- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eszleny
aktív tag
válasz
moklys1 #104242 üzenetére
Emailben is megmaradt (heic-ből automatikusan átkonvertálta jpeg-be, de megmaradt a felirat). Ugyanúgy Airdroppal is megmaradt a felirat (heic, nem történt konvertálás). Finderből importáltam be Photosba és ott is látszik.
Milyen Macos verziót használsz, illetve iPhone-n milyen iOS van? Nálam Macos 12.3 és iOs 15.4. -
Eszleny
aktív tag
-
Sumi
aktív tag
válasz
moklys1 #104084 üzenetére
Nem feltétlen
A felhasználás a következő:
1, Asztalon van a macbook, mellette a 32" monitor, billentyűzet, egér (minden vezetékes). Van hogy felállok a géptől és el kell mennem fél-1 órára, ilyenkor jó lenne ha minden elaludna. Szoktam nyomni egy bal-felső alma - lock screent ilyenkor. El is alszik szuperül. De amikor visszajövök, akkor fél perc csesztetése a gépnek (egér kattogtatása, billentyűzet nyomkodása) hogy minden felébredjen - vagy hát leginkább hogy a monitort felébressze..2, Hétvégente máshova megyek és ott normális laptopként használom (saját tacspad, billentyűzet, kijelzőjét használom) - ilyenkor hibátlanul működik az altatás/ébresztés persze.
De már emiatt a kettős használat miatt sem lenne célszerű kikapcsolni teljesen az alvást.
-
-
gzbotii
nagyúr
-
válasz
moklys1 #101526 üzenetére
Nálam korábban azt csinálta, hogy ha a legújabbnál régebbi OS-t akartam leszedni, ugyan átírányított az App Store felületére, de azt írta ki, hogy nem találja az appot.
Most viszont ennyit sem csinál, szimplán csak üres oldalt hoz be (egy pillanatra megjelenik az oldal fejléce, majd eltűnik). Ami szar, mert így nem tudom, hogy lehet downgrade-elni, pedig nem ártana, mert nagyon zavar, hogy a játékok kb 4/5-e nem fut a 32bittel való kompatibilitás megszüntetése miatt. -
-
Jano_023
őstag
válasz
moklys1 #101516 üzenetére
Nekem azért is esett erre a monitorra a választás mert Thunderbolt 3 csatlakozó van rajta és USB hub. Én is így jártam hogy a 23K-s HUbom most nem ér semmit. Vagyis ez nem igaz mert ugye mikor az ember viszi a gépet (mégis egy laptop, ezért vettük) akkor azért jól jön.
Örülök, hogy bevált a monitor. Nekem a 32" után szokni keleti hogy kicsit kisebb de nagyon szép és nagyon jól fog működni a jövőben is remélem. Alapvetően nekem az Air mellé keleti valami, de a PS4 Pro is szépen kihasználja. Remélem jövőre sikerül PS5 venni és akkor a játékok is gyönyörűek lesznek rajta.A joystick az LG sajátja már egy jó ideje. Szerintem is elég jó megoldás és kézre is esik.
-
Jano_023
őstag
válasz
moklys1 #101489 üzenetére
Szia, örülök, hogy tetszik. Milyen felbontásain használod ?
Én már a netet bújtam, hogy hol lehet venni rendes Tuhunderbolt 3 kábelt és nagyon meglepett, hogy a monitorhoz adtak 2 HDMI és 1 Thunderbolt 3 kábelt. Így én azt használom és a gyári töltő és kábel hurcolós lett ha megyek valahova viszem.Még egy kérdés neked és @Silεncε is. HDMI-n van a Playstation rákötve és Thunderbolton a laptop. Tudok váltani a két eszköz között egy gombnyomással ? vagy csak a meüben kijelölöm a forrást és kiválasztom? Jó lenne ha hosszan nyomva vagy valahogy lehetne a 2 aktív eszköz között váltani.
-
Silεncε
őstag
válasz
moklys1 #101489 üzenetére
Ugyanezt a monitort vettem multheten, a hozzaadott kabel Thunderbolt 3-as, mukodnie kell vele. (konkretan en is most azzal hasznalom)
edit: ja most olvasom. a Machez kapott kabel sima toltokabel, azon te adatot nem fogsz atvinni. Vedd ki a hozzaadott kabelt, nem mutargy az, hogy ovni kell.
-
válasz
moklys1 #101448 üzenetére
Natív 4k 60Hz, Type C-n keresztül. Semmi gond nem volt vele, összedugtam, és ment. Tölti is a gépet a monitor. Gyönyörű képe van, nem látni a pixeleket.
Szép nagy minden, teljesen jól fogod látni. Én Osirix-et, meg Horost használok CT/MR leletezéshez, és a menü, meg a gombok is a monitoron arányaiban nagyobbnak tűnnek, mint a laptop kijelzőn. Szóval ez egyáltalán nem para. -
válasz
moklys1 #101430 üzenetére
Nem fogsz csalódni benne. BF alkalmával ruháztam be egyre Jano egyik kommentje, meg a termékhez adott véleménye alapján, és igen jó cucc. Win 11 képe egy GTX 960 mellett 150%-os ajánlott nagyítással nem olyan meggyőző rajta, de az M1 Air igencsak szép képet ad, tűéles minden.
Sajna most megint feljebb vitték az árát, pedig erősen gondolkodom, hogy kéne vennem még egyet...
-
-
Parson
addikt
válasz
moklys1 #101195 üzenetére
Pontosan. Egy biztonsági mentés mindig adott eszköz biztonsági mentése, és nem költözködésre szánt mentés. Lehet arra is használni, de tisztább megoldás egy uj eszközt egyszer újként beállitgatni, aztán a költözködésböl eredö hibák kizárhatóak. Ilyen módon nekem atomstabilak az iPhone-jaim már kezdetek óta - ja, iOS-t is mindig csak utsolsó stabil verziókat rakok fel. Tesztelésre ott vannak az egész világ naiv és türelmetlen felhasználói... én meg élvezem a stabilitást.
-
Jano_023
őstag
válasz
moklys1 #101186 üzenetére
Nem tudom nekem sincsen olyan régen gépem hogy erre tudjak válaszolni. Én olyan HUB-ot vettem amivel lehet tölteni de azért inkább nem úgy töltöm. De nekem rendesen jelzi.
Jelenleg a monitoron keresztül töltöm és úgy frankón működik.
De ha a HUB engedi amúgy hogy töltsd a normál beépített porton akkor én azt használnám.
De a többiek majd megmondják a tutit. -
válasz
moklys1 #22832 üzenetére
Szerintem legtöbb esetben ezt ajánlják majd:
DELL Ultrasharp 24' U2413, 1920x1200, IPS, GB LED
DELL Ultrasharp 27' U2713HM, 2560x1440, IPS, LEDUtóbbi kicsit nagyobb, Oázisnál nagyon szívesen ajánlották. Kipróbáltam, tényleg jó.
Ami fontos, az a PPI. Ha alacsony, akkor nem lesz szép a betűk simítása, minden kicsit szőrös és nehezebben olvasható. 24 col környékén szerintem már a FHD kevés az OS X-nek (retina kijelző után meg főleg), szóval ezt figyelembe véve nézelődj.
A panel lehetőleg IPS legyen, annak jók a betekintési szögei, szépek a színei. A fényes kicsit élénkebb, szebb, látványosabb, viszont tükröződik, munkára tehát jobb a matt, de nekem például a túl erős antiglare réteget nem bírja a szemem, így mindig fényes kijelzőim voltak..
A csatlakozókat tekintve nyilván a Thunderbolt a legjobb, abból viszont nem sokat fogsz találni. HDMI megfelel, sokan használják azzal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- MakulátlanGaranciális MSI Cyborg GAMER 15,6"144Hz!i5 13420H(12X4,6Ghz)RTX 4050 6GB VGA,16GB DDR5 RAM
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Megbízhatóság, minőség, megtakarítás ez a HP nyomtató most verhetetlen áron a tiéd lehet!
- iPhone 16 Plus 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest