Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz S e t h #50411 üzenetére

    Kis megjegyzés egy amatőr meteorológustól: Nem az alkalmazások/szolgáltatók havi előrejelzése parasztvakítás, hanem egyszerűen képtelenség ennyivel előre pontos előrejelzést adni. Az Időkép is leírja a 30 naposnál (talán csak a weboldalon), hogy ez egy nagyon durva becslés csupán. Hatásosan előrejelezni időjárási körülményeket csak 2-3 nappal előre lehet, de itt is igaz, hogy már 3 napnál is viszonylag magas a hibahatár.

    Erre mondják sokan, hogy a meteorológusok csak riogatnak meg hazudnak. A nagyszüleimtől is folyton hallgattam, hogy nagy viharokat mondtak arra a régióra ahol élnek, közben egész nap sütött a nap. Igen, de megeshet az is, hogy egy zivatar megöntözi a szomszéd falut, miközben a tiédben meg egy csepp sem esik. A hőmérsékletekre is igaz, egy hidegfront okozta zivatar nyomán simán eshet a hőmérséklet 10-15 fokot is percek alatt. Előfordulhat, hogy a hozzád legközelebbi mérőállomás 20-30 kilométerre van (de jellemzően ennél több), ez általában nem okoz gondot, de egy zivatar miatt hatalmas különbség alakul ki a mérő által és a nálad tapasztalt hőmérsékletben.

    -

    (#50410) petipetya: Használom a Keep-et, de csak gyors jegyzetekhez amiket a widgetbe felvések, hogy szem előtt legyen. Meg abban nem lehet listákat, csoportokat, akármi ilyesmiket létrehozni.

    Hogy nekem most emiatt eggyel többet kell koppintanom, na az pont nem zavar.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák