Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Érkezik Magyarországra a Vivo, elsők közt kezünkben új csúcsmodelljeik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Compika
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne hogy használ-e valaki msi b450 tomahawk max lapot 3600-as procival és G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ripjaws V vagy G.SKILL TridentZ 16GB 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZB az alzás 32gb még pihen a postán nem biztos hogy átveszem lehet hogy játékra túlzás.
a másik meg hogy megéri-e a csere a 8400-rólCompika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Compika
aktív tag
válasz turistakolbi #3854 üzenetére
A procit meg a lapot kell csak eladni szerintem 75000
Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
ledgeri
nagyúr
válasz freezer922 #3735 üzenetére
Valamelyest igen, csak az én 400-as tápom úgy van súlyozva, hogy egyik ág GPU /Másik ág CPU meg minden más (vagy fordítva), és csak számolgatnék...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
nagyúr
Nálam már töltődik lefelé...
Jelen pillanatban RX 550 a VGA.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
csiga8
senior tag
válasz Compika #3853 üzenetére
Szia!
Alzáról van nekem a G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ripjaws V, MSI X470 Gaming Pro Carbon lapban sima 2700-as procival.
Simán elsőre indult, 1,41 V-on 3466 MHz-en ment, aztán a DRAM calculátorral "újrakalibrálva" és picivel gyorsabb lett, valamint elég neki az auton hagyott 1.375V. CL16 természetesen.
Magasabb frekin nem volt stabil, hiába emeltem a feszültséget, de lehet ebben nem a memória, hanem a proci a ludas.
-
nagyúr
A ramot nagyon szereti ez a játék....
Sikerült letöltenem, elindítanom, erre jutottam különféle beállításokkal:
SMT OFF, R5 3600X fix 4,4 GHZ, RX 550 4 GB VGA
1080p@60, low grafika:
1080p@60, közepes grafika:
1080p@60, ultra grafika:
720p@60, low grafika:
Holnap lefuttatom az RX 480 8 GB-os Sapphire Nitro-val is.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
arabus
addikt
Hát nem rossz a milyenk sem de natív 12 magon a 3900x veri ha még kijön a 3950x nativban smt off gyalulni fog mindent. De per pill gamer 3900x mindent visz.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
nejad
aktív tag
Asus b450 f strix új bios-át próbálta már valaki?
-
arabus
addikt
Igen nekem is elég. Persze azért is mert smucig voltam csak 35k-s alaplapot vettem ami már nem bírna meg egy 3900x-et.De nem bánom mert az én szükségletek bőven kielégítő. vga-bol is csak egy Vega-rá telik de az is kielégítő bőven.És képzeld így is örülök hogy ilyen piszok jó konfigom van!
[ Szerkesztve ]
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
FeRRaR1
őstag
Version 1005 2019/08/12 15.03 MBytes
TUF GAMING X570-PLUS BIOS 1005
Update AGESA 1.0.0.3 Patch ABB to improve compatibilityMegkésve de itt van.
[ Szerkesztve ]
-
pils00
tag
Üdv Urak!
asus tuf x570 - r5 3600 - patriot viper 3400 - gtx 1060 6GB
Alap bios 04062 problémám akadt a konfiggal:
1. A rendszer m2 pcie ssd-t (970EVO256) újraindítésnál nem látja, csak kikapcsolás utáni indításnál dolgozik/látható a bios-ban is.
A másik slotban lévő ADATA mindig megvan, cseréltek már helyet is.2. Játékoknál (Minecaft-mod, BF4, BF V, FO4, SKYRIM SE, WITCHER 3) 1-2 perc után merevre fagy a játék, kilépni is alig tudok belőle.
Hol keressem a hibát?
PCI-e 4 környékén, bár biosban nem találom az állítás lehetőségét?
A vga a 6700 mellett működött még rendesen (driver 431.6).
Valami kontakt hiba.
Esetleg User error? -
wwenigma
Jómunkásember
Szerintem van rajta backup BIOS és akkor is elmehet az áram ha abból csinalod. De én maradnék annál, biosbol.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
pils00
tag
válasz wwenigma #3877 üzenetére
Köszi, biosból frissítettem probléma nélkül.
A helyzet nem változott.
A 970EVO újraindításnál ugyanúgy rejtőzködik.
Ezzel még békét is kötnék, legfeljebb a restart 2 lépéses lenne.A vga körüli bibi sem változott, pedig raktam fel egy régebbi drivert(430.39) experience nélkül.
Csere vga-m sajnos nincs a további próbálkozásokhoz.Még alszok egyet rá, de 14 napos elállás szaga van a dolognak.
A 955BE utáni visszatérésem a piros oldalra, elég felemásra akar sikeredni.Holnap még futok egy kört a kontakthiba lehetőségén is.
-
wwenigma
Jómunkásember
Chipset driver és legutolsó Windows update fel van rakva? Futtatsz esetleg több monitorozó szoftvert?
A második M.2 slotra nem sok mindent tudok mondani, azt alaplap gyártó felé kellene jelezni supporton.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
weri
senior tag
PCI gen-t ha tudsz biosban allitani, akkor esetleg allitsd at gen3 vagy 4-re, mindet. A modjait hogy x8-x8 (msi-be igy van) az maradjon auton. Lehet igy mukodni fog. Ha nem akkor szerintem bios meg bugzik X470 crosshair-bol szarmazik.
[ Szerkesztve ]
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
nagyúr
'Kőkemény 1! FPS-t ?
Az okés hogy CPU oldalon megnőtt a renderteljesítmény a ram freki növelésével, de a játék alapvetően a GPU teljesítményét fogja visszaadni FPS-ben.
Az enyém szerinted miért ilyen kevés CPU oldalon ?
-
Szeszkazán
senior tag
Nálatok is el felejti egy idő után a rzyen master Auto OC beállítást a gép?
Elég zavaró tud lenni , 4225 4250 között boostol a sima profillal , az Auto OC tartja a 4,3-at , szóval könnyen észrevehető. Miért felejti ez el? -
Alpi.
addikt
-
dropsy
újonc
Sziasztok,
A gépem mondhatni híres lett a népszerű video megosztón összeszerelik a pc..srácok ahonnan rendeltem a gépet(a video: az első 3600x...),összeszereléssel-bios frissítéssel.
egy 3600x van a gépbe MSI Mortar Titanium lapba.
Esetleg ha valaki látta akkor tudja, hogy a gond az volt, hogy csak beta bios-al tudtál elindítani a gépet a stabil bios-al nem indult akkor.
Azóta jött ki egy új stabil bios,de nem is nagyon értek a dolgokhoz ezért érdeklődök, hogy van e itt valaki aki találkozott hasonló dologgal.
Amikor a gond felmerült utálna szóltak, hogy csak beta bios-al működik,de annyi hátrányt mondtak, hogy nem olyan a bios felülete mint egy stabil verziónak.
Mennyire hátrány számomra ez a beta bios, illetve van akinek sikerült ezt a lapot stabil verzióra frissíteni?
Köszi -
section9
őstag
Lehet, hogy amikor rendelted akkor meg csak beta BIOS volt a laphoz ami tamogatta a Zen 2-ot, de mar van hozza "stabil", nem-beta BIOS. 7B89vA8 Ettol fuggetlenul a 16MB-os BIOS memoria es az MSI benasaga miatt sajnos maradni fog a gagyibb BIOS felulet, nem lesz RAID support, illetve az ujabb processzorok tamogatasa nem garantalt az alaplapoddal.
Roviden, ha Zen 2-on maradsz, nem kell RAID es nem zavar a fapados BIOS, akkor nincs problema. Egyeb esetben javasolt masik alaplapra valtani, pl. X570 vagy az MSI B450 MAX szeriaja.
-
Pro!Petya
addikt
Más a win , ram frekvencia is kérdéses, meg mi xfr + pbo mérjük te meg stat 4,4-en. Jah és fps lock is beleszólhat nálad még.
Pont emiatt is jó a teszt mert gpu limittel is számol tovább, szval nem az fps szám a lényeges.(#3880) Alpi.
Szépen megugrottak az értékek 3600-ál!
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
veterán
Asus finally updates to 1.0.0.3 bios on ROG B450-F
"I recently found out there is a 1.0.0.3 AB BIOS out already for my ASUS B350M-A. A 60 € lowend board from 2017.
In the meanwhile, my 270 € 2018 Crosshair VII flagship didn't get any update up to this date. Why?" - [link]
Asus ROG STRIX B450-F GAMING 2605 BIOS: [link]
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
fisi
senior tag
ziasztok!
Nem tudom mennyire ide való de azért ide is bedombom. Nemrégiben vettem egy Asus Prime X570 pro lapot egy Ryzen 7 3700 X procival.
A házam egy Bequiet Silent Base 601 ház.
Beüzmelés probléma mentesen ment bár a bios finom hangolás nekem nem épp az asztalom a docp vagy mit rá nyomtam hogy 3000 MHz en menjenek a memóriák.
Nos a hőfokok érdekesen alakulnak hw infó szerint. Létezik hogy indítás után 2 perccel már 62 fokos a vrm és sima netezés közben pár óra múlva meg 76.2 fok?
Alaplap 48- 54 fok átlag az nvme ssd meg átlag 56 fok.Köszönöm a válaszokat
-
xNAGOYAx
tag
Üdv, ismét segítség kéne
A gondom az , hogy előzöleg írtam ,hogy a procim folyamatosan 58-60 fokos simán windowsban + az asus monitoring progija ment ) állítottam kicsit a ventik fordulatán és most olyan 50-54 fokos . A gonodom az hogy a procim folyamatosan ugrál 4.1 és 2.1 GHz között és a feszültség meg 1.35- 1.42 között. Esetleg tudnátok segíteni, hogy pl ha csak netezek meg ilyenek akkor ne menjen a feszültség 1.4 volt ra? A biosban minden auto-n van kivéve a core voltage az offset re van állítva és -0.05 az érték. A lap egy asus rog strix b450-e gaming és Ryzen 3600-as proci. A win 10 es energiagazdálkodás a z amd ryzen kiegyensúlyozottra van állítva. Több progival figyeltem a hőfokot és a feszültségeeket is aida64, hw monitor, az asus saját progija, cpu-z, temp monitor stb...
Esetleg valaki tudna egy leírást adni , hogy a bioszban mit hogy an állítsak be esetleg itt vagy privátban.
Előre is köszi a választ !
-
beef
őstag
válasz xNAGOYAx #3890 üzenetére
Először is kapcsolj ki minden figyelő vackot és megnyugszol
Egyébként új chipset driver + ryzen balanced energiagazdálkodás + ryzen master. Nézd azon, hogy alszanak-e magok. Nekem esetek nagyrészében mind a 6 sleep, az órajelek 200MHz alatt.
Minden auto-n kivéve a ramon van órajel tuning, de az ezt nem befolyásolja. -
csiga8
senior tag
válasz section9 #3886 üzenetére
Nem mostanában, de tervezem, hogy feljebb lépnék majd Zen2-re.
X470-es lapom van, szerintem ugyanúgy 16 MB a BIOS memória .
A RAID nem érdekel, a kezelőfelület sem, de ha tuningopciók ( LLC, offset) és a ventivezérlő eltűnik, akkor morcos leszek.
Pontosan tudod, hogy mik tűnnek el a BIOS-ból?
-
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok! Bocsi a noob kérdésért, de mindenhol csak azt látom hogy "support" de tutira nem írják.
Megveszem és mindenféle bios update nélkül mennek benne a 3xxx (zen2) procik??
MSI B450 TOMAHAWK MAX
Láttam róla cikket hogy direkt azért jön a max hogy növeljék a memóriát benne, a sok biosnak.
Csak nincs itthon 2xxx proci és visszaküldésre sem lesz opcióm[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
Zolás
addikt
Nagyduzzogva, morgolódva, sűrű szitkozódások között, többször is meg-megállva, de azért én is valahogy beleküzdeném a foglalatba. Bár lehet kivennék pár hét szabit, hogy jobban meggondoljam.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Diablo IV
- Legszebb nők!
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen