- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanw
aktív tag
válasz
DroiDMester #23123 üzenetére
hmmm érdekes....akkor miért sli support ....vagy esetleg sok a 80 fok ? 2 giga van benne az egyik ud a másik oc ...lehet vmi köze hozzá?
-
rostiron
őstag
válasz
DroiDMester #23048 üzenetére
OK megnyugodtam, hogy nem vertem át saját magam.
-
intercooler
őstag
válasz
DroiDMester #23029 üzenetére
Sejtettem
900/1300 at viszi így is, majd még probálgatom mit visz alapfeszen. Úgy is csak 1 teszt erejéig kell, mert 2 5870 bőven elég tuning nélkül. A másik kari meg úgyis a referencia shapphire majd azzal tesztegetek akkor.
Kösz
-
intercooler
őstag
válasz
DroiDMester #23027 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #22965 üzenetére
Nos én is leteszteltem a kártyát Crysis 2 alatt.
Konfig:
i7 880@4GHz
2x2GB RAM@2GHz
HD 5870 alapon
W7 64bit
11.7 csatalisztBeállítások:
Ugyanaz mint Nálad, 1920x1080, DX11, minden Ultra-n.
Képek helyett inkább jöjjön egy videó: [link]
Igazából nincs mit hozzáfűzni szerintem, a konklúzió: a Crysis 2 HD 58xx kártyákon Ultra beállításon teljesen játszhatatlan és élvezhetetlen.
-
madgie
titán
válasz
DroiDMester #22971 üzenetére
És Sandy Bridge alapú Intel-lel még gyorsabban megy a konvertálás, ha Intel Quick Sync-et támogató programot használ. Egy példa: sima CPU erővel adott 1080p-s filmet 100%-os prociterhelés mellett 40 perc alatt konvertált át 720p-be, Quick Sync használata mellett 10 perc alatt letudta úgy, hogy 20-25%-on dolgozott a proci.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #22952 üzenetére
Hali!
DX9 vagy DX11?
1.9-es patch fent van? Én is megnézem majd ilyen beállítások mellett a játékot.
-
rostiron
őstag
válasz
DroiDMester #22942 üzenetére
Sziasztok
Egy láma kérdésem lenne. Elmagyaráznátok nekem hogy mi is az a CPU limit ? Miért van kis felbontásnál ? Hogyan lehet észrevenni ? stbNálam is van ilyen én is 1280x1024 be játszok, ha full hd-ba nyomnám több fps-t kapnék ? Bocs a sok hülye kérdésért.
-
peetmaster
senior tag
válasz
DroiDMester #22924 üzenetére
Pedig már ez a 4. Gigabyte kártyám, és eddig semmi problémám nem volt velük. Mondjuk ventit szabályozni egyiknél sem kellett, de a voltage unlock egyből ment. Alapból is mindig csak Gigabyte-ot vásárolok (mint Gios kolléga is írta), mert nekem nagyon bejött.
Hát akkor ez van. Kár érte, pedig nagyon erős kis vga. Csak tesztek erejéig szerettem volna kipróbálni, mit tud a kicsike, de akkor ez most kimarad. Azért szétnézek még 1-2 oldalon, hogy legalább a ventilátorokat be tudjam lőni.
Thank you everyone!
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #22927 üzenetére
Beégetett feszről tudok más gyártónál is, de gyári lock-ról a ventifordulaton..........
Érdekes megoldás minden esetre.
Amúgy a lapjaikkal semmi gond én évek óta tőlük választok. -
Száni
tag
válasz
Gigabyte egyedi nyákos kártyái 1-1.ig mind HULLADÉKOK! (nem csak Ati de NV oldalon is) - ez azért túlzás, de OC létükre valóban kevésbé felhasználóbarátok
.
peetmaster: nekem az 5850OC van, de azon sem állítható a ventifordulat 45% alá (BIOS buherálással sem). Giga gyári lock...
-
Giot
addikt
válasz
Még ha a fesz beégetett is, a ventiszabályzásnak működnie kellene!
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #21541 üzenetére
Nos nem értek veled egyet ez ügyben!
Minden, ismétlem, minden teszt lefutott eddig az említett órajelen (950/1200)
Kb egy évvel ezelőtt teszteltem ki, a furmark segítségével. Játszani is játszottam ezeken az órajeleken persze nem 24/7. Csak ideiglenesen. Ingame sem volt gondom vele, de a hűtés kevés ezekhez a megahertzekhez, és ha nem lövöm be 75%-ra akkor 20 perc után elszáll, belefagy a tesztbe vagy játékba. És azért 75%-on akármennyire is jó a Vapor bizony már zajos.
Eddig 850/1200-on használtam 24/7. Most a Witcher2 tiszteletére megzavartam 900/1200-on, a ventifordulatot belőttem fix 60%-ra.
És ezen az órajelen vittem végig a játékot, gond nélkül.
Sőt úgy tűnik nem 950/1200 a vége a tesztek alapján 960-970Mhz közé teszem a végét a GPU-nak a memóriának pedig 1250Mhz magasság környékére.(#21550) Alpachino: A referencia 5850-nek 1.088V a feszültsége gyárilag.
(#21548) ittakary: Igazából arra voltam kíváncsi hogy vajon neked is olyan nagy a különbség az Average és a minimum fps között mint Wukiwo-nak akinek szintén 5870-e van? Szerintem nem rossz eredmény az.
-
Devin92devin
tag
válasz
DroiDMester #21541 üzenetére
900-1300 on crysis 2 megy 20/c et játszottam semmi hibát nem láttam, volt hogy 115 fps-re is felugrott viszont volt hogy 45 fps
1920X1080, hardcore.
Dirt 3: 1920X1080 minden maxon, élsimítás is 900-1200-on avarge 45 fps minimum 38 fps.900-1300 a 3d mark 11-nél az utolsó tesztnél kilépett és hibát írt, de 900-1200 on gond nélkül végig megy 3719 pont x4 635. 4gb 1333 memória.
Furmark jó tesztelni
az 5850 előtt volt egy 5770 em volt olyan hogy furmarknál össze omlott de játszani bírtam gond nélkül
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #21535 üzenetére
A 4Ghz-en ketyegő i5 azért csak hozott pár + fps-t.
Bár nem tudom hogy mennyit hozna egy 4Ghz-en dolgozó Phenom2.
Egyébként nem igazán jön ki a processzorbeli különbség.(#21534) Alpachino: Az szép! Bár ez annak is betudható hogy magasabb feszen dolgozik mint az 5850.
(#21536) Wukiwo: Hát, ezt nem tudom.
Van már rajtad kívül 5870-es eredmény?
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #21431 üzenetére
Igen. Ez volt az első
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #21399 üzenetére
ez igaz mondjuk a driver nem ugyanaz volt, de 4,3 Ghz-en i3-mat még annyira sem tudtam lehűteni, mint i7-et alapon, mert oda már kellett az 1,36V,
most i7-et belőttem 1,150V load, idle 0,784-re, így prime alatt sem mentek a magok 63fok fölé 25fokos szobában fél óra utá (i3 4,3Ghz-en 75fok környékére felkúszott 10 erc alatt ),
mivel SSD-m van, igen sokat gyorsult a gép minden program csak úgy felpöccen, a képernyőre,
na meg olyan játékok ahol a fizikát a CPU számolja pl. GTA4... hiába ment 3,5Ghz-en az i3 csomószor leesett az FPS 25 környékére sajnos...most 50-55 környékén mozog és, ha leesik akkor 40 környékére max -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #21394 üzenetére
-
Chaser
legenda
válasz
DroiDMester #21310 üzenetére
Innen a fórumról? Elnézést hogy akitől eddig láttam mind rosszul tudta
-
Santiagain
őstag
válasz
DroiDMester #21319 üzenetére
Lassan írom, hogy érthető legyen:
GPU: digitális -> komponens: analóg -> plazma TV: digitális. -
Santiagain
őstag
válasz
Hol írtam olyat, hogy digitális?
-
Vigneau
félisten
válasz
DroiDMester #21254 üzenetére
A kettő (Afterburner és SmartDoctor) kombinációjáról esetleg vannak tapasztalatok Asus kártyákon? Azaz SD-vel vezérelni a feszültséget, de AB-vel emelni a frekvenciát, valamint monitorozni. Neten eddig sok mindent nem találtam, de érdekel a dolog nagyon...
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz
remélem rám nem vonatkozik az állításod, mert nem írtam baromságot a cfx-el kapcsolatban.
-
Atimester
aktív tag
válasz
DroiDMester #21305 üzenetére
Köszi!
Ennek utána nézek!
Talán készen is lehet kapni ilyen kábelt. -
Santiagain
őstag
válasz
DroiDMester #21254 üzenetére
A Smart Doctort ismerem. Rajta van a utility CD-n is. De annál a maximálisan beállítható GPU freki 900 volt. Az AfterBurner rendesen fut ASUS-os kártyákkal is?
-
Santiagain
őstag
válasz
DroiDMester #21247 üzenetére
Most a legfőbb bajom, hogy kiderült, valami gond van 2D-ben. A kártyacsere után nem tűnt föl, mert fönt voltak a régi driverek, és az ATT is. Emiatt viszont valami 400/800 MHz-en futott a kari 2D-ben. Az ATT is teljesen meghülyült tőle. A kívánt memória frekvencia kétszeresét állította be. Ezért letöröltem az összes meghajtó programot, az ASUS utilityket és az ATT-t is.
Ezek után 157/300-on megy a kártya, viszont alapfesz fölött egy picivel, és remeg a kép alja. Érdekes mód az asztalnál nem jön elő, viszont a böngészőablakoknál igen. 3D-ben (900/1200) nincs ilyen gondom.(Próbálkoztam vagy 5 fajta catalyst-tal, köztük a legújabb hotfixxel. Mindenütt ez van.
Valakinek van ötlete mitől lehet?
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #21110 üzenetére
Nem HLN ?
-
shteer
titán
válasz
DroiDMester #21110 üzenetére
coolink 450-es gyorsan tud fáradni
-
szamoki
tag
válasz
DroiDMester #21108 üzenetére
Nyomjak egy tesztet ezzel a OCCT Perestroika 4.0.0.b05 progival?
Van egy Gigabyte 450W-es tápom is itten éppen érdemes azzal megprószálnom?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
DroiDMester #21108 üzenetére
Gigabyte SuperB 460W-os táppal simán megy
-
embe
nagyúr
válasz
DroiDMester #21094 üzenetére
Ok, Köszi!
De hangom nincs. Lehet hogy kártya csere közben meghalt valami az alaplapon?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DroiDMester #21010 üzenetére
Na, kipróbáltam az OCCT.-t netbookon, a VGA-tesztek (a tápé sem) futnak le, hibaüzenetet ad, valamilyen DLL-t hiányol.....
-
Vigneau
félisten
válasz
Nem mondod, hogy újraélesztették a jó öreg OCCT-t. Hej, de szerettem ezt a kis progit.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Biztos, hogy ki akarom nyírni a gépemet, még mielőtt használnám is az új szerzeményt?
Várjál, minnyá kipróbálom netbookon!
Az egymagos Atomos csoda IDLE 10-11W-ot, Unreal Tournamenttel (az elsővel, persze) 16W-ot fogyasztott, mikor a télen mértem. Természetesen "monitorral együtt"!kisza25: az sajnos nem megy, az Asus M4A78-VM -en csak fölfelé lehet állítani a processzorfeszültséget.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DroiDMester #20998 üzenetére
Nem tervezek tuningot, csak zavart, hogy szaggat a Crysis 2, és volt egy kis dugi pénzem az asszony elől.... ja, meg Pesten esz a fene 2 napig, és a Műegye3temtől nem messze volt az Aqua boltja.
-
Alister71
nagyúr
válasz
DroiDMester #20991 üzenetére
Erre én is emlékszek, hogy rendesen megszenvedtél vele.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
DroiDMester #20991 üzenetére
Csak a ventiszabályozással van baj annál a karinál?
Mert akkor no problem: a Sapphire 4830-am biosát is átírtam 2 éve, default lett az 575/900MHz helyett (az előtte gondosan kitesztelt) 675/1000MHz, és a hűtés karakterisztikáját is ott állítottam be normálisra. Az IDLE fordulatot levettem egészen alacsonyra, a MAX-ot meg feltekertem 70 C fokon 100%-ra. Előtte közel 100 C-ig lehetett hevíteni Furmarkkal (mert csak akkor ment 100%-on a venti), utána 68-70 fölé nem lehetett kergetni. Azóta is így megy, csöndesen és hibátlanul.Kieg: Idle 30-32 C-ról felment 40-41-re, de teljes kussban van, ha meg játszom, akkor lesz@rom hogy hangosabb, de legalább nem lehet megfőzni.
-
válasz
DroiDMester #20978 üzenetére
Hát ezzel se megy az AB-s unofficial overclocking mellett a power control szabályzás...
....
se a VLC-s GPU gyorsítás.... -
kisza25
félisten
válasz
már szedem is
mi ez a sok hotfix rc most -
dangerzone
addikt
válasz
Szép....
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20931 üzenetére
na ja 10% az azért nem kevés és már megint igazad van, köszi a teszteket
nem gondoltam, hogy ekkora sávszélesség még limitáló lehet
az azért furcsa, hogy éjszakánál a minimum FPS minden tesztnél a húzott memóriánál volt kevesebb -
válasz
DroiDMester #20917 üzenetére
Akkor nálad valami a fizika törvényeit meghazudtoló jelenségsorozat lehetett, mind az 5 kártyánál, mivel egyértelmű tény, hogy azonos felületi légmozgás mellett, a hűtőbordával való ellátottság növeli a hűtési teljesítményt, szóval maximum akkor lehet melegebb a ram chiped hűtőborda mellett, ha közben kiiktattál esetleg egy ventilátort, vagy csökkentetted a fordulatszámot, máshogy nem
, vagy szarul raktad fel a bordát, esetleg nem megfelelő ragasztó anyaggal....ezeket nem én találtam ki, a hőtan is egy makacs tudomány, bár ehhez elég az alap középiskolás fizika is
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20913 üzenetére
hát igazából alátámasztottad amit mondtam, nincs nagy különbség, ha a ramot húzod,
igazából akkor látszódna amit írtam, ha futtatnál egy 950/1000Mhz-et, hogy mennyit számít a memória -
válasz
DroiDMester #20913 üzenetére
Az meg hogy a ramokon nincs hűtés csak jó! Mert sokkal jobban éri őket a légáramlat és jobban hűlnek!
Azért butaságokat ne írjunk már, szerinted a borda hányszorosra növeli a hőleadó felületet....
-
Alister71
nagyúr
válasz
DroiDMester #20888 üzenetére
ez már nagyon dúrva. Most kellene wuki egy 5GHz-s szandyval. 4.5 környékén nekem is megy, megnézem lemegy-e a teszt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
DroiDMester #20871 üzenetére
Ha jól emlékszem, nekem 4GHz-n ment a proci, a teszt alatt, azzal kaptam hasonló eredményt, mint te az alapórajeles I5-el. A proci tuningra meglódul rendesen valóban.
Az akadást én se úgy értettem, hogy megáll a kép, hanem az fps akad meg valamiért. Én se láttam nagyon 20 alatt, talán 17-18 volt a rendes alja.
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20835 üzenetére
Nem arra céloztam
A háttérképedre(#20837) Alpachino:
Konfig elmegy egybe az 5830-al elég jó áron 140-145k-ért (vevő megvan)
I5-2500k+GTX480-jön helyette amivel jó darabig elleszek
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20824 üzenetére
a 7-8W az nem is kevés, na a 24/7-es géped aztán sokkal gyengébb és takarékosabb
úgy látom ez a sz@r idő mindenkit kötekedősé tesz -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20818 üzenetére
hát neked meg mi bajod van
képzeld szoktam olvasni a fórumot, de pl. csak tegnap 100+ hozzászólás volt és nem jegyzek meg mindent, lehet átsiklottam rajta...amúgy már volt nálad pár HD5850 és tudom, hogy azoknak átírtad a biosát, azt nem tudtam, hogy ennek is, bár gondolhattam volna
amúgy csak lemaradt egy smiley a végéről, vágtam, hogy átírtad, csak olyan furán festett pont fordítva a két érték ezért jegyeztem meg poénból
menyit hoz ez a downclock idle fogyasztásban? -
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #20812 üzenetére
Így már jobb
.
A memória +50Mhz már nem hozott gyorsulást. Oda már GPU kraft kellene.
Valóban ez a teszt a VGA-ról szól. Hiszen fps-re pontosan ugyanannyit kaptunk miközben nálad egy i5 dolgozik.
Nálam ez a bench lesz az etalon.(#20817) Sandrew: AVP benchet csinálj. [link], [link]. Nem szól bele a CPU.
-
Alister71
nagyúr
válasz
DroiDMester #20812 üzenetére
Az alapórajeles eredményünk szinte ugyan annyi, persze az enyém sem nevezhető teljesen alapnak, mert PCS+ bios van rajta, és látom, hogy te is visszaraktad alapra az általad magasabbra írt órajeleket.
Wukiwo: ennyi.
Ha valakinek van még kedve a többi tesztet is megnézhetné. HAWX2, egy gyors reg-et igényel.
kisza25: én a 8400-el is kapok annyi pontot mint az AMD X4-es tábor.
Igen átírta a biosát. -
Alister71
nagyúr
válasz
DroiDMester #20789 üzenetére
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #20789 üzenetére
-
Alister71
nagyúr
válasz
DroiDMester #20785 üzenetére
-
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
DroiDMester #20694 üzenetére
Igazad van, tudom, sajnos elírtam. 5850 -et akartam írni.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #20490 üzenetére
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #20485 üzenetére
Az írtad hogy totál felesleges pénzkidobás..
Akárkivel beszéltem, mindenkinek hozott minimum 15, de inkább 20 fokot. És inkább hiszek több független user véleményének, mint 1 db tesztnek.
A gyári ventivezérlést úgy módosítottam, hogy előbb pörögj föl a venti.
50%?? Így is hangos, nem is kicsit... -
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #20483 üzenetére
Valóban, az a videó semmit nem ér így, viszont kérlek reagálj az azt követő kommentemre!
Minden kiderül amint megjön a hűtő nem igaz?
Addig is csináltam egy stress teszt-et a gyári hűtéssel: [link]
Direkt nem nyomtam Xtreme-burnt + Post-FX-el. Ja és a ventivezérlést is módosítottam hogy nehogy megsüljön a kártya.
Megnézzük valóban 2 fokot hoz-e a Zalmi
-
Motion_Blur
félisten
válasz
DroiDMester #20477 üzenetére
Éljen a negativitás! Tipikus magyar hozzáállás!!
Nem fogom elkezdeni leírogatni hogy hány tesztet néztem meg, hány tényleges user-t kérdeztem meg stb... el tudom dönteni hogy mi mennyit ér oksa?
tessék okoska: [link]
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #20478 üzenetére
De ez legalább világít, nem?
-
válasz
DroiDMester #20477 üzenetére
Letelt a szerkesztési idő de oda akartam volna még beilleszteni ezt!
tessék a teszt róla 2.fokkal jobb csak a VF3000a mint a tesztelt 5870.es PowerColor gyári STOCK hűtője, tehát totál felesleges pénzkidobás!
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20441 üzenetére
Vagy a 3. variáció hogy nem pattogok hülye vga-k terén. És inkább élvezem a gépem
6950 nem rossz...
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #20428 üzenetére
Régebben én is használtam a D.S.-t de nem okozott semmi gondot.
Ma meg csak akkor használom ha valami gond volt az előző driver-rel.
Amúgy meg elindítom a telepítést és simán cseréli, a driver-t, nem csinálok semmi hókusz-pókuszt ha nincs gond. -
F e Z o
veterán
válasz
DroiDMester #20423 üzenetére
Ez a driverclenaerdotnet progi mennyiben különbözik a driver sweeper-től?
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20423 üzenetére
gondoltam, de akkor mitől hotfix, na meg egy napon adták ki őket ez is érthetetlen
vagy az amd game! oldalán ugyanez van?na mindegy rakom is fel
amúgy én is mindig leszedem előzőt, meg regisztriből kézzel szoktam törölni a maradványokat -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20421 üzenetére
ez érdekes a 11.5 volt 80MB a hotfix 130MB
mit ír le kell szedni a sima 11.5-öt?
Sandrew:miért nem veszel 1db HD5830-at és berakod a HD5850 mellé cf-be még kevesebbet is fog fogyasztani valamivelbár nem tudom az áttervezett pcb miatt menni fognak párban, ezt DroiDMester tudná megmondani neked
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20401 üzenetére
Nekem alapfesz 850
Sikerült szerencsére jót kifognom
Hirdetem a gépemet szerintem Sandy-ra váltok azon belül meg 2500k de szerintem a vga-t megtartom. Vagy +12k és Msi GTX480 Twin? Nemtudom
-
válasz
DroiDMester #20404 üzenetére
Egy kis HELYESBÍTÉS úgy látszik ennél az új 1,9.es FurMark nál már jobban optimalizálták a dolgot mint a régebbi 1.8.2.esnél ott nagyobb felbontásnál kevésbé terhelte a GPU-t ha csak 15-20.FPS el ment a tesztelés! De itt az 1.9.nél már jó megvan csinálva néztem egy tesztet 1280x1024.be és +2.fokkal jobban melegedik a GPU!
De ha valós terhelést szeretne az ember nézni mind ha játékkal lenne terhelve a VGA akkor még a 640x480.as felbontás is sok FurMark ba!
Én inkább GPU Caps Viewer -t használom azon belül is a GL 2.1 - HW Geometry Instancing tesztet 1024.be 8X be futtatva! kb ez ad olyan terhelést a kártyának mintha játszanál rajta full-hd ba!
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20404 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20402 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20383 üzenetére
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20387 üzenetére
Kipróbáltam mind a 3-atDe csak úgy szépen óvatosan hogy a matrica sem sérültVolt egy iszonyat gagyi is ami már 775-n hibázott.
Kerítek majd valami értelmes hűtést és meglátjuk mit mutat. Amúgy ez a kari 4850X2 2GB-hoz kb hol van?
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20383 üzenetére
Köszi!
Nekem most Trixx-ben 1.130Van belőve. Így stabil 950/1200-on
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20373 üzenetére
ja, hogy az cf ez valahogy elkerülte a figyelmemet
köszönöm az infót i5-860/70 ről akkor azok a feledés homályába mennek
és maradok az i5-760-nál, ha váltok
(#20376): VRM-hőmérsékletét mivel méred? -
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #20365 üzenetére
Ez így van..annak a tápnak a 12V-os ága nagyon gyenge. Nekem ugyan ezen tápnak Cooler Master eXtreme Power Plus 460W, a maga 321W 12V-os ágával, már elégnek mondható, de még ez is csak 6k-volt dobozosan
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20367 üzenetére
köszi az infót
akkor nekem még belefér az i5-750- mert annak lesz egy 17A-os ág
és mellette az HD5850 és mindkettőt húzhatom isez jó hír, mert majd az lesz a következő procim, vagy egy i7 860/70 használtan nincs nagy árdifi közöttük, de még ráérek, addig meg csak kússzanak lefelé az árak,
más ez az eredmény nekem gyanús szerintetek?
HD5870 P7195 -
chabeee
aktív tag
válasz
DroiDMester #20367 üzenetére
rendben köszi még1x
valószínű akkor előbb tápújítás lesz és utána lesz a többiha meglesz a kari még visszatérek!
üdv csabi
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20363 üzenetére
igazad van ennyire nem merültem bele a tápjába, de az 5850-et elbírná egy 750-es procival, csak a tuning lenne ezek szerint kétséges, az én tápom ugye 17A+17A viszont, ez melyik ágakra értendő, mert nem sok csatlakozó van rajta, 1flopi, 3db SATA, 3db 4es molex, egy CPU és egy 24-es alaplapnak, ebből melyik mit ad le?
a 3db molex az 1x17A és a másik 17A a CPU+alaplap -
chabeee
aktív tag
válasz
DroiDMester #20363 üzenetére
köszi, az ajánlatokat is!
tegnap megkérdeztem a mennyit adnál ezért az alkatrészét topicban hogy mennyit érhet ez a táp, 7-8-ra lőtték be ez nem sok érte? mert ha nem, akkor felrakom ennyiért
bocsi az offért
köszi mégegyszer
üdv -
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #20330 üzenetére
A Zalman VF3000A hűtésének nagyobb légszállítású ventilátorjai vannak. Ebben az esetben lehetséges hogy megbirkózna a VRM.ek hűtésével is, feltéve hogy annak aláférne e?
Tudnátok mutatni képet az Xtreme VRM hűtőbordájáról? -
F e Z o
veterán
válasz
Ráadásul erre a TR VRM-R3 sem jó.
-
kungzi
veterán
válasz
DroiDMester #20328 üzenetére
köszönöm szépen
-
Sandrew
őstag
válasz
Gondolkoztam a burkolat levételén is. Csak ahogy nézem az is írányítja a levegő útját
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20326 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Accelero Xtreme plus rámegy a kártyára?
Gyári hűtésnél meg azt vettem észre hogy a borda hőelvezető képessége a kevés. 950-en a Gpu 1.15V-al terhelve szinte mindegy hogy 3500rpm-en vagy 4400rpm-en megy a venti. Hőfok max -1c ot változik.
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #20247 üzenetére
Vantage mennyi?
-
Wukiwo
senior tag
válasz
-
GAbre
veterán
válasz
Jó,csak az olyan szép kerek szám...
Amúgy 3dmark11em
950 gpu 1240 memory! -
MZsoltee
veterán
válasz
Kb ugyan azt tudja, mint az enyém, a tiéden jobban mennek a memóriák.
-
Alpachino
veterán
válasz
DroiDMester #20236 üzenetére
Megpróbálom
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20171 üzenetére
aha értem, de 24/7 re akkor pl. mehet a 1,163V hiszen ennyi a HD5830 alapfesze is,
HD5870-nek mennyi? -
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #20155 üzenetére
tehát akkor 1,162V nél nem ildomos többet adni neki 3Dmark alatt, ha jól értem
viszont furmark alatt 1,24V-t akartál írni ugye? -
MZsoltee
veterán
válasz
Hát mind1, végülis az lesz, hogy ugye az alábbi eredmény 950/1200 1,25V ami a max OC.
900/1200-at tudja 1,18V-on ez lesz a mindennapokban használt OC, ha szükség van rá. az esetek 80%-ban csak alapon fogom használni, mert így is bőven elegendő!
Még egy dolgot kell kitapasztalnom, hogy 100/200-on hány volton stabil, mert a legtöbbet idle fog menni.Tudjátok, hogy Trixxel hogyan lehet ezeket a profilokat managelni?
2D 100/200 0,8V??
3D 725/1000 1,1V??? vagy talán elég kevesebb is?
3D OC 900/1200 1,18VUpsz lefelé nem tudok feszt állítani!!!
Remélem lesz ATT ehez a karihoz is mert azzal secperc alatt meglennék... -
nightsong
csendes tag
válasz
Mindennek tudataban mi a max feszultseg, amit TriXX-ben erdemes adni egy 5850 Xtreme-nek?
-
dangerzone
addikt
válasz
Ha att-vel lejjebb veszem a feszültséget, akkor viszont frankón kijelzi
-
dangerzone
addikt
válasz
DroiDMester #20143 üzenetére
Még jó hogy a gpu-z szarul jelzi ki a feszültség értéket. Aida meg nekem sehogy. Pedig újabb verzió az is.
De töltök még újabbat. -
kisza25
félisten
válasz
már fut is a teszt vele
a valós feszt még nem néztem, majd meglesem én is aida-ban
kicsit a CPU-t is ráengedtem kicsit jobban, nehogy amiatt kapjak kevés pontot
elsőre: 850/1200 4,3Ghz P4130 -
MZsoltee
veterán
válasz
DroiDMester #20148 üzenetére
Akkor sztem én megkeresem a végét valós 1,2V mellett és az lesz az OC, ha kell, azért vantage erejéig engedünk neki valós 1,25, vagy amennyi kell az 1000/1200hoz.
-
MZsoltee
veterán
válasz
Gyárilag nem tudjátok melyik kari kap az 5850-esek közül a legtöbb feszt és az mennyi?
-
Vigneau
félisten
válasz
Ezek szerint pont egy nappal néztem be korábban oda...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Linux kezdőknek
- Renault, Dacia topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Elektromos autók - motorok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Gigabyte GTX1060 6GB
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Újszerű - ASUS ROG Strix Geforce GTX 1660 Super Advanced Edition 6GB GDDR6 192bit VGA videókártya
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest