Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android szakmai topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Bizony, lesz még itt pislogás...
Csak úgy 10%-ot gyorsul, hogy még nem is emeltél az 1000-es alapórajelen és erre jön még az Oc."AMD's Radeon R9 290X shows fantastic clock scaling with GPU voltage, better than any GPU I've previously reviewed. The clocks do not show any signs of diminishing returns, which leads me to believe that the GPU could clock even higher with more voltage and cooling."
"Ek has seen 1200/1600 on stock volts under water, and easily they add. Gibbo at ocuk is getting 1250mhz core."
-
Malibutomi
nagyúr
EK elhintette, hogy víz alatt könnyedèn szalad 1200 fölé a gpu.
-
Furattávolságokat nem tudja valaki, mert ha jó rá a 79xx edition Peter, akkor inkább nem adom el aztán had szóljon.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
blaca83
őstag
válasz
BlessedElroy
üzenetére
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha kijönnek a custom hűtésű kártyák lejjebb mehet a ref hűtéses ára ?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más:
[link] -
-
-
blaca83
őstag
válasz
bombibmw
üzenetére
SLI-ről nem volt szó, csak 1 db ideiglenes kártyáról...

@Elroy1980:
Nálam is a 780 a favorit, EVGA-MSI-Zotac Amp elgondolással.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meglátom, hogy mennyi lesz a hivatalos beszerzési ára a jobb hűtéssel rendelkező 290x-eknek és utána meglátom, mert alapvetően tetszik.AMD oldalon kicsit tartok a driver támogatottságtól,mert a folyamatos sz@rakodása miatt váltottam Nvidia-ra.
-
Én már nem bírom addig.
4770K IGP nem túl előnyös komolyabb játék tekintetében.
Jön a BF4 is,itt van a nyakunkon,valamint jön a nekem eléggé várós CoD Ghost is.
Nincs idő várni 2 hetet.
Szóval kellene már vmi a gépbe.
Még az is lehet veszek 290X-et Prolimatech hűtővel.

Arra olyan ventit rakok amilyet akarok.#678 bombibmw :

-
BlessedElroy
senior tag
Én nem szeretném vizezni a kártyám. Szívem szerint 780 EVGA Classified, MSI lightning vagy R290X (twin frozr ha lesz)-Mantle miatt. Ár/ érték arányban sztem kvajó. Hűtés szar és hangos a kártya? Nehezen hiszem el, hogy JÁTÉK alatt annyira zavaró lenne. A procihűtő és a házventik elég zajt csinálnak + füles. Pont lesz..rom ha hangos.
-
KAMELOT
titán
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Minek? 517eu a kártya + 100eu vízblokk. 617eu. Lehet adni a kakaót!

(#675) akoska07: Szerintem még várj 2 hetet kb. amíg ki nem jönnek a rendes hűtésű kártyák. Utána eldöntöd melyiket veszed meg.
(#677) Keldor papa: Az szerintem alap, hogy valaki vesz hozzá. Phobya G Changer 480 ajánlott!

-
Főként én rFactor-ozom.
De természetesen érdekelnek a legujabb játékok is és természetesen játszom velük.
Sztem még alszok rájuk egyet-kettőt,mert lövésem sincs mi legyen.
#673 Elroy1980 : Én is gondolkodtam azon a CF-en.
Tuti 780 felett teljesít,hiszen 7970 értéküek,azok pedig együtt néha elkapják a 7990-t is.
Viszont a 760 SLI is 780 felett teljesít és azoknak is jó áruk van most.
Lehet összedobok egy olyat.
-
KillerKollar
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Na ja kinek merre van a gép,mekkora a háza,milyen vastagok a falak,stb,stb...nyilván vannak esetek ahol zavaró lehet a dolog,de akkor is csak játékoknál/videókártyát komolyabban terhelő alkalmazásoknál hiszen "idle" állapotban nem hangosan ezek a kártyák sem ref hűtéssel.
-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Csak ez este nem éppen célravezető, mikor ref 7970-m volt, a ház másik felében lehetett hallani a süvítését, köszi, de többet nem.
-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Ez is egy fajta megközelítés.

-
válasz
KillerKollar
üzenetére
Vszinüleg igen,ezzel egyedül vagy.

Vannak hang határok amiket nem nagyon lehet átlépni a gépen.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha nem tuningolod akkor nem is fog túlmelegedni,én vagyok az egyetlen akinek egyáltalán nem szempont hogy milyen hangos egy kártya?
-
Én már nem bírok várni kell vmi a gépembe.

Addig amig kitisztul a helyzet mindkét oldalon.Majd kötök kompromisszumokat grafikát illetően,mert a 3 monitort nem adom lejjebb.

Csak nem tudom eldönteni addig mi legyen.
[link]
Sztem ezek nagyon jó árak.
7970 Matrix
MSI Gaming OC 280X
MSI 760 Gaming OC 4Gb [link]
Ezek az MSI Gaming cuccok közel állnak a szívemhez.
Szívesebben látnék NV-t a gépemben. -
F34R
nagyúr
Meccssssiiinaltakkkk.......

gozolgo magmabol feltamadt az AMD f*ck yeah.
-
odorgg
addikt
Az lett volna az ésszerű. Anno a GTX480-at is halálra cikizték mert 90 fok körül üzemelt, erre ezek is elkövetik ugyan azt az ostobaságot, hogy hulladék hűtéssel adják a csúcs VGA-t...
Azért kiváncsi lennék, egy normális hütővel, és az antiboost technológia kikapcsolása után, hogy teljesítene a VGA.
Mert ez alapján, überforró/hangos módban is elég sokat kapcsolgatott lefele, ami nem kicsi fps csökkenést okozhatott:

-
KAMELOT
titán
Na, de szasza. 517 euro a R9-290X. 550-re számítottam. Kellemes meglepetés. Ár úgyis még esni fog kicsit. Nemsokára jönnek a non-ref változatok.

(#654) oliba: Általában ilyen mennyiségű por nem tudom kinél szokott összegyűlni. 10 hónap alatt 1x fújtam csak bele a gépházba még így is minimális a por benne!

-
westlake
félisten
válasz
Bugfix1984
üzenetére
Bocs, félreértettelek. Sosem vásárolunk náluk, azért.

-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Fél év után kezd nagyon gáz a helyzet, de hónapról hónapra lassabb lesz. Nem azt írtam, hogy 100FPS-ből lesz 80, hanem mondjuk 99, vagy 98, de ez még a kisebbik gond. Mi van akkor, ha előre összeszerelt gépet vesz a vérpista, majd két évig nem szabad megbontani a gépet, mert elvész a gari. Külföldön ugye ez a gyakori, hogy bemegy az ember a boltba és leemeli a komplett konfigurációt a polcról. Szegény gyerek viszi vissza a teszkóba a gépet, mert 280X szinten van a 290X kártyája.
Ha majd kijöttek a spéci hűtési cuccok, akkor már tényleg sirály kártya lesz és végre nem használja majd az antiboost technológiát.
-
Malibutomi
nagyúr
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ha nem Twin Frorzr-os 7870-esed lenne, hanem egy mókuskerekes 290X, akkor valószínűleg csökkenne, mivel a venti fordulat maximuma FIX (40%), a hőmérséklet maximuma FIX (95°C), akkor nem kell sok matek, hogy ha poros a cucc, akkor se a venti nem megy feljebb, se a hőmérséklet nem fog feljebb kúszni = az órajel csökkent, amiből következik, hogy gyengébb lesz a teljesítménye, de gondolom életedbe nem láttál még ilyen hűtőt, ahol a por egy filmszerű rétegként gyűlik össze fél év alatt, ami elég jól meg is akadályozza a levegő továbbhaladását.
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Miért? Mindenhol van por. Az emberek többsége szerintem arról sem hallott, hogy porolni kell a gépet. Az ilyen típusú hűtések pedig elég könnyen eltömődnek.
-
Én azt nem értem, hogy miért nem a 7990-es hűtése került rá? Mert erről volt szó anno, hogy mivel az hatékony megoldás ami igaz is azt fogják rátenni ezekre is még emlékszek abu is írta vhol.
-
odorgg
addikt
Az egy jó megoldás.
Azért gratulálok a mérnököknek, hogy egy elcseszett ref hütőhöz igazodik a VGA teljesítménye! Ez ritka nagy baromság volt az AMD részéről! VGA-t tudnak fejleszteni, aztán retesznek egy 2000Ft-os használhatatlan hűtést, amihez igazodik a 140-150k-s VGA teljesítménye. Ekkora marhaságot, hihetetlen

Ennyi erővel adhatnák porszívó nélkül is olcsóbban, aztán az user vegyen rá azt ami tetszik neki.
-
válasz
üzenetére
Van egyszer ugye a front árrés amit realizál az etailer, minden etailernek db alapú negyedéves target van felállítva,ami után GPU szerinti bontásban kapja a target elérésekor a visszatérítést. Ezen felül az adott brand ASUS/MSI/Gigabyte is fizet neki visszatérítést a forgalom után. Ehhez jön még a marketing támogatás és az oldal olvasottságért járó prémiumok. VGA esetében így a margin 5-7%-ra kúszik fel globál.
Westlake: Az Expert ára jó,de ez nem a legjobb dealer ár amit ott el lehet érni....

-
oliba
őstag
válasz
akoska07
üzenetére
Ugye max fordulat a 40% és addig csökkenti az órajelet, hogy 94 fokon tudja tartani. Felső kártyának sok levegője nem lesz, így rendesen lecsökken az órajel. Ehhez már csak a folyamatos porosodással kell számolni, amitől megint hónapról hónapra csökken a teljesítménye.

Ezek között 1 üres slot van. Kéne keresni egy olyan tesztet, ami házba beszerelve készült és nem volt a két kártya között egy slotnyi távolság.
Persze ez csak a ref változatra érvényes

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
bizony, a végig 64 pixeles "cső" nagyobb felbontásokban megteszi a hatását

-
Találjon nekem légyszi vki 5760*1080-1200 teszteket.

Én nem lelek olyat.Erre vki ?

Keresgélek de nem találok tesztet.
Ha ebben a felbontásban is erős lesz akkor bekerülhet a gépbe egy amd.

Talán még CF is.#637 joshua7 : Jelenleg ez az egy dolog amit fel lehet róni az AMD-nek, ár/érték arányban nagyon jó lett a 290X. És az ár/érték arányán rontanak azzal,hogy venni kell rá másik hűtőt.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Egyébként én sem értem. de lehet, hogy megvolt a budget, mert rá voltak készülve, hogy esetleg ha az nv nagyon beejti az árakat, akkor is reagálni tudjanak, és hát ezen lehetett spórolni. Megcsinálták olyanra, ami épp elbírja. Azt gondolom kiadták, hogy itt egy Titan, ennél lassabb nem lehet, szóval a GPU-ból nem lehetett kanyarítani.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Linus-nál max tuningon volt a 780 és a 290X is [link], szóval nem alapon. Úgy megeshet, hogy a 780 egy picit gyorsabb lesz.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
akoska07
üzenetére
Nekem is feltünt, nagyon érdekes eredményeik vannak. Az biztos hogy nem az AMD pénzeli őket...

A másik vicces, az Linus, ahol a 780 10-15-20%-ot ver a 290X-reMondjuk a crysis 3 tesztben a stock 780 is gyorsabb náluk mint a Titan....10fps-el!
Sőt még a 770 OC is gyorsabb mint a titan...
De ezen a kettőn kivül mindenhol (toms, guru3d, techpowerup, stb..) ugyanazt látni, a 290x a titan teljesítményét hozza.
-
daneeeeee
aktív tag
válasz
akoska07
üzenetére
A teszt minden esetre elég érdekes driver info nincs, a grafok szerintem átláthatatlanok és ezt a mondatot: "
Batman Arkham City demonstrates our slight concerns about the Mantle API, namely that the PhysX element of Batman AC is clearly favouring the nVidia cards, despite the excellent performance of the 290X" [link]
nem igazán tudom értelmezni akkora kavarc, ráadásul a Batman AC-nél bent felejtették a V-syncet mert a 680 annyit hoz mint egy 780 OC, sőtt a gtx 680 még gyorsabb is 2560x1440-ben mint Full HD-ban.
-
Srácok vki elmondhatná ki pénzeli az OC3D-t.

Én szeretem a tesztjeiket,mert közel van a valós eredményekhez.
Itt nem azt látom,mint a többi tesztben. Érdemes végig nézni.
[link]Egyébként az nem lehet,hogy az AMD vmi iszonyú rossz minőségű pasztát rakott a gpu-ra és azért melegszik ennyire ? Láttunk már erre példákat más gyártóknál is.
-
westlake
félisten
Minden nagykereskedés csak bejelentkezés után mutat árat. Termékek között a "vendégek" is tudnak.
Az a lényeg, hogy nem 160k + ÁFA, hanem ~125k + ÁFA. -
Malibutomi
nagyúr
Szerintem nincs értelme küzdenetek az áron, 100$-al olcsóbb mint a 780, ha megfeszültök sem lesz drágább forintban sem. Csak ez első heti "türelmetlenségfelár" kell elmúljon róla.
(#627) orichalcos
Nagyker, regisztrált viszonteladóknak mutatja az árat gondolom. -
westlake
félisten
"nub"? Ilyen szó nincs. A "noob"-ra gondoltatok.
Az expert ára nem "jó"? Mi lenne a jó? A másik nagykerben 160k + ÁFA.
-
törölt tag
válasz
Bugfix1984
üzenetére
2% Milyen napi forgalmat kell ehez bonyolítani, hogy megérje? Ott vannak a dolgozok,bérleti díj, stb.....
akoska07 Szerintem ez csak úgy éri meg ha nem fizeted be az áfát.
-
-
ScomComputer
veterán
válasz
BlessedElroy
üzenetére
Óóóóó de nub vagyok....ezt mindig elfelejtem...Köszönöm szépen !

-
törölt tag
válasz
Bugfix1984
üzenetére
5%? A kisker haszna 6150HUF? Ha tényleg ennyi a haszon akkor bruttó 164.000HUF
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
A lap tetején nyisd meg az összefoglalót és ott mindent megtalálsz

-
Meztelen09
csendes tag
válasz
ScomComputer
üzenetére
ez tényleg nub...
-
ScomComputer
veterán
Lenne egy nub kérdésem.....
Mi a különbség a 290 és a 290X között?

Meztelen09: hát hazudok én....

-
-
westlake
félisten
expert.hu
ASUS R9290X-G-4GD5, nettó 123k.
Magyar nagykereskedés. Rendelésre, szállítási idő ismeretlen.
Örülhet a magyar ember (is).mod: Ja és így mégsem nekem lett igazam a ~700$-os árral. Semmilyen tekintetben.
-
westlake
félisten
Nem lakom ott. Sokat segít, ha van egy USA-ban élő ismerőse az embernek.

#603: A gyári állapotában marad. Kinőttem már abból a szintű tuningból, amit öt évvel ezelőtt "műveltem".

#608: Erre maximum privátban válaszolok.
mod: Ha megint lesz raktáron, akkor valószínűleg veszek egyéb gyártótól is. Ennyiért úgy is bármikor eladom itthon.
-
westlake
félisten
newegg.com-on gyorsan elfogyott ~100 darab kártya. Szerencsére nekem is jutott. PowerColor, 550$.
-
válasz
Firestormhun
üzenetére
Oooops
sajna jól mondtam,hogy az AMD mellékelhet hozzá fülvédőt.
Prolimatech kicsi részvétet nyujta ad hozzá hűtőt.
A hangja pedig pont olyan lesz amilyen ventit rak rá a felhasználó.
Érdemes rákölteni arra a léghűtőre annak aki megvette a kártyát.
Örülve a jó árnak,aztán még rá kell dobni a hűtésre kicsit,olcsóbb mint vizezni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- 3D nyomtatás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A furattávolság szerintem stimmel, viszont itt nagyobb a mag, és nincs elforgatva 45°-kal, így a baj inkább az utóbbi dologgal van.
)