Hirdetés
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
CptAdamica
üzenetére
ASUS évek óta töketlenkedik ezzel a DirectCU sorozattal, szóval nincs is mit nyalogatni.
-
CptAdamica
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Sajnos ez az igazság, nyugodtan lehetne a topikont "MSI, Sapphire Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X"-nek hívni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Stílus

-
szami76
tag
válasz
Sage83
üzenetére
Hali!!
Nah tegnap beleraktam az új kártyát!Asus r9 390 8gb.Tökéletes a kártya.Nagyon halk ,mivel alapjáraton,ha jól emlékszem,akkor 10- 20% megy a venti!Játék indulásnál felugrik 50%,ami egy picit hangos,de szerintem nem zavaró!Ezt ugye te is tudod állítani,akár lejjebb vagy feljebb,ahogy tetszik??!!
Viszont most jön a meglepi.A hőmérséklete 60fok fölé nem ment,full full beállítások mellett full HD-ban!:-)
Tehát mindenképp jó választás és nem lesz meleg a kártyádnak a házban:-)
Én most a homályos monitor képpel küzdök,de az nem kártya probléma!!
Hajráá
-
Tomdriver
őstag
Nem a ventin, azokat körülvevő burkolatra gondoltam, de lehet egyről beszélünk. Lehet a korábbi kiadásokon volt, de pl. egy Techpoweuppos teszten (2016 januári) még a dobozban van lefényképezve, tükröződik a dobozon lévő fólia de úgy vettem ki, hogy csupasz a ventiház.
Mondjuk más jelek is utalnának rá ahogy előbb is írtam, főleg a szaga. Ha valaki használja pár napig, azért ott a hőtől már elillan az a jellegzetes új szag szerintem.
-
Tomdriver
őstag
Akinek backplates 390 Nitro kártyája van, emlékeztek rá kibontáskor a venti házon volt fólia? Mert van olyan kép ahol látom, meg olyan is ahol anélkül van lefényképezve.
Megjött a kari, szép súlyos darab, a szaga új, porszem, karc, használatra utaló jel sehol, de gondoltam megkérdezem, nem e újracsomagolt.

-
vg
addikt
válasz
szami76
üzenetére
Próbáld meg a monitor frissítési frekvenciáját lejjebb, vagy feljebb venni. Nekem kicsit régi 16:10 monitorom van, és az mindig 1440×900 felbontásban használom 75hz-en, de új driver installálásánál valamiért mindig 60hz-re teszi, úgy viszont szintén homályos a kép. De ez csak egy tipp. szerk: amit még meg lehet próbálni a displayport->hdmi kábel, pár ezer forint.
-
szami76
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Lehet,hogy rossz HDMi kábellel van csatlakoztatva?Most olvastam,hogy van több fajta:1.3,1.4 .Ugyan nem tudom nekem milyen van?! :-(
A dvi problémát megtudtam.A mostani kártyámon DVI-D csatlakozó van és nekem a régi vga /dvi átalakítóm pedig dvi-i ezért nem tudom összedugni vele,mert ugye a dvi-i(dual link) van még plusz kis pöcök!Ráadásul ahogy nézem,Magyarországon nem is lehet ilyen átalakítót kapni,max e-bay-ről tudok rendelni vagy amazon??!!Beszarás:-((
A hdmi kábel problémámra még várok választ,ha esetleg valaki tudja??!!Bocs,hogy ide írom és nem ez a topcija,de talán itt tudtok nekem segíteni?!
Köszönet -
.zSoLTi.
senior tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Èn úgy tudom a DDU blokkolja, hogy települjön újraindítás után a win driver.. Nálam sosincs ilyen baj.
-
szami76
tag
válasz
Milka 78
üzenetére
Sajnos nem,mert mintha kisebb lenne a dvi csati mint az előzőn volt??!! Nem is értem??!!

Megpróbálok a monitor szoftverén frissíteni,ha ez sem megy,akkor keresek dvi kábelt(nincs más választás)Ugyan nem értem,ha van rajta HDMI csatlakozó,akkor mi a szarért nem jó vele a??!!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Milka 78
üzenetére
Először is, maxmimum egy LilaTehén vagy. Te és a penge nem akartok közelségbe kerülni

Másodszor, van is CPU limited!
Jó, ez gonosz volt

Egyébként onnan a 290X catashit-es drivere a necc, de lehet sikerült leszed/felülokosítanod. De még pont ez az, ami jobban megy, átlagusereknek nem. DDU viszont sunyi.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
LLKobe
üzenetére
Nekem 10/10 esetben, mire bejön az asztal, felteszi a Win10 update a microsoftos, rendszerint kokany driver-t, ezert szerintem ne erőltessük, de lehet csak a netem és a gépem gyorsabb

Es sajnos-nem sajnos a Win-t sem árt cserélni, nem a VGA, hanem a VGA gyártó megváltozása miatt... de lehet brazírozni, csak semmi értelme. Itt is elég sokan futottak bele, főleg AMD->nVidia váltásnál. Aztán pár napi kínlódás után vissza a kályhához.

-
LLKobe
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Már sorry de itt mindenki leragadt a Windows Millenium-nál?

Mi ez a h*lyeség hogy egy VGA cseréhez újra kell húzni az oprendszert, meg le kell tiltani a netet?
Simán DDU-val leszeded a régit, vga be, és felteszed az újat. Ennyi. Nem kell túlmisztifikálni. Nekem ezen az oprendszeren a 3. Vga van beüzemelve, hiba nélkül. -
Tomdriver
őstag
Amúgy ez a driver mehet fel, nincs gond vele? Valamit olvastam, csak nem tudom ezzel a verzióval volt e probléma.
-
szami76
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
De fasz vagyok,hisz tényleg,csak én látom a szaros homályos fost!!Hol lehet állítani programom belül,mert már mindent végig néztem??????
-
Tomdriver
őstag
válasz
Furbee
üzenetére
Próbáld meg azért ezzel és csökkentett módban. Kártya bentmaradhat.
Utána felteszed az AMD drivert aztán majd kiderül, kell e oprendszer csere vagy sem. Amúgy nálam volt olyan, hogy rajta hagyott valamit és kétszer kellett lefuttatni, de azután jó lett.
Egyébként én is az oprendszer csere híve vagyok, csak hát a lustaság.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Furbee
üzenetére
Hardver csere esetén én is mindig új Windows-t teszek fel, viszont ha valami oknál fogva neked ez most nem opció, akkor DDU-val csökkentett módban le tudod pucolni az nV drivert. Régi kártyával csökkentett módban elindítod a DDU-t, kiválasztod az unistall & shut down/turn off opciót, Radeon beteszed, normál módban driver fel és újraindít.
-
Furbee
újonc
Sziasztok!
Egy kis segitsegre lenne szuksegem. Videokartya csere elott allok.
jelenlegi: MSI GEFORCE N460GTX HAWK
uj: MSI R9 390 GAMING 8GAz elso kerdesem az lenne, hogy a regi driver eltavolitasahoz kell-e majd valamilyen program? Vagy eleg ha klasszikus modon a Vezérlőpult\Programok\Programok és szolgáltatások - on keresztul eltavolitok minden Nvidiaval kapcsolatos programot, illetve az eszkozkezeloben - Videokartyak - illesztoprogram eltavolitasa elegendo?
Masodik kerdes: a driver eltavolitasat csokkentett modban kell elvegezni, mikozben meg a regi kartya uzemel?....vagy regi kartya ki - monitor az integralt GPU-ba - driver torles - uj kartya be?
Bocsanatot kerek ha hulyesegeket kerdeztem, de szeretnem komplikaciok nelkul letudni az egeszet

Elore is koszi a valaszokat

-
szami76
tag
Gyors kérdés,mi a f@..-rt homályos az egész képernyő,plusz a játékban sem élesek a vonalak/betűk??
Most HDMI kábellel használom és a monitor LG 27"!!
Eddig nem volt vele ilyen gondom,ugyan nem HDMI kábellel volt használva!Ez biztos valami beállítási probléma lesz,valaki valami ötlet?? -
digo00
tag
Szerintetek ezek normális adatok r9 390-nél?
64 fok 1040 MHz
Mem 1500 MHz 4717 MB
GTA V nél. -
CsonkaImo
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ha nem zúgnak a ventilátorok, akkor bőven jó a 80°C körüli hőmérséklet egy 390/X-nél. Nincs ebben semmi durva. Egyéni profillal biztos lehetne pár fokot nyerni, minimális zajnövekedéssel.
-
szami76
tag
válasz
Sage83
üzenetére
Este tesztelem és írom is a véleményt!
Kicsit félek tőle,de remélem nem lesznek gondok
Különben a házat imádom,van benne hely,szerintem jól is szellőzik,nem drága,jól átlátható(ugyan nekem nincs agyon zsúfolva)de ahogy a többiek is írták,lehet a tetejére veszek 2 db ventit. -
pcsabat
őstag
válasz
CptAdamica
üzenetére
pedig sajnos mindkettőnek hurka a hűtése ezekhez a vga-khoz. Nálam így jó, 70 fokot nem éri el a giga - 50 - 55% venti körül -. De mindenkinek magának kell kitapasztalnia ezt. Leszabályzott házhűtéssel ha nem játszok még így is néma a gép - illetve a 6 db vinyót hallani szinte csak, ha épp mennek
-. -
szami76
tag
Nah,ma meg is érkezett az új ASUS R9 390-DC2-8GD5 R9 390 8GB GDDR5 PCIE kártyám és ebben a házban lesz Corsair Carbide 200R ház! Eddig MSI r9 280x OC volt!Néha melegedett ,de ventit feljebb vettem és jó lett!! Remélem az új kártyával nem lesznek melegedési problémák??????!!! Gyári ventik vannak a házba,ha jól emlékszem 1elől és 1 hátul!Esetleg ha melegszik valami ötlet??
Előre is köszönöm a hozzáértők segítségét

-
Sage83
aktív tag
Helló!!
Valakinek van itt a topicban Corsair Carbide 200r+ r9 390 kombó? Mennyire lenne vállalható a 390?
(Nitro vagy Msi 390)Válaszokat előre is köszönöm!!

-
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
proci 50 fok korul stagnal terhelve ,VGA 80 alatt picivel. Szivacs nelkul , par fokkal tobb . Elol 2db 20as venti tolja be a hideg levegot 5V on. Ha nincs szivacs , kiszokik a levego a teton +az oldalso lyukakon. Igy halkabb+huvosebb

-
N.Ferry
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Nekem is moddolt házam van, bár nem a kártya miatt, hanem alapjában hogy jobban szellőzzön, így oldalt 2 14es kihúzza a meleget a vga-ról.
Ahogy észrevettem nagyon oldalra hűt, ezt csak olyan házzal lehet orvosolni, aminek van oldalventije.
Így nekem 1100/1600 +25v on szinte hideg, ennyél jobban meg felesleges felcsavarnom, mert eddig nagyon bőven elég mindenre.

-
pcsabat
őstag
válasz
abridabri
üzenetére
komolyan érthetetlen mennyire szórnak a kártyát. Sok függ a házhűtéstől ez tény, de szerintem itt a pasztázás minősége is változhat kártyánként. Nálam szintén giga fut és tuningal - alapfeszen, mert ugye ezt nem engedi állítani - játékok alatt nagyon max 72 fokot láttam - Witcher 3, Crysis 3 meg ilyenek -, de ez iszonyat ritka, a 70-et sem szokta elérni. Teszt programok alatt 1075 mhz GPU-val mértem max 74 fokot.
-
csutkaa
senior tag
Na ma én is beléptem hozzátok egy Giga G1 390nel

Rossz híre volt a gigának, de nem bántam meg a vételt
Olvastam, hogy sokan szidtátok... hát értetlenül állok előtte
Abszolút jó kártya és game alatt 70 fok főlé nem nagyon ment
venti hangja sem annyira gáz, ahogy sokan írtátok
de lehet valakinek nagyon érzékeny a füle 
mindenkinek jó vga használatot

-
CsonkaImo
addikt
válasz
Istyu74
üzenetére
AMD CrossFire™ Compatibility Chart. Ha jól értelmezem a táblázatokat, akkor nem.
-
Ghoula
senior tag
390X bios 290XDCII VRM configgal.
Feszültségeket/órajeleket a már említett módon be kell állítani,bár megy a ref biossal is a kártya, azért ez csak jobban illik hozzá. Amit észrevettem,ezzel a kombóval egy egységgel (6.75) valós ~8mV-al kevesebb feszt kapok mind 2D,és load alatt is. (290x gyári és alap 390mod -37mV-al ugyanaz, 1000mV biosban az 1V idle,nem 0.992) Még nem teszteltem ki,de DCII-es kártyához inkább ezt javasolnám. -
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Egy Asus R290, meg egy Msi 7970, megy crossfire ben? -
törölt tag
ez már nagyon off.
saját tapasztalat alapján az első 100hz-es 32" fhd tv-vel az alábbi problémák léptek fel:
ati/amd: összerántotta a képet középre, és ccc-ben tudtam "kihúzni", és minden egyes felbontáshoz és hozzátartozó frissítéshez külön be kellett állítani.
nvidia: random kártyáknál csak annyit írt 3d-ben, hogy "nem megfelelő formátum". itt már írtam.
szóval tv és vga függő is a dolog, de mindenképpen beállítási probléma lesz. vagy a tv-n kell állítani(1:1 pixel, képpont képpont után, stb), vagy vga driverből (pl.: képpont formátum). monitor esetén csak egy AUTO gombot kell nyomni, és helyére ugrik a kép. -
Köszi a választ.Csak azért mert ahogy olvastam 290-böl lehetett 290x-et csinàlni ha nem volt hardveresen letilva.De lehet hogy rosszúl tudom.
-
Sziasztok.Van olyan r9 390-es kari amire 390x bios-t rá lehet rakni?Gyártóra lennék kíváncsi.Előre is köszönöm.
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
komi77
üzenetére
Csak azért mondtam hogy ne szedd szét a kártyát mert én egy ref 290x-el már bajlódtam az accelero hybrid2-vel és ha már túl vagy a használati útmutató szerinti "könnyű installálás" utáni 2 db idegsokkon akkor rájössz hogy mégiscsak a házhűtéssel kellett volna inkább bajlódnod....
-
Lemaitre
tag
válasz
komi77
üzenetére
Vedd fel a ventilátort 60-65%-ra még úgy sem annyira hangos és nézd meg az eredményeket. Nekem is melegít egy kicsit a házon de annyira vészesen nem (annyi hogy én gyári beállításon használom-használtam processzorcserén vagyok így most mást nem tudok mondani), egy CM K380-ban.
-
komi77
senior tag
válasz
abridabri
üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Oldalt még tudok elhelyezni, kisebb átalakítással egy komolyabb ventit. Én is gondoltam már erre. Lehet ez a legolcsóbb és egyben hatékony megoldás is. A vga alá is tettem egy kis ventit ami kifelé nyomja a meleget, ez is hozott pár fokot. Ha egy tíz fokkal barátságosabb lenne a benti hő akkor már meg is oldódna a helyzet.
Üdv: komi -
komi77
senior tag
válasz
A.C.E.
üzenetére
Köszi! Nehéz erre mit mondani. A léghűtés kialakításán már túl vagyunk. Egyszerűen - bizonyos játékoknál - kevésnek bizonyult. Szerintem a vga gyári hűtője csapnivaló. Nem szeretnék gányolni, de hogy oldjam meg - jó szellőzés mellett - ezt a problémát. Egyik alkatrésznek sem tesz jót ez a nagy hő tartósan. Több helyen is melegedési problémákról írnak ennél a kártyánál. Szóval nagyon óvatosan használom - ami ekkora értéknél komoly kompromisszum.
-
válasz
komi77
üzenetére
Ha oldalt lenne a plexin egy kiszivo venti ,nyernel 15 fokot ,nekem is csak az segitett a 390en. Par fokot ugy is nyerhetsz ha kiszeded a pci takaro lemezeket ,es raksz oda egy kiszivo ventit ,akar kivulrol is(kabelkotegelo xd ) ,ha bent nem fer el. Es akar a tapot is fordithatod ugy ,hogy a hazbol szivjon kifele ,bar ugy nyilvan hangosabb lesz a tapventi.
-
Sage83
aktív tag
Helló
Egy 390 Nitro vagy egy Msi 390-nek mennyire lenne melege egy Corsair Carbide 200r házban?
Elől egy Viper venti van hátul meg a gyári venti!!

A mostani gépem az adatlapomon van!! 380 helyére menne a 390!!

Válaszokat előre is köszi!!

-
Pöcc
újonc
válasz
üzenetére
No, közben a sufniból előbányásztam egy régi CRT monitort, és egy DVI-VGA csatival rákötöttem, láss csodát, mesés a kép (már amennyire egy régi CRT-től ez elvárható).
A HDMI meg elvileg egy szabvány. Akkor hogy lehet, hogy a régi kártyával tökéletes képem van, az új kártyával driver nélkül szintén tűéles, telepített driver-rel pedig... nem jó. -.-"
Lassan ott tartok, hogy becsomagolom a technikusimba a kártyát és kivágom a francba :S -
komi77
senior tag
Sziasztok!
Rendszerem: Alaplap Asus M5A99X EVO R2.0, memók. Corsair 2x4GB DDR3 2133MHz CMY8GX3M2B2133C9, proci: Amd Fx 8320, vga: Gigabyte R9 390 8GB GDDR5 GV-R939G1 GAMING-8GD, táp: Gigabyte 650W GreenMax GE-X650A-C1, ház: Zalman Z11 Plus HF1, ház hűtők: 3 db 12 cm gyári Zalman ház hűtő + 2 db 12 cm Cooler Master ház hűtő + 2 db 14cm Emermax TB Silence UCTB14B ház hűtő, cpu hűtő: Cooler Master Seidon 120V RL-S12V-24PK-R2 Ver.2. Az a gondom, hogy a vga kb. 20 perc Star Wars Battlefront, GTA V, vagy Crysis 3 alatt telepumpálja a házat 70-85 fokos levegővel (hétvégén gpu hő: 94 fok) - gpu ventilátorok fix 50% - ra állítva -, ami miatt túlmelegszenek a proci, alaplapi chipek, memóriák. Aida szerint a proci kupak hője 78 fok, magok 64 fok - eddig ez volt a max. Úgy tudom, hogy ennek a procinak max 70 fok a határa - bár gondolom ez a mag hőfok. Mégis folyamatosan nézem a hőfokot, mert szerintem kissé egészségtelen ez a hő. A ház fém borítása is átmelegszik, a hátlap kézzel érintve rendkívül meleg. A vga vadonatúj félő ha hűtést cserélek rajta ugrik a gari, arról nem is beszélve mibe fáj egy jobb vga vízhűtés. Szerintetek milyen megoldással tudnék javítani a helyzeten?
Kaptam javaslatot az Arctic Accelero Hybrid III-120 (R9-290X) hűtőre. Megnéztem a gyártó oldalát és támogatott az r9 390, viszont az én kártyám nem referencia, ezért nem tudom, hogy kompatibilisek-e egymással. Van valakinek infója erről a vga és hűtő párosról, szerintetek jó lehet ez a hűtő a vga-hoz? Esetleg más hasonló árú megoldást tudnátok mondani?
Előre is köszönöm! Üdv: Roland
-
Pöcc
újonc
Olvasgattam közben én is, csak érdeklődés jellegével kérdezem, miért XFX-ben vagy Sapphire-ban gondolkodnak néhányan? Ahogy nézegettem, legjobban az msi, utána az Asus kártyák pörögnek legjobban. Stabilitás, esetleg márkahűség?
-
pcsabat
őstag
-
Tomdriver
őstag
Lehet a generációváltásig visszajönnék erre az oldalra (aztán lehet tovább is
) egy 390 Sapphire Nitróval, olvasom ajánlott darab.
Gondolkoztam 970 vagy ez lenne e a jobb, de végül ami miatt így döntöttem, hogy AMD eyefinity (ha jól tudom, de javítsatok ki!) támogatja az 5 monitoros megjelenítést is, NV drivere sajna nem, illetve csak SLI-ben. Továbbá a kártya kimenetei pont passzolnának, ua. a felállás mint a 980Ti esetében, így nem kellene kábelezést variálnom.
Végül egy kis pénz is maradna Ti eladása után, azért ez sem utolsó szempont.
-
Raggie
őstag
válasz
digo00
üzenetére
Szerintem menj át a játék topicjába... itt ez már kicsit OFF!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ASUS GeForce GTX 660 DirectCU II OC 2GB GDDR5 192bit Videokártya
- Gigabyte AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16GB GDDR7
- MSI RTX 3070 8GB GDDR6 SUPRIM X - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASRock RX 9060 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12GB / 512GB USA modell Szép állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak nem kellene itt folyton az MSI és a Sapphire golyóit nyalogatni. 

Olvastam, hogy sokan szidtátok... hát értetlenül állok előtte