Hirdetés
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Chaser
üzenetére
Az esetek többségében black desert online, erős overkill alá ez a proci.7-10% loadot produkál fhd 60fps.
renderelni iray motoron szoktam, mondhatni "üvegeli" a procit, meg a vga-t is. 4.4 - 1,35. 4,3-ra kell az 1.3V, 4,2 meg amolyan "sweet spot" 1,2v-al.
4.0 1.1V-ot kér. Meg ugye fentebb írtam, hogy 4,2 fölött brutálmód nő a fogyasztás, vele együtt a hőtermelés is.
hwinfo64 szerint is minden mag effektív órajele 4.2.@Alpi
röviden és tömören azt szeretném elérni, hogy a proci a lehető leg ideálisabb "munkaponton" menjen, és ne pusztuljon meg fél éven belül. Nem a 4.2 lényeg, hanem az alacsonyabb fesz, és 4.2 ahol még elég neki az 1.2v (elég sok helyen olvastam, hogy igenis degradálódik 1,35v fölött.) Továbbá "hely szűkében vagyok", itx platform, sűrűn van minden. Megfőzni se szeretném.
ha power limitet állítok, akkor is felküldi a feszt, amit elkerülni próbálok. - 100w-nál is egyszálas terhelésnél ugyanúgy 1,5V.hosszú meccs lesz, úgyérzem
(mármint a gép és köztem) -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
Chaser
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
egyelőre úgy tűnik, nemigazán foglalkozik a proci a pbo override-al.
hiába állítok be frekvencialimitet - max +400 mhz, ugyanúgy kilövi a holdra 4,6+, 1,5V...
vagy a másik variáció, ha letiltom a "core performance boost"-ot, akkor 3.8 és pont.
3900x-ről van szó, stock 3,8ghz, ezt szerettem volna 4,2-n járatni ugye 1,2V mellett. Nem az eco mód a lényeg, hanem hogy ne feszelje agyon. 4,2 allcore-nál még nemigazán veszítek teljesítményt. Többnyire renderelek a gépen, illetve néha játszom, ebből adódóan sűrűn előfordul "cinebench"-szerű terhelés. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
de. fix42.
máskülönben hogyan állítok be max értéket letiltott pbo-val?
a lényeg az lenne, hogy 4.2@1,2V legyen a teteje, ne a pbo 4,7@1,5V-ja
abban reménykedtem, hogy az offset a 4,2ghz-hez stock vid-hez képest offsetelinteles voltam, részben még elég török az amd platform számomra
-
R̲e̲m̲
senior tag
Ez a cpu core voltage offset mód máshogy működik, mint az inteleknél?
akartam tenni egy próbát, hátha elérem azt, hogy üresjáratban visszavegye a feszt/órajelet, de offset módban el se indul a gép. Mihez képest offsetel? Mert így folyamatosan 1,2V@4200-on megy. -
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
messze nem hoz annyi gyorsulást, mint amennyivel megnő a fogyasztása 1,2V fölött.
1,2V ac4.2 és 1,325 ac4.4 között 70W socketfogyasztásbeli különbség van. Ez esetemben +50% 140w-ról 210w-ra. CBr20 7500->7800 pont. ez kemény 4% "bónusz" 70w-ért cserébe, és erősen feszegeti a hűthetőség határait is. -
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok
lenne egy olyan kérdésem, hogy zen2-nél (ryzen 9 3900x) fixre állított szorzó mellett működik a dinamikus órajelszabályozás?
arra gondolok, hogy üresjáratban visszaveszi az órajeleket/magfeszt?
Azért kérdem, mert a HWmonitor fix értékeket ír...
Muszály volt visszavenni, mert a pbo 1,5V-ot küldött rá a 4,6-hozelnézést a hozzá nem értésemért, nemrég álltam át intelről.
-
R̲e̲m̲
senior tag
Sziasztok!
Ide is bedobom, hátha...Asus x470 lapom van, és ha engedélyezem az xmp-t, onnantól nem teszi le a magokat sleepbe, ezzel durván 15-20w idle többletfogyasztást okozva.
asus x470i-gaming itx, R9-3900x az alany g-skill 3600as ramokkal.
Ugyanez a helyzet ha kézzel belenyúlok a memóriafrekibe/időzítésbe.
jedec default profillal hibátlan...
Szinte mindent kipróbáltam, egyelőre semmi nem oldotta meg a dolgot.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4294
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i7-10610U I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 24GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(mármint a gép és köztem)