-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
megema
őstag
válasz
ribarszki #19667 üzenetére
Nincs mit!
---
Más nem tapasztal olyat néha, mintha beragadna egy sor pixel? A gép megvásárlása után akkor tűnt fel először, amikor végigpróbáltam az összes gyári háttérképet. Ha csináltam valamit, ami a sor változtatására késztette a gépet (odahúztam az egérmutatót / képet váltottam / megnyitottam egy ablakot), akkor eltűnt.
Ma iPhoto-ban produkálta. Az érdekes az volt, hogy csak a miniatűrökön látszott a csík, közöttük nem, pedig a színe a szürke háttérnél is kivehető lett volna.
Úgy emlékszem még egyszer tapasztaltam, amikor képeket nézegettem Xee-ben, szóval ez valami képspecifikus hiba lesz...
-
brumi1024
veterán
válasz
ribarszki #19415 üzenetére
és buci30:
Én az előző 15"-os MBP-met itthon ha asztali üzemmódban használtam akkor bedugtam, ha nem használtam kihúztam (estékre pl), ha meg elvittem/itthon mozgattam akkor akksiról használtam, így heti jópár alkalommal lemerült. Így egy évesen 97%-os akkukapacitással adtam el. Az itthoni másik 15"-os MBP szintén most került eladásra 2 évesen, de ott egyáltalán nem figyelt a használója az akksira, ha használta és lemerült akkor felrakta tölteni, akár hosszabb időre is, az pedig 88%-os kapacitással ment el. Pontos ciklusszámokat nem tudok, de mindben volt azért rendesen, elsődleges gépnek voltak használva. Most az Airrel kicsit másképp vagyok, akkor töltöm amikor lemerül, ez pedig a lightosabb használat miatt 2-3-4 naponta van, attól függően, hogy viszem-e valahova.
Jó minőségű akksik kerülnek ezekbe a gépekbe, úgyhogy a legjobb tippem: használd. Ne legyen feleslegesen mindig töltőn, ne hagyd hetekig lemerülve, illetve jól szellőző helyen legyen a cucc, a meleget nem szeretik az akkuk, és ha gyakrabban használod töltőről akkor merítsd le havonta egyszer. Én ezt találtam a legjobb felhasználási módnak a laptopjaim használata során.
-
buci30
addikt
-
megema
őstag
válasz
ribarszki #19400 üzenetére
Nem tapasztalsz akadást Safariban való görgetésnél? Minél megterhelőbb az oldal, annál jobban kivehető. Képekkel tarkított PDF görgetésekor a kép betöltésekor (szintén Safariban)?
Amúgy a Chrome-nak nálam olyan grafikai hibái vannak, hogy csak na. Könyvjelzők menüben eltűnik a feliratok egy-egy része görgetésre, PDF gyors görgetésénél "leszakad" a lapszámot jelző fül (és itt mégjobban akad a görgetésük).
Az éles szél engem sem zavar, de kicsit érdekesnek tartom a nyitáshoz kimart rész tűhegyes "csúcsait".
-
Ragnar95
félisten
válasz
ribarszki #19400 üzenetére
Engem egyáltalán nem zavar,h "éles" a széle, egyetlen egyszer vágta a kezemet, amikor trackpadezés közben véletlenül pont a kis középső nyitást segítő rész széléhez ért a csuklóm, ami ugye csúcsos, de amúgy sosem zavart.
Ha nem dolgotatod meg a gépet, gyakorlatilag teljesen néma valóban, de azért ha elkezdesz mondjuk játszani vagy renderelni, akkor már felpörögnek azok a ventik -
Ragnar95
félisten
válasz
ribarszki #19330 üzenetére
Nem laggol az, csak egyesek belelátnak mindent, de nyilván ők meglátják az 1fps-nyi lagot is szabadszemmel
Irisos Prorol is írták itt fórumon is többen,h ez, meg az laggol, érdekes módon az emberek 90%-ánál (köztük nálam is) tökéletesen megy a gép és semmilyen lag nincs és a leírt hibák sem jelentkeznek. -
buvartacsko
addikt
válasz
ribarszki #19217 üzenetére
Fogalmam sincsen miről beszélsz az az igazság. Az új gépekre rohadtul nem érvényes a 12% kedvezmény. Alapesetben 6% van diakoknak és úgy 385400 forintba kerül. (Igen, 8 giga rammal, nem mintha bárki mondta volna hogy az rossz dolog, vagy hogy nem kell gondolni a jövőre.
)
Szerintem elsőnek menj fel tájékozódni az istyle.hura vagy az Apple.hura.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
ribarszki #19013 üzenetére
Pont hogy erről van szó, hogy abban az aljzatban van egy optikai adó, és fény is tud kijönni onnan. Így ha van neki egy optikai bemenettel rendelkező hanggerjesztője akkor csak az üvegszálas kábel kell, aminek egyik vége vagy gyárilag átalakított jack formájúra vagy toldattal átalakított.
Még itt PH-n is van kép ilyen spdif átalakítóról ami toshlink digitális csativá varázsolja a lyukat. Ilyen volt nekem már a 2006-os laptopomon is.
Minden nap tanul valamit az ember -
Fr3eWar
őstag
válasz
ribarszki #19006 üzenetére
Igen szerintem komolyan gondolja, mert működik is.
A Mac-ben kombó csati van, és olyan átalakítóval lehet szabvány optika csatlakozót bekötni a jack aljzatba.
Lehet venni beépített átalakítós kábelt is. -
Eszleny
aktív tag
válasz
ribarszki #18929 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a MacBook Air és Retina Pro-kban az akkumulátorok ragasztva vannak a házhoz, ezzel nagyobb merevséget érnek el. Ezért mindenképp csak szervizes tudja cserélni az akkumulátorokat. Ez azt is jelenti, hogy csak eredetire tudod csak cserélni.
Azt hozzá kell számítani az árához, hogy hosszabbtávon cserélni kell az akkumulátorokat. Bár esélyesebb, hogy addigra új gépet veszel.Szerelhetőség szempontjából ezek a MacBookok pont olyanok, mint az iPadek vagy az iPhone-ok.
-
Ragnar95
félisten
válasz
ribarszki #18829 üzenetére
Én is ugyanezen dilemma előtt álltam vásárlás előtt,h 8 v 16GB RAM legyen inkább és azt mondta itt mindenki, hogyha nem akarok PS-olni egész nap, akkor bőven elég lesz a 15"-os rMBP-ba is a 8GB.
Egyelőre még nem laktam be a gépet, még az iMacet használom, így csak rövidtávú tapasztalatokat tudok róla mondani és meg se izzasztottam nagyon a gépet, úgyhogy így természetes,h nem volt egyáltalán baj a 8GB RAM-al eddig. -
runner 125
nagyúr
válasz
ribarszki #18618 üzenetére
Piszkosul jó a 13-as retina, én is arra váltottam PC-ről.
A kijelző nagyon jó, mind színhelyesség, mind betekintési szög, mind élesség szempontjából.Nincs lagg a Haswell generációs modellek esetében.
A + 2 éves garkiterjesztést az első év alatt vásárolhatod meg hozzá, így akár használt is működhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mazda topik
- E-roller topik
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- iPhone topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Autós topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone SE 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest