- Honor Magic V2 - origami
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Az iPhone-t oktatja a Vivo X200 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kapitanj
csendes tag
válasz
Amilo02 #10447 üzenetére
Az nem vám volt akkor, hanem az említett 2x felszámolt áfa. Vámot 150 euro felett kell fizetni + a posta még megfejeli egy vámkezelési díj elnevezésű lehúzással.
Egyébként fejlemény van a visszaküldött Amazon termékemmel
Még a visszaküldés napján jóváírtak egy összeget a fiókomban, a problémám csak annyi, hogy az általam eredetileg fizetett 99,68 € helyett 84,45 €-t kaptam vissza. Tudtommal indoklás nélkül 14 napon belül elállhatok a vásárlástól és vissza kell kapnom a teljes összeget a legolcsóbb szállítási díjjal együtt. Ráadásul mikor az Amazon elküldte a vonalkódot a visszaszállításhoz még oda is írták, idézem: "FREE return: You can return the item without any shipping charges." Ehhez képest a fiókban most ott áll, hogy Return delivery: -€8,40. Ezt azért nem nevezném korrektnek, úgyhogy mindenképpen írok nekik, hogy ez mégis mi a rák? Ha hozzáadom is amit önkényesen levontak, még akkor sem jön ki a matek. Egy sértetlen terméket küldtem vissza hibátlanul, de nyilván még nem is látták, mert aznap visszaadták ezt a random összeget. -
kapitanj
csendes tag
válasz
Amilo02 #10436 üzenetére
Az a magyar áfa lesz, főleg mivel pont 27%
Amerikában Sales Tax van, ami államonként eltérő, de a vásárló lakóhelye szerinti adót kell fizetni, te magyarként soha nem fogod azt fizetni. Nem rendeltem még amerikából Amazonon, de lehet akkor elrendezik helyetted, viszont a magyar postáról ebayes fórumokon olvasni, hogy gyakran a vámeljárás során mégegyszer ráterhelik az áfát, mert hülyék Olyankor vagy a postától vagy az ebaytől kell visszakérni (spoiler ebaytől egyszerűbb). Csak azért írom, hogy ne lepődj meg ha még egyszer kifizettetnék veled az áfát mikor beér az országba. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Amilo02 #10436 üzenetére
Szerintem az még csak az USA ÁFA. Mert ugye államonként eltérő az ÁFA tartalom náluk, ezért számítja fel külön.
Régen rendeltem Amerikából, de akkor "Import fees deposit" névvel illették azt amit előre bekért Amazon, hogy itthon ne kelljen vámolni.Ahogy látom nem Amazon az eladó:
Akkor ez biztos itthon vámolásra kerül még. Cca 30%-a a teljes vételárnak (szállítással együtt) még rájön.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali Gépeket Megszégyenítő Erő: MSI Alpha 17 C7V Gamer Laptop Eladó! (Ryzen 9 7945HX, RTX 4070)
- Kingston Fury Beast DDR5 6000 CL36 EXPO/XMP 32 GB (2x16 GB) kit
- Ryzen 7 5800X / RX 7700 XT 12GB / B550M WIFI / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB M.2 SSD / 750W
- asus a 320m-k alaplap ( am4 )
- Pioneer autóhifi
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest