Hirdetés
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
stev65
tag
másik ilyen kártyám csak 95-100 fok krnyékén vette vissza a teljesítményt amíg nem tettem víz alá, nem lehet átállítani valahogy hogy ne fogja magát vissza a karit? elég jó hűtést pakoltam rá szerintem.
-
stev65
tag
válasz
matyivok123
üzenetére
Frumarkot ráeresztve 85°C-ál visszaveszi a teljesítményt, de a ventik nem mozdulnak
-
stev65
tag
Gyermek gépében R9 290-en venti vezérlés nem műxik (ventik meg sem mozdulnak) lehet ezt javítani? Most fixen mennek 12V-al a tápról, ha más nem akkor marad így.
-
mpierre
veterán
válasz
Gasmonkey
üzenetére
Nos, ami látszik a log fájlból, amit küldtél, hogy a vrm1 hőmérséklete 98°C-ig felmegy. A vrm2 86°C-ig. Soknak tűnik. Lehet, hogy az összerakásnál vétettél hibát, vagy a gap pad elöregedett és nem adja át a hőt rendesen a bordának.
Ötlet: megfogod szétkapod újra és rendelsz új gap padokat, csak előtte mérd le a vastagságát (valszeg 1 mm-es max) sublerrel. A gelid gap padja tökéletes erre a célra (gelid gp-extreme). Méretre vágod és kicseréled a vrm-eken. Ha nem tudod, hol a vrm a vga-n, akkor a ekwb oldalán találsz szétszerelési útmutatót a kártyához. Ott jelölik az összes gap pad helyét, ami a vrm-re kerül. (A vastagságot ne onnét vedd, mert az a full cover blokkhoz mérten van megadva és nem a gyári léghűtőhöz.) És a végén új pasztát kensz fel a gpu-ra.Szerk.: De az is lehet, hogy a DCU2 hűtés ennyit tud a vrm ügyében tenni. Emiatt keress vissza a topikban.
-
mpierre
veterán
-
Gasmonkey
csendes tag
Üdv!
Hozzámkerült egy Asus R9 290X DCU2 OC.
Az érdekelne hogy javítható vagy kuka az egész? Nem tudok semmit az előéletéről. Csatolok pár képet a hibáiról. Windows alatt random glitchek. Elhúzok egy ablakot és egy része ott marad. Grafikai hibák játékokban megnyúlt szétesett textúrák. Vagy a játék sem indul el. Néha zöld a video vagy fénykép.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
flash-
üzenetére
1100Mhz 1250mV +50% áramfelvételi korlát. +20FPS Witcher III-ban.
Én 1366*768-as monitorokkal rendelkezem. Így például High-on 50FPS-el simán megbírkózik a Cyberpunk 2077-tel és én nem is látom csúnyának. Hiszen az én szobámhoz például ez a képernyőméret illik és ezt szoktam meg.Nem baj ha régi. Jó kártyák ezek.
-
flash-
veterán
üdv
r9 290 oc kártyám van, ti állítanátok a radeon driverben bármit a mostani játékok jobb futásához,?
és ti tuningolnátok? vagy most azér a +1-2 fps-ért nem biztos hogy érdemes...
(tudom ősrégi,de ez van..) -
stev65
tag
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Nekem régen úgy ment.
-
Steve_Brown
senior tag
Üdv!
MSI R9 290 Gaming 4G-m van. 3 monitort tud fogadni úgy, hogy kettő a DVI-D-re van dugva egy pedig a HDMI-re?
Köszi

-
-
echterion
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Remélem, nem ilyen baja van.
-
válasz
echterion
üzenetére
Talátam még ilyen videókat:
https://www.youtube.com/watch?v=ZuS2iwN7HSc
https://www.youtube.com/watch?v=HNAaqwWgjIE
Remélem nem ilyen baja van. -
-
echterion
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Driver issue. Minden kimenetet próbáltál? Nekem a hdmi nem ment így egy 290-esen, a dvi meg jó volt. Nem találtam rá megoldást, külföldi fórumokon sok ilyen esetet találtam. Sok driver-t próbáltam pedig.
-
Sziasztok! Adott egy ismeretlen előéletű sapphire nitro r9 390.
Biosban van kép, windowsban driver telepítésig, boot alatt van kép, legujabb driverrel fekete a kép de ad ki jelet mert nem kapcsol le a monitor, 1680x1050 60hz-et jelez. Mi lehet a baj? -
mpierre
veterán
-
-
ThodEE
őstag
válasz
flash-
üzenetére
290x gyári kocka hűtéssel 85-90 fok között igyekezett tartani a kártyát a gyári beállításokkal, hosszú távon nem tűnik egészségesnek de szerintem 80 fok alatt rendben van, lényeg hogy ne csak a GPUt hanem a VRMet is nézd, HD7970 GPUja 65öt alig érte el, azt puff fagyás, mi a csecs? aztán kiderült hogy az egyik VRM melegszik el
-
flash-
veterán
üdv
A Gigabyte r9 290oc windforce szerintetek hány fokig stabil?
vegas videó render mostanában többször fagyott(vagy lehet hogy amd driver?)
mindenestre kifújtam jól a kártyát, most 72 fokig megy fel renderelésnél(27 fokos szobában 100% terhelésnél),de kb hány fok a max amin még stabilnak kéne lennie?(nem tudom hogy hány fok volt amikor fagyott,de kifújás előtt 80 vagy 90 fok körülire ment fel)
érdemes amúgy újrapasztázni?még nem volt..nehéz megcsinálni?(gondolok itt a venti rendszer leszedésére stb..)
most így este 27 fokos szobában az idle(bezárt böngésző,csak simán a hwmonitor fut) 46 fok.
ezek az értékek így most jók? -
Steve_Brown
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nem tudom, nekem R9 290-em van és a 20.4.1 stabil.
-
válasz
Steve_Brown
üzenetére
Én inkább valami legeslegújabbdriver gondra gyanakodok.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az gáz amikor nálad megy tönkre a haver cucca. Ezért nem adunk kölcsön soha szerszámot.
-
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Nálam van ez a 390, tegnap este nagyon pozitív véleményem lett róla játék, teljesítmény, eyefinity, de reggel bekapcsolás után elkezdett akadozni a scroll, random fekete képernyők és lett egy videodriveres BSOD, azóta csak 1 monitort lát a 3-ból. Pedig meg akartam venni ha piaci ár alatt ideadja.
-
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok! Ha esetleg még valaki olvassa ezt a topikot...
Adott egy Sapphire R9 290 TRI-X az utóbbi időben a gép eleje felé lévő venti összevissza fordulatszámon forog. Hol felpörög max fordulatszámra, hol a többivel azonos sebességgel forog, néha véletlenszerűen változik a fordulatszáma, mint amikor valaki üresben gázfröccsöket ad egy autónak.
Járt már valaki így? Venti csere megoldhatja a gondot? Vagy esetleg egyszerűbben is kezelhető?
Abból kiindulva, hogy csak 1 venti csinálja, gondolom nem a kártya hibás, hanem az az egy ventilátor, hiszen párhuzamosan vannak kötve. Azt láttam, hogy venti cseréhez le kell szedni a teljes hűtést. Milyen pasztát, és milyen vastagságú cooling padeket javasoltok?
A középső venti pedig elég gyakran, viszonylag alacsony, 20-30% közötti fordulatszám tartományban ilyen cicergős, zörgő hangot ad ki. Érdemes lehet szétszedni, kenni stb, vagy itt is javasolt lenne a csere? A másik két ventihez képest lényegesen nagyobb billenő holtjátéka van.
Köszi! -
digo00
tag
Sziasztok.Segítséget szeretnek kerni.Tegnap játék közben kikapcsolt a gépem.Azóta,ha bekapcsolom a monitor no signalt ír.Akkor valószinűleg meghalt a vga?
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Ma pakoltam be a gépbe egy MSI R9 -390 8Gb-ot
De a Tv-re HDMI-n nem küld jelet tudtok segíteni mit tegyek?
Előtte egy MSI NVidia GTX970 volt bent simán ment minden.
Az nVidia előtt is egy Radeon volt bent és mióta Win10 van azóta nekem a Radeon vagy AMD kártyákra dobálja a kék halált vagy nem ad jelet HDMI-n.
Kérlek segítsetek!
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Egy ref R9 290X-et mennyire érdemes megvenni mostanában?
GCN1 vagy 2 a vga? - ez megvan, 2-es. :-) -
huby80
senior tag
r9 290 venti vezérlés neket működik a driver ekel vagy külön programot használtok?
-
TeeBee73
veterán
Igen.
(Holnap meló, utána viszont a laposon a sor, ott meg az új nVidia driver vágta haza az 1050Ti-t. OpenGL, DC12, Vulcan API alatt is. MOD: ott csak csontra fagy a gép, és 100%-on pörgeti a ventiket, de ki/bejelentkezés működik, amíg nem indítok 3D-s játékot. A PvsZ. megy csont nélkül.
) -
fejesg2
senior tag
Sajnos nálam a 19.2.1 driverrel is ugyanúgy megvannak a hibajelenségek, úgyhogy marad a VGA csere.
De egy próbát megért, hátha.... -
Cifu
félisten
Az elhalálozott R9 290/390 sorozatú kártyák sorához pedig a mai nap az enyém is csatlakozott.
Eddig is volt időről-időre fekete képernyős lefagyás játék közben, de csak esetenként. Gondoltam kihúzom még a következő generációig, hiszen az nVidia Turing már lecsengőben, az RDNA1 egy félresikerült kísérlet rossz driverekkel, és fél éven belül várhatóan jönnek az utódok.
Ma reggel gondoltam játszom egyet a Mechwarrior 5 Mercenairessel, de előtte felrakom akkor már a 19.12.3-es Radeon Drivert. Lehet nem kellett volna. Kétszer is fekete képernyőzött a Mechwarrior 5 egy órán belül (előtte az elmúlt héten egyszer sem...), majd a második után konkrétan fejreállt a windows, de nem kisipari szinten, konkrétan egy egész délelőtt azzal szórakoztam, hogy talpra állítsam, de semmi (rendszer-visszaállítás, csökkentett mód, stb. nem működnek, a rendszer alaphelyzetbe állítás opció is azt írja ki, hogy valami megakadályozta a végrehajtást). Ez az egyik probléma, a másik az, hogy a videókártya azóta nem ad ki videojelet. A hűtőventik felpörögnek, de a rá kötött kijelző sem DVI, sem HDMI csatlakozón keresztül nem kap jelet. Másik gépben is kipróbálva, ugyanez.
Szóval feldobta a pacskert, és innentől végképpen nem ajánlott a sorozat részemről, még ha valaki esetleg gondolkodna is ilyen kártyán, lebeszélném róla...

-
Cifu
félisten
válasz
fejesg2
üzenetére
Ha jól értem csak egy bizonyos játéknál, vagy több különböző játéknál is csak az adott felbontásban jelentkezik a hiba?
Ha csak egy játéknál, és másikaknál nem, akkor inkább a játék körül kéne szétnézni. Ha minden játékban, akkor viszont esélyesen a kártya kezdi megadni magát...
-
fejesg2
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adot egy MSI R9 390 kártya. A hibajelenség az, hogy 1920x1080 felbontásban játékok alatt összeomlik a rendszer (teljes restart), szinte azonnal a játék vagy pálya betöltése után. Ha kisebb felbontáson használom, ritkán jelentkezik a hiba. Windows reinstall és driver reinstall után is megmarad a jelenség. Leg újabb és régebbi driverekkel is megvan a jelenség. Gépem a következő:
Fractal Design Define R5, GA-970A-UD3P (rev. 2.0), AMD FX-8350 4.2GHz, Alpenföhn Brocken 2, MSI R9 390 Gaming 8G OC, Cooler Master G750M RS750, 4*4GB DDR3 1600MHz RAM, 1.5Tb HDD, AULA Expert Gaming Mouse, Samsung 24" Full HD LEDVGA kártya halódik?
-
Dr. Romano
veterán
Hogy ne csak mindig tuning legyen
A 290X-emnek tovább finomítottam gyári órajelen az étvágyát. Ez szerintetek mennyire jó? -
Cifu
félisten
válasz
digo00
üzenetére
Tuning terén az Afterburn nem működik megfelelően a 290/390 kártyákkal. Marad a Radeon driverben lévő Wattman...

Egyébként pedig a tuning terén túl sok minden a változó, varázsgömbje senkinek nincs, hogy a te adott kártyád mennyire tuningbarát. Ha a keresőbe fent beírod, hogy 390X, akkor találhatsz tuning eredményeket. De ezek jó része friss kártyával készült, amelyekben nem volt elöregedve a hőátadó paszta, amelynél még minden friss és feszes volt. Esélyesen azok sem mennének azonos frekin ma, mint mentek 3-4 éve...
-
digo00
tag
Sziasztok.Sapphire R9 390X nitrot meddig lehet húzni szerintetek?MSI afterburner programmal lehetséges?
-
Cifu
félisten
Itt találsz leírást és infókat.
A módosított BIOS fel van készítve a 4GB RAM-ra, tehát ez nem okoz problémát. A "390X BIOS" gyakorlatilag a 290X GPU-t azokon a beállításokon (fesz, freki, power limit) menjen, amiken a 390X alapon futott. Ez effektíve nem más, mint tuning.
-
Seaky
tag
Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásodban hogy a 290x-es kártyádon 390x-es BIOS van. Ennek milyen gyakorlati haszna van? Nem probléma hogy a 390x-ek 8GB-osak voltak a 290x 95%-ban meg 4GB? Ez nem okoz problémát? Hogyan csináltad a BIOS-olást.
[Ebben a poszban] a képeken 290x-t ír a HWiNFO. Ez már a 390x-es bios?
Én most kentem meg Grizzly folyékony fémmel a 290x-emet és egy [MORPHEUS II]-vel fogom behűteni. Előtte is jól teljesített sima hűtőpasztával, remélem jobb lesz fémmel. Majd posztolok róla.
Válaszodat előre is köszönöm! -
zsombor22
aktív tag
Sziasztok!
Egy barátom gépe csinál érdekes dolgokat.
R390x csak a 18.11 es driver-l megy, ha újabbat rak fel telepítés közbe kék halált dob a gép.
A kártya nem melegszik,nem terhelés alatt van a gond,akár több órát is tud játszani hiba nélkül.
A gép szét lett szedve csatlakozók megmozgatva,nemrég komplett lap proci csere friss Windows ugyanez a hiba.
Előre is köszönöm a segítségeteket!

-
Baryka007
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Van igazság abban amit mondasz, de úgy megszerettem őket. Hogy vígasz pénzt kéne hogy adj érte :DDD :DDD
-
Baryka007
addikt
válasz
zolee0307
üzenetére
Eladtam a 290 esem... Mostantól zöld lettem, remélem nem sokáig... Bár a szelek nem úgy fújnak, mert SLI 1070 van most a gépembe, ezt nem mostanába kell lecserélni úgy érzem. 8GB Vram bőven elég a jövő játékainak, SLI ben meg szintén bőven elég a jövő játékainak a 1070...
Ettől függetlenül, mielőbb váltok AMD re, ha normális áron hoznak single GPU-s karit ami veri a 1070 sli-t
-
Baryka007
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
A francba, most lebuktam!! Porszívóval szívtam a levegőt el a kártyáról, ezek szerint begyorsította a ventilátorokat 122% ra
-
zolee0307
őstag
Ahogy vga driver felmegy, elmegy a kép. Mikor csak igp-vel ment a win, akkor a dVGA-t ismeretlen eszközként mutatta az eszközkezelő. Nem szabványos vga-ként.
Egyébként rájöttem, hogy legelőször miért fagyott be a win, mikor átálltam igp-re. Biosban úgy állítottam be, hogy mindkét vga engedélyezve volt. Mikor csak az igp volt engedélyezve, akkor hiba nélkül települt a win.
-
Baryka007
addikt
válasz
pengegyerek
üzenetére
-
Baryka007
addikt
válasz
pengegyerek
üzenetére
Az a 14 fok is szép! Egy jól szellőző gépház, egységes ventilátorokkal minden be és kijáratnál még sokat tud segíteni ! A statikus nyomás így egyenlő ha ugyan olyan ventilátorokat teszel be, ugyan annyi lesz a szívó, mint a toló ereje az egész szellőzésnek, ezzel is lehet még sokat nyerni
Majd írj, hogy hogy ment a BIOS-vagy ha gond van közben! -
pengegyerek
aktív tag
válasz
pengegyerek
üzenetére
Nos a pasztázás megvolt végre bár majdnem mini strókot kaptam egyszer kétszer de nyertem 14 fokot vele
Sajnos időm nem volt a biosra is de igyekszem azt is bepótolni, eddig csak próbálgattam az órajeleket meg hogy mennyivel tudom csökkenteni a feszkókat. -
zolee0307
őstag
Az a baj, hogy jelenleg nincs feltelepítve a win, szóval csökkentet mód nem játszik. Gondolom telepítéskor a win jóval régebbi drivert pakol fel, úgyhogy szerintem mindegy mikori a driver, egyből megfő a vga, ahogy drivert kap. A win telepítő is júliusi, szóval ezzel sem kellene, hogy gond legyen.
-
zolee0307
őstag
Létezik, hogy minden előjel nélkül meghal egy r9 390? Netezés közben (meg ment a win frissítés) egyszer csak elment a kép. Újraindítás után csak a win logó-ig jutok, onnan megint fekete képernyő, a monitor viszont kap jelet. IGP-re átváltva a bejött win, de lefagyott. Megpróbáltam újratelepíteni a wint, IGP-vel rendben ment minden, utána megpróbáltam dVGA-val, letiltott IGP mellett, de a telepítés során mikor szerintem leszed vga drivert a win (jobb felbontásra vált a kép), megint elment a kép és csak újraindul folyamatosan a gép.
-
Baryka007
addikt
válasz
pengegyerek
üzenetére
Én R9 290 eshez használtam de Hawaii GPU kódnevű kártyákhoz szerintem jó!
Mielőtt neki állsz a dolognak, nézd meg hogy a kártyádon van e BIOS kapcsoló ( ezt ott találod ahol a régebbi AMD kártyákon a CrossfireX csatlakozó van. egy kis fekete pöcköt keress ami 2 állásban kapcsolhat ) az alábbi képen ez látható is!

Ha van ilyened, akkor állítsd a 2 es állásba!
Miután ez megvan, töltsd le a GPU-Z nevű programot, lehetőleg a legújabbat. Majd ott a BIOS verzió melletti sorban találsz 1 gombot, azzal letudod tölteni a BIOS-odat. Ha letöltötted nevezd el mondjuk R9390_Default.rom .-nak
Ez off, ha akarsz feszültséggel is játszani.
-
MSI Afterburnert telepítsd fel, és szépen kezdd el lefelé húzogatni ( ezt most nem írom le hogyan kell ) a feszültséget addig amíg még Furmark alatt stabil a kártya... Ha kapsz kékhalált, akkor ahhoz adj hozzá +5mv ot és az lesz kb a mindenkori stabil feszültséged... nekem R9 290 nél 975mv a gyári feszültség GPU Z-t közben indítsd el menj át a Sensor fülre és VDDC nél látod a kártya pontos feszültségét. Ha stabil a kártya, akkor azt írd fel valahová magadnak, vagy jegyezd meg hogy mennyi volt ! Erre még visszatérünk!
-Ha ezzel megvagy, akkor csomagold ki a tőlem letöltött fájlt. És indítsd el a HawaiiBiosReader_x64 programot Rendszergazda módban! (Ez fontos). Majd tallózd be neki a BIOS.-fájlt (Az Open file gombbal) Ezután menj át a FAN profileba, ott látni fogsz olyanokat hogy Temp Target 1-2- és 3... Ezeket én 50-65-75 re állítottam a sajátomnál. Utána Fan Speed 1-2-3 ott azokat az értékeket tudod megadni % os arányban, hogy az előző Temp targeteknél hány % .-ot forogjon a ventilátor a VGA.-n. Ezeket 20-55-100 ra állítottam a sajátoménál.
(Ez innentől csak a feszültség állítás)
Noh ha akarsz feszültséggel is játszani, akkor PowerPlay fülön a GPU Freq. Table.-nél az utolsó Statenél ami fel van írva neked a dpm nél. a Valueban látod a GPU-d órajelét, ugyan ebben a sorban a legutolsó szám a "vol" oszlopban ami van azt jegyezd meg. És menj át a Limit tables fülre. Ott ugyan azt a dpm számot, és vol számot kikeresed ( legalsó lesz ahogy a GPU Freq tablenél is a legalsó volt ) Oda ha 975mV a gyári feszültsége a GPU.-dnak az lesz beírva hogy 975000... Ezt a számod ha pl 965mV on ment a kártyád, akkor értelemszerűen írd át 965000 .-reNoh ha mindennel végeztél, akkor nyomd meg a Save filet, és ha lehet egy teljesen ÚJ fájlba mentsd el ezt a cuccot!
Ezután megnyitod a másik programot RENDSZERGAZDA módban! Ami így van elnevezve amdvbflashWin Ez elég sokáig tart amíg elindul, lehet hogy közben akadni fog az egér is meg ilyen apróságok fognak történni. De ha megnyilt, akkor katt a Load Image gombra ( ide tallózd be az elmentett új bios-odat ) majd ezután katt a Porgram gombra. És már nincs más dolgod, csak várni amíg elkészül. Ezután indítsd újra a gépet! Eleinte nem fogja felismerni a kártyát a géped, mert azt hiszi új videókártya van berakva. Szóval lehet, hogy kétszer kell újraindítani ! Vagy egy driver reinstall legrosszabb esetben.
Ha ez megvolt, akkor végeztél ! Voilá !
Jah és mégvalami, ha elrontottad valahol, akkor kapcsold ki a géped BIOS kapcsolót húzd vissza az 1.-es állásába. Indítsd el a gépet, ha felállt a windows menet közben rakd át megint 2.-es állásra. És rakd rá az elmentett gyári ROMODAT. És ha gondolod elkezdhetsz vele játszani megint.
Bár nem hiszem, hogy ellesz rontva, ha csak nem kapsz áramszünetet vagy ilyesmit.Link a programokhoz! (GPU Z és MSI Afterburner nincs benne !
-
Baryka007
addikt
válasz
pengegyerek
üzenetére
Kész biost nem kell letöltened, GPU Z vel letöltöd a jelenlegi BIOS-odat majd RBE (Radeon Bios Editor ) -al meg átállítod ( át programozod ) majd ATI Winflashel vissza flasheled.
Ha komolyabban érdekel, akkor adok ide linket is, hogy melyik progikkal csináltam én anno a Hawaii GPU-s karikkal ezt.
-
Cifu
félisten
válasz
pengegyerek
üzenetére
No offense, de ha a szétszedéstől félsz, akkor nem biztos, hogy jó ötlet a bios átírással foglalkozni.

Amúgy a szétszedésről sok videót találni a neten, még ha az adott hűtésről esetleg nem is, a lényeg azonos mindegyiknél. Leszereli az ember a hűtést, letakarítja a régi hővezető paszta maradványait, újrapasztázza és kész. A gond max. a gap-padokkal lehet, de ha abból is van tartalék, akkor az is megoldható kis ügyeskedéssel.
Nem mondom, hogy az elsőnél nem aggódtam én is túl a dolgot (ezer éve...), de első nélkül nincs második.

-
Baryka007
addikt
válasz
Dr. Romano
üzenetére
1,210v @ 1ghz
-7% PWR Limittel.
-
Baryka007
addikt
válasz
pengegyerek
üzenetére
Üdv, lehetséges igen... Újra kell írni a BIOS-át neki. Ezen felül ki kell prolni a hűtőjét, MX4 el vagy mégjobb pasztával újra pasztázni, igény esetén gappedelni is. És az újraírt bios.-ban kicsit extrémebb Fan Profilet adni neki, valamint kis alulfeszelést. És kész
Nekem Sapphireban van olyanom mint neked... Zárt gépházban 68-73 fok között eljátszik magával. Az írt módosításokkal persze ... 
-
Tomko78
őstag
válasz
pengegyerek
üzenetére
fentebb pár hsz írtam nekem is elkezdet melegedni a vga újra pasztáztam azóta drasztikusan vissza esett a hőfok

-
pengegyerek
aktív tag
Helló mindenki.
A segítségeteket szeretném kérni egy Asus R9 390 STRIX videókarival kapcsolatban. 100% ventivel játékok alatt maximumon leterhelve 94 fokon stagnál állandóan. Ez normális vagy újra kellene pasztázni esetleg hogy lehet lehűteni van rá valami megoldás? Székesfehérváron hová lehetne elvinni újrapasztáztatni? Illetve sokan itt tuningoltatok illetve a feszekkel is játszottatok, lehetséges ezt bios formában a videókarira égetni, hogy ne kelljen program hozzá alapból hozza az adott értékeket? Régen volt ilyen azt hiszem 5770 illetve r9 280- nál is.
Előre is köszönöm a segítségeket. -
Tomko78
őstag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Gyanús volt , hogy játék után , a vga hőcsövek éppen hogy csak langyosak voltak majdnem hideg ne mondom Béláim itt valami nem stimmel , egy életem egy halálom szétszedem

-
Tomko78
őstag
Kicsit az utóbbi időben melegedett a vgaCod WW2 alatt 75-80 fok is volt 70 % venti mellett , na most elhatároztam szét szedem , megnézem a pasztát 2015 -en vettema vgat , erre ez fogadott a paszta darabokban jött le róla , volt egy kis Cooler master pasztám bekentem vele de most rendeltem hozzá Artic cooling MX4 -et , most meg 50 % ventivel 65 fok örül megy

-
Hafy75
aktív tag
válasz
mpierre
üzenetére
Igen, ez így is történt. Találtam egy fórumot, ahol ezt ajánlották és bejött:
"So I turned everything off - pulled the GPU / sound card and Battery Let the pc sit for awhile and used the rear cmos reset button.
re-installed the hw started it up and the GPU is @ PCI-E 3.0 x16."
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Yettel topik
- Arc Raiders
- Hardcore café
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3624
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

De egy próbát megért, hátha....

Szóval még mindig teszi a dolgát