Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • stratova

    veterán

    válasz dezz #1376 üzenetére

    Ha jól rémlik ott is hasonló eredmény született. Talán itt a fórumban jött rá olyan magyarázat, hogy ha külön modulban lévő magok kapják a szálakat jobb lehet a teljesítmény, mert egy "mag" egyedül veheti igénybe a modul lebegőpontos egységét (nyugodtan javítsatok ki ha rosszul értettem); ez az állapot viszont keresztbe tesz a turbónak, mivel nem kapcsolható le a modul (ezt pedig már számtalan helyen taglalták többek közt itt is).

    Érdekes lesz ez, ha patch vagy bármilyen módon AMD bizonyítani tud PC fronton a dual graphics fejlődéséhez hasonlóan, akkor nem lesz itt gond asztali CPU-ként sem. Máskülönben szegény kicsit a szerverre/HPC-re szánt és optimalizált Opteronok "zabigyereke".
    Eleve a megközelítés is fordítottnak látszik a két gyártónál. Intel először kihozta Sandy Bridget asztali gépekhez és utána érkeztek/érkeznek a Xeonok.
    AMD rögtön az Opteronokkal nyit (ez ugye magyarázható a szegmensre történő optimalizációval, késéssel és magasabb haszonkulccsal). Llano-t is először notebookba hozza ki, majd asztalira.
    Ha befutnak az új E5-ös Xeonok, akkor egy szemfüles fórumtárs linkelhetne róluk és az Opteronról egy (esetleg egy-egy) tesztet, hogy megtudjam alátámasztja-e a következtetésemet (a 2600K vs.FX-8150-et már láttam ;) ).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák