Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz FF23 #64471 üzenetére

    Az Intel oldala azt írja, hogy a sima 505-ös is támogatja.

    A Win10 HDD-ről eleve lassú, i7-en is, kell alá az SSD. Főleg egy 80 gigás HDD nem lehet sebességbajnok. Aztán egymagos, egyszálas prociról beszélünk itt, alacsony órajel, nem valami sok L2 cache, nuku L3 cache, csak 533-as FSB, nuku turbo, alacsony enerigakeretű mobil kivitel. Erre a gépre valami modern, de mégis sovány Linux disztrót érdemes tenni (esetleg NetBSD), ha tényleg modern rendszert akarsz rá, ha nem, akkor meg retrózni érdemes rajta XP-vel. Esetleg felbővíteni 4 GB + SSD-re, meg procit upgrade-elni, 479-es foglalatba nem tudom mi a legerősebb, amit bele lehet passzintani.

    Persze nem lehúzni akarom, mert így is becsülendő, hogy 15 éves proci, és még a MS aktuális OS-e elindul rajta, akárhogy is fut. Ezt senki nem is várhatja reálisan, hogy egy ilyen régi proci újabb rendszer alatt használható szinten teljesítsen.

    Főleg úgy szép, hogy ha megnézzük, a Pentium M 770 megjelenése idején egy akkor 15 éves proci az kb. egy 486-os volt (esetleg megjelent az első P1), ami nem mondhatta el magáról, hogy az akkor épp aktuális XP-t egyáltalán tudta volna futtatni (a P1 sem vitte volna már az SP2-t). Innen is látszik, hogy a fejlődés lassul le. Még 15 év múlva szerintem a mostani friss procik még jobban teljesítenek majd, hacsak nem lesz valami félelmetes áttörtés, hogy elhagyjuk a szilikont, vagy áttértünk addigra kvantumra.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák