-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchris78
veterán
Nem véletlenül tudnak most sokan inteles gépet venni... Az anno nagyon drága lehetett és most fog teljesen elértéktelenedni.. Amennyire el lehetett adni a MacBookokat eddig és az M-eseket el is lehet adni annyira nem lehet majd az Inteleseket.. Ha megveszed akkor számolj vele hogy az már a nyakadon is fog maradni. De ez csak egy szubjektív vélemény.
-
-Skylake-
addikt
nezd, nagyon egyszeru : mindegy, mennyibe kerul, mindegy, hogy hany frissitest kap meg. Az apple _felreerthetetlenul egyertelmuen_ kijelote az iranyt. Ez irany pedig egy teljesen mas irany mint az intel. Azt kell erteni, hogy az inteles mac mar nem letezik. Biztos foltozgatjak meg, meg nem szarjak le a usert teljesen, de az Apple atment ARM-re es hidd el, hogy ott is marad. Es innentol ennyi.
Biztos nem vennek Inteles macet, mert maga a gyarto mondott le nem az adott modellrol, a teljes platformrol.
-
ielektros
senior tag
Ez szerintem teljesen OK megoldas. De ha nem olyan sok mapparol van szo akkor en hagynam a helyukona cuccokat es kihagynam a TM-bol azt a par mappat aztan kesz. Nalam ilyen peldaul az egesz Movies es Music mappa. Ha mindenkeppen elkulonitve szeretned tarolni oket akkor meg ahogy te is mondtad csinalj egy mappat aztan zard ki a TM-bol. A Particionalas sem hulyeseg ne ertsd felre csak sok esetben nem kenyelmes. En szeretem ha a gepemen nincs 3 Movies meg 5 Pictures mappa hanem tudom, hogyha kepet keresek akkor azt a Pictures alatt kell megtalalnom. En is tobb particio hivo vagyok inkabb ellenben en sem alkalmazom mar jo ideje miota TM-et hasznalok.
-
ielektros
senior tag
Marmint Windows-ra gondolsz?.....
Most azt ne keverjuk bele. OSX alatt ha beallitod akkor mennie kell. Ha nem akkor nezd meg egy masik user alatt is ugyanazzal a beallitassal. Ha ott sem megy akkor valamit sztem nem jol csinalsz. Bar ez olyan egyszeru, hogy nem nagyon lehet elrontani szoval barmi lehet -
-
ielektros
senior tag
Nem tudom ennek mi lehet az oka oszinten bevallom. Bar az is biztos, hogy nincs az az elethelyzet amikor kikapcsolnam az Admin jogokkal rendelkezo felhasznalomnak a jelszavas vedelmet. Es ezt termeszetesen nem ajanlom masnak sem. Tulajdonkeppen ezzel a huzassal lehet elvesziteni minden olyan biztonsagi elonyt amit az OSX jelenthet.
Ugy gondolom, hogy a rendszer alapveto felepitese megkoveteli a jelszo hasznalatat. Ennek hianya okozhat neha problemakat. Nem kizart, hogy emiatt zavarodott meg nalad is. A TM valoszinu, hogy nem engedi jelszo nelkul visszaallitani magat. Meg soha nem probaltam.
-
ielektros
senior tag
Appstore-bol. Aztan meg kirakod USB-re.
itt van [link]
pofon egyszeru de a cikkben le van irva szajbaragosan minden. Ha letoltotted a Mavericks-et az appstore-bol akkor:
1. Megformazod az USB stick-et "Mac OS Extended Journaled-re." Ha nem akarod bonyolitani akkor maradjon Untitled a pendrive neve....
2. Kiadod terminalban az alabbi parancsot
sudo /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/Untitled --applicationpath /Applications/Install\ OS\ X\ Mavericks.app --nointeraction
-
Vox
Windows-on Winampot használtam, ez nagyjából annak felel meg Mac-en.Ma megnéztem Mac-re dugva ezt az LG monitort. Eléggé meggyőző, szóval valószínűleg ilyen lesz a külső megjelenítőm. Mit gondoltok, érdemes várni a szeptemberi Apple eseményre, hogy lesz új szebb, nagyobb, jobb kijelző, vagy rendeljem ezt és kész?
-
ielektros
senior tag
Ha semmi extrat nem csinal a geped es ugy 80-83 fok akkor az termeszetesen nem stimmel. De azert az enyem is most 78 fokos, hogy eppen a rohadek iTunes-ba konvetalok vidokat az AppleTV-hez mert ez a mocsok soha nem lesz hajlando lejatszani a DivX-et. Ilyenkor gyulolom az apple-t. Mar 82C. E fole nem nagyon szokott menni. Bar engem ez is zavar...
Pucoltasd ki rendesen, azon a gyari szetszaradt paszta van es feltehetoen az alaplap teteje is vastagon poros. 2011 Late 13-as gepnek az tobb mint baromi meleg. A C2D-s mid 2010-esem sem melegedik ennyire. Feleennyire sem...
-
ielektros
senior tag
En is igy voltam vele az elejen de aztan szepen lassan beletanultam. Igazi alternativat en szemely szerint nem tudok. Marmint ami rendszer szinte olyan jol elfoglalja a helyet. Raadasul ha iphone-od is van akkor meg ugysem lehet kikerulni a nyavajast
Regota kuzdesz vele? Megitelesem szerint kicsit tobb idot kell hagyni neki mint amennyit az ember szivesen raszan a dologra de az ido multaval en mar nem banom, hogy nagy nehezen atszoktam ra.
-
ielektros
senior tag
Ezt te tudod. Par napja pont beszelgettunk errol. Nincs egy hete szerintem. Abba a gepbe amugy szerintem eleg lesz a 2x4GB mert a 13-as gepen nem hiszem, hogy olyan feladatokat akarsz futtatni amihez kell a 8GB folotti RAM. Bar nekem a 6 keves mert neha kell a parallels a kis gepemen is es annak meg adok minimum 3-4GB-t ha jot akarok magamnak. 8 szerintem kell ha Parallels (vagy egyeb virtualizalas) is kell. De talan az meg eleg alapvetoen par evig. Ha sokaig nem is... Szemely szerint ha penzt kell adni erte akkor 8-ast vennem. Kesobb jo lesz az meg masik gepbe. Hosszu tavu befektetesnek minden szempontbol jobb a 8GB. Sebessegben meg eszre sem fogod venni....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest