Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ggg1

    aktív tag

    Sziasztok!

    Van egy FX-8320 + Asus M5A97 Evo R2.0 gépem,
    2400 MHz Kingston HyperX Savage Red CL11 memóriával,
    Enermax ETD-T60-TB hűtővel, Seasonic S12 II 520-as táppal.

    Szeretném jól beállítani az időzítéseket, feszültségeket, ehhez kérnék segítséget. Elolvastam az indító hozzászólásban lévő, a tuningra és az alaplapra vonatkozó leírásokat, de nekem kicsit túl részletesek voltak.

    Azok a beállítások, amik a feszültségek stabilitását növelték, nekem nem voltak valami szimpatikusak, mert úgy láttam, nagyon emelték a hőmérsékleteket. Elkezdtem belemenni a kísérletezgető reszelgetéssel, de nem értem el kellően stabil eredményt, és végül mindent eléggé visszavettem a gyárihoz közel, sőt a RAM-ot 2133-ra, jobb időzítésekkel, és 1,5 V-tal.
    A RAM amúgy ezekben az XMP profilokban már 1,65 V-os, de azt láttam, hogy egy ilyen fesz emeléstől sem lesz sokkal stabilabb, viszont kisebb frekvencián sokkal jobban megy jobb időzítésekkel, ráadásul alap feszen is atomstabil.

    Nem szeretnék komoly tuningot, mert elég halknak is szeretném a rendszert. Nem játszok, csak dolgozok rajta, de vannak számításigényes dolgok, egy 4,0 GHz alapórajelet szeretnék beállítani, és hogy a memóriák minél gyorsabbak legyenek.

    Szerintetek, ha a fönti dolog volna a cél, akkor mi volna az a legkevesebb beállítás, ami szükséges, és amivel ez kellőképpen stabil volna, mondjuk egy elég meleg nyári napon is?
    CPU és RAM, miket állítsak be időzítés és feszek?

Új hozzászólás Aktív témák