Hirdetés
-
Bemutatkozott az Oura okosgyűrűjének új generációja
ma Az Oura már a negyedik generációnál tart okosgyűrű témakörben, az eddigi erőfeszítéseik EISA díjat is hoztak a gyártónak.
-
Új konfig 14 év után
lo Utoljára 2012-ben vettem pc-t. Aztán az utóbbi 8 évben fizikailag nem volt hely neki, laptopot használtam kényszerből,...
-
Mozgásban az A Quiet Place: The Road Ahead
gp A PC-re és konzolokra érkező játék a hónap közepén debütál.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Fura, hogy Tőled nem kérték, mert amikor úgy volt az első hetekben, hogy a pumpa leállások miatt visszakérem az ASUS B450-F gaming árát, és visszaküldöm az Alzának, az volt az első, hogy fényképezzem le jól láthatóan minden oldalról a deszkát. Ez el is vette a kedvem, mert sejtettem, hogy UEFI probléma lesz ez (így is volt, de ez más történet). A lényeg, hogy ragaszkodtak a fotóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
worxland
addikt
válasz fudi2002 #8399 üzenetére
A Logi support sz@rt se ér. Csak úgy mondom.
3 hetes levelezgetés után, mikor is elismerték, hogy a termék hibás és be lett ígérve a cseredarab, ezzel a levéllel lettem elzavarva (FixIT-ről: hozza a szokásos magyar "szintet", egy semmitérő banda):
"Thank you for you patience!
Due to a change of process for people from Hungary, all customers needs to get the warranty processed by FixIT. Just follow the link here for more information: https://rma.fixit-service.com/
Please get back to me if you need assistance or if you have any more questions!"[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
fudi2002
veterán
válasz worxland #8410 üzenetére
A mostról nem tudok nyilatkozni, kb 10 éve logi g5ön frissítettem firmwaret, onnantól ha lassan bal lefele húztad, picit ricegett a mutató. Tökéletesen használható volt, én csak azért hívtam fel őket hogy tudom visszarakni a régebbi firmet. Erre pár kérdés, és próba után elkérték a címem. Mondom mégis minek. Küldenek egy újat, annyit tegyek mef majd ha megkaptam, hogy a régi egér usb végét vágjam le és ajánlott levéllel küldjem el az európai címükre. 5 nap és jött a futár az új egérrel.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
'FCs
csendes tag
amúgy a történetben lehet még egy csavar. elképzelhető, hogy lapnak nincs is igazából baja.
miután nem indult, vettem egy másikat, mert ezen a gépen dolgozom. amikor kijött az ABBA bios frissítettem az új lapot, és az történt, mint az elsőnél, megállt az asus logonál és nem lépett tovább..:)
ennél a pontnál úgy voltam, hogy ennek azért elég kicsi a valószínűsége kétszer. az elsőnél sok mindent próbáltam, ram ki, ram csere, bios reset, elem ki, ps2-es bill, stb. szóval nem könnyen adtam fel. a második alkalomra így már nem sok opcióm maradt. ezen a lapon a boot státuszt csak ledek jelzik és azokon minden szuperzöld volt, amit viszont észrevettem, hogy a sima hdd ledek még villognak egy darabig, amiből arra következtettem, hogy a lemez detektálás megtörténik. itt jutott eszembe, hogy egyetlen dolgot felejtettem el az első lapnál, nem húztam le a hdd-ket. a gépben 1 m2, 1 sata ssd és 2 3tb hdd van, utóbbiak raid1-ben. lehúztam a raidben lévő két hdd-t, reboot és be tudtam lépni a biosba! itt egy sima f10, utána leállítás és hdd visszadugás után minden rendben ment, nem állt meg többet a logonál. úgy tűnik a raid kavart be valamivel, de elképzelésem nincs, hogy mi köze lehet a kettőnek egymáshoz, valószínűleg ezért is nem jutott eszembe ez az első alkalommal. a gép azóta is megy, bár kicsit tartok egy újabb bios frissítéstől.
a fentiek jóval a garanciális leadás után történtek, emiatt igazából arra számítottam, hogy kipróbálják, és mivel gondolom nem dugnak rá semmit, simán bebootol és visszaadják, hogy nincs baja. ehhez képest ez most egy érdekes fejlemény. persze lehet, hogy a régi lapnak teljesen más a hibája, kíváncsi vagyok mi lesz a dolog vége, a legrosszabb esetben megpróbálom majd a tippként említett chip írást. -
fudi2002
veterán
válasz Malibutomi #8415 üzenetére
Ha olvastad volna, sokkal korábban történt.
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
Steven
addikt
": mechanikai sérülés/ sérült helytelen használattal.. "
Az a jobbik eset , ha csek ez a baja .... leírás alapján nálam ez fizikai sérülést jelent , hogy ha ő hibátlanul adta le és sérülten kapja vissza az nem pálya ....Nálam laptopnál volt ilyen le adtam hibátlanul és vissza akarták adni sérülten nem vettem át.... vissza kaptam az árát...
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
MiklosSaS
nagyúr
Kicsi paszta kerult egy haverom 3600-as ryzenebe, a labacskak kozze. Szerintetek mivel lehet kitisztitani mielott beletolja az alaplapba. Felem ha pasztasan teszi bele, elcseszheti a foglalatot.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
addikt
gondolom a szervízbe csak a lap ment vissza amúgy is.
-
addikt
Egyébként idén pont nekem is volt egy asus b450-e lapom garban. A bolt már jelezte képekkel, hogy sérült, de megpróbálták azért legaranciáztatni. Persze nem sikerült, de az enyémen tényleg volt fizikai sérülés. A karcokat én csináltam rá, azt tudom.
Ezt a két képet kaptam a bolttól, ennek ellenére elküldték garba és meg se említették az asusnak, hátha nem veszik észre:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Create. #8422 üzenetére
Jól látom, meg van sülve a lap a VRM körül ?
Ne már, abba a 3 karcba kötöttek bele az első képen...
Más: úgy néz ki lesre futottam az X470 Aorus Gaming 7 Wi-fi lappal... nincs benne szériaszám alapján a hazai nagykerek listájában...
Gigabyte gyártói garanciát Németbe csinálják vajon ?RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz Create. #8429 üzenetére
Az kevés. Törékenyként kell feladni és érték biztosítva. így ha bármi tünet van, a posta egy jegyzőkönyv és vizsgálat felvétele után fizet mint a katonatiszt.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam keresgélni, de nemigen találtam eddig infót itt.
Ryzen 3 3200g-re van esetleg tuning tapasztalat?
Az AMD Ryzen Master progijával próbálkoztam eddig, feszültség változtatás nélkül a proccot 4,1 Ghz-re, a GPU-t 1700 Mhz-re engedte eddig húzni, eddig, egész stabilnak tűnik (játékok szépen futnak), a GPU-n alakítanék még, ha lehetne esetleg, a procc annyira nem is lényeg.
Hűtés egy Corsair H100i Pro, lap Gigabyte B450 Aorus M, táp Be Quite! Pure 11 600W.
Ha konkrét tapasztalata feszültség változtatással együtt van valakinek, és megosztaná velem, rendkívül hálás volnék.
[ Szerkesztve ]
www.brczart.hu
-
veterán
válasz deathtania #8432 üzenetére
Szia!
Inkább a Raven Ridge / Picasso topicban próbálkoznék, itt az IGP nélküli, Zen 2-es proci tulajok laknak.
solfilo
-
MiklosSaS
nagyúr
Kösz mindenkinek! Remélem nem fogja elrontani
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
wwenigma
Jómunkásember
Kisebb biost már írtam, van itthon 8labu flash-hez csipesz is hogy ne kelljen leforrasztani, egy laptopot hoztam vissza a halálból.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
addikt
válasz SECTORnooB #8440 üzenetére
Ugye a probléma az volt, hogy az msi gtx 1070 gaming x elég széles kártya, ami a házban önmagában simán elfér egyébként, csak amit odacsavarozunk a házhoz fém az istennek nem akart akart befordulni a műanyag miatt, látszik is a képen az milyen szinten karcos, kiszedni meg nem akartam már az alaplapot. Hát hiba volt. De most az x570-el már nem kővettem el ezt a hibát, mert ezen nincs olyan műanyag, így szépen be lehet tenni a vga-t, pedig az aorus rtx 2060 super se kicsi. Amúgy a wifije olyan jó az asus b450-e-nek, hogy az szerintem önmagában vagy 10-15ezer és azt legalább tudom használni az x570-ben is.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Tomahawk MAX lapban használ vki Ryzen 3700X-et? esetleg 3600Mhz CL16 RAMokkal? Tapasztalatokra lennék kíváncsi. Köszi!
-
SzlobiG
félisten
Nálam eldőlt a dolog, végül sima 3600 mellett döntöttem, majd dupla annyit nem érzem hogy érne a 3700X.
Ezen felül jön még pár darab cumó:
MSI B450 Tomahawk Max.
Hyperx Predator 2x8giga 3200MHz.
1Tb M2 SSD.
NZXT H700.Ha minden jól megy holnap már nálam a cucc azt hétvégén neki is tudok esni, egyedül a hűtő ami még nem tiszta, hogy mi lesz talán ha rámegy a Gammax 300 akkor első körbe az.
-
szasanyi
félisten
válasz SzlobiG #8445 üzenetére
Nyilván nem tud akkora plusz teljesítményt nyújtani mint amekkora a felára (de ez az i5 vs i7 esetén is hasonló). A lényeg az, hogy mire használod és arra mennyire elég. Kíváncsi vagyok mit tapasztalsz, majd írd le lécci!
Két fontos dolog érdekel leginkább, mert az MSI B450 Pro Gaming AC + R5 3600 ezért ment vissza: megvan-e a névleges 4,2Ghz (és annak megfeleő, pölö CB20 teljesítmény ill. a CPU LOAD hőfoka milyen abban a lapban? Persze azt is írd meg milyen hűtő alatt. -
-
SzlobiG
félisten
válasz szasanyi #8446 üzenetére
Számomra csak a játék a cél 1440p-be, de már közel se játszok annyit mint régen, így meg felesleges pénz kidobásnak tartom a 3700x-et és az fps hajhászást abból már kinőttem. A jelenlegi rendszeremhez képest így is nagy előrelépésnek kell lennie az ssd-m is eléggé kuka lassú már, na meg a 4770k is kezd idejét múlt lenni holott tudom, hogy elég jó cpu a mai napig, akkor a ramjaim is csak 1600MHz-en tudnak mennie ebbe a budget lapba.
Persze mindenképp lesz beszámoló, csak sok idő kell hozzá mire kiismerem a Ryzent, de ezt a részt szeretem a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Úgy értem, hogy nálam az említett lapban 4125Mhz folé nem ment míg a CB20 ~200 ponttal alulteljesített mint az elvárható a 3600-tól tuning nélkül. Plusz kellemetlenség, hogy emellett 72 fokos volt LOAD (Scythe Fuma alatt). Ez a három együtt számomra nem volt elfogadható, ezért elálltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- KATA (kisadózó vállalkozások tételes adója)
- Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600G /// Bontatlan // Számla + 2 Év Garancia
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Új, gépben még nem volt - Eladó!
- AMD RYZEN 2XXX-től 5XXX-ig processzor felvásárlás!!!
- Beszámítás! Intel Core i7 4771 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen