Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kali

    legenda

    válasz Damage401 #67436 üzenetére

    Nincs ott semmi trükk a gyártók részéről, a 4G+ kijelzés megfelelő elvárásokhoz kötött - inkább nem jelzi ki, ha nem teljesen valósul meg -, szemben a szolgáltatókkal, ahol pillanatnyi terheltség függvényében, a 4G+ is lehet nagyon alacsony sebességű, akár néhány Mbps is. Lásd sok helyen Telenor 4G+, ahol 10 Mbps alatt is sok helyen mérhető, de a Vodafone és Telekom 4G+ hálón is előfordul a terheltebb helyeken és időpontokban csak néhány 10 Mbps-es mérés.
    Ja, és a 4G+ nem muszáj, hogy 300 Mbps-os háló kell legyen, ha mondjuk 1800/2600 + 800 MHz és 20 +10 MHz összeállítású, akkor például csak 225 Mbps a maximum abban a cellában és azon osztoznak ott az aktuális előfizetők.
    A mérés az alacsony érték ellenére nem megfelelő annak megállapítására, hogy milyen hálózaton lóg a készülék - pláne nem mehet ez szembe a kijelzéssel -, de a szervizes menüben, vagy megfelelő alkalmazásokkal pontosan megállapítható, hogy van CA, vagy nincs, milyen frekvenciákon és csatorna szélességgel...stb.
    Ha a Huawei vagy a Samsung kijelzi, hogy 4G+, akkor annak is kell lennie.
    Sőt, a Huawei annyira figyel ilyesmire, hogy ha nem megy maximumon mind a két frekvencia, vagy egyéb eltérés van, akkor már nem írja ki a 4G+-t, pedig a gyakorlatban megvalósul az.

    [ Szerkesztve ]

    Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...

Új hozzászólás Aktív témák