- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bluegene
addikt
válasz
katt777 #11181 üzenetére
minek gamer laptop?
gondolom dolgozni vagy tanulni elköltöznél otthonról, tehát kétlaki lennél(pl 3-4 nap koli és a többi otthon)--->ezért gondoltál egy erős lapira
miért nem veszel még 1 asztali gépet? az egyik otthon a másik a koliban? sokkal olcsóbb
sőt otthon biztonságban lenne az asztali erős gép(core i7+5870-ed van asszem), és a koliba használt alkatrészekből összraknál egy E7200+5770+1650-es monitor, 100K-ból kijöhet, nem 500K ból egy használhatatlan vas
-
Perillustris
senior tag
válasz
katt777 #11104 üzenetére
A Asus G73JH-TZ008Z valóban "csak" az asztali 5770 teljesítményét hozza, ami nem meglepő, hiszen a mobil 5870-es alapja nem más, mint az asztali 5770. A gép amúgy nagyon jól néz ki, nagy nehezen sikerült szereznem egyet 1-2 hete (nem magamnak sajnos). Majd csinál(tat)ok rajta egy két saját mérést.
(#11107) Bluegene: a fenti típus 1920x1080 felbontással bír.
-
Bluegene
addikt
-
Goldmen75
őstag
-
ndlx
aktív tag
válasz
katt777 #6902 üzenetére
vegyél ázuszt, azt a legtisztább.
nekem is az lett, msi alferbörnerrel meg tök jól lehet állítgatni mindent.
az asus szoftverek miatt meg 4x kellett drivert újraraknom mire rájöttem hogy az szarja el (gyakorlatilag eltüntette néha, nem jöttem rá miért)
szóval azt fel ne rakja senki akinek kedves a drájvere, nem sok haszna... -
cowboy_bebop
őstag
válasz
katt777 #6894 üzenetére
Hello!
Mindegyik referencia kártyán működik a szofrveres feszemelés, de fel kell rá rakni az ASUS biosát.
Nálam egy Sapphire 5850 ASUS bios-szal megy alapfeszen 900 mhz-et; mivel mindegyik referencia, ezért ugyanakkora a jól tuningolható kártyák szórása mindegyik gyártó kártyáinál.
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #4083 üzenetére
Emlékeimben még élnek azok a problémák, amit az ati driver produkált egy-egy játék alatt! (már vagy 3 éve volt utoljára ati VGA-m....)
Remélem jővő hét csütörtökön tényleg lehull a lepel az 5970-ről, valamint napvilágot lát egy-két teszt is, ami talán kitér a tuingolhatóságára is...
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #4064 üzenetére
Értem! Igazad van, ami ár-érték arányt illeti!
Szerinted az 5970-ben az órajelek direkt lettek (ööö lesznek) lebutítva a fogyasztásra vonatkozó szabvány miatt, vagy pedig ennyit fognak bírni a vga-k stabil működés mellett...
Csak azért lennék kíváncsi a véleményedre (persze máséra is), mert én elképzelhetőnek tartom, hogy kis tuninggal fel piszkálható az eredeti 5870 órajeleire... Hiszen az órajeleket leszámítva megegyezik a két vga specifikációja, ha gpu-ként nézzük az 5970-et...
Vagy ez a felvetés több akadályba ütközik?Ami drivereket illeti, olvastam a cikkedet!
Ennek fényében a jővőt illetően sem túl jók a kilátások... Hiszen ez az 5970 egy CF vga egy nyákon... Ma még az egy GPU-s 58xx VGA-khoz sincs normális driver.... nemhogy egy cf-hez....Ergo arra is minimum egy fél évet kell várni..... -
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #4032 üzenetére
A dupla GPU-s megoldásoktól mindig is féltem...egy nyákon ugyanaz a teljesítmény (,És lám 5970-re ez már nem is lesz 100%-ig igaz) mint normál esetben kettőn... Az ezzel járó hőt is egy vga-ról kell eltűntetni.... De ez csak az én véleményem....
Én azért gondoltam egy 5870 CF rendszerre, mert az egy gpu-t támogató játékoknál elég az egyik teljesítménye, de amelyik játék támogatja a több GPU-t, annál meg nagy előny lehet a kettő.. (későbbiekben) Gyakorlatban nem tudom hogy működik.... Ahogy elnézem erősen program (játék), driver függő...
A 3DMark és társai nem érdekelnek, mert azokkal nem tudok játszani....
Bár legutóbb én is csak a heaven tesszelációs tesztjéből tudtam esetleges rossz következtetéseket levonni a 5870-t illetően.... De ez majd csak akkor derül ki, ha lesznek dögivel DX11-es játékok, hogyan bírja a full bekapcsolt tesszelációt.
Pont én is arra lennék kíváncsi, hogy Arma2 nél nem-e hátrány egy 5870CF egy 5870-nel szemben.... Tehát nem fogja-e vissza ennél a játéknál a CF rendszer az egy GPU teljesítményét....
Esetleg valaki ezt nem tudná letesztelni??? -
HW Junkie
tag
válasz
katt777 #4032 üzenetére
Hehhe, ha én racionálisan tudnék gondolkodni arról, hogy milyen hardver kell ahhoz, hogy játszak Xbox360-am lenne
Van külömbség 2giga és 1giga videó ram között bár ahogy írod ez kevésbé vagy egyáltalán nem a valós műszaki és informatikai igények eredménye hanem a játékfejlesztők összejátszása a hardver gyártókkal.
De hát ahogyan a nick-em is sugalja itt belső kényszer működik nem józan ész tehát 2 gigás videókártyám lesz és kész
Már ha még egyszer az életben kapható is lesz ebből a típusból olyan
Ha lesz igérem beszámolok itt röviden, hogy mennyire lett jó -
RI/OS
addikt
válasz
katt777 #4032 üzenetére
ceaser: A CF mindenképpen szívás. 2 GPU-val max. +80% teljesítményt kapsz, de ez a legritkább, van, hogy visszaesik a gép teljesítménye az 1 kártyás konfighoz képest. 3DMark06 és Vantage viszont hoz akár +98%-ot is!
A 2GPU-s VGA cseppet sem lesz jobb, mert az is CF v. SLI, csak egy kártyán.Ráadásul alacsonyabb órajelekkel...
Egyébként pl far cry 2-ben simán skálázódik a CF ~85% körül....
59 vs. 103 fps
/a Heaven nem fut le dx11-ben mióta bent van a CF. Gratulálok, rettentő jó benchmark lett..Ezt a hulladékot
-
zuchy
őstag
válasz
katt777 #3993 üzenetére
Tudom hogy nem produkál fps-t, de köss bele mindenbe, csak az érthetőség miatt írtam így.
Nem quake2-re gondolok, hanem pl a Brothers is Arms Hells Highway-re. Ami nem egy régi játék. És ebből nem csak 1 van. Pl ARMA2, Op Flashpont Dragon Rising...stb.
Hiába teszed fel grafikát maxra, ha 640x480 a felbontás... A felbontásnak is szerepe van.Ezért is érdekes, hogy Unigine tesztekben mennyire pihennek a procik, azaz hogy max összetettséggel még mindig mennyire nem kell izomállat CPU a legerősebb VGA-k alá sem.
Igen, de nincsen semmi ott, nem kell AI-t számolni, nem kell sok mindent számolni ami játékká tesz egy ilyen grafikai szoftvert. Nem azt mondom hogy 10Ghz-s proci kéne, de nem árt beszerezni nem a leggyengébbet. Hogy kiegyensúlyozott legyen a rendszer.
(#3996) Barbarossa88: Én a 3.2-n járó 4 magossal hasonlítottam össze....
De nem a több cache miatt lenne gyorsabb, hanem hogy a kihasználatlan magokon futnak az egyéb programok. A Cache az pár %-ot számít. -
zuchy
őstag
válasz
katt777 #3982 üzenetére
A grafikai összetettség jobban megfogja a VGA-t, mint a felbontás, ergo nem feltétlenül ostobaság 1280-as felbontásba erős VGA-t venni.
Csak tegyél alá procit...
Meg hogy mi fogja meg, az a játéktól is függ. Crysis alapból megfogja maxon 1280x1024-ben, de egy CoD4 maxon ugyanilyen felbontásban nem igazán.
Az biztos, hogy kombinálva erős VGA limitet lehet létrehozni.Én úgy gondoltam, hogy RI/OS alapból Extremen 8AA-val tesztelte. Így már érthető az elvátról elmaradó pontszám.
De Markot én alapból nem szeretem.
-
Nippon
őstag
válasz
katt777 #3892 üzenetére
Banyek már nem tudom, csak jó tápjaim voltak de mindig volt ciripelés. A mostani Corsiar sem hinném, hogy szar, de valami mégis csinálja. A kártyát leteszteltem egy másik gépben, de sajnos abban is ugyanaz a HX520-as Corsair van, mint az enyémben. Persze ott is van ciripelés, más kártyával is. Ezen kívül csak egy mezei 400as FSP-m van otthon, az valszeg karcsú lenne a teszthez.
Az alaplap ciripelhet? -
Robi BALBOA
őstag
válasz
katt777 #3892 üzenetére
Persze úgy lenne az igazi, ha a gamét úgy írnák, hogy a mai közép kategórián is elfutna szépen, és mondjuk egy HD5850/5870 es konfiggal szerelt gépen pedig nem kellene kompromiszumokat kötni(esetleg AA terén csak)
A heaven dx11-ben a lépxső normál embereknek van, de dx10-ben már gondoltak a mozgássérültekre is
A ciripelést én akkor vettem észre vga kariknál, ha a kari sokat zabált, és szeritem a 12v-os ág tekercse ciripel a tápban, általában gyengébb kariknál nem szokta csinálni, de vannak kivételek!
Mondjuk nekem most nincsen ciripelés. -
Robi BALBOA
őstag
válasz
katt777 #3842 üzenetére
Mondjuk annak is megvan az előnye ha a fejlesztők úgy írják a gamét, hogy az fogja a legjobb konfigokat is, ebben az esetben az idő múlásával is normális grafikávan bír majd az a játék, de ha úgy írják a játékot, hogy az a jelenleli hardverek alsó-közép kategóriáján is simán elfut az a jövőre neézve nem biztos, hogy jó. Mondjuk ha a grafika sem valami jó és a csúcs konfigot is megfogja az más tészta, az már tényleg g@naj munka, ah megveszed a drága gépet és a drága játékot és még nem is szép és úgy fut, hogy az felháborító, és sajnos abban igazad van, hogy egyre jobban az utóbbi eset érvényesül, miszerint nem nekünk felhasználóknak írják a programokat, hanem a hardvergyártóknak, és az a fő gond hogy az egyik cég ennek a hardvergyártónak is gamét a másik cég meg a másiknak, és itt megint rajtunk csattan az ostor.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #3832 üzenetére
A DX10-es progi nem futhat DX9-ben. Az effekteket át lehet másolgatni, de a program DX10 API-ra van fejlesztve. Az ominózus API-k gyakorlatilag a legtöbb játéknál pár effektben eltérnek, de általános, hogy a DX10-et főleg az AA Deferred Rendering melletti lehetősége miatt használták. Igazából ha megnézed a DX10 felépítését, akkor láthatod, hogy új szint a Geometry Shader. Erre kellett volna ráfeküdni, mert ez hozza az újdonságot, de az elterjedt GeForce hardverek ezt nem tudták normális sebességgel (konkrétan nagyon gány az NVIDIA implementációja). Ezzel lehetett volna tesszellálni POM helyett, lehetett volna cube map tömböket alkalmazni, ami komolyan javította volna a megvilágítási megoldásokat, egy csomó DX10-es újdonság van csak a GeForce problémái miatt nem volt lehetőség kihasználni. Például a Doom 3 (motor) valós idejű árnyékolása hardveres gyorsítással lehetséges Geometry Shaderrel, ami sokkal jobb minőséget is eredményezni.
Sajnos számos dolog kimaradt az elmúlt egy évben. A fő probléma, hogy ezek többsége már nem is lesz kihasználva, mert ... 1: a DX11 számos jobb megoldást kínál ...2: senki sem tanulmányozta őket komolyabban. Még az AMD is felhagyott a tesszellációs Geometry Shader algoritmusok fejlesztésével, mert nem volt értelme. Egyedül a Cube Map tömbös megvilágítási megoldásokon dolgoznak, mert annak még van esélye, sőt szerintem a jövő megvilágítási modellje, mert a számítási sebesség független a jelenetben lévő objektumok számától, és az eredmény is elképesztően realisztikus. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #3778 üzenetére
Miért ne hozna dupla FPS-t? A két képkockát teljesen külön számolja a két GPU. Nem kell itt semmilyen feladatmegosztás.
A kérdés az, hogy érdemes-e DX9-ben Parrallax Occlusion Map-ot használni. Az virtuálisan ugyanazt a hatást eredményezi, mint a tesszelláció, csak feleakkora sebesség mellett és az Anizo szűrés alkalmazását is mellőzni kell.
Senki sem kötelezi az embereket cserére. Jönnek az új technikák, de ettől még az Unigine Heaven is fut DX9-es karin is. Ha szeretnél tesszellálást, akkor váltanod kell, ha nem, akkor maradhat a régi karid, mert futni fog minden gyengébb grafikán. Ezért érdeklődik ilyen sok fejlesztő a DX11 iránt. Egyszerűbb lesz a munkájuk, gyorsabb lesz az új eljárások mellett a grafika is, és még a kompatibilitást is mesterien megoldja az API. -
Nippon
őstag
válasz
katt777 #3705 üzenetére
Vízzel hűtöm a gépet a házban összesen két venti van, az 5850-esé és a Corsair táp ventije.
A kártya ventije nem kopog, ha megfogom akkor is hallom a ciripelést, ha a táp ventijét megállítom, akkor is. Ez a tipikus tekercs ciripelés, amit régen is minden Geforce csinált.
Emiatt kicserélik gariban? Eddig az összes kártyám ciripelt, most megvettem az ATI-t és örültem, hogy végre megszabadulok az élménytől. Nem jött össze! -
Televan74
nagyúr
válasz
katt777 #3705 üzenetére
Nekem most 17" van , nekem már a 22-24" is előre lépés lenne. Főleg abban a tekinteteben, hogy a 107 cm es plazma nehezen férne el a tetőtérben a sz. gép asztalon. És a legnagyobb két fal közti távolság 3 méter. Hülyeség lenne ekkora szobába , ilyen nagy plazmát beraknom,meg anyagilag sem úgy álok, hogy egy plazma beleférjen a költségvetésbe.
Élmény szinten biztos jó lehet rajta játszani, én is kipróbálnám. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #3572 üzenetére
Nekem pont fordítva működött. Elején próbálkoztam ATT-vel, de szar volt a CF skálázódás, sőt nem is volt. Nyomtam egy win reinstalt, és azóta csak gyári Catalyst csomagot használok. Havonta szoktam frissíteni és semmi gond, bár idén volt egy hónap ami kimaradt, de ez van.
Amúgy a Heaven-hez annyit érdemes hozzáfűzni, hogy a fejlesztő nem ajánlja az OpenGL-t, ha elérhető a DirectX. Egyszerűen nem jó az Unigine motor OpenGL támogatása csak azért van benne, hogy lehessen Linuxra is programot írni, de a Heaven ebből a szempontból nem lényeges. Igazából az OpenGL teljesen kihalt a játékok esetében. Sokkal jobb API a DX ebből a szempontból.
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #3549 üzenetére
Én fordítva tapasztaltam ezt. Amikor 8800GT-m volt még 2007 végén, akkor ha odatévedt egy HD3800-as tulaj el lett küldve melegebb éghajlatra. Én úgy tapasztaltam, hogy a vérbeli nV fan bunkóbb a vérbeli ATi fannál.
lsc: Megnyugodtam, nem vagyok egyedül az észrevételemmel.
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #3543 üzenetére
Fogalmam sincs egyikkel se játszottam... nem is nagyon érdekelnek... engem ebben az évben PC-re csak a Left 4 Dead 2, Call of Duty MW2, Assassin's Creed 2 érdekel. Előbbi kettővel már játszottam, egyikkel demóval, másikkal Xbox360-on, megéri mind a kettő a pénzét. Persze egyikhez sem kell új kártya, ezért ér rá nekem. Bízom az AvP-ben, hogy az is jó lesz.
60k-ért vettem a HD4890-et tavasszal, HD5870 simán megéri így a 80k-t szerintem.
A Dirt 2-t meg már régen kitoltam, most azért, hogy megnézzem milyen DX11-ben nem fogok új kártyáért rohanni. -
kasa85
őstag
válasz
katt777 #3457 üzenetére
Köszi remélem bejön.Sajnos mindig ez van ha az ember vásárol egy szart miért nem lehet egyből cserélni ezeket a sz..Gondolják ,hogy ezután hirtelen megjavúlt?Vicc ez az egész ,hogy ebben az országban csak a rablás megy gusztustalan
Bocs .de muszály volt kiadnom mert ez már kibíthatatlan ez az állapot.Sajnos 2 hetet vártam rá ,hogy csináljanak valamit és kiderűl mikor kijön a 9.10 driver durván 1 hét után(ma) ,hogy ez a gond a driver.Azt szeretném megtudni,ha a biosz a kártyán megbütykölték hogy ne jöjjön elő a gondom ,hogyan tudnám ezt kideríteni?Nehogy úgy verjenek át (ahogy leírtad állítsak a kártyán órajelet stb).de a hiba ugynúgy fizikális csak szoftveresen megbütykölik.
-
katt777
félisten
válasz
katt777 #3445 üzenetére
Ja, hogy a CPU-Limit DX9, na, oda pont nincs tesztem, de majd megnézem azt is. Aztán várom a többit (OGL ill. Tropic és Heaven), de igazából az összehasonlítás 1680x1050-ben lenne jó. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy 58xx karikon is feketedik-e némelyik teszt Heaven OGL-lel, vagy az ATI csak a régebbi kártyák tulajainak kedveskedik e módon.
Ígértek E8-as teszteket is, azokra is kíváncsi vagyok.
-
oliba
őstag
válasz
katt777 #3406 üzenetére
Milyen felbontáson érted el eztejet a szép eredményeket?
Most nem tesztelek újra, hogy megnézzem, menyni a különbség, ha olyan felbontáson használom, de nekem 3,66ghz-es E5200-esemen 4GB ram mellett 4770-el (830/4400) 9.10-es katalisztal 28,9FPS-em lett. Ha tovább húztam a vgat, akkor 31,4FPS.
4AA/16AF full minden, de csak 1280x1024 -
RI/OS
addikt
válasz
katt777 #3406 üzenetére
i920 4.0 HD4870 815/1050 Catalyst 9.10 HQ: 3.4FPS, 85 pont
i920 4.0 HD4870 815/1050 Catalyst 9.9 HQ: 4,2FPS, 107 pont3,4 meg 4,2 fps-ből levonni a következtetést, hogy -xx% hát nem is tudom.
Persze matematikailag igen, de azért 120 fps meg 80 azért inkább meggyőzöbb lenne -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #3412 üzenetére
Jelezted az ATI supportnak a problémát?
Mert maga a támogatás hiánya nem általános jelenség. Egy csomóan használják még most is CF-re a régi 580X lapkakészletet ... például cimbim is két HD2600 Pro-t teker egy MSI-s alaplapban, és már a 9.akárhányas meghajtónál tart, de sohasem panaszkodott, hogy baj lenne.
Ha gáz van, akkor arra van a support. Majd elkérik a kari típusát illetve a géped paramétereit, és kipróbálják. Persze kezdésnek rögtön elmondják, hogy csak olyan gépről dolgoz, amire nincs semmilyen harmadik féltől származó program telepítve (pl.: ATT, Rivatuner), vagy a karik BIOS-a is legyen gyári módosítatlan, mert azok vannak kitesztelve. Nekem például az ATT és a Rivatuner sok kellemetlenséget okozott, amióta nem használok ilyen programokat a gépen, azóta minden szuper, és még a CF is működik. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #3406 üzenetére
A CF támogatás alaplapfüggetlen, a videokártya drivere nem nézi, hgoy milyen chipset van mellette, csak a két kártyát érzékeli. Egy ritka probléma telepítés esetén előjöhet, hogy nem ismeri fel a másik kártyát. Ilyenkor újra kell telepíteni a drivert, vagy párszor újra kell indítani a gépet mindenféle állítgatás nélkül.
A Catalyst AI fejlett opcióját nem kötelező használni.(#3409): A tesszelláció eleve nem fut csak DirectX 11-es hardveren.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
katt777 #3393 üzenetére
A Catalyst AI szerepe sokszor megváltozott az évek folyamán. A jelenlegi driver alapjait tekintve a Catalyst 8.3-ra épül (ez volt az a driver, amit a Transmeta segítségével hozott össze az AMD. Nem volt nagy dobra verve, de a két cég jópár programozót elcserélt néhány hónap erejéig, majd visszacserélték a csapatot. Tulajdonképpen meg kellett tanulni, hogyan kell az R600-at programozni. A Transmetának nagy tapasztalata van a VLIW rendszerekben, így az AMD szorosabbra fűzte a szálakat, volt egy kisebb bevásárlás is, de ez lényegtelen.)
A 8.3 óta a Catalyst AI tölt be minden optimalizációs rutint, legyen az specifikus, vagy általános. Ha az AI ki van kapcsolva, akkor nincs semmilyen optimalizáció, egyszerűen csak fut a program. A normál AI kapcsolóval betöltődnek az általános rutinok (pl.: mintaoptimalizálás, és a többi szarság, ami némi sebességet hoz gyakorlatilag észrevehetetlen képminőségromlás mellett - ugyanezeket be lehet kapcsolni az NV vezérlőpultban csak külön-külön, bár a GeForce rutinjai sokkal agresszívabbak, jobban romlik a képminőség, de cserébe nagyobb a sebesség is.). Normál AI mellett csak akkor töltődnek be a specifikus rutinok, ha a drivernek meg van adva az dott program futtatási állományának a neve. Ilyenkor a driver tudja miket kell betölteni ... pl.: CF profil. Bár utóbbi rutin fejlődött ugyanis ezt a driver, akkor is betudja már tölteni, ha a játék kódjában megtalálja a multi-GPU optimalizációt, így ilyenkor hozzárendeli az alapértelmezett profilt. A fejlett AI az igazából arra jó, hogy a futtatott programtól függetlenül a driver a lehető legtöbb optimalizációt alkalmazza. Ebben az esetben előfordulhatnak képminőségbeli problémák, mert még nem tesztelt beállításokról van szó. Bár ez is fejlődött sokat a 8.3 óta, hiszen a meghajtó képes elemezni a motort, így az adatbázisból olyan profilcsoportot választ ki, ami megfelelő lehet a játéknak. Például egy Unreal Ungine 3-as játékra ráengedi az UT3 profilját, persze aztén vagy működik, vagy nem. Próbálkozni lehet, ha nem tetszik az eredmény, akkor még mindig vissza lehet állítani normál módba az AI-t. -
keIdor
titán
válasz
katt777 #3401 üzenetére
Nem alacsony részletességgel játszottam, ne mindig magadból indulj ki! Olvasd el még egyszer figyelmesebben a #3399 elejét, és akkor nem fogsz butaságokat irkálni, hogy mikor vettem. Vagy legközelebb angolul írjam, úgy jobban fog menni?
"Szövegértést gyakorolnod kéne." Bagoly mondja...
Amit meg utána írtál, arra csak ennyit reagálnék: Tartsd meg magadnak az elméleteidet... még hogy lassul, nevetnem kell...
"Nem érdekel, egyetértesz-e az aláírásommal, a saját tapasztalataim vannak ott, nem a tieid." Legalább nem ragozzuk sokáig...
-
keIdor
titán
válasz
katt777 #3393 üzenetére
"Az ATI driverek meg tényleg szarok kezdetben"
Megint nem értek egyet... hogy lehet akkor, hogy a HD4870-el semmi bajom nem volt megjelenéskor?Gyorsulni meg minden kártya gyorsul, emiatt ne szóld le a kezdő drivereket. Képzeld a GeForce is gyorsulni szokott újabb drivereken, véletlen-e ez?
bigdigit: Nálad más lesz a gond... nem egyből az ATi a hibás mindig.
katt777: Csak azon csodálkozom, hogy miért nincs még az aláírásodban az ATi?
Annak is durván a felével nem értek egyet...
-
RI/OS
addikt
válasz
katt777 #3393 üzenetére
Ezzel a fos driverrel is megy a DX11 így:
[link]
/És ez max beállítás kisebb AF vagy AA-val lenne 40-50fps.
Szóval nem kell a hülyeség!
(Különben még kiderülne, hogy egy 5870 is csak 5-6FPS-szel visz egy játékot DX11-ben is akár.)3395: Nálam elindul, látod. Akkor most erre mit mondasz? Szar ati?
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #3356 üzenetére
Hát talán én rászánom magam bár időm nem sok van, meg nem tudom melyik konfigon lássak neki
,az e8400.on vagy a most összeállított, vagyis szeretném azt is összeállítani quad 9550-en mert így olvasva édes mindegy, hogy melyik proci van alatta a régi core családból. És milyen oprendszer alatt Vista vagy Seven alatt
Sz.Miki: A Witcherhez milyen patcheket raktál fel, mert nekem csak az 1.1 és az 1.2-van meg lehet, hogy jött ki még újabb is hozzájuk, amióta én utoljára játszottam vele. Majd megnézem neked, úgyis most ilyen nosztalgiába vagyok. Bár így olvasva katt777 tanulságos írásait, van igazságtartalom benne a régi xp-n simán ment a éppen nevezett Republic Commando 1950pro kártyámon régi driverekkel. Bár most evvel a szörnyeteggel nem próbáltam de lehet azt is beizzítom most így ezek után. Arról nem is beszélve más téma igaz hogy a régi star wars-os játékok( jedi knight meg a jedi academy nagyon jó kis modokkal) éppen a Vista opengl támogatásának gyenge volta miatt nem mennek. Szóval jó megvagyunk ám kutyulva innen is onnan is, user fizess ha akarsz valamit, és akkor sem biztos hogy kapsz valamit
-
--Rawlings--
tag
-
Rica
senior tag
válasz
katt777 #3289 üzenetére
Basszus, pont most tettem fel a 9.10-et egy 4870-re. Azért a 8.11-nél (ami eddig volt) gyorsabbnak tűnik Crysisban. Most már nem nyúlok hozzá, mert kellet egy új júzer profilt csinálnom (amivel elment a fél délután), hogy tudjam manuálisan szabályozni a venti fordulatát CCC-ben.
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #3259 üzenetére
Akkor ezt el*****am
no lényeg a lényeg vezérli a kártyát és mint látom jobban mint bármelyik másik húzigató program volttéren legalábbis biztos, meg szerintem minden téren
. Na akkor felteszem rendes módban, is de majd este jelentkezem mert most megyek láncfűrészezni
Stevve: Hát akinek eleve vízhűtése van annak biztos jó lesz de, semmi baj a gyári hűtéssel csendesen teszi a dolgát, persze akit zavar a szélzaj 27%-os fordulaton mert terhelve is csak ennyin megy az nagyon vájtfülű
-
Razermazer
őstag
válasz
katt777 #3246 üzenetére
Na szóval kipróbáltam Katt a telepítésnél bejelöltem biztos ami biztos az IC2 control systemet mivel ajánlja az 5000-es szériához és az Other tweakst: Software method read clock-t. A következő a tapasztalat mindent szépen váltogat ahogy kell, viszont amikor memória sebességet vált akkor mint a régi kártyáimnál villan a képernyő, ez egy kicsit zavaró én csinálok valamit rosszul vagy ez természetes?. Catalyst ilyet nem csinál szépen váltogatja az órajeleket terheléstől függően, persze a memóriának az órajelét is és nem villan. Az órajelek a következőek 2d: 157/300 0,95 volton 3d low: 400/900 1,06 volton 3d: 850/1200 1,16 volton és ez a maximálisan adható feszültség ezt gondolom biosból olvasta ki a TrayTools. Egyébként 0,95-1,16 voltig(nővekvő számsorrendben állítható a feszültség tehát 0,95-96-97-98-99-stb) iszonyatos széles skálán állítható a kártyának adható feszültség, és mindenki a neki megfelelőt beállíthatja, és tesztelheti hozzá a kártyát hogy mit bír el az adott feszültségen. Egyenlőre maradok a Catalystnál a villódzás miatt, de lehet mivel eddig is Tray Toolst használtam hamar visszatérek rá megint. A rendszer amin használtam egy Vista 64 bites 1 éves oprendszer csak karba van tartva, nálam semmi probléma nem fordult elő.
-
KTTech
veterán
válasz
katt777 #2558 üzenetére
Hát, a mostani driverek csapnivalóak, ezt aláírom... Rémálom az nVidia után. Pedig csak egyszerű dolgot akartam: a Pana plazmámon megnézni egy DivX-et, DVI-HDMI kábelen (mert az van, a GTX260-on még nem volt HDMI kimenetem). Az eredmény: kb. 1.5 óra állítgatás után már kb. tűrhető volt a kép. De feltűnően sötétebb, mint az nVidia esetén (-3-as fényerőről +7-re kellett tolni a TV-t, hogy kb. azonos legyen a kettő). Még ismerkedünk, de ha így halad, akkor amint megjelenik a GT300, váltás lesz a dologból...
Az adatlapomon szereplő konfigon azért gondot okoz neki a Warhead 1280x720-as felbontásban, mindent max-ra állítva, élsímítás nélkül (15-25fps, beltéren azért felmegy 50 fölé is).
-
vzsryl
nagyúr
válasz
katt777 #2468 üzenetére
A gagyi tápok nem adják le, ami rájuk van írva. Általában pont ezért szoktak elpukkani, és magukkal vinni néhány alkatrészt.
Amire Te gondolsz, az a minőségi tápoknál van. Tehát ha egy táp 550W-os és 12V-on 360W-ot ad le (mint pl a Chieftec GPS550), az azért lehet 550W-os, mert a 3-5V-os ágán még nagyon sokra képes. De mivel a mai konfigok leginkább a 12V-os ágról fogyasztanak (proci, VGA), ezért már az a legfontosabb.
Példaként az FSP Everest 400W tökéletes lehet a HD5870-hoz, mivel a 2db 12V-os ágán egyenként 18A-t tud leadni, amik közül az egyik a procit eteti, a másik a VGA-t. A HD5870-nek elég kb. 12-13A.
A hatásfok egy teljesen más dolog. Ha egy táp 80%-os hatásfokkal bír, akkor az azt jelenti, hogy ha konnektorban mértél 1000W-ot, akkor maga a gép csak 800W-ot evett, mivel a táp 20%-os veszteséggel alakította át a feszültséget. De ha egy táp 70% hatásfokú, akkor a 800W-ot fogyasztó gép a konnektorból 1142W-ot vesz ki. Emiatt nagyobb hőt is kell elkavarjon a ventije, tehát a kisebb hatásfokú tápok hangosabbak is, feltéve ha jó a ventilátor szabályzásuk. -
-
DrJános
aktív tag
-
TomiLi
addikt
válasz
katt777 #2454 üzenetére
Már be vagyok sózva! Sajnos még anyagiak miatt kell várnom 1-2 hónapot, hogy beruházzak egy ATI VGA-ra.... Jó lenne addigra NV is lépne! Kicsit megmozdulnának az árak lefelé..... De ahogy vissza olvastam erre nem sok esély van idén...
Nah ez nem is lényeg!
Akkor az a lényeg, hogy ez a mai napig igaz, hogy Atival szebbek a játékok! -
cowboy_bebop
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G10 - Ryzen 5 7540U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest