Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Habugi

    addikt

    Félreértés ne essék, tetszik az ötlet illetve a szándékot is respektálom de a kivitelezés ebben a formában szerintem problémás. Négy bejegyzés van eddig a táblázatban, de voltagenél már szerepel két olyan érték amit emberfia benem állít a BIOS-ban, tehát a CPU-Z érték. Az meg ugye mindíg kevesebbet mutat (terhelés nélkül), függően az egyes energiatakarékos és egyéb beállításoktól. Ott van még ez a "globális" szerkeszhetőség.., persze egyszerű és praktikus, de 2014et írunk Magyarországon.., az egy négyzetméterre jutó peremlények száma napról napra nő és az első úgy fogja szétbarmolni ezt a táblázatot mikor megtalálja mint a huzat.

    PassMark, nos igen hatalmas adatbázisuk van de ha belenéztek pl. a GPU Bench listába még egy vakon születettnek is ordít hogy nagyon durván húznak egy bizonyos irányba..! Szerintem innentől pedig bármilyen tesztjük adatbázis ide vagy oda, haszontalan, arról nem beszélve hogy a PassMark eredménytáblázatot azzal a horribilisen nagy adatbázissal bárki eléri 5mp alatt, mi értelme lenne ide listázni?

    Ahogy észrevettem itt a ph fórumon az FX tulajok nagy része játszik otthon néha, eleve az FX mint processzor a jóval drágább Intelekkel szemben lehet kíváló alternatíva játékra! Ilymod pedig én még mindig sokkal jobb alternatívának tartok Passmark helyett akár egy 3DMark Vantaget (Physics pontok), már csak azért is mert az instabil tunningos FX-ek réme, van már listája a fórumon és ellenőrzött körülmények között lehet csak eredményeket publikálni rá. A már méglévő listáról pedig könnyen linkelhetőek az eredmények. ([link] itt a pontszámokra kattinva megtekinthető a screenshot)

    Amennyiben tényleg komolyan foglalkozna valaki egy ilyen jellegű táblázattal, teszem azt az öregebb topiclakók közül, időt áldozna rá a szabadidejéből stb, meg kéne valósítani hogy ne legyen szabadon szerkeszthető. Ahogy joshua7 is csinálja a 3DMark tunning topicok/táblázat okán, nyilván illene kikérni a belegyezését az adatok/táblázatok felhasználásával kapcsolatban abban az esetben ha a felvetésemben láttok némi rációt. Még egyszer.., az ötlet kiváló, laikusoknak akik egy friss FX-el belecsöpennek az itteni fórumos "életbe" vagy épp csak elkezdnék húzni baromi hasznos lenne, adott idő után felvitt adatmennyiség után elkezdene kirajzolódni egy kép a népszerűbb hűtések (akár víz) között, esetleg egy optimális fesz/órajel határ amire rávághatná az ember minden a témába újonnan érkező ember számára hogy "ezzel kezd" (hasamra ütök.., 1.3V-al 4.2ghz) függetlenül attól hogy 6/8 magos, régebbi vagy újabb procija van stb.

    Tekintve, hogy adott esetben mennyire problémás is lehet egy stabil beállítás/tunning megtalálása FX-el, hamár valaki tényleg érzi magában az erőt hogy manageljen egy ilyen jellegű adatbázist, pöccre kéne "fejleszteni" ha értitek mire gondolok, valaki ránéz akkor több infót kapjon mint ahány esetleges új kérdés felvetődik benne. Nyilván valahol el kell kezdeni és ezért is írtam hogy respektálom nagyon a kezdeményezést, de ebben a formában szerintem több sebből vérzik egyelőre. Idő híján maximum ötleteléssel tudok segíteni, ezért is írtam ezt a szösszenetet. :R

    ..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...

Új hozzászólás Aktív témák