- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Netfone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
MPowerPH #26609 üzenetére
Azt nézem, hogy adatlapon még egy 9800GT van neki. Lehet egybe benné meg a CF-et
rola636: A táp nem fogja elbírni, ezt elkönyvelheted. Lehet el fog indulni a gép, de életveszélyes művelet lesz azt működtetni.
Elhiszem, hogy szar a helyzet, de ne a legértelmetlenebbel kezd az újítást.Ja és a 2600k-t én elfeljteném a helyedben, ahogy a kolléga is mondta: 2500k a best
Most milyen videókártyád van?
-
válasz
rola636 #26607 üzenetére
Nem nem és nem! Jó reggelt kívánok 2012 van! Az a proci nagyon nagyon gyenge ma már és ismétlem csak kétmagos, az ma már nagyon kevés... Főleg hogy egy 5870 CF-et akarsz mellé rakni ÉS MINDEZT egy bélyegnyi felbontásra?
Arra a kis felbontásra kb egy 5770 lenne való...
Elmagyarázom: nálad már egy darab 5870 sem lenne kihasználva... a kis felbontás miatt a CPU ereje kerül inkább előtérbe, de nálad már az is harmatgyenge, szóval az 5870 kihasználtsága kb 40-50% körül lenne miközben a CPU meg izzad a feladatoktól! Nem tud elég számítanivalót pakolni az 5870 alá, ezért az csak a lábát fogja lógatni...
Az 5870-et FullHD felbontásra (1920 x 1080) vagy még nagyobbra tervezték, nálad gyakorlatilag ÉRTELMETLEN!És mindezt szorozd meg kettővel, mivel te két kártyáról beszélsz... Nagyon nagy butaság! 100%-os pazarlás...
Ne a jó árú CF-et vedd meg, hanem azt a pénzt egy normális processzor alaplap párosra költsd... Ma már szinte alapkövetelmény a négymagos processzor, mivel minden játékot erre optimalizálnak...
Ja és vegyél egy nagyobb monitort
Szerk próbálok egy könnyen elképezlhető hasonlatot kitalálni: amit csinálni akarsz az kb olyasmi, mintha egy FERRARIval próbálnál GoKart pályán menni: nem tudod nyomni a gázt mert már jön is a következő kanyar...
Az a kártya egy ketrecbe zárt vadállat lenne -
válasz
rola636 #26605 üzenetére
Jézusom, dehogy hajtja ki! Ne második kártyába fektess, hanem normális processzorba (és alaplapba) !! Nagyon nagy butaság lenne egy Core2duo mellé 5870 CF-et építeni...
Mekkora felbontáson játszol?
De az eredeti kérdésedre válaszolva: 6-700W-os táp azért illene egy CF alá...
-
válasz
dangerzone #26527 üzenetére
Ne is mond. Szenvedek teljesen... Most lenne pénzem VGA-ra de letiltottam magam legalább január végéig
Ezzel a VGA-val az LFS elfutkos valamennyire, úgyhogy ha nagyon rámjön a kockulhatnék ezzel szoktam zúzni, de ezen kívül már 2 hónapja nem játszottam semmivel... Ilyen évekkel ezelőtt volt utoljára...
Azt vágom hogy KTK-ban laksz, de hova jársz, hanyadév?
-
válasz
DIESELPOWER #26463 üzenetére
Akkor mit kéne nézni? A hűtés színét?
-
válasz
dangerzone #26403 üzenetére
Én is valami hasonlóra gondoltam
Speed(R): Rendben, akkor jó
Amúgy mesélj nekem erről a SB érzésről: nem érzed kicsit ketrecbe zárva magadat, hogy hiába nem tuningolnál alapból, de még a lehetőség sincs meg rá? Én tuti nem vennék ilyen procit. Lelki bajaim lennének
(nemvicc... tuti nem lennék elégedett a gépemmel...) Csak kíváncsiságból kérdezem
-
válasz
Remus389 #26252 üzenetére
De már megint visszatérünk a spórolásodhoz meg az ár érték arányhoz, meg a relatív tuningképességhez. Ezeket én mind lenemérdeklem! Ha kell valami, veszek egy nagy levegőt és megveszem! Persze az adott árkategóriában (amennyit rá akarok szánni) nyilván számít az ár/érték arány, de az 5870 és 50 két különböző kategóriában induló versenyző (volt valaha, és talán még mindig)
-
válasz
Remus389 #26248 üzenetére
Jó figyelj, te lehet ezeket nézed, hogy melyik VGA-nak a relatív tuningképessége a legjobb, de engem ez őszintén szólva hidegen hagy. Sőt maradjunk annyiban, hogy én a VGA tuningot eleve nem szeretem: az eleve erős kártyák híve vagyok. Ezért volt 5870-em, amit BF3 kivételével alapórajelen járattam... A következő kártyám is egy eleve erős darab lesz, a tuningot ismét kerülni szeretném.
Pl ezért sem veszek most 5830/50-et, vagy 5770-et, mert egyszerűen öklendeznem kell a medium grafikán 25FPS-től (jó mondjuk ez már nem az 5850re igaz). Nekem ez nem elég...Ez a maximalizmus kicsit drágítja ezt a hobbimat, de ez van :-/ Utálom a kompromisszumokat a játékok közben... Ez szerintem amiatt van, hogy egészen 1-2 évvel ezelőttig SOHA nem volt normális gépem: mindig a FULL LOW beállításokon kellett játszanom, és ez kikészített. Hozzászoktam a FULL ULTRA grafika + max élsimítás látványához
-
válasz
Speed® #26104 üzenetére
Nekem 5870 volt 1680-hoz. Egyáltalán nem sok hozzá, szép kényelmesen futkostak a játékok (mondjuk nekem egy 4GHz i5 760 volt támaszként mellette). BF3 miatt nem tervezek visszatérni ehhez a kártyához... a kevés VRAM megölte sajnos
Főleg, hogy azóta a felbontásom is megnőtt 1920x1200-ra... 2GB VRAM alatt meg sem állok -
válasz
ricshard444 #26082 üzenetére
Az össz VRAM nem számít: GPU-nként kell számolni.
-
Egyszerűen nem értem mi ez az 5970 mánia...
-
válasz
Gaboman #25939 üzenetére
Miközben.... [link], és ez egy elég régi teszt, azóta driverek miatt simán +10% a 6870-eknek, és +5% az 5970-nek.
Az 5970 nem rossz kártya, de olyan szinten túl van értékelve manapság.... Arcpiritó áron lehet csak hozzájutni, és közel sem ér annyit.De bevallom, nekem is csak a szám nagy, én is szívesen elfogadnék egy olyat
Sőt kb így érezném magam, ha lenne egy a gépemben: [link]
(bár az 1GB VRAM miatt ez soha nem fog bekövetkezni, hogy én pénzt adjak érte...)
-
válasz
janika1337 #25911 üzenetére
6850 CF oda-vissza kalapálja az 5850 CF-et. A 6xxx szériánál sokkal jobb a skálázódás. Pl: hiába gyengébb a 6850 az 5850-nél, CF-ben mégis erősebb
-
válasz
ricshard444 #25644 üzenetére
Nekem is nagyon tetszett
-
válasz
ricshard444 #25641 üzenetére
Nem voltam a tuning híve ezzel a kártyával, mert alapórajelen is brutálisan erős volt. Csak a Vantage idejére húztam fel ide
Esetleg BF3 alatt 960-ra. 1,2V-on, mert oda már kellett a kraft ULTRA beállításokon.
-
válasz
laca000 #25615 üzenetére
Ha az 5870-et le akarod cserélni egy nV fosra, akkor te egy bolond ember vagy... Az 5870 driverei egyre jobbak, egyre csak gyorsul ez a kártya!
Haverom írta, legfrissebb driverral még a Win-élményindex is javult egy tizedet (aminek mondjuk nulla gyakorlati haszna van, de azért rámutat, hogy nem tökölnek piroséknál)
Melegen ajánlom, hogy NE cseréld le!
-
válasz
ricshard444 #25528 üzenetére
Azt az "xd" miért kell ilyenkor hozzátenni?
-
válasz
Gaboman #25484 üzenetére
Kamuuuu
Nekem is volt mindkettő, az 5870 SZÉNNÉ alázza a 6870et... Szerinted miért olcsóbb?
Gaboman: ezt csak lájkolni tudom...
Szerinted ha bench alatt valami erősebb, akkor az valószínűleg gyengébb a játékban. Epic. Az hogy te mit érzel és hogy mit mutatnak a számok az két különböző dolog....
-
válasz
DroiDMester #25467 üzenetére
De nincs is kihasználva mind 100%-on. Szóval szerintem minden teljesen rendben van
Az a piros baszás micsoda? Sosem értettem a lényegét...
-
válasz
DroiDMester #25457 üzenetére
Ennyire telibetojja a HT-t?
-
válasz
ricshard444 #25338 üzenetére
Tesztelhette volna régebbi VGA-kal is ... LOL
Gyerekek, ne nyújtsuk már ezt az egészet, mint a hajnal t.knyot... Egy 2007-ben kiadott, az egyik legelső 4 magos ma (gyk 2011) már nem elég, ha játszani akar az ember! Természetesen futnak a játékok, nem erről van szó, de az 5870hez és más hasonló képességű VGA-khoz édeskevés!
-
válasz
volcano #25319 üzenetére
Ez már erősen OFF ebben a topikban, szóval inkább átirányítalak ide: [link]
Itt nagyon segítőkészek a srácok, mindig kihozzák a rendelkezésre álló keretből a maximumot
A lényeg, hogy mondj el nekik mindent:
- mennyi pénzből?
- mit? (alaplap, cpu, ram ezesetben)
- milyen célból? (játék)
- milyen felbontás (1280*1024, ha nem tervezel nagyobb monitort venni a közeljövőben)95%, hogy még ma választ fogsz kapni rá
Az lenne itt a lényeg, hogy az 5870 egy remek kártya, tényleg csak ajánlani tudom, de nálad tényleg feleslegesen erős lenne: túl kicsi a monitorod a kártya képességeihez mérten. Ez a kártya FullHD-ben érzi igazán otthon magát, ott tudja kivillantani a foga fehérjét.
Ezért át kell gondolnod, hogy mit szeretnél: lesz esetleg nagyobb monitor? Ha biztosan nem, akkor a 5870-re szánt pénz egy részét átcsoportosíthatnád a LAP + CPU párosba, és érdemes lenne beérned egy kicsit gyengébb kártyával (ami persze még így is bőőven elég lenne 1280-ra), pl 5830. -
-
válasz
Remus389 #25309 üzenetére
Oks, FullHD alatt. A kollégának 1280*1024-es monitora van. Szóval?
Viszont itt eszembe jutott még egy dolog: miért is kellene 5870 erre a felbontásra? Nekem gyanúsan pénzkidobás szaga van ennek... Ide bőven elég lenne valami kisebb kártya. Persze nem akarok takarékoskodni én senki helyett
Főleg ha tervbe van véve egy monitor upgrade
-
válasz
Remus389 #25303 üzenetére
Zseniális. Mutatsz egy, a Q6600-nál majdnem kétszer erősebb Phenom II 980-at, ami 3,7GHz-en jár, és erre alapozod, hogy a Q6600 is bőven elég?
Én még mindig azt mondom, hogyha az ember otthont akar építeni, akkor ne a cserepek összerakásával kezdje, hanem az alapozással. Itt a megfelelő alap egy normális, mai viszonylatban elfogadható sebességű CPU lenne... Onnantól kezdve aztán lehet VGA-kat venni sok sok pénzért mindenféle aggódás nélkül, hogy vajon "kihajcsa-e" otthon a proci
-
válasz
volcano #25297 üzenetére
Az a CPU ma már elég gyengének számít sajnos. Még a leggyengébb SandyBridge is odavissza gyepálja (pedig az csak 2 magos (4 szál HT miatt), és hiába jár a tiéd 3GHz-en... még így is harmat.). Erősen ajánlanék egy platform frissítést, mielőtt belefektetnél 40-50ezer forintot ebbe a VGA-ba
És hidd el, nem lenne felesleges: így ebben a formában, ezzel a procival ez a videókártya teljes mértékben felesleges: nem tudnád kihasználni az erejét, mert míg a CPU majd megszakadna a rengeteg feladattól, addig a VGA csak a lábát lógatná...
volcano: Majdnem kétszer annyit fogyaszt ez a kártya, mint az 5770. Viszont cserébe kb kétszer gyorsabb
-
válasz
DroiDMester #25276 üzenetére
Az alap GTX 560 nem más mint az 560Ti által keltett hype meglovagolására teremtett szardarab
Gyenge, számításba venni sem érdemes
Az 560Ti valóban remek kártya, még én is elgondolkoztam rajta, hogy ki kéne próbálni -
válasz
DroiDMester #25192 üzenetére
És a minimum FPS-ek is duplázódnak ilyenkor?
-
válasz
kisza25 #25123 üzenetére
Ha nem tudnak adni cserébe olyat, akkor azt hiszem az akkori árában hasonlót kell adniuk! Nem a teljesítmény a fontos...
Újonnan pedig mindig is drága volt ez a kártya, szóval én azt mondom talán van esélye a srácnak. Esetleg minimális ráfizetésDe az még bőven megéri...
Lásd h1n1 helyzete: ha teljesítmény számítana, akkor kapott volan egy 5750et v max 5770et...
-
válasz
DroiDMester #25103 üzenetére
Nem értem miért nem hisznek az embernek, ha egyszer a saját tapasztalatait osztja meg... Inkább hisznek ÉVEKKEL ezelőtti teszteknek, mint neked, de ezen kár felmérgelned magad. Had vegyen új lapot
-
No tényleg elment ma az 5870 sajnos. Helyette "upgrade-eltem" egy 5450-re. Beszarás, olyan kis aranyos, ahogy küzd még a legegyszerűbb feladatokkal is
Kíváncsi vagyok meddig bírom...
-
válasz
barack1997 #25018 üzenetére
Nekem jónak tűnik. Nekem pl a 950-hez már minimális (0.04V) fesz szükséges volt...
-
válasz
X Factor #25016 üzenetére
Mondjuk ellenem szól, hogy én ezt értettem röcögés alatt:
előrendeltem a DiRT3-at és az első percekben minden maxon (értsd: Ultra + 8xMSAA) néha volt egy-egy lagg, és lement 60FPS alá is néha. A DiRT2 vajsima, VsyncON, stabil 60FPS futása után ez nagyon felqrta az agyam, és ennek az eredménye lett pár napon belül ez az 5870Szóval nagy a hiszti aránya nálam, maradjunk annyiban
-
Te a 68xx-as széria egy tagját nézted ki, amik gyengék, és alig fogyasztanak kevesebbet, mint az 58xx-asok. A 69xx-esek már nem olyan rosszak, de azok meg nem nyújtanak akkora többletteljesítményt, mint amennyivel többet fogyasztanak. Viszont én azt mondom, hogy ha most vennék kártyát, csakis 5870-et vennék (akár használtan, innen apróról). Elképesztően jó vétel mostanában ez a kártya...
-
Nagyon úgy néz ki, hogy rövidebb/hosszabb időre kiszállok a VGA biznicből. Rettenetesen keveset játszom, és így hatalmas pénzkidobás egy ilyen vadállat VGA birtoklása.
Hiányozni fog az ereje, de ha megjönnek a HD7xxx-ek, és stabilizálódnak az árak, akkor szerintem beruházok majd egy 69xx-re, de addig is takarékra tettem magam és inkább a tanulásra koncentrálok.
[ Módosította: 7 ]
-
válasz
Motion_Blur #24928 üzenetére
Szerintem az a 300 mb vram nem oszt nem szoroz. Csak emiatt én nem választanám az nV-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest