Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zsohi

őstag

A minap megérkezett az új tápegység a gépemhez és ennek apropóján megnéztem mit is bír a 390-es kártyám , korábban a passzív 520 wattos táppal nem mertem kísérletezni feszültségemeléssel.

Szóval végeredményben: alapfeszen, ami 1,25V, 1144Mhz-ig sikerült jutnom. Amikor feszültség emeléssel próbálkoztam számomra elég érdekes jelenséggel találkoztam: +100mV-tal kezdtem és egészen 1305Mhz-ig sikerült feltornásznom a GPU órajelét, csak éppen a kártya már 1150Mhz-nél elkezdett szemetelni, ami kitartott egészen addig amíg el nem dobta magát. A jelenség tipikusan arra hasonlított amikor már a VRAM nem bírja, ezért egészen 1250Mhz-ig csökkentettem a memóriák órajelét ami teljesen hasztalan volt... A dolog számomra azért is volt érdekes, mivel a teljesítményre semmilyen mértékben nem volt hatással, az órajel emeléssel párhuzamosan a kártya teljesítménye is megfelelő mértékben emelkedett. A korábbi tapasztalataim alapján, ha már elkezd szemetelni a kártya az már a véget jelenti, de ennél a kártyánál még +150Mhz-et bírt utána. Szóval valamit nem tudok, vagy ezek a kártyák mind ilyenek és barátkozzak meg a maximum ~1150Mhz-cel?

Új hozzászólás Aktív témák