- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
-
Mobilarena
AMD Radeon™ HD 7730 / 7750 / 7770
Új hozzászólás Aktív témák
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Lacccca87 #16581 üzenetére
Igen azt láttom,visszaolvasgattam pár oldalt,elég problémások sajnos.
Fájó szívvel búcsúznék a mostani XFX kártyámtól,mert annyira stabil és halk,nagyon szeretem,csak mér a mostani i5 mellett kevéskének érzem.
Nvidia kártyákkal az a gond,hogy többet fogyasztanak,közép mezönyben meg még mindig drégább,színte egy gyengécske 650ti árából ismét simán kijönne egy dupla ventis 7790,ami itt-ott erősebb nála. 650ti Boost meg 140w-al ugyan annyit fogyaszt,mint az eredeti GTX 660,de az már sajnos 45-47K mindjárt,és félő hogy akkor már tápegységet is kéne cserélnem.
Fórumon bíztatnak,hogy semmi gond nincs,mert egy minőségi 350-es még mindig elbírná az erősebb kártyát,akár egy 660ti vagy 7870-t,csak azért nem szeretném magam ebben is plusz költségekbe vágni.Lehetséges,hogy 660 lesz,vagy ha olcsón találok még karácsony elött 7850-et,akkor azt választom.
Másra: Simán elbírja,láthatod a konfigom az adatlapomon,és ahogyan említettem a szakik még biztatnak,hogy egy 660 mellett sem kell majd tápot cserélnem!
-
TommyGun
őstag
válasz
Lacccca87 #16163 üzenetére
Igazság szerint régóta nem néztem már CCC-t, amikor ATT-ni kezdtem akkor még fapad volt, és megszerettem nem is foglalkoztam a CCC-vel.
Akkor viszont tudnátok egy olyan pici egyszerű progit ajánlani ami kiírja egyik sarokba fps/core/mem/Celsiust ha 3D-be kapcsol a kártya? Tehát játékok alatt, köszi!
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #16109 üzenetére
Doom9 fóruma szerint gyenge lenne a madVR algoritmusokhoz, a 7750 az abszolút minimum, de egyöntetűen a 7770 volt ajánlott annak ellenére, hogy az egyik itteni fórumtársnak 30-40% közötti terheltséget mutatott. Nagyon kicsi az árkülönbség a 7750 és 7770 között, a 7790 pedig jó áras volt (használtat vettem végül).
-
arton
csendes tag
válasz
Lacccca87 #16098 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget.
1. Ez a táp van benne nem hiszem, hogy ezzel probléma lenne.
2. Ezt kipróbálta és -15 mhz-el tényleg stabil marad.
-
Steelmanus
addikt
válasz
Lacccca87 #16024 üzenetére
AMD Radeon HD 7790: a hiányzó láncszem
A Bonaire cGPU felépítése egy logikus evolúciós folyamatot követ, de alapvető érdekessége, hogy az AMD már a középkategóriában is bevezette a két setup motort. Ennek megfelelően az újdonság ebből a szempontból arra képes, amire a Pitcairn és a Tahiti kódnevű lapka -
-
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #15416 üzenetére
Először is erre gondoltam, de játék alatt végig 1200/1600 on ment, és hibátlanul működik, már amikor... Ahol nincs annyi megjeleníteni való, ott 100%-on megy a gpu, és nem fagy, nem szemetel. Már arra gondoltam, hogy a grafikai modokkal telepakolt gémet nem bírja, és elfogy a videomemória, de akkor miért van az, hogy néha meg jó? és attól nem kellene a gpu kihasználtságnak visszaesnie, ha jól tudom. Mivel 3 napon belül vagyok, visszakérem a pénzt, és ezzel vége is a 7790es pályafutásomnak. Sokaknak csak a baj van vele, amint látom..
-
Stonerice
őstag
válasz
Lacccca87 #15037 üzenetére
Most Wanted 2012 vel szeretnél mérni? Egyébként képernyőképek alapján hasonlítottam össze.
Volt, hogy a 650ti - vel volt magasabb az fps (pl a legelső kocsiba beszállva Porsche... a macskaköves
belvárosi részen)
De ha a Bugattiba beszállva (helyszín egy raktártelep féleség, ahol a távolban van ugrató)---Na ott a 650ti-vel 36 fps volt az eredmény, de a hd7770-el már 44fps-volt. Lényeg, hogy mindig járó motorral mértem
, mert úgy picit jobban fogja a vga-t ha világít a lámpa, füstöl a kipucsű stb..)
Beállítások 1440x900 minden max. MSi Afterburnerrel mentegettem a képeket.
Proci erőt pedig azzal hasonlítsuk, ha szeretnétek, amit a képen is láttok a pár nappal ezelőtti hozzászólásomban(amire válaszoltam ma)
ALT TABOT ne felejtsétek el használni mérés előtt, mert szerintem LadaLord 750k-jával beállt a 30-fps-es limit. Ez játékhiba.Ha jól emlékszem, nekem i3-2100 al 26 fps volt a képen látható helyszínen.
Grid 2 pedig szintén 1440x900 volt minden maxon 8x msaa. Ide gondolom a legtöbb proci elég a 7770-hez. Nemhiszem , hogy van különbség.
A vga-m egyébként 1150/1250-en megy gyárilag, de lehúzva 1068mhz-re is ugyanennyi volt az FPS Most Wantedben. -
NIKI92
csendes tag
válasz
Lacccca87 #14624 üzenetére
Folyamatosan olvasgatom nap mint nap a fórumokat és azt kell mondjam,sokkal több hasznos és értékelhető hsz. láthatunk TechN7ne felhasználótól,mint tőled Lacccca87. Lehetséges,hogy van benned némi irigység,csak beszólogatni tudsz és személyeskedni.
Személy szerint nekem már segített Tech nem egyszer,és vásároltam is tőle egy szuper garanciás GTX 660 kártyát,amit mai napig örömmel használok. Jó lenne ha kicsit magaddal foglalkoznál,2008 óta a töredékét sem raktad le az asztalra mint TechN7ne,sem szakmai hozzászólással,sem eladóként.
Ennyit akartam közbe szólni,muszáj volt,további szép napot!
(#14626) TechN7ne Nem muszáj elnézést kérned mivel most is igazat írtál,teszt programok 90%-a Nvidia-s,azaz PhysX támogatott.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Lacccca87 #14591 üzenetére
Több embernek segítettem itt fórumon és adtam el hibátlan cuccot,mint te ahányszor hozzászóltál bármihez is.Személyeskedést te kezdted,egyáltalán nem vagyok rád kíváncsi,és a kutya sem szólt hozzád,mehetsz a WC-re.
Szerk.: Remélem egy moderátor helyre teszi a személyeskedéseket,én vagyok állandóan le szólva,miközben normálisan és őszintén elmondom barmiról is a véleményem,én kérek elnézést!
-
PlayMax
nagyúr
válasz
Lacccca87 #14584 üzenetére
775-ös intelek bírják a strapát,inkább az AMD-re kell jobban oda figyelni,de volt időszak mikor egy AM2+-os procit használtam terhelés alatt 80 fok környékén kb 1 évig,semmi baja nem lett,mai napig működik. Az intelek mégjobban bírják, 71-72 fok terhelés alatt semmi.
-
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Lacccca87 #14309 üzenetére
Majd belejössz ha így gyakorlod "várjál picit drága, csak kitakarítom a gépet a portól". VGA ki, proci ki, amikor nem látja új VGA elő, proci elő, és kész a mutatvány
. Ami meg kimaradt, fiók mélyére becsap, majd hardverapró
. Nálam annyi cucc van a fiókban, azt sem tudja mi micsoda, úgyhogy ha bele is néz sincs gond.
-
urbi73
senior tag
válasz
Lacccca87 #14281 üzenetére
Köszi ,majd megpróbálom . Úgy is újra húzom a gépet .Sajnos a kártya egy kicsi tuningot sem visel el . Egy 10 % talán ,de ennél magasabbnál már fagyással reagál .Mondjuk én csak Bf3 alatt néztem ,főként ezzel játszom . 1440 x900 as ,Fb ban elég kel hogy legyen alapon is ,eddig legalábbis jó volt .
-
Tomi0703
addikt
válasz
Lacccca87 #14056 üzenetére
ereztem, hogy ez lesz a valasz. akkor inkabb felmegyek egy 32-es tdmre azt ott tesztelgetem, tobb ideig. hofokot afterburnerrel nezem. 60 foknal eddig sosem ment feljebb a 28 fokos szobaban 2 ora bf3 utan.
meg valami: amit mondtal, hogy tegyem fel 20%-ra, na azt ha felhuzom akkor jobban birja a tuningot? -
kisza25
félisten
válasz
Lacccca87 #14056 üzenetére
nem tudom nekem eddig nem ez jött le, mindenesetre memória hiba miatt már 4db VGA-m ment tönkre, GPU húzás miatt még 1sem (na jó egyet megsütöttem, de az extrémebb eset volt egy sima tuningnál, egy Gigabyte 6600GS-t megkapta GT biosát aztán azt mondta ágyő
)
a furmark meg totál felesleges, mert egy játék sem fogja annyira befűteni a kártyát, plusz nem egy kártyáról tudok amit az a program nyírt ki(kondi elpukkant) -
Stonerice
őstag
válasz
Lacccca87 #13887 üzenetére
Szerintem nem kazánok az Nvidiák már a 600-as sorozat óta. Például, hogy topic-on belül említsek valamit. Gtx 650ti kevesebbet eszik a HD 7770-nél (játékban). Nem az OCCT_s eredményt mondom
, az más tészta. Vagy ottvan a gtx 680 ami kevesebbet eszik a hd 7970-nél. Persze sokszor gyorsabb már a 7970 a kiváló drivereknek köszönhetően, de ha összehasonlítod az OC-s fogyasztást is akkor igencsak megugrik a 7970 fogyasztása, holott a GTX-nek alig. Esetleg ott a TITÁN is példának. Nagyon keveset fogyaszt a teljesítményéhez képest.
-
bozont
veterán
válasz
Lacccca87 #13485 üzenetére
Nem felesleges az, letöltés mellett jól jön. Ha meg valaki nem használja az alvás funkciót (én meg ezt tartom feleslegesnek, főleg egy SSD mellett) akkor nincs vele probléma.
Lehet hogy hardveres a gond és akkor nem bírják javítani a driverben,de új technológia révén elég jól sikerült, eleinte a cnq sem volt olyan jó. Reméljük a következő generációs kártyáknál javítják ezt is. -
-
kriszpontaz
veterán
válasz
Lacccca87 #13077 üzenetére
Most jönnek a 9000-es szériás 5Ghz-es FX procik, de épphogy csak befogják az I7 procikat, viszont a fogyasztásuk valami bődületesen nagy. Ezért sincs sok értelme erőltetni, már annyit nem tudnak finomítani rajta hogy megérje.
Ezért veszek inkább egy PS4-et, annyiért amennyiből egy alsó kategóriás "játékos" PC-t ki lehet hozni, a mostani Phenom II, HD7770 meg megmarad szépen ahol van. Max tervezőprogramok miatt fogok később cserélni, de addig is elvagyok a notimmal (céges i7, 24Gb ram, GTX670MX).
(#13080) Stonerice : az új FX-ek is csak órajel emeléssel tudják hozni a megfelelő teljesítményt, akkor most miért is fordulnának vissza? 8 magon túl hova pakoljanak még bele magokat? Csak a fogyasztás nő, teljesítmény meg nem lesz mellette.
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
Lacccca87 #12351 üzenetére
Kikapcsolok egy effektet, vagy 1-el visszáb veszem, és nem 4 hanem 10 fps-t nyertem rögtön, +a vga sincs széthajtva.
Az tény, amit dragon is ír, hogy ezeket a vga-kat a tuning nem hozza ki a ratyiból. Ha nem elég arra a szintre amire használni szeretnéd, erősebbet kell venni. -
kisza25
félisten
válasz
Lacccca87 #11998 üzenetére
hagyd abba a személyeskedést légy szíves, amúgy rád sem hederítettem volna, ha nem olyan stílusban írsz ahogy azt tetted, csak amiatt válaszoltam és igen intelligensebbnek tartom magamat nálad, ezért is fogom itt ezt a témát lezárni.
amúgy halkan megjegyzem, hogy egy hsz.-en belül lehet off és on rész is és lehet több embernek is válaszolni egy hsz.-ben, ha már ennyire zavar, hogy én nem offban írtam eddig -
kisza25
félisten
válasz
Lacccca87 #11992 üzenetére
mutasd meg hol állítottam, hogy nem elég az i3 a hd7770-hez
sőt írtam is, hogy HD7770-hez elég lenne, csak neki am2-es lapja van amibe elég nehéz működésre bírni egy i3-mat
"Akkor most légyszíves írd meg hogy én hol állíttotam olyat hogy az a proci kihajtja?"
(amúgy kicsit odafigyelhetnél helyesírásodra, mert nagyon gáz...)
nem állítottad sehol, mert az témába vágott volna, de te csak nyomod itt az off-ot továbbra is, felejtsük el egymást, elbeszélünk egymás mellett ez nem vezet sehova, a srác gondját meg már rég megoldottuk és valljuk be, nem a te hozzászólásaid segítségével
WP14: igazad van -
Alister71
nagyúr
válasz
Lacccca87 #11992 üzenetére
Lényegtelen, hogy ki offol és ki nem. A lényeg szerintem az, ha valaki manapság cpu-t vásárol 3x meggondolandó, hogy van-e értelme még most is 2 magosat venni, HT ide vagy oda. Ha nincs pénze 4 magos Intelre, akkor is jobb választás egy 4 magos AMD. Mondjanak bármit a régi tesztek.
WP14: ezzel kapcsolatban sok ezer ellenérvet találsz.
-
kisza25
félisten
válasz
Lacccca87 #11986 üzenetére
kicsit korábban felsoroltam vagy 4db általam ismert játékot ami használ 4magot, de itt nem csak arról volt szó, hanem, hogy venne egy HD7770-et akkor az mellé kevés lenne a jelenlegi procija, mert annak nem sok értelme van, hogy vesz egy erős VGA-t és az 30-35%on malmozik, mert proci annyira tudja csak kiszolgálni, szóval én segítő szándékkal vagyok, te meg csak itt kritizálsz, okoskodsz és offolsz,
én legalább tudok gondolkodni és veszem a fáradtságot, hogy segítsek másoknak
Heavyqq: simán elég lesz a táp, ha valami jó minőségű darab -
kisza25
félisten
válasz
Lacccca87 #11983 üzenetére
ha kicsit visszaolvasnál és nem csak "beokádnál" ide valamit(hogy a te szavaiddal éljek) akkor látnád, hogy egy AMD Athlon 64 x2 5200+ (3Ghz-en megy húzva) mellé akar az illető egy HD 7770-et és ez mellé ajánlottuk neki, hogy cserélje le a procit egy phenom II X4-re, mert így megússza lap és RAM csere nélkül és a VGA mellé is elég lenne a teljesítménye
és ezután hozta fel egy másik kolléga, hogy nincs is olyan játék aminek kellene a 4mag én meg csak bebizonyítottam, hogy igen,
szóval ki okád be mit és hova kolléga? -
kriszpontaz
veterán
válasz
Lacccca87 #11953 üzenetére
Én tervezőprogramokkal dolgozom, ez volt az elsődleges, viszont ott odaver az i3-nak (nem a mostani generációnak, mert ez is már több mint 2 éves.)
(#11956) WP14: mint kisza25 kolléga is írta, hidd el, vannak már szép számmal főleg a Crysis 3, vagy BF3 multi ahol nagyon nem mindegy egy 64 fős pályán. Van mit számolni a procinak.
A mostani felhozatalt nézve meg egy A10 AMD proci kb egy 955-ös Phenom II X4 BE szintjén van proci erőben. Az én 925-öm egy kategóriával lentebb van, de így is elég...egyelőre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD Radeon HD 7730 / 7750 / 7770
- 28nm GCN mikroarchitektúra
- DirectX 11.1 támogatás
- 128 bites memóriabusz
- ZeroCore Power
- 47 / 55 / 80W-os TDP
- Mercedes topic
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest