Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • S e t h

    nagyúr

    válasz Stauffenberg #50415 üzenetére

    Látszik, hogy foglalkozol a témával, nagyjából egyet is értek vele.
    Igen, az időkép és a köpönyeg készít harminc napos előrejelzéseket létező modellkimenetek alapján, amelyek naponta többször is változnak.Ők csak felhasználják a nagy globál modellek adatait és abból készítik a saját előrejelzésüket.
    Nagy általánosságban elmondható, hogy egy héten túl már csak tendenciák vannak, amelyeket a naponta változó futásokból le lehet szűrni, azon túl üveggömb tartomány.
    Én tendenciákra az egyik modellnek a futásait mentettem el könyvjelzőbe.(budapesti rácspontra számított)GFS fáklya
    Ezen szoktam csekkolni, hogy lehet-e számítani komoly lehűlésre, felmelegedésre és csapadékra.

    Az időkép és köpönyeg persze mossák kezeiket, miszerint ez csak durva becslés, viszont pont a piaci igények hozták ezt létre a tudatlanok számára, akik igenis komolyan veszik, de akik kicsit is foglalkoztak a témával, azok előtt emiatt szerepelnek le ezek az oldalak.
    Ami még negatívum, nem szabványosan felállított mérőállomások adatai is bekerülnek a rendszerbe, emiatt számos alkalommal kerül be rossz adat, én pont emiatt dobtam az időkép appot, mivel egy idióta méricskél a környékemen, akinek a mérései alapján folyamatosan komoly eltérések vannak a valós mérési adatokhoz képest.

    Mondhatni én szinte minden időjárás appot kipróbáltam már, viszont a legtovább a Weather Services Pro-nál maradtam, mivel három szolgálató adatai közül lehet választani és amire megtaláltam melyik áll a legközelebb a valósághoz meg is szerettem és általában jól megfogja a következő napok időjárását, valamint meglehetősen kevés naftát is kér az aksiból, mert lehet ez is szempont.
    Viszont aki csak alkalomszerűen lesi a változásokat és sokat böngészik is(okostelón ki nem), annak ideális az omsz mobilos felülete, én a radarképet rendszeresen ellenőrzöm zivatarok idején, nem egyszer változtattam meg a napirendemet miatta és nem kellett utólag ujjal mutogatnom az időjárás appokra, hogy na de kérem, ez nem volt előrejelezve.(mert ugye sokan egy zivatarikont is komolyan vesznek egy appban, hogy zivatar LESZ).

    [ Szerkesztve ]

    This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Új hozzászólás Aktív témák