Új hozzászólás Aktív témák

• petakpa1

őstag

válasz petakpa1 #39089 üzenetére

Na kipróbáltam az alábbi beállításokat:
    Szorzó vissza Auto-ra
    Vcore -0,1V negatív offset
    PBO ON
    PBO almenüben minden maradt auton (tehát a PBO Overdrive, azon belül, PPT, TDC, EDC is), scalar is, de Precision Boost Clolck override-ot felvittem +100 MHz-re

Aida stresz tesztet futtatam 2-3 percig, HWi64 az alábbi átlegértékeket mutatta a teszt végén:
    A) Minden magon futott az stressztesz:
    Magok órjele 3900 mHz körül, de az effective clock csak 3800-3600 között volt. Mintha lennének olyan magok amik gyengébbek, és azokat alacsonyabban hatjta
    VCore 1,25V körül volt
    PPT/TDC/EDC: 60W/27A/77A

B) Csak 1 magon futott a stresszteszt
    A terhelt mag órajele 4120 mHz, az effektíve órajel 4080 MHz
    VCore 1,34V
    PPT/TDC/EDC: 37W/10A/17A

Majd minden beállítás maradt ugyanaz mint fent, Precision Boost Clock override-ot felvittem +200 MHz-re

Ennek hatására
    A) Minden magon futó stresszteszben magok órajele ugyanúgy 3900 MHz volt, de az effektíve órajel már 3900+3700 MHz között mozgott
    VCore 1,255V-ra nőtt
    PPT/TDC/EDC/: 60W/27A/78A

B) Csak egy magon futó stresszteszt
    Terhelt mag órajele felment 4130 MHz-re, effektív órajele meg 4090 MHz-re
    VCore 1,35V-ra emelkedett
    PPT/TDC/EDC/: 35W/9A/11A ez kicsit ellentmond a fenti B) tesztnek, de lehet azért van mert fenti B) teszt közben megnyitotam böngészőben pH-t, és így valszeg az épp nem terhelt magok is többet kajáltak kicsit.

Kérdéseim:
    Hogyan lehet még PBO OC-t tovább finomítani, hogy mind single, mind all core terhelésen magasabb órajelek jöjjenek.
    Kisebb negatív vcore offset-et állítsak be?
    Emeljem tovább a Precision Boost Clock override-ot +300 MHz-re
    PBO Override-on belül érdemes e próbálgatni manuális PPT/TDC/EDC limiteket?

Nekem úgy tűnik, hogy ez a PBO OC nem sokat hoz, ráadásul a korábbi fix 41x 1,18V Vcore beállításom teljes terhelés esetén szépen fixen hajtott minden magot 4100 MHz-en, és VCore is csak 1,18V volt!
    VS
    A fenti összes tesztben mindig magasabb volt a VCore amit magának beállított a lap/CPU: 1,25V-1,35V!!!, de az órajel nagyon ritkán, csak pillanatokra ment ment 4100 MHz felé, 2-3 perces átlagban minden magos terhelés esetén 3900-at alig haladta meg, 1 magon is csak 4130-ig ment fel, de az effektív 4100 alatt volt :(

Új hozzászólás Aktív témák