- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DroiDMester #24562 üzenetére
Tudom, lesz is csere, amint lesz rá $€.
Amúgy BF3 volt az első játék aminél szükségét éreztem a VGA tuningnak, és azzal is csak egy órát játszottam. CPU is alig van terhelve nálam.
Szóval a gépem az idő 99.9%-ában idle, ezért merem halogatni a tápcserét
-
válasz
Satan_Claus #24557 üzenetére
Amit a kolléga mond VF3000A kap tőlem is egy voksot. Lassan egy hónapja megvan, és egészen megszerettem
Már kicsit bánom is hogy nincs plexis házam, hogy tudjam mutogatni:
Egyetlen hátránya, hogy nincs benne automata venti vezérlés, hanem neked kell tekergetni egy potmetert. De a jó hír, hogy full minimumon hagyva szoktuk (Motion_Blur és én) használni, és így sem megy 50-55°C fölé a GPU! Húzva (GPU 950@1,2V) 60°C-nál áll meg a történet
-
válasz
Remus389 #24472 üzenetére
Ezt könnyű mondani, hogy "alig számít". De fogadok, ha kapnál kölcsön 2 hétre egy négymagos konfigot, és utána vissza kellene térni a mostani gépedre, olyan lenne mintha a fél lábadat vágnák le
Hidd el, nem azért növekszik egyre nagyobb tempóban a 4 magos CPU-val rendelkezők száma, mert mindenki "hülye".
De egy szónak is 100 a vége: minket ne próbálj meggyőzni arról, hogy alig jobb a 4 mag mint a 2 mag
-
válasz
Motion_Blur #24448 üzenetére
Amúgy könnyű mondani, de nézd meg, alig lehet kapni a kártyánkat apróban. Amik vannak, azok is aranyáron. Ez tényleg a "dehogyadomel" kategóriájú kártya
-
-
válasz
kisza25 #24349 üzenetére
Kivéve BF3. Tegnap próbálgattam, és ULTRA beálíltásokon megvan az FPS, kb 40-50 de néha másodpercekig csak képregényt látok kevés VRAM miatt...
Az a legrosszabb az egészben, hogy a 6950 lenne a legközelebbi alternatíva, és az is 60k körül van... 5870et még ha 40ért el is adom, +50%-ot fizessek egy ugyanolyan erős kártyáért, amire rácsaptak +1GB RAM-ot?
Marad a beállításokkal mókolás. Ki kéne kapcsolni a legjobban memóriaigényes fícsöröket a játékban. -
válasz
DroiDMester #24223 üzenetére
Azért emiatt ne verd a fejed a falba. Néha játszani is kell a játékokkal és nem csak az FPS-eket hajkurászni
-
válasz
DroiDMester #24159 üzenetére
Tényleg ennyire idióta volnék, hogy nem vettem észre, hogy eredetileg is ott volt a verzió, vagy azt később raktad oda?
-
válasz
DroiDMester #24159 üzenetére
Naigen: következő kérdés: milyen verziójú AB-t használtok?
-
válasz
DroiDMester #24148 üzenetére
Mivel váltottál betűtípust HUD-on?
-
válasz
Motion_Blur #24100 üzenetére
Legyen még hidegebb és akkor lezavarok egy OC tesztet is
Baryka007: Jaja, illetve majdnem
Pulcsi fel, és ablak kinyit
-
-
válasz
Motion_Blur #24083 üzenetére
Így van. Egyszerűen ez a bestbuy + ár/érték bajnok VGA jelenleg szerintem.
Az a baj, nem tudom mi történik akkor, ha elfogy a VRAM, így nem is tudom, hogy velem volt-e már ilyen
-
válasz
DroiDMester #24003 üzenetére
Azok a VRAM mérő progik elméletileg lóf.t sem érnek W7 alatt
XPn volt normális, megbízható mérés.
-
-
De most a legfontosabb játék számomra a DiRT3, ezért fontos volt, hogy maradjon a jó futás:
4x MSAA - 11.8
Min 60,76 | Avg 77,26
8x MSAA - 11.8
Min 58,02 | Avg 72,69
4x MSAA - 11.10betaV2
Min 59,65 | Avg 77,30
8x MSAA - 11.10betaV2
Min 56,58 | Avg 71,96
Tökéletes
-
válasz
DroiDMester #23828 üzenetére
Féltem eddig felrakni a 11.10-es beta-t mert sokan panaszkodtak rá, de most a V2-vel már megpróbálkoztam RAGE miatt, mert az nem volt állapot, hogy 11.8as CCC-vel 30-40 FPS-em volt. Az eredmény: a játék fut, mint egy álom
Komolyan mondom, annyira folyamatos, hogy nyalogatta a szemgolyómat. Imádom
Stabil 60FPS, mint ahogy Carmack megálmodta... És a patch felrakásával megszűntek a csúnya textúra töltési hibák is
Így már neki lehet állni a játéknak
-
válasz
ittakary #23769 üzenetére
én egy pici pötyit nyomtam a VRM-ek tetejére éppen csak érzéssel. Ráraktam, hogy a VRM hűtőn is nyomot hagyjon, és nagyjából belőjem a mennyiséget (ez kb elsőre sikerült) utána pedig rányomtam és rögzítettem.
Egy fontos dolog: a GPU hűtő aljára a csavarokat még a pasztázás előtt szereld rá (4 csavar + 4 gumigyűrű), mert viszonylag hamar szárad a paszta teteje.
-
-
Bemutatom legújabb szerzeményemet
Egy szóval tudom leírni: brutális!
És ezúton meg szeretném köszönni Motion_blur kollégának, hogy elviseli a nyavalyáimat, hogy mindig őt találom meg, ha valami gondom-bajom van (driver, szerelés, és mindenféle egyéb tanács), és ő mindig türelmesen segít.
A hűtő se lenne meg, ha neki nem lenne ilyen, és nem lettem volna rá "irigy"
-
válasz
kisza25 #23639 üzenetére
37k vga + 6.3k vga hűtő
Ezt így most ennyiért szerintem bármikor el tudnám adni... Szóval nagy bukó nálam sem lenne. CPU az már más tészta: 46kért vettem októberben (1 éve), ebből már elég nagy bukóval tudok csak kiszállni...
Illetve külön eladva őket szerintem többet kapnék.
-
válasz
Sandrew #23635 üzenetére
Én is gondolkozok rajta... Gyakorlatilag félszázezrem pang itt a lábambál... Augusztus eleje óta ennyit játszottam: [link] (azért, mert egész augusztusban 0 óra játékidőm volt: meló miatt annyira fáradt voltam, hogy semmi kedvem nem volt hozzá. Most pedig suli :-/ )
De úgy fájna a szívem ezért a kártyáért ...
-
válasz
barack1997 #23573 üzenetére
Helyesen: tudsz... még direkt sem erőszakoljuk meg szép magyar anyanyelvünket ennyire...
Lehet ajánlatos lesz ott egy venticsere. De hogy hogyan, honnan, mennyiért, az egy nagyon jó kérdés. A kotyogás _szerintem_ arra utal, hogy ott egy sima olajozással nem oldódik meg a probléma.
-
válasz
barack1997 #23567 üzenetére
Belőled jó szakember lesz
Ami mozog, arra jó a WD40, ami nem mozog, arra ott a szig.szalag
Szerk: én nem ajánlanám, ki tudja mit fújsz le :S Esetleg vedd le a hűtőt, és úgy, de ez sem egy életbiztosítás
-
válasz
Sandrew #23538 üzenetére
Találtam is
No így viszont már akkor sincs pánik, ha úgy döntök, hogy visszatérek a referenciához.
Ja azt el is felejtettem mondani, hogy tudtam bevarázsolni a házba ezt a csodát
A referencia hűtés pont úgy elfért a HDD keret mellett, hogy maradt kb 4-6mm hely [KÉP]. az Xtreme már tuti nem fért volna be, szóval byebye keret: viszont így az a probléma adódott, hogy az egyik HDD-mnek helyet kell találni, mert a rögzített keretbe csak 2 HDD fér el. Végül ide suvasztottam be:
Gyorskötözőből csináltam neki tartót
Hőmérsékletek tökéletesek, és ami a legjobb: nulla hangja van a HDD-nek.
-
válasz
DroiDMester #23535 üzenetére
Én is ezen agyaltam, ezért szétkaptam a ref hűtést is:
Nincs külön VRM hűtés: az egész alaptálca közvetlenül érintkezik a hűteni való alkatrészekkel (gpu, ram) és a hőt onnan kapják a bordák.
Amúgy én is gondolkozok rajta, hogy túladok rajta. Bukni nem buknék rajta.
Viszont tudtok abban segíteni, hogy a ref hűtés alján található kis hővezető pamacsokat hogyan tudom pótolni? Össze vissza tapiztam őket sajnos... Gondolom a hővezető képességnek nem tesz valami jót a zsíros felület :-/
-
válasz
DroiDMester #23514 üzenetére
A bal oldali egy szigetelő, tilos eltávolítani. használati útmutatóban is fenthagyja...
Naszóval látjuk, hogy a három sarokban vannak azok a kerek alátét szerűségek: én ebből a bal alsót (pont mint a képen) eddig kihagytam (nekem négyet csomagoltak). Most felraktam: kicsit "javult" a helyzet: pár másodperccel később érte el a 100°C-ot a VRM...
Valami nem kóser itt...
100%-os venti fordulatszám mellett:
Elég szomorú vagyok...
-
válasz
DroiDMester #23514 üzenetére
A bal oldalit is le kell venni? Ooops
Fél óra múlva otthon vagyok, akkor megteszem. -
válasz
Ferdzsoo #23511 üzenetére
Őőőő ezt annyira nem értettem, gondolom nem sértegetni akartál
Srácok viszont jelentem: baj van. A VRM hűtésével valamit eltoltam (gondolom nem a hűtő szar), mert gyakorlatilag forrnak a VRM-ek...
Mindezt kb 15-20mp alatt... :/
Gondoltam nem húztam meg eléggé a vrm borda csavarjait: kiszedtem, meghúztam jobban minden csavart (GPU-n is) de ugyanez a helyzet... (ez van a képen)
Illetve még egy: amikor először kapcsoltam be a GPU 32-33°C volt idle: most 36-38°C. Lehet h túlságosan is meghúztam a paszta rovására (kiszorult)?
Mit nézzek meg, mit ronthattam el?
Sandrew kolléga segítsége kellene ide, de ő meg rosszalkodott és pihin van
Bárkinek van használható ötlete: kérem, ossza meg velem. Tank jú
Szerk:
Így néz ki a hűtő alatt. Szerintem minden a helyén van
-
válasz
Motion_Blur #23467 üzenetére
Gyárilag nem adnak hozzá olyan süniket?
-
válasz
DroiDMester #23360 üzenetére
Nekem a rekord minimum egy hétvége volt
Kerestem is rakta 2k-t
-
válasz
intercooler #23328 üzenetére
A néni is adja
-
válasz
- = Zk = - #23295 üzenetére
Irigylem az óvatosságodat
Én nem figyeltem ennyire:
2-3 hónapja haverom mondta, vett egy 5870 38k-ért (én akkor vettem a 6870et 40ért), és persze meg is beszéltük, hogy mi hogy fut nála: tiszta ideg is lettem, mert nála minden sokkal jobban futott
Kiderült hogy akitől vette, annak 3wayCF-ben volt 3 db 5870, és még megvolt neki az utolsó darab. El is hoztam 37k-ért.
Azért nem volt teljesen zsákbamacska: haver mondta, hogy övé gyakorlatilag pormentes, karcmentes volt (hátlapon a csavarhelyen se volt meghúzásnyom!). Az enyém is pont ilyen volt -
válasz
X Factor #23291 üzenetére
Amúgy ez egy érdekes dolog, hogy bár a 6850 gyengébb az 5850-nél, a 6850CF bőőőven veri az 5850CF-et (~5970). Sokkal jobban meg vannak írva az újabb kártyákra a multiGPUdriverek.
Ezt csak azért írtam, mert ha CF-ről beszélünk, akkor én TUTI ezt választanám
60k-ból kijönnék (ha okosan vásároltam volna lapot annak idején
)
Ha nV, akkor 560 Ti-t vennék. Hihetetlen az a kártya: most néztem pár perce, hogy gyakorlatilag nincsenek eladó példányok aprón. Amikor vannak, azok is ~50k körül. Ez azért jelent valamit
-
válasz
Remus389 #23286 üzenetére
Azért 25% különbséget én elég markánsnak mondanék
(80 és 100fps-ről amit írtál)
Szvsz ma már 40k alatt bőven lehet találni normális 5870-et (persze nem ilyen "toronyóra lánccal"-edisönt, amit a kolléga keres), és szerintem ez az egyik legjobb vétel manapság
A 6950-nel van kb egy szinten a kártya, ami azért nem rossz egy '09 végén megjelent kártyától
-
válasz
- = Zk = - #23278 üzenetére
Ha AMD, akkor én is Sapphire párti vagyok, szóval nem vagy egyedül
-
válasz
- = Zk = - #23270 üzenetére
Ezek így tényleg elég szigorú szabályok, szurkolok, hogy találj
De tényleg tarts ki az 5870 mellett... Én is próbálkoztam a 6870-nel, kétszer is, de adtam el, amint tudtam... Kisprórólták belőle a kraftot, nem az igazi az a kártya :/ Nem hiába adták ki szinte rögtön utána a 69xx szériát.
Már kicsit hozzászoktam a ehhez a karihoz, de néha megéri emlékeztetni magamat rá, hogy egy 2 éves kártyáról van szó, amit gondolkodás, visszakérdezés, és rábeszélő pofon nélkül viszi az összes mai játékot a legmagasabb beállítások mellett, akár FullHD felbontáson -
válasz
- = Zk = - #23268 üzenetére
Az 5870-esről írtad, hoyg nem kapni az elvárásaidnak megfelelőt. Én erre kérdeztem rá, hogy neked mi fontos egy ilyen kártyánál
-
válasz
- = Zk = - #23266 üzenetére
Milyet szeretnél?
Szabadidejében barátnővé változik, vagy mifene? -
válasz
- = Zk = - #23255 üzenetére
Ha megígéred, hogy nem 6870-et veszel, akkor nyilatkozok
-
válasz
intercooler #23245 üzenetére
Kicsi az. Komolyan mondom az 5870 cfx-el 26" alá ne add. Főleg, hogy van is egy kormányod cockpittel.
-
válasz
TeeBee73 #22918 üzenetére
Nem azért írtam a kollégának ezt a módszert, mert azt gondolom, hogy csak ez a jó, és mert bonyolultabb, és rosszat akarok neki, hanem mert én csak ezt ismertem. Amikor megvettem a kártyát, rossz volt a ventivezérlés, ordított a kártya játék alatt, ezért kutattam én is a BIOS flashelési módszerek után, és egy jó ismerősöm magyarázta el nekem. Egy újraindításnyi idő alatt cserélek rajta BIOSt, szóval ezért nem is kutattam tovább más módszer után...
-
válasz
peetmaster #22912 üzenetére
A BIOS flashelés nem Win alól történik
Bootolható pendriveot kell csinálnod, arra kell rámásolni az atiflasht és a kívánt biost
Keresek neked valami leírást, és linkelem is.
Szerk: Na szóval így néz ki a történet: [link]
Bootolsz róla: beírod hogy atiflash -f -p 0 [fajlnev].rom
Ja és még egy dolog: valamelyik ATIs progival lehet editálni az órajeleket és a feszültségeket, namármost azt ha elmented, akkor BIN lesz a kiterjesztés, ezzel is működött nekem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 - 49 mm - Használt, karcmentes - Gyári garanciás
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest