- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kireka
tag
válasz
Anubis_9 #2790 üzenetére
Elég perverz az elgondolás, azonos teljesítményű CPU-ra upgradelni teljes rendszercserével, ha a későbbi fejlesztés a cél akkor ugyan a legjobb platform az am4, de amit most kapsz a pénzedért...
Én is haswellről váltottam, de egy 2+2 magos 1.7 GHz-es példányról 4+0 magos 3.5GHz-re (2200G), így minden téren masszív az előrelépés, de a biztonság kedvéért a ram-ot és az ssd-t is megdupláztam, emellett van egy alaplapi Nahimic hangchip-pem amiben nem az a legjobb funkció hogy ki lehet kapcsolni...3,8 GHz még teljesen ok, de a 3,9-es betonstabilitáshoz nekem kell vagy 1,45-1,50Volt, nem is használom.
4GHz en kb egyszálas teszteket tudok futtatni, a 3. magom elég gyenge, de a hő miatt a többi is destabilizálódik, vízzel lehetne meglépni egy veszélyesen magas feszültség mellett.
A 2400G szerintem válogatott, mert az enyém 1,51Voltot ad a 3,7GHz-hez, szóval itt a vége a gyári tuningnak, nem lenne lehetőség a 3,9-es turbóra és a fórumokon is ezt olvasni, hogy a 2200G nem megy 4000-en a 2400G viszont igen.A G-s prociknak kissé limitált a VGA támogatása, csak ritkább időközönként kapnak frissítést, többen panaszkodtak inverz szin bug-ra néhány játékban, kötve vagy windows 10-hez, nagyjából abból is a legújabb verzióhoz, csak hogy felmenjen a driver. Az egyszálas teljesítményben lesz 10%+ visszalépés, ami legalább annyira fontos, mint a 4 plusz szál. Előrelépés lehetne később egy újabb APU-val, de egyelőre nincsenek bíztató hírek, ezek eleve low end chipek, soká lesz ütős 7nm-es új APU, még az is lehet hogy a 7nm első körben túl drága lesz és valamit gyártani kell a szerződött 12nm-es technológián szóval borúsak a kilátások.
Mi a gond a külön GPU val?
https://www.geforce.com/hardware/desktop-gpus/geforce-gt-1030/specifications ebből még passziv hűtésű is van és 20-30 W közötti tdp-vel jönnek. Szerintem még windows 7-es támogatás is van és onnan felfelé is minden könnyedebb driver fronton. A teljesítmény azonos 2400G-vel.Mindezek ellenére videózásban nagyon otthon van az APU tele a legmodernebb funkciókkal, nálam soha semmilyen gond-akadás-reccenés nem volt. A beépített intel IGP-nél voltak megmagyarázhatatlan dolgok, pl a képernyő újrainicializálása, dekódolási hibák, reccenések, vagy a minőségi deinterlace hiánya a 1080i anyagokhoz.
Jut eszembe nagyon ritkán marad pici kosz- vonaltöredék az asztalon az ablakok nyitása-zárása-mozgatása közben ez bug, vagy túlhajtott igp/ram-ra utal?
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2810 üzenetére
Cinebench-ben még meg voltak a 2200G 4000 mhz-es eredményei (single, multi), így nem csináltam smt nélküli tesztet. A 2400G cb15 teszt képet is felrakom.
szerk.:
kihagytam a cpu-z tesztet.
single 442,1
multi 2349,5UserBenchmarks is kimaradt, ezt már nem tudom beleszerkeszteni ebbe a hsz-be.
-
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2803 üzenetére
Cpu-z, aida, cinebench és hasonló ingyenes(en is elérhető) teszteket szívesen futtatok, de nem birtokolt szoftverekkel nem foglalkoznék.
Szóval csinálj egy tesztsorozatot ingyenes programokkal, és utána megcsinálom hasonlóképpen lehetőleg azonos verziószámmal smt-vel és anélkül (4/4 és 4/8). Láttam pár ps usert itt, szóval ők is be tudnak segíteni ilyen téren, de egytől egyig pozitívan nyilatkoztak. (szerk. időn belül csak egyet találtam)Engem is érdekel, hogy kb hova lehet belőni pontosan a sebességét, mert úgy szoktam rá hivatkozni, hogy nagyjából 2-6. gen intelnek felel meg azonos órajelen, csak nálad magasabb az órajel.
4K 60 hz rengeteg lappal működik, de a bios frissítés mizéria miatt nem akarlak rábeszélni b350 vagy egyéb lapra.(#2804) jozsi0224
Telepítőnél vagy egy olyan lehetőség, hogy telepítés törlése. Úgy csináltad? DDU szerűen takarítja a drivert, újraindítja a gépet, nem engedi felrakni a windows drivert újraindítás után, és indítja a telepítőt. -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2801 üzenetére
Igény esetén csinálhatok teszteket, amivel összehasonlíthatod a jelenlegi rendszered, átlag felhasználásra bőven sok a proci ereje, az igp fullhd felbontáson is megállja a helyét, és ezen még javít a freesync.
Ph-s hír alapján alaplap szintű ddr5-ig érdemi változás nem lesz, csak minimális javulást várható új steppingekkel, ahogy történt ez a bga változatnál.
Amúgy milyen alkalmazásnál jönne ki a 4,4 ghz-re húzott 4670K előnye? -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2799 üzenetére
3800 mhz 1,2 V környéke a legideálisabb beállítás szerintem, fölötte már nagyon kéri a feszültséget. Valahol 4000 mhz környékén fogyna el a proci, de 5% teljesítményért nagyon nem éri meg, és extra hűtést is igényelne.
Így összességében kevesebbet fogyaszt a gyári beállításokhoz képest, azaz gyorsabb és halkabb is lesz a végeredmény. Csináltam egy gyors tesztet, hogy ezt érzékeltessem. A kérdezőt alapvetően az üresjárati fogyasztás érdekelte, de jól látszik, hogy prime alatt kevesebbet fogyaszt alulfeszelve, így halkabb gyári hűtéssel is. A böngésző sor annyit jelent a táblázatban, hogy egy fülön nyitottam egy ph témát, belegörgettem, és olvasás közben (nem scrollozás) mutatott annyit a fogyasztásmérő.
2400G-t nem néztem gyári hűtővel, de 2200G-nél bőven belefért egy 1500 mhz-es igp tuning is gyári zajkeltővel. -
törölt tag
válasz
Anubis_9 #2790 üzenetére
4K 60hz meglepően sok lapon megy, így igazából csak a friss bios szól az új lapok mellett.
Illetve ph-s hír alapján nem nagyon lesz érdemi változás ddr4 érában igp szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest