Hirdetés
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nokia E51 - kecs és fém
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi
üzenetére
Újabb urban legend..,
-
ricinus13
senior tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Na ez igen biztató. Még a 980-at is lehagyja a 390.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mit gondolsz az NV miért nem akarta a DX12 egyenlőre.Nem voltak ők erre felkészülve.Nekik teljesen megfelelt volna még a DX11 és a shitworks.

-
xxxxxxxxx
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Nagyobb felbontáson nem jön feljebb az AMD?
Am az új meghajtóval kapcsolatba vélemény, felrakható?
-
Malibutomi
nagyúr
Hitman DX12 teszt

-
arcsi84
aktív tag
Hol tudjátok állítani a powertune-t? Én nem találom.
-
Raggie
őstag
-
LLKobe
veterán
Hát az új driver nem hozza amit ígért
Most már nem dobálja annyira az órajelet, de pl Witcherbe ha belépek a menübe, rögtön bedroppol 300Mhz környékére. Játék közben ~30Mhz-es határon belül, de még mindig mozog a GPU órajel.Uh hiába kapcsoltam ki a power efficiency-t, még mindig nem az igazi...
-
Habugi
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Sejtettem hogy úgy probléma mentes, kösz!

(#36884) robertosz91:
Készítettem egy rövid videót mert mivel egy ideje sokat emlegetem többen keresitek/nem találjátok.
Szóval.., mivel ez/így mint látható 2D-ben is szépen fullra csapja az órajelet, kell egy akármilyen mentett profil, tetszőleges OC-val/venti profillal, játék előtt kiválasztod, Apply, játék végeztével Reset és visszaáll 300ra (egy kijelző esetén)/ megint működik a PP.
Így nem spórol játék közben, Vsync mellett is maxon van az órajel, nem ugrál folyamatosan, nincs esetleges FPS drop emiatt, max a GPU usage esik le a Vsync okán ugye..
-
LLKobe
veterán
Ti hogy szoktátok a crimsont frissíteni? DDU kell? Vagy csak uninstall? Vagy csak telepítsem rá

-
Apone33
őstag
Nem tudom, hogy miért de nekem a crimson-ban valami miatt fix 30%-ra volt állítva a venti vezérlés, ezért volt nekem 90fok körül a kártya játék alatt. Most auto-ra állítottam így már mindjárt más a helyzet.
-
LLKobe
veterán
A crimsonban van valami install manager amiből el tudom távolítani csak a drivert? Mondjuk a mostani verziót csak rátelepítettem az előzőre, és gond nélkül megy.
-
Habugi
addikt
Aki ennyire érzékeny a Vsync oFF okozta képtöredezésre, próbálja már ki hogy bekapcsolt Vsync mellett de kikapcsolt Powerplayel is tapasztalja-e az amúgy Vsyncnek tulajdonított belassulásokat és/vagy FPS droppokat pls, kíváncsi vagyok..
-
robertosz91
tag
válasz
colossal89
üzenetére
Hmm...Ezt az 55 fps dolgot én is kipróbálom. Mert nagyon csúszik a kép ha nincs bekapcsolva a vsync.
-
colossal89
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én nekem 55 re van állítva mert 59-58-57 csíkozódott a kép, mint amikor a 60hz monitoron 250fps el megy valami, csak sokkal kevésbé észrevehető 59-58-57. Én nekem is volt, hogy ugrált az fps vsync el ezért kikapcsoltam mindenben és 55 re állítottam a megcélzott képkocka számot így nincsen ugrálás nincsen vízszintes képcsúszás. Csak pozitívumait tapasztaltam eddig ennek a beállítás módnak a vsync el szemben ahol ugyan azon az fps el még lassabbnak is tűnik a játék, de ez azért van mert a vsync növeli az egér késleltetést "ms" a szinkron miatt, így lassabban reagál ugyan azon képkocka szám mellet a képmozgás, mint a "megcélzott képkocka szám" beállítással.
-
Raggie
őstag
Szerintem az ugráló órajel gondokat ez a verzió megoldhatja a PowerTune opcióval:
http://prohardver.hu/tema/re_elerheto_a_vulkan_api_tamogatasa_az_uj_radeon_s/friss.html -
oliba
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Ked dolgot tanacsolok inkabb. Vegyel egy minimum 120Hz-es monitort, vagy szokd meg, hog, szetesik a kepernyo
59 FPS is lagolni fog, mert nincs szinkronban a kepfrissitessel. Azert megprobalhatod, hatha tetszeni fog neked -
-
oliba
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Frtc 60-nal is szetesik a kepernyo, mert a monitor nem 60Hz-en megy, hanem 59,8Hz korul. Pontosan nem tudom
-
válasz
ricinus13
üzenetére
Sok változást nem vettem észre. Bizonyos részeken 30 van ahol kicsit 30 alá is esik az fps, átlag 45 körül. Jó nagy terek vannak a serious sam 3-ban az igaz, és ha elszabadul a pokol akkor 30 fps, néhol kicsit 30 alá is megy. Nem gondoltam volna hogy ez a játék megfogja a gépem maxon.
-
ricinus13
senior tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Az az FRTC a Global-ban bal felül be tudod állítani minden játékra de az egyes játékokra kattinva is tudod külön-külön állítani.
-
válasz
Bratilla95
üzenetére
Ezt az FRTC-t pontosan hol állítom be? Az odáig megvan, hogy belépek a radeon szoftver beállításokba, de azon belül hol? Köszi!
Találtam egy olyan beállítást, hogy játékok, azon belül a megcélzott képkockasebesség vezérlés, beállítottam a csúszkával 60-ra.pcsabat: Azért összességében meg vagyok elégedve a rendszerrel, de tényleg van pár idegesítő hiba, amit mi biztos nem fogunk otthonról megoldani, vagy javítják később patch formájában, vagy majd az újabb még erősebb hardverek megoldják nyers erőből.

-
robertosz91
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Igen valamikor úgy is indul, hogy 30 fps... Nekem az alt+tab nem vált be. A vsync helyre jön, viszont ahogy nyomok egy billentyűt, egyből kidob az asztalra. Ha az FRTC-t lövöm be 60-ra, akkor meg kegyetlenül törik a kép.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
robertosz91
üzenetére
Ez a GTA V hibaja, ha infitas utan akadozik es alt+tabval lecsukod majd vissza az is megjavitja.
A vsync is olyan benne hogy 60 alatt levagja 30 fpsre. -
Venyera7
senior tag
Van valami bios szerkesztő progi amd kártyához? Bios-t felrakom azzal nincs gond.
-
robertosz91
tag
válasz
szente
üzenetére
Nekem ilyet a gta v alatt csinál. Elindítom, kb 45-55 fps között ugrál, ha beáll mondjuk 60-ra, akkor is erőteljes microlag. Ha a vsync-et kikapcsolom majd a játékba való visszatérés nélkül bekapcsolom, máris full stabil, sehol ingadozás vagy microlag. Nem tudom, hogy drive-es probléma, vagy egyszerűen a vsync van rosszul megcsinálva a játékba.
-
Bibgr0
aktív tag
Sziasztok!
i5 2500k + msi 390 + 16GB RAM + SSD + win10 konfiggal kapcsolatban lenne kérdésem.Videók alatt HDMI-n TV-n vannak mikroakadások.
És dvi-os 60hz-es monitoron, vsynch 60 hz-el szintúgy vannak kis megakadások játék közben. Pl most a division tökéletesen megy 50-60 fps-el, de néha akad egy kicsit. Töredék másodpercekről beszélünk, igazából csak bosszantó, hogy nem teljesen folyamatos a mozgás.
Van valami amit be kellene állítanom valahol? Bármi ötlet?
-
ricinus13
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Sorry azt hittem ha nem az enyém akkor mehet.

-
Raggie
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Már írtam lejjebb is, hogy miben különbözik biztosan. Ez a különbség rádadásul igencsak tetszik. A 290-390 teljesítménybeli különbsége azonos órajeleken csak 1-2 % tehát az nem mérvadó. Meg persze remélem, hogy pl egy 290/X-est olcsóbban kapok meg használtan, mint egy 390-est újonnan...
Mert ha már 390-est veszek, akkor abból már újat veszek. Szóval nem a kártya nevét nézem.@ricinus13 : igen, arról az ötletről már én is letettem inkább.

-
deadwing
addikt
válasz
valenc
üzenetére
Ha custom hűtésűt veszel CF-ből a felső kártya megsül, vagy legalábbis durván meleg lesz.
Csak refekkel érdemes, de az meg ordítani fog.
Nekem refből volt CF és hát ha nincs a G930 füles, valszleg hamrabb lecseréltem volna.
2x60-70% ventifordulattal nem volt éppen csendesnek mondható.
Szu-27
-
Raggie
őstag
válasz
LLKobe
üzenetére
Nem ragaszkodom, csak ha lehet akkor olyat szeretnék. Még úgyis van pár hetem mire vásárolni fogok, addig meg nézelődöm.
De bevallom igenis nagyon megtetszettek a vapor kártyák. Nagyon szeretem túlhúzni a VGA-imat, legalább annyit elpöcsölök az OC-val, mint utána magukkal a játékokkal
. És eddigi OC tapasztalataim alapján a VRM-ek melegedtek inkább kritikusan mint maga a GPU. Ezért különösen bejön, hogy erre is nagyon odafigyeltek a vapor-nál. Természetesen tudom/olvastam, hogy a Nitro-k VRM hűtése is igen jól sikerült, de kipróbálnék egy vapor-t ha lehet. Meghúznám a bajszát rendesen. -
valenc
tag
Sziasztok! Felmerült mint opció egy cf. Valaki le tudott hűteni itt cf-et levegővel? Vízre semmikép se szeretnék váltani. Illetve aszinkron(290 mellé kerülne x-es) cf-nek van értelme?
-
Raggie
őstag
válasz
Omli85
üzenetére
Hát igen, ezért vacilálok eléggé.
Mondjuk egy német faszitól volna, és a fotókon is tényleg látszik minden gyári és patent. De akkor is...
Várok és keresgélek még egy kicsit, hátha lesz valami(vagy lejebb mennek a mostaniak árai vagy esetelg beakad egy vapor-x itthonról).
-
Raggie
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Hát a fő borda még lehetséges is, bár nem hiszem, hogy ezt a jó húzónevet lehagyta volna a Saphhire a kártyáiról ha tényleg ez is vapor chamber-es hűtés volna, de a VRM hűtés az tuti más. A 290-es szériánál a vaporos kártyáknak speciális VRM kialakítása volt a PCB-n is és egy eléggé jó hűtőbordát kaptak rá(maguk a vrm chipek is messzebb voltak egymástól ezért hűvösebbek is lettek jóval).

-
pcsabat
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
processzort tuningolhatod azért, egészséges keretek között, ameddig bírja. Baj nem származhat belőle, ha a rendszer stabil. De sok játékot kipróbálva én arra jutottam, hogy ezekkel a szoftveres baromságokkal nagyon sok mindent én a fotelből kezdeni nem tudok. Ilyen trükkök léteznek mint amit fentebb írtam/írtak. Például ablakban futtatás, vsync kikapcs és driverben beállítani a monitor képfrissítési rátájának megfelelő "megcélzott" fps számot stb. Nem értem miért fordul elő sokszor az, hogy nem megye fel a GPU órajel maximumra és leesik az fps szám, ha a vsync be van kapcsolva, játéka válogatja ezt is. Kikapcsol vsnyc elég sok mindent megold, az tény

-
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Na majd megnézem, mindent maxra húztam, csak vsync off, így stabilan 60.
pcsabat: Akkor gondolom ezeknek egy tuningolt cpu-val sem oldódnának meg? Én is arra gondolok, hogy ez szoftveres, nem a hardver a kevés.
Serious sam 3 azért annyira nem hú de nagy szám grafika, hogy indokolt legyen a kevés fps.Bratilla95: Köszi, este majd megnézem.
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Próbáld meg, kikapcsolod a v-sync-et és a crimsonban beállítod a FRTC-t 60-ra, vagy amennyire szeretnéd, bár 60Hz-es monitoron célszerű 60-ra.
-
pcsabat
őstag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
előfordulnak ilyenek. Nálam pl. a Crysis 2 nem hajlandó normálisan futni vsync-el, csak ha ablakban futtatom, egyébként 400-500 mhz GPU órajelen megy a játék ami 40-45 FPS körüli értéket produkál, ablakban tökéletesen fut. A Far Cry Primal is tud érdekességeket produkálni, bár ez még friss játék, valószínűleg patchekkel megoldják. Kb. játékóránként 5 percre leesik az fps szám 45 körülire, úgy hogy a GPU nem jár maximum órajelen, nem hinném hogy processzor limit lenne, mert a CPU is 30% körül dolgozik - gondolom a napszakok változása okozhatja, így figyeltem meg -, de ha kikapcsolom a vsnyc-et, akkor ilyenkor is tartja szépen a 60 fps-t. Ezek szoftveres problémák jellemzően, szerintem orvosolhatóak, driverekkel és patchekkel.
-
Raggie
őstag
Szerintetek R9 290X Vapor-X kibontott, de vadonat új (még fólia rajta) 120ezerért reális ár? Vagy akkor már inkább az újabb R9 390/X-ek közül nézegessek?
Gari nincs rá mert ebay-ről külföldről lenne rendelve.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A New Order nekem is elég gyengén futott 290X-en. Nem vagyok benne biztos, de talán van benne egy-két nV effekt (godray?), ezek kikapcsolásával elég sok fps-t lehet nyerni. De maga a motor sem az igazi PC-n.
-
-
-Gabesz-
senior tag
Tudja valaki Milyen vastag Gap Pad kell mondjuk egy gigabyte windforce 290x kártyához a ramokra?
-
Habugi
addikt
válasz
Bratilla95
üzenetére
AMD vs NV topicban már ki lett tárgyalva, Abu is taglalta mivel magyarázható, érdemes ott visszaolvasnod amennyiben érdekel.
Itt lehetőség szerint kerüljük a zöld brokkolis témákat..

-
Bratilla95
tag
[link]
Elég nagy a különbség.
Ez vajon minek köszönhető? -
proci985
MODERÁTOR
-
válasz
proci985
üzenetére
Ami még feltűnt, hogy a vsync-re elég sok játék érzékeny. Ha azt bekapcsolom simán lemegy 30-ra vagy az alá az fps. Kikapcsolva sokkal gyorsabb. Nem tudom ez változna e egy tuningos procival?
Picit zavar, mert látszik a képen ha ki van kapcsolva a vsync. Jobban tetszik ha be van kapcsolva, csak akkor meg belassul. Most raktam fel a soma nevű játékot, minden maxon, vsync-el 30fps, vsync nélkül stabil 60. -
válasz
proci985
üzenetére
Azért még ebbe az alap házba is kordában lehet tartani a hőmérsékletét, csak kellett jó pár venti. A héten még megcsinálom a plexibe a 18-as ventinek a helyet.
Akkor már szerintem egész jó lesz.Az igazat megvallva, nem érzem lassúnak. Egyedül a crysis 3-nál kell levenni az msaa 8-at 4-re, hogy stabilan meglegyen az 50-60fps. Amúgy minden fullon és nincs gond. Szóval nem indokolt, még meggondolom. Per pillanat fullhd mellé szerintem nem indokolt a skylake k-s proci, de ez persze változhat.
Most megjelenő új asrock lap viszont felkeltette az érdeklődésem. [link]
Ha nem lesz irreális ára, akkor lehet benevezek egy ilyenre, aztán adok a 6500-nak.
-
Picco
addikt
válasz
proci985
üzenetére
kovezz meg, de engem oltarira erdekelne egy teszt a topiclakok altal par hozzaszolassal "lentebbi" beallitasokat hasznalva a te konfiguracioddal

mod: link
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Házas topikban jellemzően csak 20-25k alatti kategóriában van tapasztalatuk, ami ide kevés. Jellemzően a topikban csak a videokártya többet eszik, mint egy komplett i5+970 konfig, az meg, hogy mondjuk egy 750Ti+i3 / 960+i5 kombónak mennyire elég az adott ház nekünk kb semmit nem jelent.
fő kérdés, hogy érzed-e, hogy valami lassú. ilyen szempontból kb én vagyok a topik extremitása az alapon járú i7-3820 + 290CF kombóval, igaz én meg jellemzően 5760x1080ra használom (vagy kb úgyismindegy).
-
laci.csabi
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A ramok nem igazán kereszmetszet játékok alatt én méregette külnböző órajeleken beálítások alatt single- dual chanelben de nem igazán látzott mérvadó külöbség hozzá teszem gyorsan játék alatt inkább a méretre érzékenyek. Ahogy néztem ez ddr4 alatt sem változott.
-
LLKobe
veterán
válasz
colossal89
üzenetére
Na akkor toljunk egy benchet csutka beállításokkal, ahogy a kolléga javasolta

-
Köszi a választ mindenkinek. A gépajánlós topikba ajánlotték egyébként, hogy elég a 6500, mert annyi pluszt játékokban nem hoz a K, hogy megérje a magasabb árat.
Bár már fenntartással kezelem ezt is, mert a házzal rendesen befürödtem.
Viszont akkor ha jól olvasom ez nagyjából meg is állja a helyét.
Ha jól számolom a 6600K proci kb 10k-val több, egy z170-es lap is legalább plusz 10-15k, kell egy jó léghűtés is, ami még 10k. Durván 30-35k többlet. Ezért is vetettem el. Illetve a 2400-as ramokat is cserélnem kéne 3000-es re legalább, ott is lenne egy 10-15k többlet. Az már 50 körül lenne. És akkor az sem kizárt, hogy a Cooler master 550-es tápot is cserélném nagyobbra, mert ha még a proci is húzva lenne, akkor már lehet meggyűlne a baja a r9 390x-el. Ez azért nem kevés plusz néhány fps-ért. -
-
oliba
őstag
válasz
colossal89
üzenetére
88,2 FPS. Lehet neki kellene állnom biosban turkálni?

-
LLKobe
veterán
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Én nem hinném hogy cserélnék a helyedben, ha csak nincs valami nagyon prociigényes játék amihez kell. Amúgy mennyibe lenne a csere? Mert 20-30k-t nem érne, a legtöbb játékban nem sok különbséget látnál szerintem. De mint mondtam nagyon alkalmazás függő.
A k-s proci nagyobb órajeléből többet profitálnál, de ott is kérdés hogy mibe fájna a proci plusz lap csere.
-
Habugi
addikt
válasz
colossal89
üzenetére
Annyival egészíteném ki, hogy az Arma3 pont nem szerencsés példa volt, ugyanis a létező legerősebb egyszálas erő igényű játék amivel valaha találkoztam..

Max 3-4 magot/szálat terhel, abban pont eche semmit nem venni észre nonK i5/i7 között, ellenben egy K-s proci szó szerint csodákat tehet (és ez jellemző a szimulátorok nagy részére is..), zongorázni lehet a különbségen még kisebb VGA társaságában is: [link](#36810) Runner_fxr:
Blizzard játékok., WoW, WoT, single FPS-ekből Stalkerek, FC4 ilyesmik.., VGA "kihajtás" okán egy-két címtől eltekintve, lásd feljebb Crysis3, többet lehet profitálni a K-s prociból/OC sem mint a több szálból.
-
colossal89
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A 6500 at 6700 ra megérné lecserélni, ha közel azonos árban vannak, néhány plusz fps-t lehetne nyerni vele, az egy szál intenzív játékokban pl Arma3(sz@r motor miatt). A másik pedig a több szálas futtatás kihasználása pl Cryengine-el Crysis 3 ban azonos órajelen 4 szálon 50fps ill 8 szálon 70 fps is beállhat egyes jeleneteknél (nem huzamosan) Eget rengető különbség viszont nem lenne, ha az egész játék időt tekintjük. 6600k-t csak a gép megbontása miatt nem ajánlanám, és az esetleges plusz költségek miatt. Kicsit előre ugorva az időben, DX11 játékok még fognak jönni egy darabig a nagyobb gyártóktól, majd csak a kisebb budget cégek maradnak anyagi okok miatt tovább a DX11 nél. Ezért is időtállóság miatt jobb lenne a 6700 az esetlegesen megjelenő 8 szálból profitáló DX11 es játékok miatt. Ellenben DX12 alatt majdhogynem 0% közelébe konvergál a 6500 vs 6700 ami az fpseket illeti, a kisebb cpu terhelések miatt. Ez a véleményem / tapasztalatom, lehet más másként gondolja.

-
-
Habugi
addikt
válasz
colossal89
üzenetére
odorgg és Ghoula 290es eredményeivel versenyezz ha tudsz..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#36807) Runner_fxr:
Ez leginkább attól függ (K avagy tuning-e vagy sem..) játszol-e tartósan sokat valamivel aminek erős egyszálas igénye van, amennyiben igen, megéri.
Egyébként a játékok 90%-ában szerencsére
feleharmad akkora difi sincs a 6/8szálas húzott Vishera kontra random i5 között sem mint arra ebből a FS Combined score/fps különbségből következtetni lehetne.
-
válasz
Bratilla95
üzenetére
AMD procik sajnos gyengébben muzsikálnak mint az Intel és ezt most nem csak ezen tesztek kapcsán írom, hanem konkrét játékokban is kevesebb az fps. Ezért vettem i5-öst.
colossal89: Ez valóban szép teljesítmény, bár nem tudom mennyire pontos ezeknek a teszteknek a pontszáma. Egy kis órajel emelést még merek eszközölni, de ilyen kártya bios buherálásba már nem mennék bele.

Szerintetek van értelme K-s procit venni? Gondolkozom rajta, hogy lecserélem egy 6600K-ra. De az is eszembe jutott, hogy veszek egy i7 6700-at, kb azonos áron lenne a csere, ha beleszámítom, hogy 6600k-hoz kell lapot és ramot is cserélnem. Hozna játékok alatt plusz fps-t vagy nem lenne érezhető 6500-hoz képest?
-
colossal89
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Azért az durva, hogy a 290 em hozta a 390X-ed teljesítményét ugyan azon az órajelen, minimum fps ben pedig még 9 fps el többet is Heaven alatt. És fire strike alatt is hozta, adatlapomon van a pontszám és az fps-ek. Illik megemlítenem, hogy ízekre szétszedet agyon moddolt bios lapul rajta.
Minden esetre érdekességnek jó. 
-
Habugi
addikt
válasz
Bratilla95
üzenetére
A te kártyád húzva volt, az övé nem.
Az össz score azért kevesebb nálad, mert a Combinedben (ez számít a leginkább az összpontszám alakulásában) közel 10fps-el (~2k score) jobbat futott a Skylake + X-es kártya duó. A Physicsed ugyan több de ezeket a kártyákat ehhez hasonló szintetikus tesztekben jobban kipörgetik még a nonK gyIntel procik is..
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Mondjuk a procim max 50% on volt a combinated teszten lehet ott max 4 szálat használ?

-
válasz
Bratilla95
üzenetére
Gondolom a procid miatt kevesebb a pont, meg azért ezek a tesztek sem olyan nagyon pontosak. Ad egy tájékoztató képet a géped sebességéről.
-
Bratilla95
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Arc Raiders
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Motoros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- EAFC 26
- Disney+
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Gigabyte AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16GB GDDR7
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- RTX 3070 Founders Edition
- Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition (TUF-RTX-3080TI-O12G-GAMING)
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3635,95% Akkumulátor
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX 16GB 1000GB 1 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Most már nem dobálja annyira az órajelet, de pl Witcherbe ha belépek a menübe, rögtön bedroppol 300Mhz környékére. Játék közben ~30Mhz-es határon belül, de még mindig mozog a GPU órajel.

A VRM még nem volt 70 fok fölött. Mondjuk a kártya se nagyon. De mondjuk én nem is tuningolom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)