-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
beteg
őstag
Köszi!
Találtam egy ilyet a szolgáltató oldalán:
Hívószám elküldésének tiltása: -SZAMTILTASKüldtem SMS-t, vissza is írták, hogy sikeresen kikapcsolták. Mégsem jelenik meg a számom másnál
szimi57:
A 4.1-es androiddal nem lehet csinálni semmit, ha ez az utolsó, amit erre a telóra kiadtak, igaz?
-
svgyula
addikt
??? Volt honor x db! Azok nagyon jó telefonok! A Huawei csak a kezemben volt de én nem használtam, van eltérés igaz nem sok. Amúgy mindegyik telefon működik kugli nélkül is! Nekem semmi gondom ezzel a telefonnal, csak ezek ne legyenek rajta!
Amire nekem kell tökéletes, amiket használok azok mindegyike működik hiba nélkül!
-
-
-
és WhiteWalker
és Plug Life
és svgyula
köszönöm a válaszokat.
Huawei P30 Pro
Akkor a jövőben erre ügyelek, és csinálok nekik egy írásvédett mappát és abba teszem őket, eddig nem nagyon figyeltem, hogy hova tettem. Valószínűleg egy automata tárhelyfelszabadítás áldozatává válhatott.
A Telefon/Sounds és a Telefon/Music/ringtone mappa tartalma megmaradt, az is jó lehet.
A Teleon/Download szintén sértetlennek tűnik. -
mattheus
őstag
Köszönöm vacs!
Valóban van így már magyar nyelvű támogatás, de nem hozza fel az összes magyar billenyűkiosztás támogatást.
Amit én keresek az "magyar qwerty minden ékezetes karakter 4 sorban" viszont ez nem érhető el és gőzöm sincs, hogy ehhez mit kell(ene) csinálnom.
A korábbi telefonján (akinek próbálok segíteni) ez az opció elérhető, de az újon nem látható
Ezek a kiosztások sajnos a magyar nyelvű telepítés után sem érhetőek el. Ha esetleg van alternatíva akkor az is érdekes lehet.
-
-
Frozen
addikt
Ez tiszta ,de most a család összes telefonján osztogassam meg ki hol jár és mindenkinek legyen egy linkje vagy ez mégis hogy?
Ezt az utvonal hely emgosztást én is ismerem , de ugye ezen így nem lesznek rajta a családtagok.Ha pedig az ő telefonjukon osztom meg a helyet akkor onnan is lesz egy link. -
crok
Topikgazda
Lehet hogy tud létrehozni mindenfélét de erre alkalmatlan szerintem, nincs is jogossultságkérése sem olyasmire amire használni akarnád. A fejlesztő másik alkalmazása meg ugyan a jogosultsággal nem lenne bajban de az teljesen máshogy működik (nem a quick tile-ok közé tesz ilyen "ikonokat").
Simán a settings db-be a sysui_qs_tiles alá nem tudod adb-vel visszatenni a wifi és a cell tile-t vagy Tasker-el nem próbáltad még?
-
xabolcs
őstag
Sziasztok!
PDC-vel modositottam a telefon modem konfiguraciojat, hogy mukodjon rajta a VoWiFi.
Melyik particiokat kellene lementenem, hogy legkozelebb ne kelljen Windows-zal es PDC-vel szorakoznom?Bonuszkerdes: hogyan lehet az EFSTools-zal megtenni ezeket a profil aktivalasokat/inaktivalasokat?
-
crok
Topikgazda
Nem tudok rola hogy ezt meg lehetne csinalni.
A Shizuku szolgaltatas elinditasahoz elobb a wireless debug kell bekapcsolva legyen es fusson amihez eleve kell hogy csatlakozva legyen egy WLAN-hoz. De a wireless debug minden restartkor kikapcsolt allapotba kerul.
A Shizuku szolgaltatas ha mar fut akkor ki lehet kapcsolni a WLAN-t meg barmi, csak akkor van gond ha leall mert akkor ugyanaz van mint amit mar irtam.
De igy "R1 user szinten stabilan" futtatni nem lehet igazabol.. az meg hogy ne alljon le meg egy Motorola szintu stock droidon is utopia szerintem (root nelkul - nyilvan root-al meg minek kene a Shizuku..). -
WhiteWalker
nagyúr
Nem igazán értem , mi az hogy "állandóan visít" ?
Ilyen fake híreket ne toljunk már ide!
Most váltottam MIUI-ra , volt némi anomalia amiben kellett a közönség segítse , de megoldódott. Az is közre játszott nálam , hogy droid 10-ről jöttem droid14-re és elég erős a változás. De ez meg nem a MIUI hibája.
Beállítottam a készüléket , azt teszi amit kell! Sehol egy felesleges "visítás"
Teljesen tiszta , fluid a rendszer.Be kell állítani , ez a titka!! Ne írjunk már bullshit dolgokat.
-
-
Szirtimorc
senior tag
Mert elsőre úgy éreztem, hogy nem sw függő egy emulált környezet létrehozása, persze nem titok:
Egy Easydiag nevű autódiagnosztikai rendszer. Egy darabig próbáltam a fejlesztőkkel levelezni,de föladtam.
A legújabb fw van fönt, de maga az interface már elég régi. Az újak csak ránézésre hasonlítanak.
Ha hibaüzenet, amikor rákattintok az adott autómárkára, akkor jelentkezik: Diagnosemain Err id: -4
[link]
Régi drioid alatt hibátlan
Ez a legújabb verzió:
[link] -
crok
Topikgazda
Hátööö..
Files by Google
Annyi csak hogy ami a széfbe kerül az tulképp' az alkalmazás adatai közt lesz letárolva így ha az alkalmazást törlöd törlöd vele a széf tartalmát is. Ez igazából feature mert egy szinttel jobban van védve annál mintha a tárolás a közös, belső tárolóban lenne ahova kérhetnek hozzáférést alkalmazások (ezt biztos nem éri el csak a Files - márúgyértem' root nélkül természetesen
).
Vagy ha esetleg megnézel fizetőst:
SSE - GitLab - F-Droid (IaP de van offline lic is)De még mindig nem értem miért nem a Android alkalmazások topikba írsz, többen is látnák, témába is vágna.. ha mégis folytatnád inkább oda írj már, légyszi.
-
svgyula
addikt
Szia! Az alap androidon nincs "privát széf" vagy valami hasonló? Nálam ebbe be tudom húzni az alkalmazást, dokumentumot, képet, stb. és akkor ha aktív is a kijelző ezt csak egy feloldó kód használata után engedi megnyitni. Ide berakhatod azokat amiket csak a te jelszavad/ujjad feloldásával látható.
-
-
Micsurin
nagyúr
Nem a 9 év volt a kérdés hanem az, hogy miképp lehet életre kelteni a YT-ot.
Ha ennyire szeretnél vájákálni csak jelzem semmi értelme egy heti kb 2x éjszakás műszakban filmnézésre használt eszközt lecserélni egy hulla gyenge 60-70k-s úJ eszközre mikor jelenleg is teljesen jól tette a dolgát már amire apám használta. Ha nagyon új eszközt kerenénk amúgy sem droidot vennék már tablet fronton.
-
Értem, lassan egy hét telt el és nem töltöttem le semmiféle appot, nem érzem szükségüket. Csak az Opera-t amiről már írtam, azzal viszont úgy netezek mint a PC-n - csak eleve ismert oldalakra megyek.
1ébként PC-n egyetlen napi használatban levő oldal van aminél a Malware sztem fals riasztást ad, mert az Eset nem riaszt be...
Ettől függetlenül akkor érdemes megfontolni azt a progit amit ajánlottál. Ez tud olyat, hogy a böngésző felől ha jön valami azt megfogja?
-
A névjegyek a Google fiókban vannak, onnan szinkronizálja elméletileg. Azonban valamiért a Samsung névjegyzék app időnként kukába teszi őket. Soha nem találkoztam még ilyennel.
Jelenleg is ki van kapcsolva a Samsung account szinkronizálás, csak a google van engedélyezve. Amikor törli a névjegyeket, azt írja az A52 eszköz által törölve. -
onlineair
tag
Szia, köszönöm a választ. Igen, stock android rendszerről van szó. Sajnos hiába teszem hátrébb a listában, lezárva ugyanúgy lehet lapozni odébb is, szóval ez sem megoldás. Esetleg ha teljesen kiveszem az adott kapcsolókat, de akkor az már a mindennapi használatban lenne zavaró...
-
-
kekigyu
aktív tag
Köszi az infót! Visszapattant az SMS, jelszót is meg kellene adnom, az meg a flottakezelőnél van. Hétfőn megpróbálok beszélni velük. Azért furcsa, mert mióta megvan a telefon, kb. 4 éve, beállitottam a VoLTE-t a flottakezelő segitségével és egy fél évvel ezelőttig jól is működött. És pár hete direkt kipróbáltam másik tárcsázó appot, azzal nincs gondom, de nem tetszett, a google cuccait szeretném használni.
-
crok
Topikgazda
Alkalmazások közt megkeresed azt amit alapértelmezetté tettél és lennie kelle ott egy olyannak, hogy alapértelmezések törlése. Van ilyesmire egy tonna app is de szerintem felesleges.
-
tylerddd
veterán
-
-
-
Nemjó, durván le van maradva kültéri akksiidőben a Tab A-hoz képest. Egyébként a lenovot kb másfélszeres áron tudnám venni, de nekem nagyon fontos a max fényerő melletti akksiidő.
-
Marhára nehéz ügy - telefonból persze tucatnyi lehetőség van, de a tablet szegmens gyakorlatilag halott. Jelenleg ezek közül választhatok:
- olcsó(+), hosszú akksiidejű(++), jó+16:10-es kijelzővel(+) szerelt de 2GB-os Tab A 10.1"
- közepes árú, gyatra akksiidejű (-), sötét kijelzővel szerelt 4GB-os Mediapad M5
- drága, jó akksiidejű, jó minőségű, de sajna 4:3-as kijelzős 4GB-os Tab S3Rápillantva a telefonom ram-használatára, tényleg nem ártana a 4GB, csak kérdés 3x-os áron/vagy dupla ár+súlyos egyéb kompromisszumok mellett is megéri-e
? A kültéri akksiidőt mondjuk semmiért sem adom, azaz a nem-samu termékek kb csoportosan lehúzhatják magukat a klotyón
-
Ezzel nem cáfolod, mivel nem Google, hanem kimondottan Huawei készülékről és az ahhoz a gyártó által adott felhőről van szó, amely gyártó saját alkalmazásokat és opciókat is tett a telefonjai rendszerébe, amiket a Google mentés nem, vagy csak részben visz át, a Huawei által biztosított viszont korrektül - ez is saját tapasztalat.
Az SMS-ek is átmennek - bár HiSuite mentéssel is -, más kérdés, hogy nem vagyok az ilyen jellegű mentések híve, nem szeretek teljes mentést hurcolászni - és ez gyártótól független, mert egyiknél sem -, csak teszt jelleggel próbálgatom néha, hogy valamennyire képben legyek, inkább rászánok akár több órát is a teljes belakásra szinte nulláról, hogy minden hibalehetőséget kizárjak, jellemzően sikerrel. -
-
-
Dr.Data
csendes újonc
Az értesítési sávban nem jelenik meg semmi csak a töltés indul el... screenshot screenshot Több gépen, több kábellal, több USB porton ki lett próbálva.
-
SirRasor
addikt
A megállapításom az adott információk alapján helytálló, amihez nem kell ismernem a nevezett romot.
Azt írta, hogy 80% fölé nem tölti, ami egyértelműen romhiba. Lehet, hogy amúgy jó az a rom, de pont az ő telefonjával pont az a verziójú rom fos. Nem kell túlbonyolítani.
EDIT: pont a felettem lévő hsz. alapján azért megváltozik a felállás.Nekem Mi4C-m van, amin volt fos MIUI is és most olyan stabil van, mint az állat és a memóriakezelése is fenomenális (de nem mindenkinek való, mert alapból nem szeret sokmindent a memóriában tartani, DE manuálisan be lehet rögzíteni az alkalmazásokat). Adott romfajtánál is eszméletlen különbségek vannak az egyes verziói között.
A videón is ugyanez van; gondolom stock, beállításoktól mentes MIUI, ahol nem lett megmondta, hogy ugyan próbálja már benntartani a játékokat a memóriában.
Úgy lehetne jobban összehasonítani, hogy az egyes kilépések és visszalépések között még el is altatja a telefont és úgy megnézni mi történik.
-
próbáld meg, hogy törlöd a maps adatai, előzményeit, mindent
Épp ide navigált nemrég a Here, hogy állítsam be a GPS-t, pedig be volt kapcsolva és ott a googlemaps is megjelent és mindennek töröltem az adatait, előzményeit, ami a Helyek-nél fenn volt és már látja a holdalkat a GPS test app és működik a Gmap meg a Here is!
Köszönöm!
Így legalább tudom, hogy nem véletlenül működik, de a fene egye meg a gmaps-ot, hogy ezzel szivat! Ezentúl időnként törlöm ezeket az adatokat.
-
-
emeron
tag
Onnan irányítottak ide.
Egyébként most szembesülök vele, hogy ilyen szempontból az Android nagyon gyenge. Amerikában is csak most van tesztelés alatt a Family Link, ami ráadásul meghívásos alapon működik.
Aki esetleg hasonló cipőben jár, annak a Norton Family-t tudom javasolni. Mi most fogjuk kipróbálni először, tehát még nincsenek tapasztalataink vele, de a leírás alapján nagyon sokrétű szoftver. Igaz sajnos évi ~30€. De legalább cross platform és 10 eszközt lehet vele kezelni.
-
Pendragon911
aktív tag
Aztán sikerült megoldani, találtam neten egy friss gyári ROM-ot, bemásoltam az SD-re, majd a megfelelő billentyű kombinációval elindítottam a telefont, ekkor automatikusan feltelepítette az oprendszert és már futott is végre, szerencsére volt Backup-om, tehát minden megmaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Robotporszívók
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Milyen egeret válasszak?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Háztartási gépek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest