- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
válasz
Dtomka #23652 üzenetére
az alatta lévő linkeket is nézd meg, azok szólnak a processzorról
amúgy meg ismerek pár pc boltost akik kipróbálják a cpu-kat melyik mit bír tuningban,
a másik meg hogy alapon egy cpu kb 50évet üzemelne, ha húzva használod pl. 4Ghz, de le van hűtve rendesen, akkor ez lemegy 5évre...de akkor meg már hol lesz ez a processzor teljesítményben
ha nálam meghal megérdemli 1V 3,2Ghz-en hajtom
Sandrew: kemény mi -
kisza25
félisten
válasz
Dtomka #23648 üzenetére
ismétlem a HD5850-et újan vettem iponból 32eFt ért, hitetleneknek lőttem egy képet
itt meg az i7-870 kezdet
folytatás
folytatás 2
végkifejlet
én nem kamuzok gyerekek, minek -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #23644 üzenetére
már áprilisban vettem a HD5850-et rá 1-2héttel meg az i7-870-et
i3/HD5670 kombóról 30eFt volt a váltás
sok mindent lehet itt találni a PH-n, ezt amúgy a Fehérvár és környéke adok veszek beszélgetek topikban sikerült fülön csípnem, de előbb jól lefikáztam, hogy lenyomjam az árát -
kisza25
félisten
válasz
intercooler #23642 üzenetére
de én újan vettem mind a kettőt
az i7-870 oem vettem, leesett a teherautóról,
a HD5850-et meg elcsíptem ipon-ban mikor egy egész délután(15.00-20.00) volt 32eFt-ért -
kisza25
félisten
válasz
intercooler #23640 üzenetére
én 32ért vettem az i7-870-et meg 32-ért a HD5850-et még nagy bukóban nem vagyok
-
kisza25
félisten
válasz
Obama Beach #23525 üzenetére
először is nem jó topikban vagy, másodszor mit szeretnél kezdeni ilyen régi vasakkal
-
kisza25
félisten
válasz
intercooler #23457 üzenetére
igen, szerinted mire
-
kisza25
félisten
válasz
intercooler #23452 üzenetére
hát adjanak csak, egészségükre, legtutibb beállítás 24/7-re
aztán majd sírnak, hogy elfüstölt a karijuk -
kisza25
félisten
válasz
intercooler #23418 üzenetére
ez nem minden esetben igaz, mert pl. nekem enged 900/1250-et és csak 775/1200stabil fesz emelés nélkül és 880/1200 fesz emeléssel, igaz ez HD5850
-
kisza25
félisten
válasz
NielsX #23381 üzenetére
vannak játékok amik nem csípik a tuningot, ilyet már én is tapasztaltam, hogy beton stabil tuningok elszálltak bizonyos játékok alatt, de volt, hogy egy másik program volt az oka(deamontools, kodekpack...)
Sandrew:na mi van inkognitóban vagy, vagy csak fodrásznál voltál, ja és persze, hogy volt már HD5770-ed, de ez számunkra nem is volt kérdéses
-
kisza25
félisten
válasz
- = Zk = - #23278 üzenetére
a márkák is változnak pl. a Gigabyte egy ideig a toppon volt, de most már nem az igazi, az Asrock régen gagyi volt most meg jó, az ECS és VIA szintén sokat fejlődött, az XFX etalon volt, most meg ontja a sz@rt... a Sapphire eléggé kiegyensúlyozott minőséget nyújt valóban, nem spórolnak le olyan dolgokat mint sokszor nagyobb márkák pl ventiszabályozó ic(giga,asus) nekem is Sapphire van és ez egy olcsóbbított változat, de még ez is tökéletes
-
kisza25
félisten
válasz
Rico45 #23210 üzenetére
pl. kmplyer-t elindítod, nem rakod ki teljes képernyőre, ilyenkor a tetején lévő csíkra kattintasz és nyomva tartod az egeret(mint akármelyik windows ablaknál), így az egeret jobbra, vagy balra mozgatva megy vele az ablak, attól függően, hogy jobbra, vagy balra van beállítva a másik kijelző(TV) abba az irányba át tudod húzni az ablakot,
most hirtelen ezt a videót találtam -
kisza25
félisten
válasz
Rico45 #23208 üzenetére
ha azt akarod, hogy ua legyen: másolás,
a kiterjesztett módban, csak az asztal háttere látszik,
ilyenkor áttudod húzni rá az ablakokat,
pl. elindítasz egy filmet kis ablakban, azt áthúzod a tv-re és ott kirakod nagyra,
a kiterjesztett előnye, hogy lehet más felbontást választani a TV-nek és a monitornak és lehet plnetezni a monitoron, míg a tv-n egy film megy,
míg másolásnál azonos a felbontás a két kijelzőn(ilyenkor általában olyan felbontás lesz amit mindkét kijelző ismer),
de ha nem akarod egyszerre használni a gépet és a monitort akkor benyomod a windows gombot és a p betűt ilyenkor választhatsz melyik kijelző legyen aktív -
kisza25
félisten
válasz
Silentfrog #23178 üzenetére
nekem volt olyan egy HD4830-al, hogy tuning után visszaraktam az alap órajelet mindig szétesett a kép, csak újraindítás után javult meg én is ATT-t használtam és az volt ahiba, hogy a CCCis fent volt és "összevesztek"
-
kisza25
félisten
válasz
Silentfrog #23176 üzenetére
az szoftver hiba is lehet, de a gpu is magasabb órajelen jár, mint pl.aHD5850 725 vs 800Mhz
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #23171 üzenetére
igen, mert magasabb az alapfesz 1,086 vs. 1,162
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #23132 üzenetére
alapórajelen néztem lehetséges, hogy proci csak 1,15V-n volt, de az a 600W akkor is nagyon sok, most proci 1,040V 3,2Ghz, így idle 60W a gép(1200Mhz 0,736V), load 155W(csak processzor terhelve), teljes rendszerterhelést még nem néztem így, mert ezt csak tegnap lőttem be
-
kisza25
félisten
ez érdekes, nekem HD5850 Xtreme van annak játékok alatt is csak szélzaja van, de játék közben azt sem hallom, na meg az i7-870 hűtése sem megy szélzaj nélkül még alulfeszelve sem
a tulajok írták, hogy nagyon csendes(látom te is az vagy),
engem mondjuk, csak az idle zaj zavar(az meg nincs), játék közben a hangtechnika elnyom mindent -
kisza25
félisten
válasz
intercooler #22887 üzenetére
ez úgy né ki, mintha CPU limited lenne fullHD-ban
ahogy hallom nem csak a bench sikerült ilyen "jól" -
kisza25
félisten
de az extreme pl 6800-ás nyákon van ... lehet talán az 1.4a,
nincs valami program amivel meglehetne nézni?
amúgy szoftveresen 1.3 alol is meglehet csinálni a 3D-t állítólag
egy ilyet találtam:"HDMI 1.3 IC képes 3D tartalmak továbbítására a megfelelő szoftverrel. Mivel ez jelentős költséget képezne a gyártóknál ezért inkább "1.4" néven új készülékekbe építik, ami így eladható, vagyis marginális. Továbbá nem minden BD lejátszó tartalmaz megfelelő RAM-ot és firmware flash méretet. Ezeknél a frissítés nem jelentene megoldást. Talán legfontosabb, hogy ezek mellett is az 1.3 max 1080i-ben támogatná a 3D-t, míg az 1.4 1080p-ben. Tudomásom szerint 2012-től nem lesz engedélyezett a HDMI verzió feltüntetése a "HDMI konzorcium" szerint. Arról nem is beszélve, hogy pillanatnyilag a 3D (3D TV) standard még sem született. "
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
csabika0001 #22551 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
intercooler #22486 üzenetére
csak pár hozzászólást kell visszaolvasnod, majdnem ezt tárgyaltuk itt ...
Wukiwo: jól van rosszul fogalmaztam, jelenleg egy i5-2500K 46eFt(használtan sem olcsóbb) egy i5-760 25eFt szóval abból a 21k különbségből megvan az alaplap, vagy egy erősebb VGA és annyival nem jobb mint amennyivel többe kerül -
-
kisza25
félisten
válasz
csabika0001 #22471 üzenetére
játékok alatt hány %-on van kihasználva a proci?
azért kérdezem, mert így lehetne tudni van még benne kraft,
pl. az én i7-esem 20-35%ban max -
kisza25
félisten
válasz
Dtomka #22442 üzenetére
a karbantartásról csak annyit, hogy fater gépén kb 8éve nem húztam újra a win xp-t és még mindig hibátlanul megy
a lényeg, hogy használni kell nem telepakolni szeméttel
na meg nem mindegy, hogy mivel távolítasz el dolgokat
szerintem lassan nevezhetek vele a leghosszabb ideje működő windows címre
(ASUS alap, Athlon XP 3000+ Giga GF6600GS 256MB(passzív zalman)2x512MB....) -
kisza25
félisten
válasz
krystman #22422 üzenetére
igazából egy i5 is bőven jó hozzá(csak a HT a különbség) lényeg, hogy a mostani játékoknak már kell a 3-4mag egyX4 840 sokat fog dobni a min fps-en, pláne, ha tuninglod is
bajaki: nem lesz velük gondod, elég jó párosítás ár/érték arányban,
nagyjából pariban is lesznek az erőviszonyok,
lehet a procit bizonyos játékokhoz meg kell majd kicsit rángatni, de alapjában véve jó párosítás -
kisza25
félisten
válasz
krystman #22415 üzenetére
nekem egy i3-mal is proci limitem volt 3,6Ghz-en, 4Ghz már elégvolt a vga kiszolgálására, de a minimum fps-ek mindig nagyon elmaradtak a mostani alapórajeles i7-870-emhez képest és az akadás az bizony a min fps okozza, ha túl alacsony(legalább is a te esetedben)
Sandrew: na te úgy állsz le a gépfejlesztésről, ahogy én szoktam bár már egy hónapja nem vettem semmitigaz már van 3dolog amit akarok fejleszteni/cserélni
egyébként meg a folytonos gépfejlesztésről könnyű leszokni, tapasztalatból beszélek,
nekem már 3x sikerült -
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #22214 üzenetére
AHCI+trim be van állítva? SSD-re van telepítve a játék? swap is azon van?
ha a lapozófájlt átrakod az sokat lassít a dolgokon,majdnem olyan, mintha nem is lenne ssd-d, ha van 4GB RAM-od kapcsold ki és nézd meg úgy -
kisza25
félisten
válasz
Fr@nkieWilde #22207 üzenetére
írnál inkább konkrét VGA-t, mert a link, csak sapphire oldalát hozza, milyen hosszú volt a HD4850-ed?
-
kisza25
félisten
válasz
Rico45 #22174 üzenetére
egy gépet úgy lehet egyensúlyba hozni, hogy egymáshoz illő alkatrészeket választasz,
mert a gépünk mindig csak annyira lesz jó, mint a leggyengébb hardver,
a te esetedben 2 is van a monitor és a CPU,
ha CPU-t cserélsz megugranak a minimum és átlag FPS-ek,
ha monitort akkor maradnak az FPS-ek egészen VGA limitig.
ha mindkettőt akkor megugranak a minimum FPS-ek és az átlag egészen VGA limitig.[ Módosította: #65675776 ]
-
kisza25
félisten
válasz
Alister71 #22160 üzenetére
jól látod, nekem volt Athlon II x2 @3,6Ghz-en,
Phenom II x3 2,7Ghz(@3,2Ghz)-en,
Phenom II X4 2,7Ghz-en(3,2Ghz-en),
i3-530@4Ghz-en és jelenleg i7-870,
A tapasztalat, magas fps-hez magas órajel és 2 mag elegendő, viszont stabil FPS-hez 3- 4 mag kell, de az már elég 3Ghz-en is
2 mag vs. 4mag azonos órajel esetén a minimum FPS-ben nagy különbség,
i3-mat feltoltam 4Ghz-re megugrott a max és az átlag, de a minimum az nem nagyon, singli-nél ez nem zavaró (leszámítva GTA4-et), de multinál már igen. -
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #22019 üzenetére
nekem is az van fent, eddig bevált ezért nem is raktam ffel a 11.6-ot amúgy is csak 6xxx-ről áradoztak vele kapcsban
-
kisza25
félisten
ez így van részben ahogy írod, de a procilimit 1024x768 ban pl. metró 2033-ban egy i7-870-el 55FPS, tehát a játék tökéletesen játszható, ha az összes képjavítót rátolom akkor is 40FPS fölött marad, az más kérdés, hogy 1920x1080ban is 30FPS felet vagyok,
egy gyengébb játéknál meg még magasabb lesz az FPS szám.... -
kisza25
félisten
válasz
Sandrew #21981 üzenetére
ez a kihajtja dolog
semmi nem hajt ki semmit, csak maximum kiszolgálja és van CPU limites és VGA limites beállítás,
ami annyit jelent, hogy azért nincs több FPS, mert egy játéknál ez a max amit a proci tud, vagy a VGA. De ha egy processzor elég egy játékhoz 1920x1080-ban akkor az elég lesz 1024x768-ra is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest