Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR
    addikt

Perpill dedikált VGA-t használok, a memória tunig alig hozna valamit, de persze ha lesz kis időm, foglalkozom majd azzal is.

Megcsináltam végre, elégedett vagyok az eredménnyel, ha a lappal nem is. :)

Továbbra is több pontot kapok IGP-vel, de már jó az Intellel is. Két tippem lenne ennek miértjére, vagyis az egyik tipp, a másik meg már bizonyított tény: a Giga lap BIOS-a hülye, illetve a hülyebiztossága teszi hülyévé. Merthogy mindegy neki, mit állítok be, ha úgy véli, hogy az nem lesz jó, átállítja magát úgy, ahogy szerinte jó lesz. Az ASRock sokkal szimpatikusabb, az valóban nem indul, ha csináltam egy rossz beállítást. Ezt vártam volna a Gigától is, de nem... -az ignorálja a beállításaim, ha veszélyesnek érzi őket.
    A másik, amit pedig már biztosra is vehetek a számok alapján: az Intel VGA drivere sokkal jobban terheli a procit, mint az AMD drivere, különösen pedig akkor, ha van valamilyen egyéni profilom.

Na, de jöjjenek az eredmények!
    98W-os PPT-vel, csak Vegával:
    105W-os PPT-vel, dedikált Intellel:
    HookR: PBO vagy allcore tuning? Fogyasztás? PPT? Amúgy szuper.

"HookR: PBO vagy allcore tuning? Fogyasztás? PPT? Amúgy szuper."

Nem nyúltam semmi ilyesmihez. Ryzen Master-ben a Home panel "...% of 88 W"-ot ír PPT-re. Ugyanitt a CPU Power 70W-ra megy fel max, amikor a CPU-Z tesztje megcsiklandozza.
    A DeskmMini-t most nem néztem (de azt sem piszkáltam, gondolom hogy ott is alapértelmezett).

Új hozzászólás Aktív témák