Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gabi256

    csendes tag

    válasz gNAT_hu #1937 üzenetére

    :)
    Akkor finomítsunk: a dokumentáció minden elmentett nézetében rögzítésre kerül az aktuális modellnézet beállítás. (alaprajz, metszet, homlokzat, 3D) A modellnézet mentendő tulajdonsága, hogy a nyílásokat mutassa-ne mutassa, kótával-vagy kóta nélkül. Ez a beállítás felülírja az elemszintűeket, tehát a modellnézet beállításánál beállítod a "megjelenítés alaprajzon, méretezési jelekkel' -t.
    Az elemszintű beállítás: egy nyílászáró elhelyezésekor beállítod, hogy legyen-ne legyen méretezési jele. Ha a nincsent választod, akkor soha nem lesz méretjellel ellátva.
    Ha választasz méretjelet, akkor e mellé válaszd ki az átépítési státuszát, és azt is, hogy az átépítési szűrők hatására hogyan viselkedjen. Az átépítéssel kapcsolatosan 3 atribútum van: meglévő, bontandó, új szerkezet.

    Ez után beállítod az átépítési szűrőket.
    Ebből annyit csinálsz, amennyit akarsz, vagy használod a gyáriakat és csodálkozol :)
    Hogyan működik?
    Készítesz egy szettet. (pl. "saját felmérési terv") - beállítod, hogy a 3 féle átépítési atribútumú elem hogyan viselkedjen. Egy szettben meg tudod határozni, hogy az elem látszódjon - vagy nem. (meglévő elem: mutatás/elrejtés) Ha mutatás, akkor úgy, ahogy az elem beállításánál vagy globális modellnézetnél meghatároztad, vagy felülírás/ azaz ebben a szettben az elem más megjelenítési tulajdonsággal rendelkezzen. Pl legyen piros.)

Új hozzászólás Aktív témák