Hirdetés
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
őstag
De ha ryzen masterben beállítjuk a 4200-t all core az nem jó? Mármint monitorozás alatt annyit mutat játék alatt, akkor úgy csak eléri.
-
Scarletiel
őstag
Én a biosba végül mindent gyárira állítottam, majd adtam neki -0.05 offsetet és ryzen masterben manual fülön beállítottam, hogy max 1.4V vcore legyen és 4,3 ghz-re tettem minden magot. Játék alatt monitorozva azt is mutatja a 6 magnál+6 szálnál. És így olyan 55-65 fok között mászkál egy cooler master 212 rgb-vel.
Nem tudom, hogy ez jelent e valamit vagy én rossz értékeket nézek-e de cinebench r20 alatt 3800 pontot kapott és ott ment fel 72 fokra. -
Scarletiel
őstag
válasz
arnoldito
üzenetére
Nekem ugyanez jöhetne MSI Bios-hoz, mert Alpi küldött nekem videót, de az asus-hoz van és az istenért nem találtam fél óra turkálás után sem azokat a beállításokat amik nála vannak. Illetve lehet ott vannak csak másabb néven, annyira meg nem merek nyúlkálni. Egyedüli gondom, hogy játék alatt egyedül akkor van all core 4200 ha a ryzen masterben beállítom. Ha Biosban állítgatok, akkor össze vissza ugrálnak az órajelek folyamatosan és 39**Mhz-ig boostolnak a magok. Nem akarok 4,2 fölé menni, de a papír értéket szeretném hozni, minél kevesebb fesszel persze, hogy még stabil is maradjon a rendszer. Ez csak tipp de gondolom a minimum fps-eknek jót tesz ha nem ugrabugrál 3,6 és 3,9 között hanem stabil 4,2-n megy folyamatosan terhelés alatt.
-
Scarletiel
őstag
No kicsit teszteltem a dolgokat a windows újrarakása után ugyanis nem tapasztaltam (kopp kopp) játékok alatt a hang megakadást sem pedig a kép megfagyását egy másodpercre. Feltettem a B450-es chipset drivert, meg a ryzen mastert is. A biosban annyit tettem, hogy adtam a cpu-nak egy -0,05-ös offsetet és a Ryzen Master-ben manuálisan beállítottam az egyik profilban, hogy 4025Mhz legyen minden magon a peak core voltage pedig 1,275V legyen. Játék alatt kb állandó az 1,21Vcore érték.
Cinebench R20 alatt 3603 pont lett, Játék alatt pedig nem igazán veszem észre, hogy fps külömbség lenne akár benchmark akár valós játék közben, de ha valaki mást mond meghallgatom szívesen. Csatolom a képeket.
-
Scarletiel
őstag
Nekem is ugyanez volt a hiba. Tegnap újra raktam a gépet és direkt nem tettem fel a chipset drivert se semilyen mást egyedül az nvidia 436.30-as drivere van feltelepítve. Utána lekopogom semmi búgó, bzzz hang nem volt és a kép sem akadt meg játékok alatt. Próbáld ki te is, hátha..
-
Scarletiel
őstag
Hát nem tudom, nekem a legújabb chipset driverrel is csinálja ezt a mikro fagyást hangban és képben, de képben csak eldobja az fps-t elég rendesen, a log szerint lemegy a vga frekije olyankor 500-600-ra aztán vissza, de olyan is van, hogy eldobja az xbox controllert közben, pedig fel van töltve az akku benne, majd utána újra megtalálja. Most alaplap hibám van?
-
Scarletiel
őstag
válasz
Floyd80
üzenetére
Megpróbálom figyelni, de ha jól rémlik le se esik egyik órajel sem, csak a hang akad be meg a kép fagy meg egy másodpercre, de mire észbe kapok már megy is tovább ugyanúgy. Torrent nem megy a háttérben csak a chrome, az is kb 4 lappal, meg a HWinfo.
Gforce driver van fent de csak a driver a 436.30-as. Ráadásul friss Windows-os telepítés ugye, az új holmik miatt. -
Scarletiel
őstag
válasz
snecy20
üzenetére
Nálam a ram az 3200Mhz-en megy mert annyit bír gyárilag XMP alatt. A ryzen balanced power plan is le lett szedve meg a chipset driver is. Nem tudom még mit kellene tennem, de nem akarom, hogy tönkre menjen bármi is, olyan érzést kelt bennem mintha valami túl nagy feszt kapna. 1,375-ön van alapjáraton a dram. 1,350-1,410 között megy játék alatt a cpu vcore. De ez gyárilag van így engedve.
-
Scarletiel
őstag
válasz
snecy20
üzenetére
Szia,
Bocsi de neked is volt hasonló gondod akkor mint nekem? Mármint, hogy játék alatt olykor olykor beakadt a hang 1 másodpercre kb meg a kép is beszaggatott vele egy időben, majd minden gond nélkül ment is tovább?
Mert nekem most ezt csinálja a legfrissebb biossal is, úgy hogy csak az xmp van engedélyezve minden mást gyárin hagytam. Ha nálad is ez volt, mit állítottál még, hogy elmúljon?
Köszi előre is!!
-
Scarletiel
őstag
Sziasztok,
Sokan írjátok ezt az ABBA biost. Pontosan mit tud, hogy mindenki várta? MSI b450 lapokra elérhető?
-
Scarletiel
őstag
Sziasztok.
Új vagyok Ryzen témakörben és szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Szeretném belőni az új ryzen 5 3600-as procim, hogy a lehető leghűvösebb és legjobb teljesítményű legyen mellette mindezt stabilan. Sajnos Bios és Ryzen master mókoláshoz nem értek, így ha valaki meg tudná mondani mit hová kellene állítani azt megköszönném.
Egy MSI Mortar MAX B450M alaplap van alatta, illetve egy CM 212 Black edition hűtő felette.
Jelenleg ilyen értékeken van amit a képen láttok.
A segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 13 Pro max 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
- BESZÁMÍTÁS! Xiaomi 15 Ultra 5G 16GB / 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő