- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
B.Ricsike
őstag
válasz
Rage47 #46893 üzenetére
Köszönöm, kicsit most megnyugodtam.
Mondjuk nekem a 128GB édes kevés, legalább 512, de inkább 1TB kellene.
Lehet utólag cserélni benne, mert ahogy nézem az árakat, 150.000 több ha 256Gb-osat válaszok, ami elég horror és irreális, szóval valami más megoldás fog kelleni.Akkor itt nem jellemző, hogy nem találja a hálózatot, eldobálja, kifagy a masina igaz?
-
megema
őstag
válasz
Rage47 #46672 üzenetére
Mivel Forkliftet használ, így igen.
A Sierra hozott egy olyan feature-t, hogy minden csatoláskor feldobott a Finder egy jelszóbekérő ablakot. Ha elmentetted a kulcskarikára a belépési adatokat, akkor ki volt töltve, csak le kellett okézni. Ezt a napokban érkezett .2 orvosolta, már nem dobja fel.
(#46673) TigerCat: Lehet, hogy az Apple a ludas, de a Forklift fejlesztőinek kell megoldania a problémát, ha a Finder nem csinálja...
(#46675) TigerCat: Mármint? A Finder is folyton bekéri az azonosítót? Vagy annál mi a hiba?
-
Ragnar95
félisten
-
Black Dragon
addikt
válasz
Rage47 #44683 üzenetére
Mondjuk szerintem már így is rengeteg olyan app van mind Mac-es és iPhone/iPad-es appstoreban, ami hulladék. Vagy semmire nem használható, vagy több éve frissítették, és szerintem az ilyenek teszik ki perpill az összes app legalább 10%-át.
Mondjuk az Apple állítása szerint kipucolták pont ezért a Storet, de én nem hiszek ennek, biztos maradt pár semmire se jó alkalmazás.Smiley: Azért lássuk be, sokaknek természetesen elég az is, amit 3 éve kiadtak, de kb addig tartana nekik belerakni a mostani csúcs gpu-t és procit, mint frissíteni a Macbook szériákban ugyan ezt. Termézetesen az azzal is járna, hogy kisebb lenne a profit, hiszen a 2013-mas cuccok mára már olcsóbbak lettek, ergo már jócskán nem kerül annyiba, mint amikor kiadták, és ha most újragondolnák, akkor megint magasabb lenne a költség. De azt is megértem, hogy egy nagyon kis réteg az, akit a Mac Pro kiszolgál, és az előző generáció is nem tudom hány évig húzta komolyabb ráncfelvarrás nélkül.
-
Black Dragon
addikt
válasz
Rage47 #44681 üzenetére
A Mac Pro nagyon kilóg a sorból, a csúcsgépüket majdnem 4 éve nem frissítették, amikor simán csinálhatnának egy updatet, mint a többi gépnél, nem tartana nekik semeddig.
Az iMac szerintem lassan ráncfelvarrást kellene, hogy kapjon, 2012-ben kapott designváltást, ahogy a MBP is, szóval annál remélem jövőre lesz valami újítás.Nyilván a cikk lényege nem ez, hanem a Mac széria kigyomlálása, de azért bízom benne, hogy ez nincs így(és nem is lesz), mert számomra az iMac a tökéletes otthoni gép, nem akarnék megint PC-t venni. De a tényleg nyilván azt mondják/mutatják, hogy az iPhone és az iPad az ellátó hivatal, a Mac pedig inkább csak mellékes betevő, amolyan csináljunk ilyet is, hogy örüljenek az emberek, de ezt nem kötelességbl tesszük, hanem ha éppen kedvünk szottyan.
-
Kulbi
aktív tag
válasz
Rage47 #43277 üzenetére
Ki hova vinne egy angliából származó garanciális Macbook Pro 13" retina 128 Gb SSD 2015 Early gépet szervizeltetni, ahol nem mekegnek, hogy nem honi és nem kell fosni, hogy szarabbul kapom vissza mint leadtam (nagyon vigyázok rá makulátlan karcmentes és szeretném így megtartani).
Köszönöm.
-
válasz
Rage47 #42526 üzenetére
Spotify-t sem használok. Vagy VOX app-ban rádió (főleg Jazzy Groove, de már unalmas, mert ritkán frissítik a listát), vagy saját zenék.
A lényeg, hogy nem akarok vesződni a lejátszási listákkal, csak szóljon valami egész nap és könnyen tudjak választani a hangulatomnak megfelelőt. No meg persze legyen jó a minősége.
-
-
válasz
Rage47 #41621 üzenetére
Ennyi pénzért egyébként simán megéri...
Van Dropboxom a doksiknak (21 GB-ot kukáztam össze ajánlásokkal még az elején), de kb. 10 másik ingyenes elérhető, ha nem lenne elég. Ezen túl az Office előfizetéshez is kaptam tárhelyet, de azt egyáltalán nem használom, mert már nincs amit odatölthetnék...
Egyébként jó az ötlet, meg minden, de ez is jellemző. Inkább lefejlesztenek egy ilyen megoldást, mint hogy nagyobb tárhelyet adjanak a gépbe...
-
Black Dragon
addikt
válasz
Rage47 #41521 üzenetére
Az első Public a developer beta 2-kor jött, szóval sajnos a beta 4-kor várható, ami még további 2 hét várakozást jelent, tehát 4 hetente jön ki új public, ami azért elég szomorú, havonta adnak ki frissítést egy beta-hoz.
Nyilván aki feltelepíti az vállalja ennek a nyűgjét, de bíztam benne, hogy a korábbi beta updatekhez híven együtt fog jönni a developer és a public, de nem így lett.
-
-
randras
veterán
válasz
Rage47 #41278 üzenetére
Köszi, felraktam én is, hátha jobb lesz valamivel a Safari fagyás, mostanában fél óránként befagy 5 percre.
Aki TotalFinder-t használ, az nem tapasztalt olyasmit, hogy a Finder használat közben egyszercsak háttérbe kerül az ablak? Szóval pl. mikor megnyitnék egy mappát, egy háttérben lévő abrak ugrik előtérbe, és egyszercsak abban kattintgatok... Vagy ezt az okozhatja, hogy XtraFinder is van fent?
-
válasz
Rage47 #41209 üzenetére
Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy Windows-os laptop után az Air tapipad is borzasztó kényelmes, illetve az átlag 15-ös kijelzőkhöz képest is nagyobb a pixelsűrűsége és nem rossz a betekintési szöge sem. Szóval, ne egy retinás gép után kezdjünk ajánlgatni, ha előtte mást használt az illető.
Parson:
Szerintem az Air is kiváló gép, relatíve jó árban hozzá lehet jutni és 2-3 évig biztosan elég hordozható gépnek. Csak legyen benne 8GB RAM és kész. Mit használtál előtte? -
válasz
Rage47 #41031 üzenetére
Sokaknak logikusabb úgy (nekem is), nem véletlenül került bele...
Még az Enterrel megnyitás jöhetne és kész is lenne. Baromira nem oké, hogy egy mappát nem tudok vele megnyitni, miközben mindenhol (de tényleg mindenhol) elsődlegesen indításra használhatom.
A menüsor rendezés megint nagy királyság! Ha így lesz, a Bartender mehet a levesbe, mert nem fog kelleni. Bár az almenü nem rossz, mert letisztultabb a felület. Nem kell mindennek kint lennie, azonban nem árt, ha egy kattintással elérhető.
Lesz újdonság, egyértelműen tetszetősebb funkciókkal.
-
lmno
őstag
válasz
Rage47 #40722 üzenetére
Van logika benne.
Az X az adott ablakot zárja be, pl. böngészőből nyitsz többet, akkor csak az aktuálisat zárja be, de attól még nem lép ki a programból. Cmd-q kilép és bezárja az összes ablakot.
- meg csak lerakja a tálcára, be lehet állítani, hogy ne oda jobbra rakja, hanem a saját ikonjára. -
válasz
Rage47 #40720 üzenetére
Az X bezárja az ablakot. Nyiss meg pár Safari tabot és zárd be X-re kattintva, majd kattints a dokk ikonra. Mivel az alkalmazás tovább fut, új ablakokat nyit.
Speckó túl sok logikát nem látok benne, mert ha nem kell egy app akkor azt kilövöm, de így működik. A Safari anno sokszor megszívatott, ha külső alkalmazásból nyitottam meg linket. Hajlamos volt mindent eldfelejteni a megnyitottak közül, de szerencsére már nem így müxik és a meglévők mellé nyitja. Akár fut a böngésző, akár nem.
-
-
-
-
general
addikt
válasz
Rage47 #40117 üzenetére
Egérkérdés...
Nem filléres egérrel tolom, Logitech G502, fent van osx-en is a Controll Center,kalibrálva, minden. Olvastam az egeres cikket,egyelőre röhögök azon.hogy hány évig hallgattam,milyen fos a windows. 2 hete használom az osx-et, eddig csak nyavalygás van. De remélem megszeretem, semmi támadás, pont nem érdekel melyiket hasznalom. Egyelőre kivancsi vagyok. -
r4z
nagyúr
válasz
Rage47 #40121 üzenetére
Biztosan, kérdezd meg az egeres topicban.
-
Peetey91
senior tag
-
válasz
Rage47 #39862 üzenetére
Igen, úgy néz ki, hogy így van ahogy írod, keresés után én is erre jutottam: [link]
How do I turn off iCloud Photo Library on just one device?
You can turn off iCloud Photo Library on a single device when you follow these steps:
On your iPhone, iPad, or iPod touch, go to Settings > iCloud > Photos and turn off iCloud Photo Library.
On your Mac, go to System Preferences > iCloud > Options next to Photos, then deselect iCloud Photo Library.
On your Apple TV (4th generation), go to Settings > Accounts > iCloud and under Photos press Select to turn off iCloud Photo Library.Emellett, ha a másik módszert választom, akkor törli is a könyvtárat a felhőben:
How do I remove all iCloud Photo Library content from iCloud and my devices?
To turn off your iCloud Photo Library, follow these steps:
On your iPhone, iPad, or iPod touch, go to Settings > iCloud > Storage > Manage Storage > iCloud Photo Library, then select Disable and Delete.
On your Mac, go to Apple menu > System Preferences > iCloud. Click Manage, select Photo Library, then select Disable and delete.Szóval én attól féltem, hogy ha kikapcsolom, akkor törli majd a képeket a felhőből egyúttal.
Amúgy eszembe se jutott volna hogy kikapcsoljam a telefonon, mert nagyon jól működik, csak az a baj hogy az alkalmazás cache-e rengeteg helyet foglal a telefonon. 2.2-2.9 giga között vándorol az a tárhely, amit megeszik csak azért, hogy "van" a fotókönyvtár (persze, 120 gigával a felhőben, hozzá kell tenni). Normál esetben ennyi helyet foglaló fotót nem is tartok a telefonon, ezért alapvetően bár jól működik az icloud fotókönyvtár, nem éri el a kívánt hatást, hogy helyet spóroljak a telefonon, mert épp megeszi a szabad helyet. Így egy olyan megoldás kéne / kell, hogy amit fotózok, azt feltölti a felhőbe, és a számítógépen azt leszinkronizálja a Fotók alkalmazásba az iMac-en közvetlenül, de ne fogyasszon 2-3 gigát a telefonon mert az egy 16 gigás telefonnál rengeteg hely elpazarlása.
Megjegyzem ugyanez a baj az icloud drive-val, felmásoltam az irodai doksijaimat, 9 giga. Nos ez mindenféle megtekintés vagy megnézés nélkül megevett a telefonon 1.5 giga szabad helyet. Ennek így egyáltalán semmi értelme. Pláne úgy, hogy hozzáteszem, hogy a dropboxban ugyanez a dokumentummennyiség fent van, és - aktív használat, megtekintés stb mellett - 84 mega helyet foglal a telefonon.
-
-
buvartacsko
addikt
válasz
Rage47 #39462 üzenetére
nekem youtubenál szokott így meghalni, de ilyenkor is van megoldás, lehajtod a kijelzőt, megvárod ameddig elalszik, utána felnyitod, loginolsz, és kilövöd a safarit. ez általában megoldja, nem kell force restart. handras szerint clean install segítene ezen a gondon, én nem hiszem mivel az ota frissítések után jobb lett a helyzet. (én a yosemitet ota upgradeltem capitanra) eleinte a fenti megoldás sem játszott..
-
madle
őstag
válasz
Rage47 #39352 üzenetére
Én is pont utánad érdeklődtem NAS után, ugyan azok a felhasználási körülményeim. Igazából lehetne olyat csinálni, hogy a Time Machine-t egyből ráirányítani a NAS-ra? Mert akkor elvileg az mentené az összes doksit a gépről? Bár itt is az a bajom, hogy alapvetően nem férek a 128GB-os SSD-n, így lehet egyből a NAS-ra kellene mentenem a Photos és iTunes fájlokat?
-
lmno
őstag
válasz
Rage47 #39132 üzenetére
Disk Inventory X , én ennek a Win-es verzióját használtam régebben, gondolom hasonlóan működik ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7-1185G7/48GB/512GB SSD Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest