-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
válasz
kukucskad #34904 üzenetére
Ha végig is futott, akkor nem értem, mit keres még a gépen. Csak ez az opció van, így tudja garantálni, hogy lement mindent. Ha másféle backupot szeretnél, próbáld ki az iBackupot.
A lokális mentéseket meg töröld nyugodtan, ha tényleg ki lett mentve minden a külső HDD-re.
-
r4z
nagyúr
válasz
kukucskad #34901 üzenetére
Akkor eltaláltam, a Time Machine a bűnös.
Külső tárolót nem használtál korábban a Time Machine-hoz? Amíg nem csatlakoztatod megint, addig ő magának eltárolja a mentéseket, utána felszabadul a hely.
Ha ki akarod törölni bruteforce módszerrel, a DiskWave elárulja, merre találod (MobileBackups vagy valami ilyesmi a mappa neve). -
Sapphi
aktív tag
válasz
kukucskad #33973 üzenetére
A Transmission egy linuxos torrent kliens (Mint például a uTorrent) csak kis memoriaigényű nem használja feleslegesen a teljesítményt. Ha szeretnéd torrentezésra használni, akkor nem tudom neked ajánlani a WD MyCloud-ot, igazából filmek lejátszásával nem volt gond WiFi-n keresztül, de sok helyen olvastam, hogy panaszkodnak rá, hogy meg megakad a film.
Neked kell eldönteni, hogy megfelelő-e számodra, de lehet vársz egy kicsit és még hozzá tudszt tenni egy kis pénzt és olyan NAS-od lesz, amin webservert meg mindent amit csak szeretnél futtathatsz.
-
Sapphi
aktív tag
válasz
kukucskad #33965 üzenetére
Nekem van illetve már csak volt egy.
Adatok tárolására teljesen jó és teszi is a dolgát. Én egy kicsit többet akartam kihozni belőle, de arra már alkalmatlannak bizonyult az én kezembe... Kétszer szedtem szét és tettem újra a rendszerét majd a 3. után úgy döntöttem, hogy ennyi volt inkább veszek egy Synology-t.
De amennyiben csak adatot szeretnél tárolni arra tökéletesen megfelel. Torrentezésre én már nem ajánlom, de lehet vele!
-
kukucskad
tag
válasz
kukucskad #30746 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a következővel kapcsolatban:
Ha a Mac névjegye alatt a tároló fülre kattintok felosztva megjelenik, hogy mi mennyi helyet foglal a gépen. Kérdésem az lenne, hogy az alkalmazások kategóriába az alkalmazásokon kívül mit számol még bele? Ha külön összeszedem max 25-30 Gb helyet foglalnak az alkalmazások de a felosztásban 75 Gb-ot ír.
Valaki tud esetleg egy hasznos leírást linkelni, hogy az OS X mi alapján kategorizál?
Másik kérdésem pedig az, hogy ugyanitt a biztonsági mentés miért jelenik meg több Gb mennyiséggel, ha azt egy külső hdd-re szoktam menteni?
Köszi -
kukucskad
tag
válasz
kukucskad #29887 üzenetére
Igazából az előző bejegyzésem abból adódott, hogy az éjszaka beállítottam az Insomiax ben az alvó üzemmód késleltetését 2 órára és ennek ellenére reggel még mindig ment a gép. Gondolom az is befolyásolja a működést, hogy töltőm volt.
Ha valakinek lennének hasznos infói e fentiekkel kapcsolatban, megköszönném
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
kukucskad #17253 üzenetére
En is sokat hezitaltam. Egeszen maig.
Ma rendeltem meg egy 13"-os rMBP-t (i7, 16GB, 256GB). A 11"-os Air-t meg felrakom EBay-re, remelem hamar elmegy. Kicsereltem az eredeti 128-as SSD-t egy 256-osra, de nem hiszem hogy megeri azzal eladni, ugyhogy visszarakom az eredetit.
-
Xero
nagyúr
válasz
kukucskad #15018 üzenetére
Na akkor parancsolj:
- Alapvetően nem szeretem a fényes kijelzőket, sőt, de a retinák még egészen elviselhetőek.
- Nem jellemző, de ugyan úgy elromolhat mint bármi más amit ember készített. Jellemzően azért ami ennyi idő után bedöglik, az bele fog esni valamilyen garancia bővítésbe és nem lesz gond.
- A sw-ekre kitértem, a weboldalak közül pedig nyilván az fog jól kinézni, amit felkészítettek erre.A szerkesztés gomb pedig nem dísznek van.
-
Xero
nagyúr
válasz
kukucskad #15008 üzenetére
Én csak a sw-ekre reagálok, mert jót mosolyogtam:
- Vuze: Van torrent kliens, többek között ez a bloatware is, de ezt a hivatalos oldalukon is kideríthetted volna. Viszont inkább használj Transmission-t vagy uTorrent-et.
- VLC: Ugyan ez. Létezik nyilván.
- Teamviewer: Ugyan ez.
- Daemon Tools: Nincs rá szükség.
- Nod: Szintén nincs rá szükség, ez nem az a rendszer.
- Office: Erről meg az utóbbi 2 oldalon a beszélgetés, nem gyanús, hogy léteznek?Az a szomorú, hogy a fenti felsorolás kb 1 perc Google használatot indokolt volna mindennemű előismeret nélkül.
-
trisztan94
őstag
válasz
kukucskad #15008 üzenetére
Szia!
1. Nekem is fényes, teljesen jól olvasható közvetlen napfényben is. Persze a fényerőt ilyenkor fel kell nyomni maximumra. A kijelző amúgy nagyon szép, vele együtt a színek is!
2. Hát én már lassan 2 éve húzom a gépet, de eddig semmi baja nincs, folyton akkuról használom, mégis 94%-on van még. Ha nagyon fontos a gari, akkor ki tudod bővíteni 3 évre, de azért külön kell fizetni. (AppleCare)
3. Nem nagyon tudod.
4. A felbontással annyi problémád lehet, hogy nem biztos, hogy minden alkalmazás fel van rá készítve, így néhány kicsit "csúnya" lesz, de szerintem semmi durva (nekem nem retinás a gép). A leírt programok közül kb minden van a rendszerre, ha valami nincs, akkor annak is biztos van alternatívája
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory: Nikke
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Formula-1
- Medence topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- iKing.Hu - OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest