Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • OgreImre

    senior tag

    válasz gNAT_hu #5004 üzenetére

    Igen a számítás külön téma, arra ott a Masterc az AxisVM.
    Én - ha az épület megkívánja, azaz ha nem egy egyszerűcsaládi ház - akkor a 3D szerkezeti modellt Archicadben rakom össze, 20 éve használom, elég gyorsan megy. Ez megy ifc-ben AxisVM-be.
    A zsaluzási terveket Archicadben a modellről lekérve rakom össze. És a következő fázis hiányzik, a vasalás. Ha nagyobb az épület akkor más programmal kell csinálni (zsalutervet dwg-be menteni, másik programban behozni, tisztítani stb., felesleges körök) Ha kicsi az épület/családi ház, akkor "vonalasan" vasalok inkább Archicadben.
    Acélszerkezetet Archicadben elég jól lehet modellezni, egy kis trükközéssel (csomólemez, furatok, csavarok tárgyként parametrizálva), elemkonszignáció most már nagyon jó. Persze nem lesz egy Tekla, de kisebb munkáknál hatékony.
    Revit-ben és Allplanban van vasalási modul, egy köztes lépést ki lehet hagyni. Az Allplan modulja használhatóbbnak tűnik. És ha jól tudom acélban is erősebbek.
    Az éptár vasalási modult korábban próbáltam, nem győzött meg, ha lesz egy kis időm ránézek. Most nézem januárban kijött egy új (2.0) verzió, na belelesek.
    Nekem akkora munkáim vannak, amik egyedül megoldhatóak időben és térben. Ez a családi háztól a 4-6-8-10 lakásos társasházig, kisebb csarnokokig terjed. Ezt a workflow-t kell optimalizálnom.

    "And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

Új hozzászólás Aktív témák