- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Persze. Ez csak atmeneti megoldas, na meg kihagyhatatlan dolog volt(pluszban vetelkor nem volt 290X, csak ref...). Jelen allas szerint 780Ti a befuto nalam. Elfogom adni ezt a felallast amint talalok helyebe, mivel jelenleg eleg jo aron mennek, es csak minimalis rafizut kellene csinalnom.
-
MPowerPH
félisten
Mondod ezt ugy, hogy nem latod, mit is produkalnak.
Magaban a 7990 eleg mindenre, par jatekot leszamitva ezen felbontason. VRAM pont eleg, nem ugy mint a 690 eseteben. A plusz 1db GPU pedig a maradekra is megoldast jelentett. Kb. most annyi az FPS-em, mintha egy 290X CF dohogna a gepben, ha jo a skalazodas(marpedig eddig mindig ok volt), akkor meg tobb is.
Nekem is a 290X CF volt a celom, de ennyiert nem(akkor inkabb ref. 780Ti). Az osszes spec hutos megoldas 500 font. Nekem ez a ket kartya kerult 350+190 fontba. A maradek 460 fontot felretettem vizhutesre.
-
MPowerPH
félisten
Az. A kov nagyobb beruhazas mar a viz lesz nalam is, de ezen kartyakra mar nem veszek blokkot. Szepen aprankent megepitem, mert megeri.(lasd 290X hutes mizeria...)
NastyHUN: Egyebkent nem tudom mire kell, avagy milyen felbontason akarsz gamelni, de ez a 3db GPU jelenleg eleg majdnem mindenhova, maximum reszletesseggel, 5760x1200-on. Ami annyit tesz, hogy a 2560x1440 mar meg sem kottyan neki, full-hd eseten pedig pazarlas.
-
MPowerPH
félisten
válasz
NastyHUN #650 üzenetére
2db 7990 ongyilkossag... Megfozi az egyik kartya a masikat. Nekem csak az a 280X volt alatta, ami kozel nem termel akkora hot, de a 7990-en mindegyik GPU 96 fokon ment, VRM-ek 130-on, ugy hogy kozben folyamat visszavette az orajelet, ami az FPS-ben is azonnal meglatszott.(pedig bitang hazhutest kapott...)
A megoldas az lett, hogy a 7990 ment alulra, most a 280X-en vannak a monitorok. Most az is szenved, 20 fokot emelt a GPU homersekleten az, hogy alatta bent van ez a szorny.Szoval en lebeszellek errol...(persze ha vizezed, akkor ilyen gondok nincsenek, bar tuti dupla kort epetinek a ket kartyanak) Es egyebkent sincs sok ertelme, az a 4. GPU mar alig ad valami pluszt.
-
MPowerPH
félisten
Miert lehet az, hogy miota bentvan a 3. VGA, a 7990 elfelejtette az atirt BIOS-t? CCC-ben minden limit a helyere allt. Ellenben a 280X-nek 1500-ig tudom emelni a GPU frekiet pl., pedig az nincs mokolva.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #640 üzenetére
Az rendben volt e ket jatek alatt, Crysisban is amint latod, az alacsony FPS-el volt gondom a 2GPU-val, foleg a min. FPS kozeli tartomanyban. Most rendben van, eddig nem vettem eszre semmi zavaro dolgot, de ez azert is lehet, mert tobb a min. FPS-em ,mint anno a max. Valszeg ha adnek neki egy 4xMSAA-t, ugyan az lenne a helyzet mint elotte.
Most mar relative majdnem full grafon tudok ugy gamelni, hogy kozben a min. FPS nem megy nagyon 40 ala. Erre kell torekedni. A folott meg a 7990-el sem talalkoztam mikrolaggal.
FC3-tol felek, alapbol is szar, most meg. MetroLL is kerdeses, full grafon, normal tesselation mellett is szornyu FPS-eket produkalt, es meg 30-nal sem volt folyamatos. Talan az lesz az egyetlen jatek, ahol tenyleg nagyon le kell butitani a grafikat ennel a felbontasnal. -
MPowerPH
félisten
No, mielott beraktam a 3. gpu-t, csinaltam tesztet magaban a 7990-el par game alatt.
Crysis 3
Far Cry 3
BF4
Hitman Abs.
MetroLL
Bioshock Inf.
Dirt ShowSzerintem irok errol egy piciny cikket, ha mar ennyi idot beleoltem.
3. vga benchekben nem sokat hoz.... Se a Vantage, se a 11-es miatt nem estem hasra. Nem tom mi van, majd utana tesztelek, mert valami tuti nem koser. Ket game-et megneztem most a 3. kartyaval, egyik a Crysis 3, masik a BF4. Kellemes meglepetes... BF4 teljesen maximum settingsen(Ultra+4xMSAA,HBAO). Crysis 3 Ultra, textura high, 2xSMAA, 16xAA... OC= 1100/1600
Crysis 3:
Def
Avg: 28.367 - Min: 24 - Max: 34
OC
Avg: 30.186 - Min: 27 - Max: 37
TriFire Def
Avg: 40.926 - Min: 36 - Max: 48BF4:
Def
Avg: 39.674 - Min: 30 - Max: 48
OC
Avg: 43.156 - Min: 34 - Max: 54
TriFire Def
Avg: 57.902 - Min: 48 - Max: 69Kivancsi leszek huzva mit produkal. Fogyasztast csak a Corsair link-en keresztul tudok merni, mivel nincs atalakitom angolbol-magyar foglalatba, igy a merom nem tudom bekotni.
-
MPowerPH
félisten
Valaki feltette kozuletek az uj 13.12-es drivert? En igen, de valami nem ok. GPU-Z es CCC szerint is 13.8-as a verzio a telepites utan.
BF4 sir is miatta, hogy tul regi...
-
MPowerPH
félisten
No, meglett a 280X, most mar csak varok ra turelmesen. Sajna az unnep miatt lehet kesni fog...Egyebkent egy sima XFX 280X Double Edition, de piszok jo aron sikerult elhozni.mod: Tudnam, egy sima hsz szerkesztes miert szul ujabb hsz-t.
-
MPowerPH
félisten
No, meglett a 280X, most mar csak varok ra turelmesen. Sajna az unnep miatt lehet kesni fog...
-
MPowerPH
félisten
válasz
hszilard666 #588 üzenetére
Nekem a szimulatorokban utanozhatatlan. Mondjuk eredetileg oda is lett kitalalva a tobb megjelenito, igy ez nem meglepetes.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hszilard666 #585 üzenetére
Elmenyben az 1440p meg sem kozeliti az eyefinityt...
Sok a kompromisszum, de megeri.
Egyebkent nekem pont a BF4 volt az, ami a legjobban futott. Se lag, se semmi.(nalam a kep is rendben volt, semmi villodzas...)
Panaszkodni nem fogok, sima 780 ara alatt vettem, annal meg merfoldekkel erosebb, es igy is eppen eleg 3 monitorra. A hiba az volt, hogy nem vettem egybol 2db-ot azon az aron. -
MPowerPH
félisten
válasz
SimonYana #567 üzenetére
Sokra nem megyunk vele. Kifizettel erte egy rakat penzt...
miklosss2012: Pont a BF4 az, ami nalam ugy ahogy rendben volt, minden flottul ment. En az FC3 -on vagyok kiakadva, na meg ott a Crysis 3. LOL, GPU-Z szerint 5,7Gb ramot zabal, es meg csak nem is full graf. Minden high, 8xAF, es 2xSMAA mellett, FPS sokszor beesik 27 ala.
Mi szornyeteg kell ezeknek??? -
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #559 üzenetére
En a Far Cry 3-al veszodok... Multimonitor topicban rosszul irtam, mert azt nem tamogatja ez a kis programocska. Kesz katasztrofa az a game... Gusztustalan eyefinity tamogatas, mikrolag, es egyebkent is valami nincs rendben. Az alaporajel es az 1100/1600 kozott mindossze 3FPS pluszt dob min, avg, max eseten is. Pluszban valami grafikai hiba is van, az utakon nekem valamiert oda nem illo arnyek pottyok vannak egy bizonyos tavolsagban.
Most lesz idom, megnezem mit megy a GPU 1250mV-n. De elotte lecsekkolom, mennyit no az FPS, hogy egyaltalan erdemes e meg egy 40-50MHz-ert ekkora feszt emelni.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #557 üzenetére
Nem, minden Ultran van, a reszletesseg annyira nem fogta meg. Inkabb az MSAA az, ami mar 4x-es modban is sok neha.
Egyebkent nekem a progi megszuntette a mikrolagokat Crysis 3 alatt... -
MPowerPH
félisten
No, nem is rossz ez a Raptr progi. Szepen belovi a VGA-hoz a game-et, igy 1100/1600 -on BF4 atlag FPS boven 40 folott van, es csak a kepjavito funkciok hianyoznak. Talan megsem kell valtsak.
Nektek az AB nem zavart be, ha huztad a kartyat? Nalam allandoan lefagyott, meg vezerlo hibaval leallt. Amiota toroltam, nincs problemam. -
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #547 üzenetére
Szo sincs rola... De keves a kartya az 5760x1200-hoz, ha a kepjavito funkciok aktivalva vannak. Tesztek csalokak voltak, mert ott 1080-as monitoron ment a tortenet. Filoztam rajta, hogy veszek meg melle egy 7970-et, de sokba lenne(240 font kb.), nem beszelve a fogyasztasrol. Igy meg meglenne egy Ti null rafizuval, a melle kellene meg egyet boltolni. Vagy sima 290, csak az ugye cf-ben halott otlet a gyari hutessel, meg single felallasban is. Nem vagyok kenyes fulu, de ami sok az sok. Mindegyik boven eleg lenne erre a monitor felallasra, es ott meg egy rendesebb oc lehetosege is jatszana.
Majd jon a high peak premium, meg az emelt overtime cash Karacsonyra, akkor meglatom. Ha a karacsonyi plusz napra kifizetik a ti arat, akkor nem gondolkodok, ha nem, akkor valszeg 290 lesz, DCUII-es hutessel.
-
MPowerPH
félisten
Erdekes dolgot vettem, eszre.... Kartyat a bios 2-vel hasznaltam, es valamiert mindig fagyott ccc maxon. Majd gpu-z alatt monitorozva a 2. gpu az 1.2v helyett 1.165v-t kapott.
Egyebkent ez is egy kazan, durvan tud melegedni. Meg nem jott meg az oldalventim a hazhoz, igy oldalappal siman veri a 90 fokot az elso gpu, alapon, automata ventivel.
Most licitalok egy HD7970 Matrix Platinum -ra, meglatom elviszem e. Hiaba eros, ez is eleg gyakran elfogy. -
MPowerPH
félisten
GPU homersekletek kozott milyen kulonbsegek fordulhatnak elo?
-
MPowerPH
félisten
Hihetetlen, hogy a BF4-et milyen konnyedseggel viszi 3 monitoron, ultran. Far Cry 3 mar nagyobb dio, Crysis 3 is. Kell ide az a 3. gpu.
-
MPowerPH
félisten
válasz
gombcomp #527 üzenetére
Persze. Eredetit lementettem, majd annak a modositott valtozatat raktam vissza.(master-slave) Ami megkevert, hogy nem talaltam opciot a master-slave-re, csak az aktiv es nem aktiv gpu-ra, amit viszont nem tudtam kulon pipalni.(cf-nel egyszeru volt ugye, pci-e slotot kellett megadni utotagnak, es akkor azt flashhelte at)
mod: Most mar latom mi volt... Kozben nem telefonalni kellene. Bugos ez a szar. Mikor flash-eled a master bios-t, es utana a slave-et akarod kijelolni, mindket bios jelolve marad. No, ezert tenyleg jobb az a parancssor.
-
MPowerPH
félisten
ULPS-el mi a helyzet? Azt latom, hogy flash idejere ajanlott kinyomni. Egyebkent disabled, vagy mar nincsenek vele gondok?
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Na, végre megy a cucc... Vazz, hihetetlen, de 10 perc volt a Win telepítés UEFI-s usb-ről.
VGA alapon nagyon csöndes, tetszik. Most még csak 1db monitor van rádugva, mindent feltolok, ami kell, aztán rádugom a másik kettőt. Kérdés: Eyefinity beállításához mindent megtalálok a ccc-ben? Majd 2 éve csináltam, és már nem emléxem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
hszilard666 #504 üzenetére
Már a terméket ismerve is kizárt.
-
MPowerPH
félisten
No, 3db 7970-el a teljes rendszer fogyasztása, úgy hogy minden alapon van, 664W, konnektorból, egy 3960X társaságában. Ez mondjuk biztató. Azt hiszem elkezdek keresgéli, hátha ráakadok egyre.
Mondjuk elég szegényes a játék teszt rész, van ahol kb. semmit nem jelent, sőt olyan is, hogy lassít a 3. VGA. De ez ugye 2012 január, azóta pedig azért tökéletesítették a CF profilokat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
gombcomp #501 üzenetére
Jó, hát 5.2-őn...
Ahogy nézem, tápom a konnektorból simán bírja a 960W is, szóval nem féltem. A VGA-k ez esetben nem kapnának OC-t(vagy legalábbis max. catalystban...), mert felesleges lenne. Most keresgélek valami tesztet, ahol megnézték így, vagy 2db 7990-el ezt a részét is a dolognak.
-
MPowerPH
félisten
Esetlegesen melyik kártya passzolna jobban a 7990 mellé? 280X, vagy a 7970 GHz Edition?(tudom, hogy nagyjából csak átnevezés történt...) Ahogy nézem a 3. GPU még elég szépen skálázódik, és nem lenne nagy összeg, tekintve, hogy a VGA-n mennyit spóroltam.
Persze kérdés, hogy az AX860i elbírná e?! Bár szerintem illene neki, még rendesen húzott procival is. -
MPowerPH
félisten
Ma megjött a kártya végre valahára.
Sajna a proci még nincs, annak is a héten kellene érkeznie, szóval várok tovább türelemmel. Időm úgyis csak a hétvégén lesz rá.
Egyébként nagy fogás volt. Mára felnyomták az árát 443-ra(a rendelésem után 1 nappal is már 395 volt). Sőt, az ebayes aukció, ami elvileg nem használt, de bontott csomagos, 430+PK-ért ment el. -
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #457 üzenetére
Nem pont fordítva kellene lennie? Szóval hogy inkább a több monitoron tud jobban skálázódni a 4gpu, mint mondjuk Full HD-ban.
-
MPowerPH
félisten
Nem tud valaki tesztet mutatni, hogy 2db 7990 mit művel egymás mellett, és pontosan milyen gyorsulást is hozna?
-
MPowerPH
félisten
No, kártya lerendelve... Végén MSi lett, mivel pont sale van a store-nál, és mára £359-re levitték az árát, ami átszámolva 124k. Ebből lejön nekem még £20, mivel van kuponom. 117k-ért még használtan is nehezen...
-
MPowerPH
félisten
válasz
ricshard444 #423 üzenetére
Gondolom ez itt is müxik, csak itt két BIOS vagyon.
gombcomp: Nekem 24/7-re bőven elég lenne 1100 körül a GPU, több nem kell. AB-s mókolással mi a gond? VÍz egyébként nagyon úgy néz ki, hogy lesz, csak nem biztos, hogy erre a kártyára már veszek blokkot. Majd a karácsonyi prémiumokból elkezdem összerakni folyamatosan.
mod: Tehát a linkelt metódusok közül kövessem azt, ami a kártya BIOS-át módosítja?
-
MPowerPH
félisten
7990-ből az Asus vagy az MSi vga-t érdemes megvenni? Főleg a tuningolhatóság szempontjából kérdezem. Melyiken van nagyobb feszállítási lehetőség?(Asus-hoz jár a GU Tweak, MSi-hez meg ugye Afterburner illik) TDP limit az egységes mindenhol?
-
MPowerPH
félisten
Hali!
7990-nél FPS-ben mennyit számít az OC? Microlag?
Lassan megunom a rendes 290X-re való várakozást, és egy lehetséges alternatíva lenne a 7990, ráadásul pénzben is kevesebb. Továbbá megéri e pl. beruházni ebbe a VTX-be, vagy tök elég egy gyári ref. Asus is?
Plusz félve, de rákérdezek, de nagyjából sejtem a választ. Megéri 2db-ot CF-be rakni, vagy pocsékul skálázódik? Eyefinity -t kellene kiszolgálnia, ráadásul nem 1080-ban, hanem 1200-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest