Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sharkybacsi

    tag

    válasz LámaZ #15036 üzenetére

    "Nagyarcok, akik alig tudtátok visszafogni magatokat!"
    "A következő kérdésre adjatok választ, már ha van egyáltalán annyi IQ bennetek, hogy felfogjátok a probléma lényegét:"

    Ez a stílus komoly? Mert viccnek kicsit durva lenne...

    Figyi, végignavigáltam többször is Európát Bluepanther 350-essel wince-vel és rigóval. Hosszútávra marha lassan tervezett, bár az is igaz, hogy eléggé belebabráltam a lelkébe. De jó volt, a célnak megfelelt. Végignavigáltam az Usát keresztül-kasul egy nokia e52-vel, az is jó volt. Megjártam többször Olaszországot és Németországot, stb. a Motorola Defymmel, az is jó volt. Bennem van-e a hiba?

    Egy navigációs készüléknek nem fő ismérve az operációs rendszere. Ami inkább számít, az a gps chipset és az antenna. És igen, egy dedikált gps eszközbe meglepetésre általában jobb chip és antenna van mint egy dzsingdzsung telefonban vagy tabletben.

    Hogy a Te eszközeid miért villogtatnak jobbra balra, azt nem tudom. De a "szellemi fogyatékos" Android arra is képes, hogy letöltse automatikusan több napra előre az egyébként csak prompt a-gps -szel elérhető adatokat, így még ez a funkció is használható offline. (google Lto download) Így a defym pár másodperc alatt mindig lock-ol. Na jó, hideg indításból egy repülőút után lehet, hogy kell neki vagy 20 másodperc is.
    A win ce alapú Bluepanther cuccom hideg indításból minimum 30 másodperc alatt lockolt csak, anno, amikor a win ce alapú pda -k voltak a menők, a mio volt, hogy 10 perc alatt talált csak műholdat.

    Olvasnivaló:
    http://rootingandroid.net/how-gps-is-structured-in-android/

    Egyébként, ha körbenézel a világban, meg fogsz lepődni, de messze nem az igo a piacvezető. Van ott még Tomtom, Garmin, sygic, ndrive, copilot, stb. stb. stb. És elvannak vele az emberek. Ad abszurdum iPhone-nal, Androiddal, WP-vel.

    Arra a logikai bukfencedre is felhívnám a figyelmedet, hogy szerinted jó az on-line navigáció Androidon ("Ha rám hallgatsz, veszel egy mobilnetet havi 1,5k ft-ért, és mennek az onlányok,"), de az offline navigációnál valami ok miatt már nem jó a gps-re ugyanez ("androidos kütyük jelen pillanatban - ha a hardver amúgy jó is - komoly GPS-alapú navigációra alkalmatlanok").

    100 szónak is egy a vége, érdemes lenne észrevenni, hogy Te a véleményeddel a kivétel vagy, a többségnek megfelelnek az Androidos, és egyáltalán az okostelefonos megoldások is.

Új hozzászólás Aktív témák