Új hozzászólás Aktív témák
-
Smogus
őstag
válasz
Hydra SR #197 üzenetére
Hát ennyire nem vagyok benne otthon, hogy megmondjam neked, hogy melyiknek nagyobb a felbontása
De gondolom azért használtatok ff-et mert az lényegesen egyszerűbb mint mondjuk a dia, legalábbis előhívni, nem kell olyan pontosan dolgozni vele.
Diánál pontosan kell fényt mérni, kisebb tartományt is tud átfogni mint modnjuk egy ff film.
A film felbontóképességét pedig a cellulózra felvitt zselatinban elhelyezkedő ezüst, fényérzékeny szemcsék sűrűsége határozza meg, vonalpár/mm
De ezek már tőlem is messze vannak kicsit, én csak örömmel használom -
Smogus
őstag
válasz
Hydra SR #195 üzenetére
A diázásnál a színek is igen fotnosak, a negával ellentétben
És szerintem rohadt jó dolog ha kicsi képed van amit símán vetíthetsz, egyébként ff-nél símán megy a diaként hívás, csak nem minden nyersanyagnál működik
Egyébként a diának egyik nagy hátránya, hogy nem lehet róla egyenesen papírképet csinálni
Ja és nem nő meg a felbontása, a film felbontása a gyártásnál eldől, vagyis a max felbontás, ha minden igaz hívással lehet csökkenteni a felbontást, ha nem csináljuk megfelelően a dolgokat
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest