz elég lenne egy 20 rugóval olcsóbb lap is. -
RVR400
veterán
Általában a monitoromat szoktam nézni, nem pedig a gépem belsejét, és akárhogy is nézzük, mindennek van egy bizonyos határa. Egy plusz kártya, ha a komfortérzetemet javítja nagyban, de egy teljesen másodlagos esztétikai érzetemet rontja kis mértékben, akkor nincs miről beszélni.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2875 üzenetére
Aida-ban Eszközök/Rendszer stabilitásteszt. Csak belövöd, de nem nyomsz a start-ra. Elindítod a Prime-ot, és szépen rajzolja a stabtesztes ablakba a hőmérsékleteket. Ha throttlingol, akkor szép fűrészjel lesz a tetején egy idő után. Ha nem, akkor most már tudjuk, hogy csak a 81xx-esekhez nem jó a lap, meg némelyik 61xx-hez sem.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2872 üzenetére
Nem kötekedésképpen, dek onkrétan ezen nem látszik semmi amúgy, mert az AIDA stabtesztjét, ha elindítod, de nem futtatod, annál rajzolja ki szépen a görbét, ha görbe. Nyilván az egyenest is ki tudja rajzolni.
Elhiszem, hogy kisebb fogyasztás esetén nincs gond, márpedig a 83xx kevesebbet fogyaszt, mint a 81xx. Szóval 4200-on kell kb jelentkeznie így a throttlingnak. -
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2853 üzenetére
3.7-en a 8120-szal sincs throttling normál körülmények között az Extreme3-nál, de 4 GHz-n még akkor is, ha rátolok direktbe egy 12 centis ventit a VRM részre.
De pl ugyanaz a procim maradt, cseréltem 890FX lapra, szó nélkül tolja 4.5 GHz-en, más kérdés, hogy ott már a levegő kevés a normális hűthetőséghez, de a lap nem throttlingol. Szóval el kell gondolkozni, hogy inkább ad az ember most plusz 5k-t egy normálisabb lapért, vagy később fogja rátolni ezt a különbözetet. Sajnos én utólag költöttem rá, ráadásul az addig nem 5k lesz az a különbözet, mert úgyis próbálkozik az ember lapcsere nélkül megoldani. Így most van egy Thermalright HR-09U Type2 hűtőm és 2 db 4cm-es Sharkoon Lownoise ventim teljesen feleslegesen. -
RVR400
veterán
Egy kis info:
Most 3.6-on van, mert csak a gyári hűtőt tettem rá. 1.16 V-tal simán megy a prime, amit eddig a 970-ben csak 1.19-1.2 V-on tudtam produkálni (lehet, hogy kevesebb is elég neki, de most már szunyaidő van, nem próbálkozok tovább). A kupak így max 56 fokos, bár nem engedem a hűtőt fullon pörögni (de azért a 4200 rpm is iszonyat hangos), és érdekes módon a magok beálltak 41-re, ami eddig nem volt jellemző (inkább több volt). Holnap összepattintom rendesen, felkerül rá a Macho, plusz a ventik is menni fognak a házban. mert most csak az oldalára döntve megy a teszt. Szóval eddigi tapasztalataim alapján, aki véletlenül 970-est vett a 8xxx-es procijához, annak tudom ajánlani a cserét.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
DeadMeat #2756 üzenetére
A tesztedből az látszik, hogy ha megtolod a procit, akkor 100W-tal többet húz be a konnektorból, ami tekintve a hatásfokot, stb-t, a procinál jelent kb 60-70W-ot. Tekintve, hogy kb 20-30 W-ot eszik a proci alapon, így a teszt bebizonyította, hogy 95W-on belül van. Vagy most nem értem, hogy ezzel mit akartál.
-
RVR400
veterán
válasz
DeadMeat #2753 üzenetére
Mondjuk a 4170 alapból 4.2 GHz, szóval ott nem kell húzni semmit sem sehová, ebből sejthető, hogy az úgy még 125-ön belül van, tehát a 4100 hasonló órajellel sem lesz nagyon máshol, és a 6200 pedig 3.8 GHz is 125-ön belül van, így sejthető, hogy 4.2-n is még a 150-en belül van.
Viszont ha egy 8120 3.1 GHz-n van 125 alatt, akkor vajon 30% tuningot rátolva mennyi lesz? Az már kifut a 150 W-ból.
És nem a konnektorból felvett teljesítményről beszélünk, mert ugye az megint más. -
-
RVR400
veterán
válasz
DeadMeat #2747 üzenetére
A 6100 95W TDP, míg a 8120 125W, így érthető mondjuk, hogy azt még bírja. Ahogy írtam is, a 4100-at én is toltam benne 4.5 GHz-n bőven megtolva fesszel. Jah, és akkor még eszembe sem jutott, hogy bármilyen szinten kellene rá plusz hűtés, és a Raidmax Sagitta házam volt mindenféle plusz venti nélkül.
-
RVR400
veterán
Ha visszaolvasgatsz, akkor már pár eset volt így, hogy valaki ennyit írt le, aztán pedig kiderült, hogy nem a proci melegszik túl, hanem lap szarozik. Neked ez egyértelműen 70 fok fölötti eredményt jelent, nekünk pedig ilyen előzmények után azt, hogy nem eszik olyan forrón az FX-et.
-
RVR400
veterán
Azt eddig nem írtad, hogy a procihő megy az egekbe, csak azt, hogy visszaveszi az órajelet, ha húzod. Mondjuk fura, hogy egy Cold Tower ennyire gyenge legyen, nekem a Hyper 212 a 4100-ast 4.5 GHz-n 1.4 V felett még bírta hűteni rendesen, meg végülis a 8120-assal sem volt gondja, mert 3.8-on még 70 fok alatt volt, viszont nem a FET-ek nem bírják a gyűrődést, hanem a tekercsek, így hiába vizezed, meg tolod a FET bordájára a levegőt, nem lesz igazából jobb eredményed.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2733 üzenetére
De nem mindegyiknél.
Mondjuk érdekes, hogy a 880-as lapokban simán elmennek ezek a cuccok, és még a FET-eken sincs hűtés. Nem tudom, hogy a 970-eseket miért baszták el ennyire, főleg az ASRock, mert azért az Asus-okon hűtőborda van az egészen, és ott még csak úgy láttam throttlingot, hogy vízzel hűtötték a procit, és nem toltak elég levegőt a bordára.
-
RVR400
veterán
Te fölötte leszel ,cska a lap nem fogja bírni. Nem a FET-ek melegszenek túl, nekem van rajtuk egy Thermalright HR-09 és így 40 fokig is alig megy fel a borda hőmérséklete. Told meg prime-mal, és fogd meg a FET-ek mellett a tekercseket (5 kis fekete kocka a FET-ek és a proci között), nos azt rendesen hűteni sosem fogod tudni, mivel ahogy írtam is, rátoltam egy-az egyben full fordulatszámmal egy Arctic F12 Pro-t, és 4.2 GHz-n 1.33 V-tal ,ahol normálisabb lapok még vígan elszaladoznak, ott az Extreme3 bizony throttlingol.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2730 üzenetére
Az FX-4100-at simán vitte amúgy a lap 4.5 GHz-en, azzal nem volt gondom. Mióta bekerült a 8120-as, azóta derülnek ki a turpisságok. Asszem, hogy ez volt az utolsó ASRock lapom. Jah igen, és szerintem kb úgy van hitelesítve a 140 W-ra, hogy az pont annyi, esetleg 10 W-ot bír el még fölfelé a cucc.
Amúgy füllel egész egyszerűen meg lehet hallgani, hogy melyik csinálja.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2724 üzenetére
Én is ezt hittem... De az LLC így kb arra jó, hogy ne váltakozzon 1.320 és 1.336 között a feszültség, hanem csak 1.328 és 1.336 között...
Táp nyöszörög, ha a kábeleket össze-vissza keresztezed. Raktam fel a házas topicba egy képet az én régi megoldásomról, na úgy sípolt. -
RVR400
veterán
Nah, asszem, hogy van egy eladó 970 Extreme3, ha kell valakinek. Csere érdekel normálisabb lapra, még 1 év 1 hónap ipon gari van rá.
-
RVR400
veterán
Hát gyerekek, akkor jól bevásároltunk.
-
RVR400
veterán
válasz
mackosajt #2672 üzenetére
Az oké, hogy a ház fasza, de neki lapot kell cserélnie, vagy ő is keresgélheti a megoldást még jobban a FET-ek meg a tekercsek hűtésére, ugyanis még jobban meg fog ott állni neki a meleg, ha még a procinak sem lesz ott ventije, ami kicsit kavarja a levegőt. Nézegettem fórumokat, vízhűtés mellett az M5A97-es full hűtött lap is elhasal a levegőkeringés rendes hiánya miatt.
Rendeltem rá tüsiket meg lesz felette 2 db 4 cm-es Sharkoon lownoise, és minden fasza lesz. -
RVR400
veterán
Ha esetleg valakinél felmerülne kérdés a throttlinggal kapcsolatban, tegnap csináltam egy jó kis tesztet.
-
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
Nem tudom, hogy mi lehet a gond, de én amikor ideiglenesen feltettem a Hyper 212 után a gyári hűtőt, ahogy tekertem vissza a gyári hűtőtartó műanyagokat, akkor egész egyszerűen az egyik láb kiszakadt az alatta lévő lemezből... Szóval nem tudom, hogy mennyi biztonságos az ASRock gyári rögzítőjére bízni egy ilyen hűtőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest