Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abydos

    aktív tag

    Sziasztok!

    Tanácsotokat szeretném kérni, hogy hol keressek plusz teljesítményt, illetve a processzornak milyen hatása van a játékokra. Alapszituáció az, hogy Oculus Rift DK2 köré építenék gépet és jelen állapotban úgy érzem, hogy alacsonyabb a teljesítményem, mint amit elvárnék a géptől. 75 FPS-nek kell a gépnek elérnie stabilan a Riftben, ez sajnos több esetben sem jön össze. Például autós játékban sok ellenfélnél vagy Alien Isolation-ben. Utóbbinál a grafika minősége nem számít, marad a teljesítmény 78 és 62 FPS között, ami zavaró Riftben, mert tengeribetegséget okoz.

    Videokártya: GTX970 G1 Gaming
    2db Kingston HyperX KHX1866C9D3/4GX (össz: 8gb)
    Alaplap: Asrock 970 Pro 3
    CPU FX6300 Cooler Master Hyper 212 EVO hűtővel

    Keresem a gépem gyengepontját, amivel további FPS nyerhető. Körülbelül 10 Fps-re lenne szükségem átlagban, ennyi hiányzik, a 60-at hozza gépem, a 75 a gond.

    A CPU, ha nem használódik 100%-ban, akkor is képes lenne több FPS-re, ha kicserélném? Pl egy 8300-as CPU nagyobb teljesítményre képes, mint egy húzott 6300-as? Jelenleg a 6300-as 4,3 Ghz-en fut nálam nagyon stabilan, különösebb melegedés nélkül. De hiába húzom, FPS töbletet nem tapasztalok, maximum az egyszerre elvégezhető feladatok száma nő, tehát több progim működik (pl Unreal Engine és böngésző stb.)

    A mostani alaplapomat nagyon utálom. Rosszak a csatlakozók és instabil is. Ha cserélnék egy normális alaplapra, mit gondoltok, tudnám növelni a teljesítményt? MSI 970 GAMING-re gondoltam, ez ahogyan olvastam megfelelő FX tuningra.

    Tudom, hogy kicsit átnyúlik a kérdés alaplapra is, de ha nincs full terhelés mellett egy processzor, akkor érdemes jobbat venni vagy fölösleges? Ha fölösleges, akkor az alaplap lehet a hunyó?

    Nagyon köszönöm a segítséget, nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre :)

    [ Szerkesztve ]

    VRHír.hu - We AR here // http://vrhir.hu // Csatlakozz hozzánk, ha VR hírekre szomjazol :)

Új hozzászólás Aktív témák